Haberler

Dilovası gençleri sordu, Başkan Yaman Cevapladı

Güncelleme:

'Gençler Soruyor Başkan Cevaplıyor' programının konuğu Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman oldu.

Dilovası kent konseyi gençlik meclisi tarafından düzenlenen 'Gençler Soruyor Başkan Cevaplıyor' programının konuğu Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman oldu.

Dilovası belediyesinin alt katındaki düğün salonunda düzenlenen programa gençlerin ilgisi büyük oldu. Yaklaşık 2 saat süren programda toplamda 39 ayrı kişi soru sorma imkânı buldu.

Yazılı ve sözlü sorular ile Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman'a sorularını soran gençler. Tüm sorularının cevaplarını aldılar.

Programda konuşan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı İsa Adıgüzel, düzenledikleri programa açık yüreklilikle katılan Belediye Başkanına ve gençlerimize teşekkür ediyorum. Dilovası'nın geleceği olan biz gençler ile belediye başkanını buluşturmaktan ve sıkıntı ve sorularımıza birinci ağızdan cevap alacağımız bu programı düzenlemiş olmaktan mutluluk duyuyorum dedi.

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, katıldığı programda gençlerden gelen her soruyu büyük bir özenle cevapladığı gözlendi. Başkan Yaman gençlerin ilk sorusu spor ve eğitim tesisleri ile ilgili geldi. Başkan Yaman göreve geldiğimiz günden bugüne kadar gençlerimize her zaman önem verdik. Belediye Spor Kulübümüzde ve Uzakdoğu Spor Kulübümüzde yüzlerce gencimiz spor yapmakta, küçük büyük parklar yaptık, kültür merkezi, Tavşancıl Sahili, hastane, bilgi evleri, eğitim alanları, yapılan okullar hakkında gençlere geniş bilgiler verdi.

Eğitim ve sportif etkinliklere büyük önem verdik

Gençlere daha iyi imkanlarla eğitim ve sosyal alanlarının sağlanması konusunda her zaman büyük titizlik gösterdiklerini söyleyen Başkan Yaman spor Alanında Dilovası Belediye spora, Diliskelesi Spora, Çerkeşli köyü spora gerek maddi gerek manevi destek veriyoruz. Uzak doğu spor okulu ile 100 den fazla gencimiz hobi olarak ve sportif aktivite için katılım sağlıyor ve Türkiye'de ve Kocaeli de başarı sağlıyor. Eğitim alanında 11 okula , 11 okul yapmak için projeler ürettik bunlar arasında biten, yeni başlayan, ihale aşamasında olan ve projesi hazır olan okullar var. Eğitimde öğrencilerimize yönelik kütüphaneler açtık, 15 bin soru bankası dağıttık, okula yeni başlayan yavrularımıza çanta ve kırtasiye yardımında bulunduk ve kitap fuarları düzenledik dedi.

Diliskelesi Mahallesine yapılacak yeni bir spor komplesi ile bu ihtiyacın tamamen karşılanacağını umduğunu da söyleyen Başkan Yaman, Diliskelesi halı saha projesinin ihalesi bitti. Temel atma çalışmaları başladı önümüzdeki haftalarda temel halı sahanın temelini atacağız. Birde biz göreve geldiğimizde Polisan'ın Sahibi Necmettin Bitlis bey, kapalı spor salonu yapmak istiyordu. Belediyeden yer istediler bizde POLİSAN İ.Ö.O. lunun karşı tarafında bulunan hisseleri yaklaşık 800 TL maliyet ile satın aldık ve milli eğitime hibe ettik. Polisan kapalı spor salonu ve kültür merkezi yapılacak iki projede bittiğinde Diliskelesi mahallesindeki genç kardeşlerimizin de sosyal aktivite alanları artacak dedi.

Öğrencilerimize burs imkânı sağladık

Bu yıl geniş kapsamlı olarak ilk kez başlatılan öğrenci burslarıyla ilgili olarak sorulan soruya

Biliyorsunuz ki belediyelerin burs vermesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin itirazı ile iptal edildi. Bizde DİLSEV i kurarak ilçemizdeki üniversite öğrencilerine burs ayarladık. Bu sene 100 kardeşimize verebildik önümüzdeki senelerde inşallah bu sayıları arttıracağız. Dedi.

Kent Kimliği kazandırıldı

Bir şehrin giriş ve çıkışları olmazsa olmazların birinci sırasındadır, ikinci sırasında ise kent meydanları vardır biz göreve geldiğimizde yıllardır yapılmayı bekleyen giriş çıkış sıkıntısı vardı. Ve kazalar kaçınılmazdı. Şu anda batı kavşağı ilçemiz için hem yeşil alan, hem güvenli, hem de modern görünüm sağlamakta. Doğu kavşağı bittiğinde de daha güzel olacak dedi.

Hastanemiz açılıyor.

Dilovası hastanesinin açılmasıyla birlikte artık halkımızın ayağına hizmeti getirmenin huzurunu yaşayacaklarını belirten Başkan Yaman, hastane yolunun genişletilmesi ve giriş çıkışların düzenlenmesi için de hastane yolu için valilik ve il sağlık müdürlüğünün ve belediyemizin çalışmaları var dedi.

Tavşancıl Sahili hazırlanıyor

Tavşancıl Sahilinin bir iki eksiği kısa sürede tamamlanarak yaza hazır hale getirileceğini de belirten Başkan Yaman, Tavşancıl sahili yaza hazır, bir iki eksiği var onları da gidereceğiz. Ancak ikinci etabında bittiğinde tavşancıl sahilli şimdikinden daha güzel bir hal alacak dedi.

TÜBİTAK tarafından geçtiğimiz yaz deniz suyu ölçümleri sonucu denize girilebilir denildi. Bu senede daha temiz olacağını düşünüyorum. Yazı inşallah beraber yüzeriz dedi.

Yeni Projelerimiz hayata geçecek

Dilovası'na 86.000 m2 üzerine devasa bir park projemiz şuanda hazır, Diliskelesi'ne 10.000 m2 üzerine bir park yapmayı planlıyoruz şuanda bunlar hazırda olanlar tabi ki Dilovası'nda hayata geçirilebilecek olan proje sayısı her gün artmaktadır dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cemil Yaman Tavşancıl Dilovası Polisan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title