Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)ÇATAK BELEDİYESİ'NE OPERASYON; 18 GÖZALTIVAN'ın Çatak İlçe Belediyesine yönelik düzenlenen operasyonda, Belediye Başkanı DBP'li Celalettin Bartu'nun da aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

1)ÇATAK BELEDİYESİ'NE OPERASYON; 18 GÖZALTI

VAN'ın Çatak İlçe Belediyesine yönelik düzenlenen operasyonda, Belediye Başkanı DBP'li Celalettin Bartu'nun da aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Çatak Belediyesine yönelik operasyon yapıldı. Polis ve Jandarmanın sabah saat 04.00 sıralarında düzenlediği operasyonda, Çatak Belediye Başkanı Celalettin Bartu ile aralarında belediye başkan yardımcıları, encümen üyeleri, belediye yazı işleri müdürü ile DBP ilçe başkanın da bulunduğu 18 kişi evlerinde gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 3 kişinin de arandığı bildirildi. Polis ekiplerinin Çatak Belediyesi'ndeki aramaları sürüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Hüdayi GÜMÜŞ/ÇATAK(Van),

==========================================

2)ELAZIĞ MERKEZLİ 7 İLDE FETÖ OPERASYONU

ELAZIĞ merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen FETÖ operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı. Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nce konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada; Elazığ, Batman, Bingöl, Kütahya, Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere 7 ilde düzenlenen FETÖ operasyonu kapsamında, 11 kişin gözaltına alındığı belirtilerek, "Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yürütülmekte olan soruşturma ile ilgili olarak; 3 Ocak 2017 tarihinde Elazığ il merkezli aralarında Elazığ Karakoçan ilçesi, Batman, Bingöl, Kütahya, Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa illerinin de bulunduğu toplam 7 ilde eş zamanlı olarak, daha önceki çalıştıkları kurumlardan ihraç/çalışmakta olan zabıt katibi, öğretmen ve memur olmak üzere toplam 18 şahsa yönelik gerçekleştirilen operasyon neticesinde; 8 şüpheli şahıs ilimizde, 3 şüpheli şahıs diğer illerde yakalanarak gözaltına alınmış, 1 şüpheli şahıs operasyon kapsamında 2 Ocak 2017 tarihinde tutuklamış, 6 şüpheli şahsın ise arama ve yakalama çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Zanlıların hastaneye getirilişi

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: ELAZIĞ, -

==================================================

3)DOĞU DONUYOR: GÖLE - 34.8

DOĞU Anadolu Bölgesi'nde dondurucu soğuklar etkisini sürdürmeye devam ediyor. Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi sıfırın altında 34.8 derece ile yine Ardahan'ın Göle ilçesi oldu. Yüksek basıncın etkisi atlında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nden dondurucu soğuklar gitmek bilmiyor. Ağır kış koşulları ve soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Termometreler dün gece Ardahan'ın Göle ilçesinde sıfırın altında 34.8 dereceye kadar düştü. Kars Harakani Havalimanı bölgesinde sıfırın altında 32.3 dereceye kadar düşen sıcaklıklar, yine sıfırın altında olmak üzere Kars merkezde 31.1, Erzurum'un Horasan ilçesinde 30.8, Ardahan'da 30.4, Erzurum'da 22.8, Ağrı'da 15.8, Muş'ta 10.7, Iğdır'da 9.2 ve Erzincan'da 8.2 derece oldu. Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü uzmanları, mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonu beklenen karla birlikte artacağını bildirdi.

BAŞKAN İSMAİLOĞLU: SİZ KAR ALTINDA GÖLE'NİN GÜLEN YÜZÜSÜNÜZ

Karakışta her yıl rekorlar kıran Ardahan'a 45 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 38 metre yükseklikte bulunan ve Ardahan ormanlarının yüzde 65'ini topraklarında barındırdığı için 'Yeşil Göle' diye ünlenen Göle ilçesinde kar temizleme çalışmaları ile ilgili olarak Belediyenin internet sitesinde şunlar yazıldı:

"Göle kar altında kalırken Başkan Akın İsmailoğlu'nun talimatı ile Zabıta Müdürü Turgay Budak yönetimindeki karla mücadele ekipleri karları toplayarak şehir dışına taşıyorlar. Köylerden gelen insanlar caddeler boyunca karların yığınlar halinde toplandığını görünce 'İşte Vekil Orhan Atalay, işte Başkan İsmailoğu. Teşekkürler belediye emekçileri' dediklerine tanıklık ettik. Belediye ekipleri Göle cadde, sokak ve mahalle yollarını kardan temizlenmesini sağlayarak halkın ve araçların kolay geçişini sağlıyor. Bir şehri şehir yapan ana özelliklerden biri de bu olsa gerek.

Belediye karla mücadele ekiplerini gece denetleyen Başkan Akın İsmailoğlu, bir süre çalışmaları yerinde izleyerek "Siz kar altında Göle'nin gülen yüzüsünüz, üşümüş olsanız de emeğinizi halkın yaşamını kolaylaştırmak için harcıyorsunuz" diyerek arkadaşlarına teşekkür etti."

