Haberler

Dha Yurt Bülteni-7

1)ÇERKEZKÖY'DE 6 YAŞINDAKİ FADİME, SOBA KURBANITEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen Parmaksız ailesinin 6 yaşındaki çocukları Fadime Parmaksız öldü, anne ve 3 çocuğu ise hastanede tedavi altına alındı.

1)ÇERKEZKÖY'DE 6 YAŞINDAKİ FADİME, SOBA KURBANI

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen Parmaksız ailesinin 6 yaşındaki çocukları Fadime Parmaksız öldü, anne ve 3 çocuğu ise hastanede tedavi altına alındı.

Olay, Çerkezköy'ün İstasyon Mahallesi Ergin Sokak üzerindeki 6 katlı bir apartmanın giriş katında oturan Parmaksız ailesinin evinde meydana geldi. İlçede bir fabrikada çalışan Mehmet Parmaksız, gece vardiyasına giderken sobaya kömür atıp evden ayrıldı.Sabah saatlerinde çocukların okula gitmemesi üzerine komşuları Mehmet Parmaksız'ı telefonla arayarak, eşine ulaşamadıklarını söyledi. Bunun üzerine eve gelen Mehmet Parmaksız, içeriye girdiğinde eşi Tülay Parmaksız (34), çocukları Duygu(14), Ferhat(12), Fadime(6) ve 7 aylık Murat'a baygın halde buldu. Haber verilmesi olay yerine gelen 112 acil servis ekipleri, anne ve 4 çocuğunun sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini belirledi. Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Parmaksız ailesinin 6 yaşındaki kızları Fadime Parmaksız, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Durumu ağır olan Duygu ile Ferhat Parmaksız, hastanenin yoğun bakım servisine alınırken, anne Tülay Parmaksız ile 7 aylık bebeği Murat ise ilk müdahalelerinin ardından Çerkezköy'de özel bir hastaneye sevk edildi. Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürüyor.

Görünü Dökümü:

-----------------------

-Olayın yaşandığı ev

-Polis ve ambulanslar

-Savcının inceleme yapması

-Olay yerinden genel detay

-Hastane tabelası

Haber-Kamera: Şaban KARDEŞ/ÇERKEZKÖY,(Tekirdağ)-

====================================================

DOĞU KAR HAPSİNDE (EK)

2)3128 KÖY YOLU KARDAN KAPANDI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıksız yağan kar yağışı köy ve mahalle yollarını kapattı. Erzurum'da 1446 mahallenin merkezle olan bağlantısı kesildi. Ağrı'da 436, Erzincan'da 376, Muş'ta 360, Kars'ta 244, Ardahan'da 227 ve Iğdır'da 39 olmak üzere toplam 3128 yerleşim birimi kardan kapandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve diğer illler özel idaresi ekipleri aralıksız olarak kar temizleme çalışması yapıyor. Kar kalınlıkları Palandöken ve Konaklı'da 70 santim, Sarıkamış'ta 50 ve Ergan Kayak Merkezi'nde 37 santim oldu. Ağrı'da 46, Muş'ta 36, Erzurum'da 33, Ardahan'da 25, Kars'ta 15, Erzincan'da 6 santim olarak ölçüldü.

Meteoroloji 12'inci Bölge Müdürlüğü, yoğun kar yağışının perşembe gününe kadar devam edeceğini bildirdi. Yetkililer, vatandaşları, yoğun kar yağışı sonrası yaşanabilecek ulaşımdaki aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı nedeniyle dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardı.

Görüntü Dökümü

---------------------ERZURUM

-Yolda kalan araçlar

-Vatandaşların araçlarını temizlemesi

-Caddede yürüyenler

-İş makinelerinin çalışması

-Sürücüler ile röp.

-Kilitlenen trafik

-Vatandaşlar ile röp.

