Haberler

Didim'de Fener Alayı Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Didim’de Fener Alayı düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Didim'de Fener Alayı düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 94. Kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Didim'de Fener Alayı düzenlendi. Didim Belediyesi önünde başlayan yürüyüş öncesinde Dev Türk Bayrağı ile Atatürk Portresi Didimlilerce taşınırken, motosikletli ve bisikletli ekiplerce yürüyüşe destek oldu. Yürüyüşe, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven ve eşi, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, CHP'li Meclis Üyeleri yer alırken ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile binlerce Didimli marşlar eşliğinde yürüdü. Cumhuriyet Cadde ve Atatürk Bulvarı üzerinden devam eden yürüyüş marşlar ve sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Kent Meydanında sona erdi.

Meydanda toplanan binlerce Didimliye seslenen Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay "Ulu Önder Atatürk'ün Cumhuriyetin 15. yılında yaptığı konuşmasında Çok işler yaptık ama en önemlisi Cumhuriyeti ilan ettik demiştir. Kurulduğu ilk günden bu yana 94 yıl geçti ama kurulduğu günden bu yana bu düşmanlık bitmedi. Bu cumhuriyeti koruma ve kollamak için ant içmiş insanlar bunu her zaman fark etti. Her zaman uyanık olmak ve ülkemizi korumak zorundayız. Ulu Önder Cumhuriyeti kurdu; kısa sürede bir çok şeyi gerçekleştirdi. Bize ise tek şey kaldı; oda çalışmak Eğer bu topraklarda özgür şekilde laik cumhuriyetimizi koruyorsak onu azmine ve çalışmasına ve yanındaki bir avuç insanın ona güvenmesiyle oldu. Cumhuriyet mazlum insanların da umudu oldu. Bize bu özgür günleri veren Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi şükranla yad ediyorum."dedi.

Konuşmanın ardından Ses Sanatçısı Figen Biricik sahne aldı. Biricik söylediği parçalarla konsere katılanlara hoş dakikalar yaşattı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İsmail Deniz 29 Ekim Didim Politika Güncel Haberler

title