Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Cumhurbaşkanı Erdoğan Manisa'daCUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış ve halka hitap etmek üzere Manisa'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Manisa'da

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış ve halka hitap etmek üzere Manisa'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle Manisa 19 Mayıs Stadyumuna indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra otobüsle Stadyumundan Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinden toplu açılış törenine yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na yakın olan Hatuniye Camine Cuma namazını kıldı. Türk bayraklarıyla vatandaşlar, mehter takımı eşliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yol boyunca bariyerlerin ardındaki vatandaşları selamladı.

Toplu açılış töreninin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'nı da vatandaşlar tarafından doldurulmaya başlandı. Meydana girişlerde vatandaşlar sıkı güvenlik önlemleri eşliğinde miting alanına giriyor. Meydanda Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 15 Temmuz darbe gecesi yaşanan görüntülerin yer aldığı fotoğraflar asıldı. Manisalılar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kürsüye çıkmasını bekliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Stadyumdan gelişi

Halkı selamlaması

Cumhuriyet Meydanı'ndan görüntü

Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN- Nermin UÇTU / MANİSA,

============================

Hocalı şehitleri Iğdır'da anıldı

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşayan Azeri sivillerin Ermenistan'a ait kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesinin 25'inci yıldönümü nedeniyle Iğdır'da bir anma toplantısı düzenlendi.

Zübeyde Hanım Bulvarında düzenlenen etkinlikte Vali vekili Bilgehan Karanfil, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilcisi Behbud Gadalı, MHP İlçe Başkanı Yaşar Çecen, Türk Eğitim Sen il Başkanı Ali Arslan,Türk Kadınlar Derneği Başkanı Sabiha Sever, Kafkas Çeçen Derneği Başkanı Muharrem Çeçen, Ülkü Ocakları başkanı Arif Güler, Iğdır Azerbaycan Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Ziya Zakir Acar, Eczacılar Odası Başkanı Nazım Karadağ, Haber-Sen başkanı Cafer Alakaş, Aralıklılar Dayanışma Derneği Başkanı Kamber Güzelkaya,ile vatandaşlar hazır bulundu.

Ehlibeyt Alimler Derneği üyesi Veli Beder, Türkiye ve Azerbaycan'daki şehitler için dua etti. Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Serdar Ünsal 26 Şubat 1992'de Ermeniler'in Hocalı'ya saldırarak masum ve savunmasız sivillileri öldürdüklerini hatırlattı. Ünsal şunları söyledi: "Ermenilerin gerçek yüzünü Hocalı da görmek mümkün. Çünkü 1915 -20 yılları arasında uyguladıkları vahşeti 1992 de bir kez daha uygulamışlardır. Bugün Ermeni zulmünden kaçan binlerce Azerbaycan Türk'ü zor durumdadır. Şehit olan Azerbaycan'ın kahraman evlatlarını saygı ve minnetle anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum."

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev de "Ermeniler Türk milletinin düşmandır. Hocalı'da yapılan katliamı Avrupa görmezden geldi. 25 yıl önce dökülen kan hala kurumadı. Bu acılı günümüzde aramızda olduğunuz için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Daha sonra 'Hocalı Faciası' konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Saygı duruşu

-Kuranı kerim okunması

-Taddf Genel başkan yardımcısı Serdar Ünsal'ın konuşması

-Azerbaycan Kars başkonsolosu Nuri Guliyev'in konuşması

Şiir okunması

Ödül töreni

Haber- kamera; Suat DENİZ/ IĞDIR,

============================================

Suikast timinin öldürdüğü polis memurunun şehit olduğu anlar kamerada

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren polis memuru Nedip Cengiz Eker'in şehit olduğu o anın görüntüsü ortaya çıktı.