-Hümeyra Pardeli'nin anonsları

Haber: Hümeyra PARDELİ-Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

Görüntü Dökümü

---------------------ARDAHAN

-Aç kalan güvercinleri besleyen vatandaştan görüntü

-Karla kaplanan araçlardan görüntü

-Kar temizliği yapan esnaflardan görüntü

-Karda yürüyen vatandaşlardan görüntü

-Detay Görüntüler

Haber-Kamera -Deniz BAŞLI - / ARDAHAN

BOYUT : 91 MB SÜRE: 2 dakika 51saniye

Görüntü Dökümü

-------------------: MUŞ

-Kar yağışı

-Burası Muş'tur türküsü söyleyen esnaf

-Temzileme çalışması

-Zincir takan vatandaş

-Röpler

Haber-Kamera: Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ,

Görüntü Dökümü

---------------------AĞRI

-Ağrı'da kar yağışının çeşitli görüntüler

-Öğrencilerin caddede kar topu oynaması

Haber-Kamera: Servet ARSLAN/ AĞRI,

Görüntü Dökümü

--------------------- KARS

-Karda yürüyenler

-Kayanlar

-Temizleme çalışmaları

(Haber-Kamera: KARS,

==================================================

3)HAKKARİ'DE KAR ETKİLİ OLUYOR

HAKKARİ ve Yüksekova İlçesi'nde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hakkari'de 14 köy ve 29 mezranın yolu ulaşıma kapanırken, Yüksekova'da kardan dolayı okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Hakkari ve Yüksekova İlçesi'nde sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hakkari kent merkezinde 10 santimetreyi bulan kar kalınlığı yüksek kesimlerde 30 santimetreyi buldu. Kar nedeniyle 14 köy ve 29 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Yüksekova İlçesi'nde kar nedeniyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarını açmak için yoğun bir şekide çalışıyor.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Beyaza bürünen kent merkezi

-Araçların üzerindeki karlar

-Valilik binası önündeki karları temizleyen iş makinesi

-Kar altında yürüyen vatandaşlar

-Lapa lapa yağan kar yağışı

-Kent merezinde kar altında yürüyenler

-Karla kaplı Atatürk heykeli

-Detaylar

(Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/HAKKARİ-DHA)

BOYUT: 197 MB

SÜRE: 3 DK

=======================================================

4)AKÇAKALE'DE 16 DEAŞ'LI TERÖRİST YAKALANDI

ŞANLIURFA'nın Suriye sınırındaki Akçakale İlçesinde, güvenlik güçlerince yapılan operasyonda, terör örgütü DEAŞ üyesi 16 kişi yakalandı.

Dün gece geç saatlerde ilçe merkezindeki bazı adreslere asker ve polis tarafından yapılan eş zamanlı baskınlarda DEAŞ üyesi 16 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgulanmasına başlanırken, Genelkurmay Başkanlığı'ndan da konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Şanlıurfa/Akçakale'de, DEAŞ terör örgütü mensubu yabancı uyruklu 16 terörist yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

ŞANLIURFA/DHA

==================================================

5)HAKKARİ'DE PKK OPERASYONUNDA GÖZALTINA ALINANLAR ADLİYEDE

HAKKARİ'de PKK/KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli adliyeye sevkedildi.

Hakkari'de Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından 2 gün önce çeşitli adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları tamamlanan 7 şüpheli sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevkedildi

Görüntü Dökümü

--------------------

-Gözaltına alınanlar kar altında mahkemeye getirilişi

-Tek sıra halinde eli adliye binasına götürülüşleri

-Adliye binası

(HABER-KAMERA: HAKKARİ-DHA)

BOYUT: 75.2 MB

SÜRE: 1 DK 7 SN

====================================================

6)TEKİRDAĞ'DA FETÖ'NÜN 'BÜYÜK ABLALARI'NA OPERASYON: 17 GÖZALTI

TEKİRDAĞ'da FETÖ/PDY'nin 'büyük ablaları' oldukları belirtilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden, 5'i bugün adliyeye sevk edildi.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY, soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, örgütün 'büyük ablaları' oldukları ve örgüt adına faaliyetlerde bulundukları belirtilen şüphelilere yönelik operasyon düzenleyip, 17 kadını gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan 17 şüpheliden bugün soruşturmaları tamamlanan 5'i bugün adliye sevk edildi. Şüphelilerin savcılıktaki ifade işlemleri devam ederken, emniyette bulunan 12 kişinin ise önümüzdeki günlerde adliyeye gönderileceği kaydedildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Adliye tabelası

