Haberler

Bakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü: Gerilimi artıracak adımlar sona ermeli

Güncelleme:

İran'ın İsrail'e dün gece düzenlediği İHA saldırısının ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Fidan, görüşmede Türkiye'nin bölgede daha fazla tırmanma olmasını istemediğini belirterek gerilimi artıracak adımların sona ermesini arzu ettiklerini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran'ın 13 Nisan gecesi İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği misilleme saldırısının ardından İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü. Fidan, görüşmede Türkiye'nin bölgede daha fazla tırmanma olmasını istemediğini vurguladı.

İRAN DIŞ İŞLERİ BAKANI: OPERASYON TAMAMLANDI

Bakan Fidan'ın gerilimi artıracak adımların sona ermesini arzu ettiklerini belirttiği görüşmede İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ise İsrail'e karşı misilleme operasyonunun sona erdiğini söyledi.

Abdullahiyan, İran'ın saldırıya uğramadığı takdirde yeni bir harekata girişmeyeceğini vurgulayarak İran'ın yeni bir saldırıya uğraması halinde bu defa daha güçlü bir karşılık vereceğini belirtti.

İNGİLİZ BAKANLA DA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Cameron ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Her iki bakan İran ile İsrail arasındaki tırmanmanın daha fazla artmaması gerektiğini vurguladılar.

Kaynak: AA / Güncel

Hakan Fidan İsrail İran Dış Politika Uluslararası İlişkiler Güncel Haberler

500

Yorumlar (46)

haksız mıyım:

İran'ın İsrail'e attığı bütün füzeler imha edildi, İsrail'de 1 can kaybı bile yok. Dilimde tüy bitti, İran İsrail'e hiç bir şey yapamaz. :)

318
31
yanıtYanıtla
Hakan:

40 yıl düşünsem İsrail'i savunacağımız aklıma gelmezdi

yanıt158
yanıt36
haksız mıyım:

Reis'imiz, hünkarımız neylerse güzel eyler... ;)))

yanıt83
yanıt19
Hüseyin Güney:

füzelerin imha edileceğini İran biliyordu zaten.burdaki asıl mesele İran kendi silahlarini İsrail üzerinde denedi arkasinda süper güç abd olmasına rağmen bu İran için bir gurur meselesi kacbin km mesefeyi geçip İsrail sınırına ulastirmakti hedefi buda binevi gözdağı oldu.israili deney olarak kullandı tebrik etmek gerekir olayada böyle bakmak gerekir.

yanıt56
yanıt23
Abdullah Eren Ikbal:

İsraile atılan füze niye rahatsız ettiki. Bizim yapamadığımızı adamlar yapmış

170
80
yanıtYanıtla
Demir Acer:

Füze attida ne oldu sonuç sıfır, iran,nabd ve İsrail bunlar kanka ve bu bir tiyatro

yanıt125
yanıt24
Hakan:

Ticari ilişkiler bozulacak diye korkmuştur

yanıt62
yanıt20
Mevlüt Türe:

Önceden haber vermiş olmayan şerefini ispat için.

yanıt36
yanıt6
VATANDAŞ:

Demir Acer biz kınamaktan başka ne yaptık... Adamlar en azından safını belli etti... Ya biz ne yaptık ve hangi saftayız... Kısıtlama yapılanlar içinde neden gıda ürünleri yok neden hala besliyoruz İsraili... Dur söyleyeyim birileri para kazanıyor dimi onlarıda düşünmek lazım

yanıt26
yanıt5
Tırpan:

Bende attım 2 km ötede düştü. ne işe yaradı?

yanıt0
yanıt0
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title