Geçen 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen Özel Kuvvetler ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerinin de aralarında bulunduğu darbeci askerlerin bölgedeki polis memurlarıyla girdiği çatışmadan yeni görüntüler ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı otelden ayrılmasından kısa bir süre sonra helikopterlerle bölgeye gelen darbeci askerlerin açtığı ateşte yaşamını yitiren polis memuru Nedip Cengiz Eker'in şehit düştüğü o anlar MOBESE kamerasınca görüntülendi. Görüntülerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı Yazıcı Club Turban Tatil Köyü'ne çıkan ana yolda silah sesleri geliyor. Olay yerine zırhlı araçla ilk olarak özel harekat polisleri ardından içinde şehit Nedip Cengiz Eker'in de bulunduğu sivil polis otosu ulaşıyor. Polisler, sivil ekip otosundan inerek kendilerini aracın arkasında siper alarak başka bir otelin girişinde pusuya yatan askerler ile çatışmaya başlıyor. Çatışma esnasında polis memuru Nedip Cengiz Eker, kalbine aldığı tek kurşunla yere düşerek yaşamını yitiriyor. Muğla 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hafta başında başlayan ve 28 Şubat'a kadar sürecek 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi davası' dosyasında, Eker'in şehit edilme anının yer aldığı MOBESE görüntüleri de gösterilecek.

2 POLİS ŞEHİT OLMUŞTU

Marmaris'te FETÖ/PDY mensubu askerler ile polis arasında çıkan ve 3.5 saat süren çatışmada; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koruma polisi Mehmet Çetin ve Marmaris Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Nedip Cengiz Eker şehit edilmiş, 7 polis hafif yaralanmıştı.

KORUMA POLİSİNİ BİNBAŞI SEYMEN VURMUŞ

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma polisi Mehmet Çetin'in kaldığı odada girdiği çatışmada suikast timinin komutanı Binbaşı Şükrü Seymen'in silahından çıkan kurşunla şehit olduğu yapılan DNA incelemesiyle tespit edildi. Polis memuru Nedip Cengiz Eker'i şehit eden kurşunun da hangi silahtan çıktığı belirlendi. Silahı kimin kullandığını tespit etmek için DNA incelemesi sürüyor. Yaklaşık 2 bin 500 parmak izi ile ilgili biyolojik ve balistik inceleme sürüyor" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), -

===================================================

Akçakale'de toprağa gömülü patlayıcı ve fişek bulundu

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, Suriye sınırına yakın noktada toprağa gömülü patlayıcı ve uzun namlulu tüfeğe ait fişek ele geçirildi.

Suriye'nin terör örgütü PYD denetimindeki Telabyad kenti ile komşu olan Akçakale'de, toprağa gömülü TNT ve kalaşnikof tüfek fişeği bulunduğu bilgisi üzerine jandarma çalışma başlattı. Yapılan araştırma sonunda jandarma ekipleri, dün gece sınır hattındaki İncedere Mahallesi'ndeki bir tarlada kazı yaptı. Yapılan kazı sonrası toprağa gömülü çuval ve plastik kaplarda 5 kilo civarında TNT patlayıcı ile uzun namlulu kalaşnikof tüfeğe ait 2 bin 700 fişek ele geçirildi. Jandarma el koyduğu patlayıcı ve fişeği, toprağa gömen kişi ya da kişilerin kimliklerinin saptanarak yakalanması için çalışma başlattı.

Haber: Hadi KURT/AKÇAKALE (Şanlıurfa), -

===============================================

Ağabeyini öldüren sanığa 18.5 yıl

ZONGULDAK'ta, sevgilisini dövdüğünü ileri sürdüğü ağabeyi 23 yaşındaki Ferdi Aker'i av tüfeği ile öldüren 22 yaşındaki Tuğhan Aker, 18 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl 24 Kasım'da Çaycuma İlçesi Karapınar Beldesi'nde meydana gelen olayda, Ferdi ve Tuğhan Aker kardeşler, evde sevgilileriyle birlikte alkol almaya başladı. İddiaya göre bu sırada Ferdi Aker ile sevgilisi Gamze O., bilinmeyen nedenle tartıştı. Ferdi Aker, aralarında çıkan kavgayı ayırmak isteyen kardeşinin sevgilisine vurunca, Tuğhan Aker ile de tartıştı. Tuğhan Aker'in av tüfeğiyle ateş ettiği ağabeyi Ferdi Aker öldü, onun sevgilisi Gamze O. ise omzuna isabet eden saçmalarla yaralandı.