-Şüphelilerin araçla getirilmesi

-Şüphelilerin polislerin arasında getirilmeleri

-Adliyeye giriş yapmaları

-Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

===========================================================

7)DOLAR BOZDURANA ÜCRETSİZ BALIK

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, 39 yaşındaki İbrahim Yılmaz, dolarını bozdurup Türk Lirası'na çevirenlere ücretsiz balık ikram ediyor.

İslahiye'de 20 yıldır balıkçılık yapan İbrahim Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından dövizini Türk Lirası'na çevirenlere balık hediye ediyor. Dövizini bozdurduğunu fişiyle ibraz edenlere, bozdurduğu tutara göre ücretsiz balık veren İbrahim Yılmaz, "20 yıldır bu işi yapıyorum. Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, imkanlarımız dahilinde bizde böyle bir kampanya yaparak ülkemize sahip çıkmaya çalıştık" dedi.

Yılmaz'ın satış yaptığı tezgahında ise 200 dolar bozdurana hamsi, 250 dolar bozdurana istavrit, 350 dolar bozdurana çupra, 400 dolar bozdurana ise bir kilo levreği ücretsiz verdiğine ilişkin dövizler yer alıyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Balıkçı tezgahı ve kampanya

Balıkçı İbrahim Yılmaz ile rop.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU : 61 MB

================================================================

8)ÜNİVERSİTELİ GENCİ ÇARPIP ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN ŞOFÖR, "ÇÖP POŞETİNE ÇARPTIM SANDIM"DEDİ

KONYA'da yolun kenarındaki 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Kerem Yılmaz'a çarpıp kaçan TIR sürücüsü 60 yaşındaki Ahmet Vural, Adana'da yakalandı. İfadesinde "Çöp poşetine çarptığımı sandım. O yüzden umursamadım."dediği öğrenilen Vural, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Trafik polisleri, geçen 12 Aralık Pazartesi günü saat 07.30 sıralarında Konya- Adana karayolunun 10'uncu kilometresinde yola saçılmış kıyafet ve eşyaları görünce şüphelenip durdu. Ardından yaptığı kontrolde şarampolde bir erkek cesedi buldu. Bunun üzerine olay yerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri çağrıldı. Yapılan inceleme cesedin Selçuk Üniversitesi Taşkent Meslek Yüksek Okulu İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Kerem Yılmaz'a ait olduğu ve bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi. Memleketi Şırnak'tan dönen Yılmaz'ın, saat 01.00 sıralarından yolcu otobüsünden inip, geceyi geçirmek istedi Başak Mahallesi'ndeki akrabalarının kendisini almaya gelmesi için yolun kenarında beklediği saptandı. Bunun üzerine Yılmaz'ın, akrabasıyla temasa geçti. Akrabasının, "Telefonda evi tarif ediyordum. Orada beklemesini söyledim. Bu sırada telefon kesildi. Gidip, inceği yere baktım, göremedim. Telefonuna ulaşamadım."dediği öğrenildi.

TAMPON PARÇASINDAN SÜRÜCÜ YAKALANDI

Kerem Yılmaz'a çarpıp kaçan aracı bulmak için çalışma başlatan polis, olay yerinde bulduğu beyaz renkli bir TIR'a ait tampon parçasından iz sürdü. Polis, kaza yerinden Adana'ya kadar olan güzergahtaki beyaz renkli 15 adet TIR'ı birebir, geri kalanları da MOBESE kameralarından olmak üzere 300 yakın TIR'ı inceledi. Yaptığı araştırmada Pozantı İlçesi'ndeki sanayi sitesinde 01 P 3266 plakalı TIR'ın, ön kısmının hasarlı olduğu ve tamir edildiğini bilgisine ulaştı. Polis, tamir edilen TIR'ın sürücüsü Ahmet Vural, Pozantı ilçesindeki evinde şüphe üzerine gözaltına alındı.

