Haberler

Dilek Öğretmen: "Bu Sonuca Hiç Ama Hiç Üzülmedim"

Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında yer alarak Türkiye’nin gururu olan Dilek Livaneli, Varkey Gems Vakfı Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi’nin ABD’li öğretmen Nancie Atwell’i birinci seçmesini değerlendirerek, “Bu sonuca hiç ama hiç üzülmedim” dedi.

Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında yer alarak Türkiye'nin gururu olan Dilek Livaneli, Varkey Gems Vakfı Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin ABD'li öğretmen Nancie Atwell'i birinci seçmesini değerlendirerek, "Bu sonuca hiç ama hiç üzülmedim" dedi.

Varkey Gems Vakfı'nın düzenlediği Küresel Öğretmen Ödülü'nde ilk 50 arasına giren Çarşamba Kumköy İlkokulu'nda görev yapan Dilek Livaneli, yarışmada birinci olan ABD'li 63 yaşındaki öğretmen Nancie Atwell'i tebrik etti. Livaneli, birinci olan Atwell'in başarılı bir eğitim geçmişinin olduğunu ifade ederek, kendisinin Atwell'i rol olarak gördüğünü belirtti. Dilek Livaneli yaptığı açıklamada, "Dün itibariyle Global Teacher Prize yarışmasının sonuçları açıklandı. Küresel Öğretmen Ödülü'ne aday gösterilen ilk ve tek öğretmendim. En iyi 50 öğretmen arasına girmiştim. Yarışmanın birincisi belli oldu. Amerika Birleşik Devleti'nde İngilizce öğretmeni Nancie Atwell yarışmanın birincisi oldu. Kendisini tebrik ediyorum. 49 öğretmen adayı elendi. Bu sonuca hiç ama hiç üzülmedim. Aksine yarışma sürecinde sevgi ve saygı kazandık ki hiçbir ödülle mukayese edilemezdi. İnanılmaz güzel tepkiler aldım. Çok büyük destekler gördüm. Türk milleti hep yanımda oldu. Ülkemi temsil etmek benim için en büyük gurur oldu. Özellikle küçücük bir köy okulunun adını dünyaya duyurabilme fırsatını buldum. Hiçbir şeyin imkansız olmadığını gösterdim. Nancie öğretmenimiz de bu işe yıllarını vermiş. 63 yaşında bir duayen diyorum onun için. Birçok kitap yazmış ve binlerce kitlelere ulaşmış. Artık bizim de rol modelimiz o olacak. Biz onun yolunda ilerleyeceğiz. Ben daha yolun başındayım. Meslekteki 13. yılım. 50 aday arasından en genç adaylardan birisiydim. Bundan sonraki yıllarda da projelerin üstüne projeler koyup, tekrar bu yarışmaya katılmak isterim. Yarışma komitesi tekrar katılmam konusunda mailler attı. Umarım her şey daha güzel olur. Ben yoluma devam ediyorum. Her şeyin daha iyisini yapabilirim felsefesi ile yola çıktım. Yoluma devam ediyorum. Bu sonuç beni kesinlikle olumsuz yönde etkilemedi. Çalışma azmimi ve isteğimi kesinlikle köreltmedi. Bu durumu öğretmenliğin Nobel'i olarak düşünüyorum. Nasıl Nobel'de yazarlar eserlerini sunarlar, Nobel'e aday gösterilirler. Ben de yarışmada aday gösterilerek en büyük şerefi yaşadım. Hayatımın en inanılmaz bir dönemini yaşadım" şeklinde konuştu.

"GÖNLÜMÜZÜN BİRİNCİSİ"

Kumköy İlkokulu'nda görev yapan Dilek öğretmenin öğrencileri de, öğretmenlerinin büyük başarı yakaladığına inandıklarını, Dilek Livaneli'nin gönüllerin birincisi olduğunu söyledi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dilek Livaneli Türkiye Kumköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title