Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mekke'de Gençlerle Buluştu

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Uluslararası Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması'nda başarılı olan gençlerle Mekke'de bir araya geldi. Erbaş, gençlere hitap ederek Kur'an-ı Kerim'in insanları aydınlığa çıkarmak için indiğini ve İslam medeniyetinin temel unsurlarını anlattı. Ayrıca, Müslümanların Kur'an-ı Kerim ve sünnete uygun hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mekke'de gençlerle bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Uluslararası Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması'nda başarılı olan ve başkanlığın misafiri olarak umre yapmak üzere Mekke'de bulunan Türkiye, KKTC ve 9 Balkan ülkesinden 310 gençle buluştu.

Burada gençlere hitap eden Başkan Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için indiğini anlattı; bütün insanlığın, Kur'an'ın ve Hazreti Peygamber'in insanlığa kazandırdığı değerlere ihtiyacı olduğunu belirtti.

İslam medeniyetinin en temel unsuru olan okumak, yazmak, ilim, irfan, öğrenmek, öğretmek konularının ilk ayetlerde yer aldığını hatırlatan Erbaş, "Bu ne demektir? Bu medeniyetin mensuplarının elinden kitap, kalem eksik olmayacak demektir. Kitap ve kaleme, kütüphaneye sahip olduğumuz asırlarda biz hep dünyaya yön vermişiz. Ecdadımız, Müslüman alimler her zaman o karanlığı, o cehaleti ortadan kaldırmak için Mekke'den Medine'ye, Medine'nin binlerce kilometre uzaklarına giderek İslam'ın cihanı, bütün insanlığı aydınlatan hayat veren değerlerini anlatmışlar." ifadelerini kullandı.

"Atalarının yaşadığı katliamı bugün Müslümanlara yapıyorlar"

Tarihte, Kudüs'te Romalıların, Haçlıların zulümler yaptığını, Müslümanların ise oradaki zulmü ortadan kaldırarak Kudüs'ü barış yurdu haline getirdiğini anlatan Erbaş, bugün de Romalıların torunlarının sadece Gazze'de değil, dünyanın her yerinde gözlerini kırpmadan bebek, çocuk demeden insanları katlettiklerini ifade etti.

Erbaş, "O katliamı Romalılar, Romalıların torunları onlara yaptılar, fakat Gazzeli bebeklerden, Gazzeli kadınlardan, Gazzeli, Filistinli masumlardan sanki intikam alırcasına aynı katliamı, kendi atalarının yaşadığı katliamı bugün onlar Müslümanlara yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

Müslümanların, Kur'an-ı Kerim ve sünnete uygun hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan Erbaş, Hazreti Peygamber'in Mekke'de şirkle, sömürüyle, faizle, ırkçılıkla mücadele ettiğine dikkati çekti.

Gençlerden anne babalarına, büyüklerine, kardeşlerine, hastalara, dertlilere dua etmeleri tavsiyesinde bulunan Erbaş; Filistin, Doğu Türkistan, Hindistan, Irak ve Suriye'de zulüm altındaki mazlumlar için dua etmelerini istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Erbaş Mekke Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title