Haberler

'Dini Müzikler Kültürel Ezgiler' Konseri İcra Edildi

Güncelleme:

İstanbul'da Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Kültürler Korosu tarafından "Dini Müzikler Kültürel Ezgiler" Konseri icra edildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler ve eşi Neval Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve eşi Nurten Çapkın, Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoliti Yusuf Çetin, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan Danışmanı Prof. Dr. Erman Tuncer, Marev Başkanı Fehmi Tahincioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetlinin katıldığı "Dini Müzikler Kültürel Ezgiler" konseri Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlendi.

Şef Ümit Atalay tarafından yönetilen MAREV Musiki Korosu, konserde Türkiye'nin ve medeniyetler şehri olan Mardin'in zengin kültür mozaiğini yansıtan Türkçe, Arapça, Süryanice (Aramice), İbranice, Rumca, Ermenice ve Kürtçe dillerinde şarkılar ve ilahiler söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Avni Mutlu Hüseyin Çapkın Neval Güler İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title