Haberler

Dış Ticaretin Kalbi Gaib'de Attı

Güncelleme:

Mustafa Sever ve beraberindeki heyet çalışmalar hakkında bilgi alarak GAİB Hizmet binasında incelemelerde bulundu.

"İhracat Değerlendirme Toplantısı"na katılmak üzere Gaziantep'e gelen Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever ve beraberindeki heyet Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerini ziyaret ederek GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahaddin Kaplan'la ihracat rakamları ve ürünleri üzerine genel bir değerlendirme yaptı.

Türkiye'nin ihracattaki itici gücü konumunda bulunan ve 2012 ihracat rakamlarına göre Türkiye ortalamasının üç katı ihracat gerçekleştiren Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'ni ziyaret eden İhracat Değerlendirme Toplantısı"na katılmak üzere Gaziantep'e gelen Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever ve beraberindeki heyet çalışmalar hakkında bilgi alarak GAİB Hizmet binasında incelemelerde bulundu.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri hizmet binasında gerçekleştirilen ziyarete, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, İhracat Genel Müdürü Tarık Sönmez, Serbest Bölgeler Yurt Dışı Yatırım Hizmetleri Genel Müdürü Uğur Öztürk,Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü İbrahim Uslu,Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Mehmet Cömert,İthalat Genel Müdür Vekili Mehmet Azgın, İhracat Genel Müdür Yardımcısı Volkan Ağar,İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Murat Yazıcı, ,İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Tayfun Kılıç, ,İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Emrah Sazak , İthalat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Levent Akpınar, Serbest Bölgeler Yurt Dışı Yatırım Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zübeyde Solak, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Yalçın, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Sait Cordan, Serbest Bölgeler Yurt Dışı Yatırım Hizmetleri Genel Müdürlüğü D.T Uzmanı Fatma Kayhan, İthalat Genel Müdürlüğü D.T Uzmanı Tansu Günendi ve Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü D.T Uzman Yardımcısı Alper Akyürek katıldılar.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Hububat - Bakliyat - Yağlı Toh. Ve Mam. İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Surur Aydın ve GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer tarafından karşılanan dış ticaret heyeti 2012 yılı içerisinde ihracatını en fazla geliştiren Gaziantep hakkında çeşitli bilgiler aldılar.

Ziyaretten çok memnun olduklarını ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz birliğin 2023 hedeflerine kitlendiğini ve bu hedefleri başarabilmek için bütün çabalarını gösterdiklerini ifade ederek " Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi elbette doğru zamanda doğru atılacak adımlarla gerçekleşecektir. GAİB bu anlamda ihracat rakamlarını yükseltebilmek için yurt içi ve yurt dışındaki çalışmalarını hızlandırırken sektörde kalifiye eleman acığının kapatılması içinde önemli çalışmalara imza atıyor. Türkiye'nin en büyük ihracatçı birliklerine sahip olduğumuzu son olarak 2012 ihracat rakamlarımız ortaya koymaktadır. Dünyanın hemen hemen bütün ülkeleriyle ihracat bağlantılarımız bulunmakta olup birliklerimize bağlı firmalarımızın geliştirilmesi ve markalaşmasında da adeta öncülük yaparak gerek Ekonomi Bakanlığının, gerekse TİM diğer kurumların tanıtım ve markalaşma yönünde sağladığı imkanların üyelerimiz tarafından kullanılması için GAİB adeta bir okul gibi çalışmaktadır. Hizmet binamız GAİB'in rütun işlerinin yanında kentimizin bir çok sivil toplum kuruluşunun da etkinliklerine açılmıştır. 2013 ihracat hedefimiz 2012 rakamlarının üzerine çıkmak yönündedir."dedi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever de GAİB'i ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ihracatın kalbinde olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Sever Türkiye'nin her alanda kalkınmasının ekonomik alanlardaki güçlenmesiyle orantılı olduğuna ve istikrarla gelen ekonomik büyümenin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesinde önemli rol oynayacağını belirterek çalışmalarından dolayı GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahaddin Kaplan ve GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer'i kutlayarak başarılar diledi. GAİB Hizmet binasında inceleme yapan heyet daha sonra GAİB'ten ayrılırken günün anısına toplu bir fotoğraf çekimi yaptırdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İthalat Genel Müdürlüğü Mustafa Sever Gaziantep Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title