'KEŞKE BÖYLE OLMASAYDI'

Tutuklanan Tuğhan Aker, 'Yakın akrabayı kasten öldürme' ve 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Son sözü sorulan Tuğhan Aker, "Ben ailemi ve kendimi savundum. Önce o bana ateş ettiği için korkuyla etrafa rastgele ateş ettim. Keşke böyle olmasaydı" dedi.

HAKSIZ TAHRİK VE İYİ HAL İNDİRİMİ

Mahkeme, ağabeyini haksız tahrik altında öldürdüğü kanaatiyle sanığa verdiği 20 yıl hapis cezasını, duruşmalardaki iyi halini de gözeterek 16 yıla düşürdü. Gamze O.'yu yaralamadan da 2 yıl 6 ay hapis cezası verilen Tuğhan Aker, toplam 18 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olaydan sonra suçu üstüne almak isteyen anne Nuray Aker ise 'suç üstlenmek' suçundan tutuksuz yargılandığı aynı davada beraat etti.

Tuğhan Aker, kararın ardından duruşma sonunda askerlerin arasından salondan çıkarılırken mahkeme heyetine dönerek, "Allah razı olsun ya" diyerek tepki gösterdi.

Görüntü Dökümü:

-Keşiften arşiv görüntü

-Cinayetin işlendiği ev

-Adliyeden görüntü

-Sanığın görüntüsü

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-ZONGULDAK-DHA

===================================

Çalışma Bakanlığı ekibi Hatay'da

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan 'Çalışma hayatında milli seferberlik kampanyası' kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri Hatay'da çeşitli temaslarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı, SGK Başkan Yardımcısı Orhan Koç ve İŞKUR Daire Başkanı Fazlı Küçük'le birlikte ilk olarak SGK İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Burada SGK İl Müdürü Hamit Bal'dan il genelindeki işverenler, çalışanlar ve kayıt dışı çalışanlar hakkında bilgi alan heyet, daha sonra İŞKUR İl Müdürlüğü'ne geçti.

Bir basın açıklaması yapan Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, Hatay'daki işsizlik sorununun ülkenin genel sorunu olduğunu belirtti. Yıldırımhan, ülke genelindeki işsizlik rakamlarının artmasında 'iş beğenmeyen' işsizler ile okumayan ve çalışmayan yüzde 24'lük genç neslin etkisi bulunduğunu kaydetti. Yıldırımhan, bu kampanya ile birlikte işverenlere çok büyük kolaylıklar sağladıklarını belirterek, Hatay'da 20 bini aşkın istihdam yaratmayı hedeflediklerini bildirdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı heyetinin İŞKUR İl Müdürlüğü çalışanlarıyla sohbeti

Basın toplantısına katılanlardan detaylar

Müsteşar yardımcısı Mazhar Yıldırımhan'ın konuşması

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

=======================================

Ateşe verilen lastikler makilik alanı yaktı

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'de araziye atılan eski kamyon lastiklerinin yakılması sonucu yaklaşık 3 dönüm makilik alan yandı.

Bugün öğle saatlerinde, Kartepe Seka Kampı bölgesinde bulunan eski kamyon lastikleri kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildi. Yaklaşık 20 kamyon lastiği yanarken, alevler makilik alana sıçradı. Araziden dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar itfaiyeyi aradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan kamyon lastikleri ve makilik alanı söndürmek için çabaladı. Yangın kontrol altına alınarak söndürülürken, soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Makilik alanda yangına müdahale edilmesi

