Haberler

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Müftüoğlu Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, "Türkiye, Cumhurbaşkanı Sayın Akıncı'nın da açıklamalarında ifade ettiği üzere, Kıbrıs Konferansı'nın ön koşulsuz olarak, 11 Şubat 2014 Liderler Ortak Açıklaması'ndaki anlayışa ve ilk Konferans'ta da öngörülen ancak hayata geçirilemeyen,...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, " Türkiye, Cumhurbaşkanı Sayın Akıncı'nın da açıklamalarında ifade ettiği üzere, Kıbrıs Konferansı'nın ön koşulsuz olarak, 11 Şubat 2014 Liderler Ortak Açıklaması'ndaki anlayışa ve ilk Konferans'ta da öngörülen ancak hayata geçirilemeyen, tüm başlıkları bir arada ele alacak metodolojiye sadık bir şekilde yeniden toplanmasının sağlanmasını beklemektedir." ifadelerini kullandı.

Müftüoğlu, konuya ilişkin açıklamasında, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin Kıbrıs Konferansı'nın yeniden toplanması konusunda mutabakat sağlanabilmesi amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis arasında mekik diplomasisini sürdürdüğünü belirterek, Eide'nin bu çerçevede geçen günlerde iki liderlerle ikişer defa görüştüğünü bildirdi.

Eide'nin bugün yaptığı bir açıklamada bu görüşmelerinden herhangi bir sonuç alınamadığını duyurduğunu hatırlatan Müftüoğlu, "Türkiye, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Akıncı'nın bu konuda 23 ve 26 Mayıs 2017 tarihlerinde yapmış olduğu açıklamalarda dile getirilen görüşleri paylaşmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Müftüoğlu şöyle devam etti:

"Rum Lider Anastasiadis'in Kıbrıs Konferansı'nın yeniden toplanması için ileri sürdüğü ön koşulların, 11 Şubat 2014 Liderler Ortak Açıklaması'nda kayıtlı 'konuların birbiri ile ilintili müzakere edilmesi' ve 'tüm konular üzerinde anlaşılmadan herhangi bir hususta mutabık kalınmamış sayılacağı' ilkelerine aykırı olduğu ve 12 Ocak 2017 tarihli Kıbrıs Konferansı Bildirgesi'yle de uyuşmadığı görüşündeyiz."

Kıbrıs Konferansı Bildirgesi'nde verilen görevlerden birinin Güvenlik ve Garantiler başlığına ilişkin soruların ve bunların ele alınmasına yönelik araçların tespitini amaçlayan bir Çalışma Grubu'nun bir araya gelmesi olduğunu hatırlatan Müftüoğlu, bu görevlendirmenin 18-19 Ocak tarihlerinde Mont Pèlerin'de yerine getirildiğin ve konferansın sonucunda ortaya çıkan ikinci görevlendirmenin ise diğer başlıklarda açıkta kalan konuların Kıbrıs'taki iki taraf arasında ele alınmaya devam edilmesi yönünde olduğunu belirtti.

Müftüoğlu, "Türkiye, Cumhurbaşkanı Sayın Akıncı'nın da açıklamalarında ifade ettiği üzere, Kıbrıs Konferansı'nın ön koşulsuz olarak, 11 Şubat 2014 Liderler Ortak Açıklaması'ndaki anlayışa ve ilk Konferans'ta da öngörülen ancak hayata geçirilemeyen, tüm başlıkları bir arada ele alacak metodolojiye sadık bir şekilde yeniden toplanmasının sağlanmasını beklemektedir." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Hüseyin Müftüoğlu Mustafa Akıncı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title