"ÇÖP POŞETİNE ÇARPTIĞIMI SANDIM"

Konya Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Ahmet Vural'ın, ifadesinde "Seyir halindeyken bir cisme çarptım. Çöp poşetine çarptığımı sandım, o yüzden umursamadım. Sonra aracımın kırılan parçalarını taktırdım." dediği öğrenildi. Yapılan sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Ahmet Vural, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Üniversiteliye çarpan TIR şoförünün adliyeye getirilişi

-Kaza yeri görüntüsü

-Genel ve detay

(Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

=================================

9)İÇMİYOR, KOLEKSİYON YAPIYOR

SİİR'te elbise dikerek geçimini sağlayan terzi Abdulcelil Akgül, 20 yıldır başta Türkiye Büyük Millet Meclisi olmak üzere çeşitli yerlerden topladığı değişik markalardaki sigara paketleri ile koleksiyon yaptı. 15 yıl önce bıraktığı sigarayı artık içmediği için mutlu olduğunu belirten Akgül, "İçmiyorum, koleksiyon yapıyorum" dedi.

Siirt merkezde Küçük Çarşı'da bulunan 57 yaşındaki terzi Abdulcelil Akgül, günümüzde kaybolan ve üretilmeyen sigara paketlerini koleksiyon yaparak saklıyor. Atatürk'ün içtiği Kulüp markalı sigara ile TBMM'ye yaptığı ziyarette milletvekilerinin kendisine ikram ettiği değişik markalı 550 sigara paketini iş yerinde yaptığı özel bir bölmede muhafaza ediyor.

KOLEKSİYONDA ATATÜRK'ÜN İÇTİĞİ SİGARA DA VAR

Daha önce devlet memurluğu yaptığını ve emekli olduktan sonra meslek olarak kendisine terzi atölyesini açtığını anlatan 8 çocuk babası Abdulcelil Akgül, yaklaşık 15 yıl önce sigarayı bıraktığını belirterek, sigaraları hevesten dolayı sakladığını söyledi. Akgül, şunları söyledi:

"Bu sigaralar yaklaşık 20 yıldan fazla bendedir ve onları daha önce özel yaptırdığım vitrinlerde saklıyorum. Bu bemin için bir hevestir. Ben sigara kullanmıyorum, saklıyorum, yani bir nevi sigaraları vitrinlere hapsettim. Bu sigaralar arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na ait ve Atatürk'ün içtiği Kulüp markalı sigara da yer alıyor. Bunları biz böyle hatıra olarak saklıyoruz. Bunları içmek amaçlı değil, koleksiyon olarak saklamayı tercih ediyoruz."

"SİGARAYA KARŞIYIM, BURADA HAPSETTİM"

İş yerinde bulunan sigaraları saklamaya devam edeceğini belirten Abdulcelil Akgül, "20 yıldan beri ufak çaplı açtığım iş yerimde otuyorum, asıl mesleğim terziliktir. Yalnız yaptığım mesleğimizin yanında eskiyi ve geçmişi anımsatmak amacıyla yanımda duvarlarda gördüğünüz gibi sigara koleksiyonum mevcuttur. Aşağı yukarı 350 çeşit, 550 adetten fazla eski sigaralar bulunmaktadır. Bunları içme amaçlı değil ve kimseye de tavsiye etmiyorum içmesi için. Bir nevi bütün dünya sigaraya düşman olurken ve yasaklarken, ben de bunları burada sigarayı hapsetmiş durumdayım. 40 yıllık sigaralar da var 30, 35 yıllık olanda var" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Sigalardan görüntü

-Akgül'ün makine başında çalışması,

-Akgül'ün raftan indirdiği önemli sigaralar,

-Akgül'ün sigaraları tanıtması,

-Akgül'ün konuşması

-Genel ve detay görüntü

Kamera-Haber: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

==========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çerkezköy Tekirdağ Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title