Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)YUNANLILARIN ATEŞ AÇTIĞI KURU YÜK GEMİSİ MARMARİS'TEN AYRILDI ULUSLARARASI sularda Yunan sahil güvenlik hücum botu tarafından ateş açılan Türk Bayraklı M/V ACT adlı kuru yük gemisi, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bulunan gümrüklü limandan ayrıldı.

1)YUNANLILARIN ATEŞ AÇTIĞI KURU YÜK GEMİSİ MARMARİS'TEN AYRILDI

ULUSLARARASI sularda Yunan sahil güvenlik hücum botu tarafından ateş açılan Türk Bayraklı M/V ACT adlı kuru yük gemisi, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bulunan gümrüklü limandan ayrıldı. Türk karasularında Kocaeli Limanı'na gideceği belirtilen gemiye, körfez çıkışına kadar sahil güvenlik botları eşlik etti. İskenderun Limanı'ndan dün (pazartesi) yüklediği demir çeliği Kocaeli Limanı'na götürmek üzere yola çıkan 88 metre uzunluğu ve 14 metre genişlikteki 'M/V ACT' adlı kuru yük gemisi, Yunanistan'ın Rodos Adası açıklarındaki uluslararası sularda, devriye görevi yürüten Yunan sahil güvenlik hücum botu tarafından iddiaya göre uyuşturucu madde bulundurduğu ihbarı üzerine durdurulmak istendi. Yunan sahil güvenlik ekipleri, kaptan Haluk Sami Kalkavan'dan Rodos Limanı'na demir atmasını istedi. Kaptan Kalkavan ise talebi kabul etmeyip, dümen kırarak yoluna devam etti. Bunun üzerine önce havaya sonra kuru yük gemisine art arda ateş edildi. Açılan ateşe ve kurşunların gemiye isabet etmesine rağmen durmayan kaptan, son süratle Türk karasularına girerek Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekiplerinden yardım istedi. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'na bağlı ekipler, yardım çağrısıyla harekete geçti. Kısa sürede kuru yük gemisine ulaşan Türk Sahil Güvenlik Hücum botunu gören Yunan sahil güvenlik botu, bölgeden hızla uzaklaşarak gözden kayboldu. 'M/V ACT' adlı kuru yük gemisine Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'na bağlı 2 hücum bot ile bir Türk savaş gemisi Marmaris Körfezi'ne girene kadar eşlik etti.

İlçe protokolünün karşıladığı kuru yük gemisi, akşam gümrüklü limana demir attı. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ve Marmaris Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabaha kadar kuru yük gemisinde detaylı inceleme yaptı. Yapılan araştırmada suç ve suç unsuruna rastlanmadı. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla, işlemleri tamamlanan M/V ACT adlı kuru yük gemisi, çekici römorkör yardımıyla saat 11.00'de gümrüklü limandan ayrıldı. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'na bağlı 3 hücum bot, körfez çıkışına kadar gemiye eşlik etti. Geminin Türk karasularında rotasını devam ettirerek, Kocaeli Limanı'na gideceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Marmaris Limanı'nda demiri kuru yük gemisinden görüntü

Geminin römorkörle iskeleden çekilerek sahil güvenlik eşliğinde Marmaris'ten ayrılışı

Genel ve Detay görüntü

(Toplam: 2 dakika 53 saniye-209 MB görüntü)

(Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

=====================================================

(ÖZEL)

2)SÜNNET ÇOCUĞUNA SİLAH SIKTIRDILAR

ELAZIĞ'ın Maden ilçesine bağlı bir köyde yapılan sünnet düğününde, sünnet olacak küçük çocuğun eline tabanca verdilerek havaya ateş ettirildi. Tabanca ile havaya 14 el ateş eden küçük çocuğun havaye ateş açması sırasında babasının da yanında olması dikkat çekti. Görüntüyü çeken kişinin ateş etmeden önce sünnet olan çocuğa seslenerek, "Bilo seni çekiyorum. Bize tutmayasın. Havaya tut oğlum"dediği görüldü.

