Haberler

Dinar Depreminin 21. Yılı

1995 Dinar Depreminin 21. yılı dolayısıyla Dinar Belediyesi tarafından program düzenlendi.

1995 Dinar Depreminin 21. yılı dolayısıyla Dinar Belediyesi tarafından program düzenlendi.

Suçıkan Park tesislerinde düzenlenen programda, Gazi Yılmaz tarafından Mevlid-i Şerif okundu.

Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, yaptığı konuşmada, bir yerde görev yapmanın o yerin kaderine ortak olmak olduğunu kaydetti.

"O yerin güzelliklerine, üzüntülerine kederine her şeye dahil oluyoruz" diyen Kaymakam Şahin, "1 Ekim 1995 gerçekten de çok üzüntülü bir tarih. Sadece ilçe için değil, ülke genelinde üzüntü vardı. Çünkü bir tarafta akan bir kan var, diğer tarafın ise mutlu ve sevinçli olmasının imkanı yok. Ben, her ne kadar ilçede yeni görev yapsam da 21 yıl önce yaşanmış bir travmanın izlerini görebiliyorum." dedi.

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ise, 1 Ekim 1995 yılında pazar günü saat 17.57'de ilçenin ve ülkenin en acı on saniyesinin yaşandığını söyledi.

İlçenin birinci derece deprem riski taşıyan ilçeler arasında yer aldığını kaydeden Acar, şöyle konuştu:

"Bu nedenle yerel yönetimlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Dinar Belediyesi olarak depremle yaşamayı ve bu konuda halkımızın desteği ile deprem yönetmeliğine uygun yaşanabilir, sağlıklı yapılar ve alanlar oluşturarak can ve mal kaybımızı minimum seviyeye düşürmeyi planlıyoruz. Geride yalnızca yıkım ve acı bırakan önemli olaylar genellikle hatırlanmak istenmez. Ancak 1 Ekim 1995, sönen umutları yeniden kazandırmak ve depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumlulukları anlatan bir tarihtir. Bu bağlamda depremde kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı, sabır diliyor ve acılarını paylaşıyorum."

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlker Karademir, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kadriye İlhan, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç ve deprem şehidi aileleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dinar Belediyesi Mustafa Şahin Saffet Acar Politika Güncel Haberler

title