Haberler

Dha Yurt Bülteni-6

1)ÇANAKKALE'NİN AYVACIK İLÇESİ YİNE SALLANDIÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinde, bugün saat 11.55'te 5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

1)ÇANAKKALE'NİN AYVACIK İLÇESİ YİNE SALLANDI

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinde, bugün saat 11.55'te 5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Başkanlığı Deprem Dairesi verilerine göre merkez üssü Ayvacık olan ve yerin 7 kilometre altında meydana gelen deprem Çanakkale genelinde hissedildi. büyüklügü 5 olarak açıklanan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Geçen 6 Şubat'ta bu yana yaşanan gelen deprem fırtısınasından sonra gelen bu son sartıntı yeniden tedirginliğe neden oldu. Sarsıntı, daha önceki depremlerde zarar gören binalardaki hasarın biraz daha büyümesine neden oldu. Bu sarsıntının Ayvacık'taki 6 Şubat'tan bu yana meydana gelen dördüncü büyük sarsıntı olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------:

-Yukarıköy Köyü'nden görüntü

-Köylüler röp.

-Köydeki daha önceki depremde yıkılan ve hasar gören binalardan görüntü

Haber: Burak GEZEN - Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / AYVACIK, (Çanakkale),

==================================================

2)GEBZE'DE MİNİBÜS İLE HALK OTOBÜSÜ ÇARPIŞTI: 8 YARALI

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde kavşakta minibüsün halk otobüsü ile çarpışması sonucu 8 kişi yaralandı.  Kaza, Gebze Osman Yılmaz Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde bulunan kavşakta meydana geldi. Gebze ile Şekerpınar arasında yolcu taşıyan 41 J 4125 plakalı halk otobüsü ile Gebze ile Harem arasında yolcu taşıyan 34 M 5683 plakalı minibüs kavşakta çarpıştı. Kazada, minibüste bulunan 8 kişi yaralandı. 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Gebze Fatih Devlet Hastanesi ve Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Olay yerinden görüntüler

Yaralılara müdahale edilmesi

Haluk TURGUT/GEBZE(Kocaeli),

===============================================

3)KONTROLDEN ÇIKAN OTOMOBİL BARİYERLERE ÇARPTI: 2 YARALI

TEKİRDAĞ'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil orta refüjdeki bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi ağır yaralandı. Kaza, Tekirdağ'ın Yenice Mahallesi mevkiinde meydan geldi. Tekirdağ'dan Çorlu istikametine giden Doğukan Ermiş'in kullandığı 59 YM 035 plakalı otomobilin iddiaya göre aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yoldan çıkan otomobil orta refüjdeki bariyerlere çarptı. Bariyerleri parçalayan ve hurdaya dönen otomobilde bulunan sürücü Doğukan Ermiş ile Eray Şahin ağır yaralandı.

Kaza yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı yaralılar ambulansla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumunun ağır olduğu belirtilen kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

-Kaza yerinden detaylar

-Bariyerlere çarpan otomobil

-Sağlık ekiplerinin yarılaya müdahalesi

-Otomobilden detaylı görüntüler

Yaralının ambulansa konması

-Kaza yerinden detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ), -

======================================================

4)EREĞLİ'DE KAZA : 5 YARALI

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde otomobilin, hafif ticari araçla çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1'i bebek 5 kişi yaralandı. Kaza, saat 09.00 sıralarında Konya- Adana karayolu Adliye Kavşağı'nda meydana geldi. Soner Cankurt'un kullandığı 41 NR 896 plakalı otomobil, kavşakta Ali Korkmaz yönetimindeki 01 AAE 75 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Soner Cankurt, yanında bulunan Serap Olgun ve 6 aylık Hamza Olgun ile hafif ticari araç sürücüsü Ali Korkmaz ve yanında bulunan Bekir Akalın yaralandı. Çarpışmanın şiddetiyle otomobil içinde sıkışan yaralı Soner Cankurt ve Serap Olgun, itfaiyenin müdahalesiyle sıkıştıkları yerden çıkartıldı. Yaralılar ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı

Görüntü Dökümü

---------------------

Kaza yerinden detay

Araç içinde sıkışan yaralılar

Yaralıların çıkartılması

Genel ve detay

Haber- Kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA)

=====================================

5)'ALFA' UYUŞTURUCUYU BÖYLE BULDU

BURSA ve Ankara'da uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 13 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, araçlara gizlenen sentetik uyuşturucuları narkotik köpeği 'Alfa' buldu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri, H.İ. (21), S.O. (25), M.D. (21), H.Y. (20), M.Y. (25), S.U. (25), A.T. (30), O.D. (34), B.Ç. (28) ve N.A'nın (23) Bursa'ya getirdikleri yüklü miktarda uyuşturucuyu piyasaya sürmek için Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gizledikleri bilgisine ulaştı.

