Haberler

Dinar'dan Kısa Kısa

Dinar T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü ceviz fidanı dikme programı gerçekleştirdi.

Dinar T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu İş Yurdu Müdürlüğü ceviz fidanı dikme programı gerçekleştirdi.

İş yurdu faaliyetlerinden olan tarım iş kolu olarak faaliyet gösteren program çerçevesinde Dinar T tipi kapalı ceza infaz kurumuna tahsis edilen 32 bin metrekarelik alanda 580 çetnır cinsi ceviz fidanı dikildi.

Fidan dikim törenine Kaymakam Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken ve ilçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Serkan Ateş katıldı.

Programda konuşan Dinar T tipi kapalı ve açık ceza infaz kurumu Müdürü Metin Erkılıç, iş yurdu faaliyet alanlarında yeni kurulan iş kolu dahil 12 iş kolu bulunduğunu söyledi.

Erkılıç, "Bu gün itibariyle 63 hükümlü sigortalı çalışmaktadır. Hedefimiz önümüzdeki aylarda çalışan sayısını 100 kişiye çıkarmaktır." dedi.

Küçükler futbol maçları tamamlandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2016-2017 öğretim yılı okul spor müsabakaları yarışma talimatı gereğince Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen küçük kız ve erkekler futbol karşılaşmaları tamamlandı.

Küçük erkekler futbolda, Tatarlı Cumhuriyet Ortaokulu ve Fatih Ortaokulu takımları Afyonkarahisar'da yapılacak olan final gurubu maçlarına katılmaya hak kazandı.

İlçede ilk defa yapılan küçük kızlar futbolda Tatarlı Cumhuriyet Ortaokulu ve Başmakçı Yaka Ortaokulu takımları, küçük erkeklerde Haydarlı İMKB Yibo Ortaokulu, Fatih Ortaokulu, Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal Ortaokulu ve Dazkırı İmam Hatip Orta okulu Afyonkarahisar'da yapılacak olan final grubu maçlarına katılacaklar.

Dinar'da bilgilendirme toplantısı

Dinar TSO ile Dinar Sosyal Güvenlik Kurumu Merkez Müdürlüğü işbirliği ile çalışma hayatında milli seferberlik programı kapsamında işveren teşvikleri ve yeni çıkan uygulamalar bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantı, Dinar TSO Konferans Salonunda, Dinar Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Bünyamin Arslaner tarafından gerçekleştirildi.

Dinar TSO Başkanı Ahmet Hakan Uyan, son zamanlarda hem ilçeye hem ülkeye nasıl daha fazla katkı sağlarız hesabıyla yoğun toplantılar düzenlediklerini söyledi.

Ülkenin, kentin kalkınmasının ve gelişmesinin iş dünyasının elinde olduğunu belirten Uyan, şöyle konuştu:

"Yani sizler yapacaksınız. Bütün bu toplantıların hedefinde daha çok istihdam, daha çok üretim var. Bütün derdimiz fert, şehir ve ülke olarak zengin olmak. Zengin olmayı istememiz ve zengin olmamız lazım. Savaşlar artık sıcak savaşlardan çok, ekonomik savaşlar. Onun için biz fert olarak başlayıp, ilçe ve ülke olarak dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında olmamız lazım."

Kaynak: AA / Güncel

Rafet Şimşek Tatarlı Dinar Politika Güncel Haberler

title