Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

(GENİŞ HABERİ)1)KONYA'DA FORKLİFT FACİASI: 1 ÖLÜKONYA'da bir marangoz atölyesinde geri manevra yapan forklifin havada unutulan vinci, kapı girişinin üst duvarına çarpması sonucu duvar yıkıldı.

(GENİŞ HABERİ)

1)KONYA'DA FORKLİFT FACİASI: 1 ÖLÜ

KONYA'da bir marangoz atölyesinde geri manevra yapan forklifin havada unutulan vinci, kapı girişinin üst duvarına çarpması sonucu duvar yıkıldı. O sırada kapının kenarında olan 1 kişi öldü, 2 kişide  kaçarak canını zor kurtardı. O anlar bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, bugün saat 10.30 sıralarında merkez Karatay İlçesi Tatlıcak Mahallesi'ndeki Vatan Sanayi'nde bir marangoz atölyesinde meydana geldi. 37 yaşındaki operatör Ali Uykan, yönetimindeki forklifle cadde kenarında park halindeki TIR'ın dorsesindeki suntaları, marangoz atölyesine taşımaya başladı. Uykan, forklifle suntaları atölye içine bıraktıktan sonra geri manevra yaparak atölye içinden çıkmak istedi. Forklifin havada açık unutulan vinci kapı girişinin üst duvarına çarpması sonucu atölyenin ön duvarı tamamen yıkıldı. Bu sırada  elinde bir poşetle atölyeye gelen ve forklifin çıkması için kapının kenarında bekleyen atölyeye sunta getiren TIR şoförüne eşlik eden arkadaşı 46 yaşındaki Yaşar Bakır ile kapının sağ tarafından bekleyen 2 kişi duvarının yıkıldığını görünce kaçmaya başladı.Ancak Bakır, yıkılan duvarın enkazı altında kaldı. Diğer 2 kişi ise canını zor kurtardı, Forklif operatörü Ali Uykan da şans eseri yara almadan kurtuldu. Enkaz altında kalan Bakır, çevredekiler tarafından enkaz altından kurtarıldı. Bakır, olay yerine çağrılan sağlık görevlilerinin tüm müdahalesi tarafından kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Forklif operatörü Ali Uykan, gözaltına alındı.  Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

Güvenlik kamerasında duvarın yıkılma anı

1 kişinin en kaz altında kalması 2 kişinin kurtulması (Güvenlik kamerası)

Çevredekilerin en kaz altındaki kişiyi kurtarmaya çalışması (Güvenlik kamerası)

Polisin incelemesi

Enkazdan ve cesetten detay

Genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA)

==========================================

2)HDP, 20 MAYIS'TA KONGREYE GİDİYOR

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP), Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın aldığı ceza nedeniyle milletvekilliği ve parti üyeliğinin düşürülmesi nedeniyle yasal prosedürleri yerine getirmek için 20 Mayıs'ta Ankara'da zorunlu olağanüstü kongreye gidiyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016 tarihden beri tutuklu olan ancak daha önce Adana'da yargılandığı başka davadan aldığı cezanın onanmasıyla milletvekilliği ile parti üyeliğinin düşen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın durumu nedeniyle HDP'nin 20 Mayıs'ta zorunlu bir olaganstü kongreye gideceği belirtildi.HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Eş Genel Başkanları Yüksekdağ'ın vekilliğinin düşürülmesinin Anayasa ve ilgili içtihatlara aykırı olduğunu ve buna karşı Anayasa Mahkemesine ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine açtıkları davaların devam ettiğini belirterek, "Biz bu davaları kazanacağımızı biliyoruz. Şu anda yasal noksanlık sebebi ile kongreye gidiyoruz. Bu yasal zorunluluğun bize dayatılması da Türkiye siyaset tarihine tıpkı 80'lerdeki yasaklar dönemindeki ayıplar gibi şimdiden düşmüştür" diye konuştu.