Maden ilçesine bağlı bir köyde geçtiğimiz Cumartesi günü yapıldığı tahmin edilen sünnet düğününde sünnet olacak küçük çocuğun eline tabanca verilerek havaya ateş etmesi sağlandı. Cep telefonu ile kaydedilen görüntülerde, düğünde önce sünnet olan çocuğun annesi olduğu sanılan bir kadın sahneye çıkarak havaya tabanca ile ateş ediyor. Diğer bir görüntüde ise, yanında babası bulunan sünnet çocuğunun eline tabanca verildiği ve çocuğun tabancayı aldıktan sonra 14 el ateş etiği görülüyor. Küçük çocuğun havaya ateş etmesi sırasında babasının yere doğru eğildiği görüldü. Çocuğun ateş etmesinin ardından babası olduğu tahmin edilen kişinin de cebinden bir silah çıkarıp, şarjör taktığı da görüntülere yansıdı. Görüntüyü çeken kişinin ateş etmeden önce sünnet olan çocuğa seslenerek, "Bilo seni çekiyorum. Bize tutmayasın. Havaya tut oğlum"dediği dikkat çekerken, küçük çocuk ateş ettikten sonra silahı yeniden orada bulunan kişiye veriyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Küçük çocuğun ateş etmesi

Bir kadının ateş etmesi

Haber - Kamera: ELAZIĞ, -

================================================

3)ZONGULDAK'TA YAĞMUR ETKİLİ OLDU

ZONGULDAK'ta sağanak yağmur etkili oldu, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Kentte sabah başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklarda küçük su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri rögar kapaklarının tıkanmaması için temizlik çalışması yaptı. Zaman zaman şiddetli yağan yağmur ve oluşan su birikintileri caddelerde yürümeyi güçleştirdi. Yağmur nedeniyle trafikte aksamalar oldu. Milli Egemenlik Caddesi'nde oluşan su birikintileri nedeniyle trafik bir süre tek şeritten verildi.

Görüntü Dökümü:

............................

-Sağanak yağmur

-Bina altlarında bekleyenler

-Yağmurda yürüyenler

-Kent merkezinden detaylar

-Su birikintisinde ilerleyen araçlar

-Yolda kalan otomobil

-Tıkanan mazgalları açamaya çalışan işçiler

-İş makinesinin yolu temizlemesi

Süre: (4.49) Boyut: (154 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK /ZONGULDAK,

======================================================

4)İZNE GELEN ASKER TRAFİK KAZASINDA ÖLDÜ

İZNİNİ geçirmek üzere ailesinin oturduğu Gaziantep'in Oğuzeli İlçesi'ne gelen 20 yaşındaki jandarma er Mustafa Özcan, geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Olay, dün gece Oğuzeli ilçe merkezinde meydana geldi. İstanbul'da vatani görevini yaparken izin alarak ailesini ziyarete gelen Mustafa Özcan, kendisine ait plakası öğrenilemeyen motosikletle dışarı çıktı. Özcan, arkadaşlarının yanına gitmek isterken sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen otomobille çarpışarak yola savruldu. Kazayı görenlerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri Özcan'ı Oğuzeli Devlet Hastanesi'ne götürdü. Aacil serviste yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitiren ve ölümüyle yakınlarını yasa boğan Özcan'ın cesedi, otopsisi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. 6 aylık asker olduğu öğrenilen Özcan'ın cenazesi, otopsinin tamamlanmasının ardından Oğuzeli'nde toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Askeri araçlar otosu

Adli Tıp Morgu

Çevredeki kalabalık

Kazada yaşamını yitiren askerin fotosu

-Genel ve detay görüntüler

(Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 74 MB

===================================================

5)SİVAS'TA TRAFİK KAZASI: 3 YARALI

SİVAS-Kayseri karayolu üzerindeki Taşlıdere mevkisinde meydana gelen trafik kazasında, 1'i çocuk 3 kişi yaralandı.

