Haberler

Didim Ek Anayasa Paneline Yoğun İlgi

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, CHP Didim İlçe teşkilatı tarafından, yeni Anayasa çalışmalarını değerlendirmek üzere düzenlenen panele ilgi yoğun oldu.

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, CHP Didim İlçe teşkilatı tarafından, yeni Anayasa çalışmalarını değerlendirmek üzere düzenlenen panele ilgi yoğun oldu. Panele konuşmacı olarak eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve eski Çalışma Bakanı Mustafa Kul katıldı. Oktay, CHP'nin yeni Anayasa çalışmalarında yer almasını eleştirirken, Mustafa Kul 'AKP'nin kıblesi belli değilö dedi.

CHP Didim İlçe teşkilatı tarafından, Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde panel düzenlendi. Panele, Didim Belediye Başkan vekili Özlem Girgin, Akbük Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Erçin Sandalcı ve eşi, CHP'li İl Genel Meclis üyeleri Cahit Kaya ve Hasan Yavuz, CHP Didim İlçe Yöneticileri ile partililer, BDP İlçe Başkanı Mehmet Nesim İşler ve çok sayıda vatandaş katıldı. CHP İlçe Başkanı Şavgu Aydın'ın yönettiği panele eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Mustafa Kul konuşmacı olarak katıldı.

Eski Bakan Oktay, dini kuralların yeni anayasa çalışmaları içerisinde yer alarak topluma uygulanma zorunluluğu kılındığını ileri sürdü. Türkiye Cumhuriyeti'nin laik yönetim anlayışını benimsediğini belirten Oktay, 'Laik sistem dini dayatmalardan uzak, özgür ibadetin ve ortak yaşamın güvencesidir, aklın, bilimin özgürlüğüdürö diyerek Diyanet İşleri'nin yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasanın laik devlet ilkesine aykırı olduğunu savundu. Yeni düzenleme ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Osmanlı'daki Şeyhülislam yapılanmasından daha etkin yapı haline getirildiğini aktaran Oktay, 'Demokratik toplumlarda hukukun üstünde güç olamaz. Parmak çoğunluğunu hukukun üstünde gören anlayış toplumu çoğunluğun diktasına götürürö dedi. CHP'nin anayasa çalışmalarında masaya oturmasını eleştiren Oktay, 'CHP'nin bu iktidar döneminde demokratik anayasa umması hayalden öteye gidemez, masada olmak sadece iktidarın amaçlarına meşruiyet kazandırırö diye konuştu

DANIŞTAY BAŞKANI'NA YÜKLENDİ

Eski Çalışma Bakanı Mustafa Kul, Anayasa Mahkemesi'nin hükümete göre dizayn edildiğini ve işlevselliğini yitirerek 'Noterö görevi gördüğünü öne sürdü. Kul, Anayasa Mahkemesi üyeleri, HSYK, Danıştay ve Yargıtay görevlendirmelerinde hükümete, Bülent Arınç'a ve Abdullah Gül'e yakın isimler getirildiğini iddia edip, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu için 'Yanlışlıkla Bakırköy Sinir Hastalıkları hastanesi önünden geçse içeri alırlarö dedi. Anayasa'nın ilk üç maddesinin değiştirilemez olduğunu hatırlatan Kul, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 'Anayasa'yı kökten değiştirelimö diyerek suç işlediğini ancak harekete geçen savcı olmadığını kaydetti. Yeni Anayasa çalışmalarının hedefinde demokrasi olmadığını belirten Kul, 'AKP'nin kıblesi belli değil, amaçları için BDP ile de MHP ile de olabilirö ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kul Seyfi Oktay Aydın Didim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title