Haberler

Dikili Belediyesi 4.Karikatür Şenliği

Güncelleme:

Dikili Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Dikili Karikatür Şenliği'nin 4.'sü yapıldı.

"Adaletin Bu Mu Dünya?"

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü tarafından organize edilen şenliğin bu yıl ki ana teması "Adalet" oldu.

Karikatürcü Mustafa Yıldız yönetiminde gerçekleştirilen şenliğe çocuklar yoğun ilgi gösterirken, Levent Dağaşan ve Mustafa Yıldız'ın "Adaletin Bu mu Dünya? Karikatür sergisi Dikilililerce büyük beğeni ile gezildi.

Havanın güneşli olmasıyla kendini dışarı atan ilçe halkının da izlediği ve 2 gün süren etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dikili Belediye Başkanı Yusuf Altıparmak; "Bu güzel etkinlikte sizinle bir araya gelmekten mutluyuz. Bu yıl şenliğin ana teması 'Adalet'. Her zaman adaleti korumak ve güçlendirmek için çaba harcayın. Ancak ne yazık ki biz bunu başaramadık. Hepinizden özür diliyorum. Başarmış olsaydık başta Osman amcanız ve diğer 8 abiniz ve 1 teyzeniz bugün burada olurlardı. Onlar özgürlüğüne kavuşuncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Dikili Belediyesi Meclis Üyeleri Hüseyin Çelik ve Erdoğan Doğan'ın da katıldığı etkinlik ile ilgili konuşma yapan Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülay Demir; "Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizi ve yapacağımız tüm etkinliklerimizi 'Adalet isteğimiz yaşamda karşılığını bulana dek' Bergama ve Şakran'da bulunan arkadaşlarımıza ve Dikili Belediye Başkanımız Osman Özgüven'e ithaf ediyoruz ve 'Adalet' istemimizi bir kez daha yineliyoruz" dedi.

Etkinlikte karikatürcü Mustafa Yıldız yönetiminde Atölye Çalışması, "Adaletin Bu Mu Dünya?" Karikatür Sergisi, "Adalet mi? Sandalet mi?" konulu söyleşi, "Mizah ve Karikatüre Çocukça Bakış" konulu söyleşi, "Adalet" konulu karikatür yarışması, Dikili çocuklarının "Adalet" konusunda çizdiği yarışma karikatürlerinden oluşan sergi açılışı gibi etkinlikler yapıldı. Karikatür yarışmasında dereceye giren ilk 10 kişiye karikatür albümü ve boya hediye edildi. Tüm çocuklara katılım serfitikası ve Maydanoz adlı mizah dergisi dağıtıldı.

Neden 'Adalet'

Bu yıl 'Adaleti' karikatürlerde aradık diyen karikatürcü Mustafa Yıldız Şenlik ile ilgili yaptığı açıklamada; "Şenliğin teması neden adaletti? Biliyorsunuz, Dikili halkına bedava su dağıttığı gerekçesiyle açılan davadan beraat eden Belediye Başkanı Osman Özgüven'e, ayni gün ihaleye fesat karıştırmaktan dava açılmıştı. Bende ilk şenlik hazırlıkları için oradaydım. Yani "1 Nisan Dünya Şaka Günü"nü kutlayacaktık! Başkana; '1 Nisan şakası gibi, bir dava bitiyor, bir yenisi açılıyor' dediğimde gülüşmüştük. Ama bu şaka değildi! Geçenlerde sonuçlanan davada Osman başkan ceza almış, yurt dışına çıkmak zorunda kalmıştı. 8 belediye çalışanı tutuklanıp ceza evine konulmuştu! Bu tartışmaların olduğu ilçede, bu yıl şenlik temamız, bu yüzden 'Adalet' oldu" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yusuf Altıparmak Osman Özgüven Dikili Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title