Ferit ASLAN/ DİYARBAKIR,

==================================================

3)KAYSERİ'DE 17 YAŞINDAKİ GENÇ, YANLIŞLIKLA ÖLDÜRÜLMÜŞ

KAYSERİ'de, geçen pazartesi günü oto tamirhanesine pompalı tüfekle ateş açıp, 1 kişinin ölümü ve 2 kişinin de yaralanmasırna neden olan 3 şüpheli yakalandı. Saldırıda ölen 17 yaşındaki Ali Türkmen'in, orada tesadüfen bulunduğu ve olayla ilgisinin bulunmadığı ortaya çıktı.Önceki gün merkez Melikgazi İlçesi Orta Sanayi'deki bir oto tamircisine, kimliği belirlenemeyen kişiler, otomobil içinden pompalı tüfek ve tabancayla ateş açtı. Saldırıda, o sırada tamircide bulunan 34 yaşındaki Yusuf Gülener, 19 yaşındaki Mehmet Özden ve Ali Türkmen yaralandı. Yaralılar, oto tamirhanesinin sahibi Ali Suna tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Türkmen, doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Özden ve Gülener'in ise tedavileri sürüyor.Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin olayın zanlılarını yakalamak için başlattığı çalışma sonucu, A.S., E.E. ve Tülay İ. adlı kadın yakalandı. Zanlılar, polisteki ifadelerinde olayın A.S. ile Yusuf Gülener arasındaki bir para anlaşmazlığından kaynaklandığını, olay yerinde tesadüfen bulunan Ali Türkmen ve akrabası Mehmet Özden'in yanlışlıkla vurulduklarını söyledi. Polisteki işlemleri tamamlanan zanlılar, Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye gönderildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Zanlıların Adli Tabipliğe getirilişi ve götürülüşü

-Genel Detaylar

-Öldürülen gencin opak fotoğrafı

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika 21 saniye/43,7 MB

====================================================

4)ŞANLIURFA'DA YAPILAN KEBAP ŞİŞLERİ İHRAÇ EDİLİYOR

ŞANLIURFA'da yapılan kebap şişleri, Romanya, Almanya, Fransa ve Çin'e ihraç ediliyor.

Haşimiye Meydanı'nda bulunan Demirciler Çarşısı'ndaki 4 imalathanede kebap şişi üretimi yapılıyor. Çeşitli boy ve ebatlarda üretilen şişler, ülke kenelindeki kentlere satılıyor. Türüne göre değişen kebap şişleri, Romanya, Alman, Fransa ve Çin gibi ülkelere de ihraç ediliyor. Demirden 30 yıldır şiş üretimi yapan Mehmet Kaşıkçıoğlu, kebabın sırrının şişlerde olduğunu söyledi. Demir ustası Mehmet Kaşıkçıoğlu, günlük imal ettikleri 5 çeşit kebap şişlerini yurt içine satışın yanı sıra yurt dışına da ihraç ettiklerini belirtti. Elle yapılan şişlerin daha sağlıklı olduğunu ifade eden Kaşıkçıoğlu, şunları söyledi:

"Ben 30 yıldır demircilik işiyle uğraşıyorum. Daha önceden farklı demir işlerine ağırlık veriyorduk. Ancak zamanla teknolojiye yenik düşerek, sadece kebap şişine döndük. Şanlıurfa'da 4 dükkanda kebap şişleri yapılıyor. Metrelerce uzunluğundaki demir şişleri önce kesiyoruz. Daha sonra kızgın ateşte közledikten sonra orak üzerinde çekiçle döverek son şeklini veriyoruz. Bizim elle yaptığımız bu şişler, daha sağlıklı ve dayanıklıdır. Yıllardır bu işyerimizde 5 çeşit kebap şişi üretiyoruz. Günlük 500 ile bin civarında şiş yapıyoruz. Bu şişlerimizin çeşitleri Adana, patlıcanlı, kuşbaşı ve ciğer şişi olarak biliniyor. Burada ürettiğimiz bu şişleri Türkiye'nin her tarafına gönderiyoruz. Özellikle yurt dışından da sipariş verenler var. Romanya, Almanya, Fransa ve hatta Çin'e bile kebap şişlerini götürenler var. Bu şişler sıhhidir ve diğer şişlere göre daha iyidir. Kebaplar bu şişlerimizde daha iyi piştiği için lezzeti şişinde yatmaktadır."

Kentteki lokanta işletmecileri ise fabrikasyon şişlerini kullanmadıklarını özellikle Şanlıurfa'da yapılan demir şişlerini terhcih ettiklerini ifade etti.

Görüntü Dökümü

------------------------------------

Demirciler Çarşısı

Şiş yapan ustalar

Ustaların demiri dövmesi

Demirci ustaları ile röportaj

Lokantada kebapların şişlere saplanması

Lokanta sahibi ile röportaj

Genel ve detay görüntüler

(KJ: Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 195 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Türkmen Şanlıurfa Romanya Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title