ASKER VE POLİSİN NÖBET SAATLERİ DÜŞÜRÜLDÜ

Muş'ta ise bir evde su borusunun patlaması sonucu duvarlar dahi buz tuttu. Aşırı soğuklar nedeniyle polis ve askerlerin nöbet saatleri de 2 saate düşürüldü. Yolda hareket halindeki araçların akaryakıtları donarak sürücülerin zor anlar yaşadığı belirtildi. Akarsular, nehirler, çeşmeler soğuktan donarken binaların duvarlarında buz sarkıtları oluşmaya başladı. Muş'un kış mevsiminde en şiddetli soğuklarının Aralık ve Ocak aylarında olduğunu söyleyen Faruk Dede, sanayideki işyerlerinin yüzde doksan esnafın soğuktan işyerlerini kapadıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü: MUŞ

---------------------------

-Çatılardan sarkan buzlardan detaylar

-Binaların duvarındaki buz sarkıtları

-Röportaj

(Haber-Kamera: Eser AYDIN/ MUŞ,,

ARDAHAN

-Kırağı tutan ağaçlardan görüntü

-Soğuktan telef olan köpeklerden görüntü

-Kırağı tutan vatandaşlardan görüntü

-Buz sarkıtlarından görüntü

-Battaniye atılan araçlardan görüntü

-Vatandaşlarla röp.

-Detay görüntüler

( Haber-Kamera: Deniz BAŞLI/ ARDAHAN

BOYUT : 77.4 MB

SÜRE: 2 dakika 25 saniye

=====================================================

4)SELİN SAHİLE TAŞIDIĞI ODUNLAR, DAR GELİRLİ VATANDAŞI ISITIYOR

MERSİN'de, geçen hafta yaşanan sel felaketinde suların sahile kadar taşıdığı odunlar, dar gelirli vatandaşa umut oldu. Kentte baskınlara neden olan sel, beraberinde ağaç ve odunları da sahile taşıdı. Merkez Yenişehir İlçesi'ndeki sahil şeridinde biriken ağaç dallarını gören dar gelirli vatandaşlar, torbası 30 liraya satılan odunlara eş değer büyüklükteki çuvalları doldurmak için saatlerce uğraştı. Denize düşme ve yaralanma pahasına kayalıklarda gezerek odun arayanlara çocukları da eşlik etti. Sahil boyunca uzun süre gezen vatandaşlar, yanlarında getirdikleri çuvallara odun doldurdu. Büyük ağaç parçalarını da kayalıkların üzerinde balta ile kesen vatandaşlar, "Sahile gezmek için geldik, odun olduğunu görünce çuval alıp toplamaya koyulduk. Sobada yakmak için topluyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Sahilden görüntüler

Kayalıklar üzerindeki odunlardan görüntüler

Odun toplayan vatandaşlar

Baltayla odun kesen vatandaşlar

Çocuklar odun toplarken

Bir vatandaşla röp.

Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 04'32" BOYUT: 306.24 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

==========================================

5)BURSA'DA HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ, POLİSİ GÖRÜNCE BAYILMA NUMARASI YAPTI

BURSA'da, bir hastaneden cep telefonu çalan 22 yaşındaki Tayfun S., yolda kendisine doğru yürüyen polis ekiplerini görünce bayılma numarası yaptı. Olay yerine gelen 112 ekiplerinin muayenesi sonucu numara yaptığı belirlenince gözaltına alınan Tayfun S.'nin 2 farklı hırsızlık olayından arandığı da öğrenildi.

Olay, dün merkez Yıldırım ilçesi Emirsultan Mahallesi'nde meydana geldi. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, telefon hırsızlığı yapan Tayfun S., Emirsultan Camii yakınında yürürken, yaptıkları devriye görevi sonucu kendisine doğru gelen polis ekiplerini görünce paniğe kapıldı. Gözaltına alacaklarını düşünen Tayfun S., bayılma numarası yaparak kendisini yere bıraktı. Polis ekipleri, Tayfun S.'nin yere düştüğünü görünce 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekibinin incelemesi sonucu Tayfun S.'nin numara yaptığını belirlendi. Tayfun S.'nin yapılan araştırmasında 2 farklı hırsızlık olayından arandığı ve polis ekiplerini görünce, bayılma numarası yaptığı öğrenildi. Tayfun S., emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Tayfun S.'nin bankta oturması

-Polis ekipleriyle konuşması

-Ekip otosuna götürülmesi

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

SÜRE: 01,37 saniye

BOYUT: 54 MB

==================================================

6)ADIYAMAN'DA, KAZALAR MOBESE KAMERALARINA YANSIDI

ADIYAMAN ve ilçelerde dikkatsizlik, hız ve kural ihlali nedeniyle meydana gelen yaralamalı ve hasarlı kazalar, mobese kameraları tarafından görüntülendi. dıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından olaylara engel olmak ve erken müdahale etmek amacıyla merkez ve ilçelerin farklı noktalarına yerleştirilen mobese kameralarına hasarlı ve yaralamalı kazalar yansıdı. Görüntülerde kazaların genellikle dikkatsizlik, hız ve kural ihlali nedeniyle meydana geldiği görüldü. Yetkililer, sürücülerin kurallara uyarak trafik kazaların önüne geçilebileceğini söyleyerek, uyarılarda bulundu.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

MOBESE kameraları görüntüleri

Yaralamalı ve hasarlı kazalar

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 250 MB

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ardahan Çatak Göle Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title