Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

1)YARGILANMAYA BAŞLANAN FETÖ'DEN TUTUKLU BURSA VALİSİ HARPUT: BURSA'YA SELAMBURSA'da, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu...

1)YARGILANMAYA BAŞLANAN FETÖ'DEN TUTUKLU BURSA VALİSİ HARPUT: BURSA'YA SELAM

BURSA'da, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput'un da aralarında bulunduğu 37'si tutuklu toplam 60 sanığın yargılanmasına başlandı. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen eski vali Harput, gazetecilerin "diyecek bir şeyiniz var mı" sorusuna  "Bursa'ya selam" yanıtını verdi.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca aralarında Bursa eski Valisi Şahabettin Harput'un da bulunduğu 37'si tutuklu 60 sanık hakkındaki iddianame geçtiğimiz günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sanıklar hakkında, 'silahlı terör örgütü yöneticisi olma' ve 'terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' suçlarından, 15-20 yıl arasında hapis cezaları istendi.   Bursa 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak olan Harput, Kocaeli Kandıra T Tipi Cezaevi'nden  önceki akşam  Bursa E Tipi Cezaevi'ne getirildi. Şahabettin Harput ve 36'sı tutuklu toplam 60 sanık hakkında 'silahlı terör örgütü yöneticisi olma ve terörizmin finansmanının kanununa muhalefet' suçlarından 20'şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Bursa Adliyesi'ne geniş güvenlik önlemi altında getirilen Şahabettin Harput, gazetecilerin "diyecek bir şeyiniz var mıö sorusuna, "Bursa'ya selamö şeklinde cevap verdi.Sanıkların yargılanması 5 gün boyunca sürecek.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Vali'nin getirilişi

-Konuşması

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, -

===================================================

2)KİRAZ'DA YAĞMUR ETKİLİ OLDU

İZMİR'in Kiraz İlçesi'nde etkili olan sağarak yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar suyla doldu. Yağmurun dinmesinin ardından sular çekilirken, kentte hayat normale döndü.

Kiraz'da geçen cuma gününden beri aralıklarla süren dün (pazar) akşam ise sağanak olarak yağan yağmur, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Kiraz'a bağlı Hisar, Ceritler, Veliler mahallelerinde ayrıca dolu yağışı etkili oldu. Kentte sokak ve caddeler, suyla dolup taştı. Zemin katta kalan bazı ev ve işlerinde su baskınları yaşandı. Kiraz Belediyesi Fen İşleri ekipleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekipleri, tıkanan rögar ve mazgalları açmak için çalışma yaptı. Su baskını yaşanan yerlere de müdahale edildi. Yağmurun dinmesinin ardından geçen zamanla sular çekilirken, kentte hayat normale döndü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Kiraz ilçesi hisar tepesi dolu yağışı görüntüsü

Haber- Kamera: Faruk ÇARK / KİRAZ (İzmir),

=============================================

3)AYVACIK'TA 48 KAÇAK YAKALANDI

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nde polis tarafından durdurulan iki minibüste, 48 kaçak yakalandı. Minibüs şoförleri ise gözaltına alındı.Ayvacık'ta, Edremit Caddesi Orman Deposu Mevkii'nde dün (pazar) akşam yol kontrolü yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelendikleri iki minibüsü durdurdu. Araçlardaki kontrolde, 48 kaçak tespit edildi. Polis ekipleri, göçmen kaçakçılığı şüphesiyle 2 minibüs şoförünü gözaltına aldı. Afganistan, Suriye, Kongo ve Mali uyruklu 48 kaçak, emniyete getirildi. Ayrıca araçlarda bulunan çok sayıda can yeleğine ise el konuldu. Yakalanan kaçaklar, Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi. Minibüs şoförleriyle ilgili işlemlerin sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

Minibüslerden görüntü

Kaçak göçmenlerden görüntü

Can yeleklerinden görüntü

Haber- Kamera: İpek GÜNEY / AYVACIK (Çanakkale),

=============================================

4)KAYSERİ'DE KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 2 GÖZALTI

KAYSERİ'de polisin yaptığı operasyonda, bır otomobilin altına gizlenmiş halde, 3 bin 750 paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaralarla ilgili Suriye uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kayseri-Malatya yolunda yaptığı yol kontrollerinde içinde Suriye uyruklu M.R.R. ve A.R'nin bulunduğu otomobil durduruldu. Otomobilde yapılan aramada, aracın alt kısmına gizlenmiş halde 3 bin 750 paket kaçak sigara ele geçirildi. Suriye uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Sigara kaçakçılarının emniyete getirilişi (polis kamerası)

Haber-Kamera: KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 50 saniye/27 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şahabettin Harput Ayvacık Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title