Şüphelilere ait otomobillerin plakalarını tespit eden ekipler, araçların plaka tanıma sistemine takılması üzerine kendilerini savcılık izniyle takibe aldı. Her iki aracı da durduran ekipler, otomobiller ve şüpheliler üzerinde özel eğitimli narkotik köpeği, "Alfa"nın desteğiyle arama yaptı. Aramalarda, 715.25 gram metamfetamin, 28.80 gram esrar, 1 adet hassas terazi, 2 adet tabanca ve 13 adet fişek ele geçirdi.

Soruşturmayı genişleten ekipleri bu kişilerle bağlantılı olduğu belirlenen K.B. (30), A.S.A. (22) ve D.A'nın (51) Ankara'da olduğunu tespit etti. Bunun üzerine harekete geçin polis, bu zanlıları da Ankara'da gözaltına aldı. Bu şüphelilere ait otomobilde yapılan aramalarda ise 1 kilo 50 gram metamfetamin ele geçirildi.

Gözaltına alınan 13 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Alfa'nın operasyonda arama yapması

Bulunan uyuştucular

Şüphelilerin emniyetten çıkartılışı

Emniyet binasının görüntüsü

Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

=========================================================

6)BELEDİYEDEN EVLERE ÜCRETSİZ TEMİZLİK HİZMETİ

BURSA'nın merkez Orhangazi Belediyesi, ihtiyaç sahibi 188 aileye evde temizlik hizmeti veriyor. Evde Temizlik hizmeti alan aileler Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve eşi Zöhre Çağlayan'ı evlerinde misafir etti. Başkan Çağlayan ailelerle sohbet etti, sorunlarını ve taleplerini dinledi. Orhangazi Belediyesi, ilçe genelinde ihtiyaç sahibi aileler ve yalnız yaşayan yaşlı ailelere evde temizlik hizmeti sunuyor. Orhangazi Belediyesi, Sosyal Hizmetler müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen evde temizlik hizmetleri kapsamında ilçe genelinde 188 ailenin evi 15 günlük periyotlarla temizleniyor.

AİLELERİN HER İHTİYACI KARŞILANIYOR

Orhangazi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, eşi Zöhre Çağlayan ile bu hizmeti verdikleri bazı aileleri ziyaret edip misafirleri oldu. Evde Temizlik Hizmetleri Kapsamında ilçe genelinde ihtiyaç sahibi aileler ve yalnız yaşayan ailelere bu hizmeti sunduklarını söyleyen Çağlayan, ekiplerinin, kadın temizlik elemanları ile birlikte ilçe genelinde sistemde kayıtlı olan ailelerin evlerinde 15 günlük periyodlar halinde temizlik hizmeti sunduklarını ifade etti. Çağlayan, "Bu çalışma kapsamında evin genel temizliğinin yanı sıra, halı yıkama, perde temizliği, çamaşır, bulaşık olmak üzere tüm temizlik hizmeti sunulmaktaö dedi.

ONLAR BİZİM DE AİLELERİMİZ

Sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, "Bizler her vatandaşımızı kendi ailemiz, her bireyimizi kendi bireyimiz olarak görüyoruz. Bu bağlamda bizlerle irtibata geçen, ihtiyaç sahibi olan yada yalnız yaşayan yaşlı ailelerimizin her konudaki ihtiyaçları için yanlarında yer alıyoruz" şeklinde konuştu. Çağlayan, isteyen ailelerimizin saç ve sakal traşından, yaşlı ve kendi ihtiyacını gideremeyen ailelerimin banyo işlemlerine kadar her türlü hizmeti sunduklarını belirtip, "Öyle ki, bazı yaşlı çiftlerimiz kendilerine Kuran-ı Kerim okunmasını ve kendilerinin dinlemek istediklerini söyledikleri bile oluyor. Bu konuda da din görevlilerimiz ailelerimize Kuran-ı Kerim okuyup onların taleplerini de karşılıyor. Ekiplerimiz bu çalışmaları büyük bir titizlik içinde yürütmekte dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Evlerde yapılan temizlik çalışmaları,

-Detay görüntüler,

-Belediye başkanı Neşet Çağlayan ve eşi Zöhre Çağlayan'ın evleri ziyaretleri,

-Belediye başkanı ve eşinin ev sahipleri ile kahve çay içmesi, detay görüntüler.

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ(Bursa), -

BOYUT 233 mb

SÜRE 03,05

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Neşet Çağlayan Çanakkale Tekirdağ Ayvacık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title