-Alevlerin kapladığı alandan detaylar

-İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları

HABER: Ergün AYAZ-Faruk KIYAK-KAMERA: Orhan UZUN / KOCAELİ

===================================

Belediye müdürünü ekmeği için vurmuş

ADANA Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı Özel Atık ve Geri Dönüşüm Tesisleri Şube Müdürü Çağrı Ün'ü makamında vuran, 37 yaşındaki Fatih Genç yakalandı. Emniyetteki sorgusunda saldırıyı yaptığını kabul eden Fatih Genç, "Ekmeğim için vurdum" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı Özel Atık ve Geri Dönüşüm Tesisleri Şube Müdürü Çağrı Ün, 17 Şubat günü sabah saatlerinde makamında silahlı saldırıya uğradı. Her iki bacağından da yaralanan Ün, kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı. Silahlı saldırıyı Tıbbi Atı Geri Dönüşüm Bölümü'nde çalışan Fatih Genç'in gerçekleştirdiği belirlendi. Olaydan sonra kaçan Fatih Genç, Cinayet Bürosu ekiplerince bir hafta sonra yakalanarak gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlı, Çağrı Ün'ü vurduğunu kabul etti. İfadesinde olaydan 9 ay öncesine kadar Çevre Koruma Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş'un yakın korumalığını yaptığını anlatan Genç'in, "Mehmet Çelebi Akkuş, beni Denizcilik ve İç Sular Şube Müdürlüğü'ne gönderdi. Oradan temizlik işlerine verip Çoban Dede mesire alanındaki kıyı temizliğine sürüldüm. Kısa sürede 3-4 kez yerim değiştirildi. En son Çelebi, Çağrı Ün'ü arayıp Tıbbi Atık Geri Dönüşüm Bölümü'ne gönderdiler. Konuşmak için yanına gittim, tartıştık, yanımda taşıdığım tabanca ile ateş ettim" dediği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Zanlının Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Zanlının konuşması

Zanlının Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Adli Tıp Birimi genel görüntüsü

Adli Tıp Birimi tabelası

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

===========================================

İntiharı polis önledi

NİĞDE'de bir kadın inşaatın 3'üncü katına çıkarak intihar etmek istedi.

Eski Terminal Caddesi'nde bir inşaata çıkan 40 yaşındaki Gül D. intihar girişiminde bulundu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulans ile itfaiye ekipleri geldi. Polis ekipleri konuşarak ikna ettikleri kadını intihardan vazgeçirerek aşağı indirdi. Gül D. 112 Acil Servis ekipleri tarafından Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ambulansın gelişi

Ekiplerin inşaat halindeki binaya çıkarken görüntüsü

Kadının ekipler tarafından inşaattan indirilmesi

Kadının ambulansa götürülürken görüntüsü

Vatandaşlardan ve polislerden görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

=====================================

Ferrarili müteahhit Kütahya'da teslim oldu

ANTALYA'da aynı daireyi birden fazla kişiye satarak 176 kişiyi dolandırmak suçundan toplam 528 yıl hapis cezasına çarptırılan, Ferrari marka otomobille çektirdiği fotoğraflar nedeniyle 'Ferrarili müteahhit' olarak tanınan Ahmet Sakızoğlu, başka bir suçtan kesinleşmiş 7.5 aylık hapis cezası nedeniyle Kütahya'da polise teslim oldu.

Antalya'da müteahhitlik yapan Ahmet Sakızoğlu 2013 yılının Mayıs ayında dolandırıcılık suçundan tutuklandı. 14 ay cezaevinde kalan Sakızoğlu yargılandığı Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından elektronik kelepçe takılmak koşuluyla tahliye edildi. Sakızoğlu, yargılanması sürerken 31 Mart 2015 tarihinde ülke genelinde meydana gelen elektrik kesintisinde elektronik kelepçesini kırıp ortadan kayboldu. Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi 14 Nisan 2016 tarihinde Ahmet Sakızoğlu'nu 176 dolandırıcılık olayında, her bir satış için 3'er yıl olmak üzere toplam 528 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Ahmet Sakızoğlu bugün Kütahya'da polise teslim oldu. Sakızoğlu'nun başka bir olaydan kesinleşmiş 7 ay 15 günlük hapis cezası nedeniyle uzlaşma yasasından yararlanmak amacıyla teslim olduğu öğrenildi. Ahmet Sakızoğlu, yapılan işlemlerinin adından adliyeye sevk edildi. Sakızoğlu'na verilen 528 yıl hapis cezasının ise Yargıtay tarafından henüz onanmadığı belirtildi.

Haber: Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, -

======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Cengiz Eker Marmaris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title