Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Ramazan Ayını Değerlendirdi

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ramazan ayının önemini vurgulayarak, bu ayın oruç, namaz, sahur, iftar ve dualarla en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki zulmün durması için yardımların gönderilmesi ve boykotlara devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Mübarek aylar, mübarek günler ve geceler bizim için bir kurtuluş vesilesidir. Yüce Rabbimiz kulları için bazı anları vesile kılıyor, değerlendirmek bize düşüyor." ifadelerini kullandı.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Erbaş, ramazan ayının ilk teravih namazını Hacı Bayram Veli Camisi'nde kıldırdı.

Enderun usulü ile kıldırdığı namazın ardından cemaate hitap eden Başkan Erbaş, ramazan ayını tebrik ederek, bu ayın oruçla, namazla, sahurla, iftarla, dualarla en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Erbaş, Hazreti Muhammed'in "Allah'ım, recep ve şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi ramazan ayına ulaştır." duasını hatırlatarak, "Mübarek aylar, mübarek günler ve geceler bizim için bir kurtuluş vesilesidir. Yüce Rabbimiz kulları için bazı anları vesile kılıyor, değerlendirmek bize düşüyor." dedi.

Ramazan ayının ilk 10 gününün rahmet, ikinci 10 gününün mağfiret, son 10 gününün de cehennem azabından azat günleri olduğunu belirten Erbaş, "Cennete ulaşabilmek için bizim teravihe, namazlara, hayır hasenata koşmamız lazım." ifadesini kullandı.

"Boykotlara devam etmemiz lazım"

Başkan Erbaş, "Allah için nerede mazlum, mağdur varsa onlar için elimizden geleni elimizle, dilimizden geleni dilimizle, dilimizden de gelmiyorsa kalbimizle, dualarımızla, mazlumların, mağdurların yanında olmamız lazım." ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:

"Bizler Hacı Bayram Veli Camii'nin kubbesi altında sıcak ortamda teravihimizi kılarken, ramazan ayımızı karşılarken şu anda Gazze'deki kardeşlerimiz ne durumda? Müslümanlar olarak ramazan boyunca kalbimizin sızlaması lazım. Oradaki zulmün durması için ne yapmamız gerekiyorsa yapmamız lazım. Yardımlarımızı göndermemiz, boykotlara devam etmemiz, dualarımızı Gazze'den, Filistin'den eksik etmememiz lazım. Bu zulmün durması için bütün dünyanın dikkatini çekmemiz lazım."

Geçen günlerde Dünya Kadınlar Günü'nün kutlanıldığını anımsatan Erbaş, Gazze'de binlerce kadının öldürüldüğüne işaret etti.

Diyanet İşleri Başkan Erbaş, konuşmasının ardından Mehmetçik ve Filistinliler için dua etti.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Erbaş İftar Gazze İnsan Hakları Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title