Kaza, saat 10.30 sıralarında Sivas-Kayseri karayolunun 5'inci kilometresinde meydana geldi. Ulaş ilçesinden Sivas'a gelen 65 yaşındaki Mevlüt Doğan yönetimindeki 34 TU 3852 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarpıp takla atarak refüje düştü. Kazada sürücü Mevlüt Doğan ile birlikte 30 yaşındaki Şerife ve 6 yaşındaki Begüm Doğan yaralandı. Yaralılar, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınırken hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Devrilen aracın görüntüsü

Haber-Kamera:  Gökhan CEYLAN/SİVAS,

(66.5 mb)

=================================================

7)ŞANLIURFA'DA KAZA: 3 YARALI

ŞANLIURFA'da, 2 hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 Suriyeli yaralandı.

Kaza, Paşabağı Mahallesi'nde meydana geldi. Ramazan Akgüle yönetimindeki 63 M 3768 plakalı hafif ticari araca içeresinde, Suriyelilerin bulunduğu sürücüsü belirsiz 27 DY 585 plakalı hafif ticari araç kavşakta çarpıştı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık görevlileri, ticari araçta yaralanan 3 Suriyeliyi ambulansla hastaneye götürdü.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Olay yerinde polisin önlem alması

Kaza yapan otomobiller

İtfaiye ekiplerinin gelmesi

Vatandaşın olayı anlatması

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 100 MB

========================================================

8)KEFENLİ DEDE'NİN EYLEMİNE POLİS ENGELİ

ANKARA'da, 'Adalet' için tek başına eylem yapmak isteyen ve 'Kefenli Dede' olarak bilinen 71 yaşındaki Hanife Doğan, polis engeline takıldı.

Yurt içinde ve Avrupa'nın değişik şehirlerinde kefen giyip, yaptığı eylemlerle sesini duyurmaya çalışan 71 yaşındaki Hanifi Doğan,

Avrupa'da 1995 yılında 'Anadolu Aslanları' olarak ortaya çıkan 'Yeşil Sermaye' dolandırıcılarının yaklaşık 500 bin gurbetçilerden camilerde topladığı paranın 30 milyar Auro'nun üstünde olduğunu iddia ederek, bu adaletsizliği protesto etmek için Ankara'nın Kızılay bölgesinde bulunan Güven Park önünde kefen giyip, boynuna taktığı dövizlerle eylem yapmak istedi. Kefeni giydiği sırada çevrede bulunan polisler tarafından engellenen Doğan, polislere bir süre derdini anlatmak istedi. Polislerle tartışan Doğan, yaptığı eylemin Anayasal hakkı olduğunu, yurt dışında ve Türkiye'de ara ara bur tür eylemler yaparak sesini duyurmaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

"Eylem yaptığım bölgelerde daha önceden güvenlik kurumlarından izin alarak sesimi duyurmaya çalışıyordum. Bu eylemde de aynı şekilde güvenlik güçlerinden telefonla arayarak izin almıştım. Ama şimdi bu 'Adalet' arayış eylemime polisler tarafından izin verilmedi. Aradığımız tüm adaletler yüzümüze kapandı. Çocuklarım tarafından evden kovuldum."

Yapmak istediği eylemlerle TBMM'de 'Yeşil Sermaye Dolandırıcılığı Komisyonu'nun yeniden kurulmasını istediğini belirten Hanifi Doğan, "Helal kazançlarımızın tekrar bizlere iade edilmesini ve dolandırıcıların cezalandırılmalarını istiyoruz. Bu soygunun boyutu 30 milyar Auro'nun üstünde. Bizi korumakla yükümlü devlet ya bu olayın üstüne gitsin, ya da mağduriyetimiz devlet karşılasın" diye açıklama yapacaktım, polis izin vermedi" dedi.

Kefen giyerek eylem yapmaya çalışan Doğan'ın çevrede bulunan polisler tarafından engellenirken, bir süre tartışma yaşadı. Polislerin ılımlı davranıp, Doğan'a  'Olağanüstü Hal' nedeniyle bu tür eylemlerin Ankara Valiliği'nin vereceği izni kapsamında yapılabileceği belirtilerek, ikna edilip, çevreden uzaklaştırıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

'Kefen giyerek sesini duyurmaya çalışan Hanifi Doğan'ın polislerle yaşadığı tartışmadan detay

Doğan'nın eylemi engellemeye çalışan polisler tarafından giydiği kefen çıkarılırken

Doğan'a alkışlarla destek vermeye çalışan kadınlar

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Özcan Bayraklı Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title