Haberler

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Katar'da

Davutoğlu, Katar Başbakanı Al Sani ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Katar Başbakanı Abdullah bin Nasır Al Sani ile bir araya geldi.

Davutoğlu, Katar'daki temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el Atiye ile görüşmesinin ardından ülkenin Başbakanı ve İçişleri Bakanı Al Sani tarafından Katar Emirlik Divanı'nda kabul edildi. Görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam eden görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, her iki görüşmede de "ikili ilişkiler ve bölgesel konular" ele alındı.

Öncelikli olarak ikili ilişkilerin değerlendirildiği görüşmede, Türkiye ve Katar arasındaki ticaret hacminin artılması ve karşılıklı yatırımların geliştirilmesi konusunda mütabakata varıldı.

Suriye ve Mısır'daki son durum ve İran'ın nükleer programıyla ilgili Cenevre'de varılan mütabakatın değerlendirildiği görüşmede, Suriye'deki son durum ve Cenevre-2 toplantısının hazırlıkları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Görüşmelerde Suriye konusunda ivedilikle barışçıl bir çözüme varılması için ortak kararlılık teyit edildi.

Mısır'da bir an önce demokrasiye dönülmesi konusu ve İran'ın nükleer programıyla ilgili Cenevre'de varılan mütabakatta nihai bir anlaşmaya varılması hususunda da ortak karar beyan edildi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun ayrıca, görüştüğü Katar Başbakanı Al Sani ve Dışişleri Bakanı el Atiyye'ye, ABD ve Rusya temaslarındaki izlenimlerini aktardığı belirtildi. - Katar

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Ahmet Davutoğlu Suriye Katar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title