Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

1)KİLİS SINIRINDA GÜVENLİK TOPLANTISISURİYE'nin Halep kentine bağlı Azez İlçesi'ndeki muhalif grupların Esselame Sınır Kapısı'nın yönetimi konusundaki anlaşmazlık sonucu yaşanan çatışmalar nedeniyle güvenlik gerekçesiyle geçişlerin durdurulduğu Öncüpınar Sınır Kapısı'nda Vali İsmail...

1)KİLİS SINIRINDA GÜVENLİK TOPLANTISI

SURİYE'nin Halep kentine bağlı Azez İlçesi'ndeki muhalif grupların Esselame Sınır Kapısı'nın yönetimi konusundaki anlaşmazlık sonucu yaşanan çatışmalar nedeniyle güvenlik gerekçesiyle geçişlerin durdurulduğu Öncüpınar Sınır Kapısı'nda Vali İsmail Çataklı başkanlığında güvenlik toplantısı yapıldı. Kilis Valisi İsmail Çataklı başkanlığında Öncüpınar Sınır Kapısı'nda, ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla güvenlik toplantısı yapıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Vali İsmail Çataklı, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye insani yardım ve ticari geçişlerin durdurulması yönünde alınan kararın devam ettiğini bildirdi. Bu arada Öncüpınar Sınır Kapısı çevresinde alınan güvenlik önlemlerinin de arttırıldığı gözlendi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Öncüpınar Sınır Kapısı

Vali Çataklı'nın gelişi

Zırhlı polis aracının devriye gezmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 165 MB

=====================================================

2)KAYSERİ ADLİYESİ ÖNÜNDE SİLAHLI VE BIÇAKLI KAVGA: 2 YARALI

KAYSERİ'de adliyesinde boşanma davasının ardından, tarafların yakınları arasında çıkan kavgada, Recep Yıldız bıçak ve sopa darbeleriyle, oğlu Bülent Yıldız ise tabancayla bacağından yaralandı. Kavganın ardından 1 kişi gözaltına alındı.

Merkez Kocasinan İlçesi Mevlana Mahallesinde bulunan adliye binası önünde meydana gelen olayın, Aile Mahkemesinde görülen bir boşanma davasının ardından çıktığı belirlendi. Adliye binasından çıkan ve Pınarbaşı ilçesinde oturan akraba oldukları belirlenen 2 grup arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

Tabanca, sopa ve bıçakların kullanıldığı 50 yaşındaki Recep Yıldız sopa ve bıçak darbeleriyle, oğlu 23 yaşındaki Bülent Yıldız ise sol bacağından tabanca kurşunuyla yaralandı.

Yaralılar Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Polis olay sonrası adliye çevresinde güvenlik önlemlerini sürdürdü, olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Görüntü DÖkümü

------------------

YARALININ YERDE GÖRÜNTÜSÜ

SAĞLIK EKİPLERİNİN MÜDAHALESİ

SEDYEYLE AMBULANSA TAŞINMASI GÖRÜNTÜLERİ

KAYSERİ -

============================================================

3)BOLU DAĞI'NDA KAR ULAŞIMI YAVAŞLATTI

TEM ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişinde etkili olan kar yağışı ulaşımı yavaşlattı.Bolu'da sabahın erken saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu. Yüksek kesimler kar yağışı ile birlikte beyaza büründü. Kar, ara ara kent merkezinde de serpiştirdi. Ancak zeminde etkili olmadı. Kar yağışı, TEM ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişinde ise ulaşımı olumsuz etkiledi. Yol kenarları, yeşil alanlar beyaz örtüyle kaplandı. Bölgede kar kalınlığı yer yer 10 santime ulaştı. Karayolları ekipleri kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar nedeniyle ulaşım yavaşlasa da aksama yaşanmadı. Sürücüler, elektronik ve ışıklı tabelalar ile yavaş gitmeleri konusunda uyarıldı. Trafik ekipleri de güzergahta önlemlerini artırdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Bolu Dağı'nda kar yağışı

-Karla mücadele araçlarının çalışmaları

-Tünelden görüntüler

-Detaylar

Süre: 03.21 Boyut: 112 MB

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU,

================================================================

4)BERGAMA'DA HELİKOPTER DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

UYUŞTURUCU BASKININDA 18 GÖZALTI

İZMİR'in Bergama İlçesi merkezli üç ilde, uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik olarak, narkotik timlerinin helikopter destekli operasyonunda 20 adrese baskın yapıldı, 18 kişi gözaltına alındı.Uyuşturucu satıcılarına yönelik bir süredir araştırma yapan Narkotik Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adreslere operasyon için harekete geçti. İzmir'in Bergama ilçesi merkezli olan operasyon, Aydın'ın Söke İlçesi ve Çanakkale'yi de kapsadı. Helikopter destekli yapılan operasyonda, özellikle Bergama'da polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Polisin 20 adrese yaptığı baskınlarda 18 kişi gözaltına alındı. Arama yapılan evlerde, uyuşturucu madde de ele geçirildi. Gözaltına alınan uyuşturucu satıcıları, Narkotik Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü

----------------------:

Polisten görüntü.

Operasyon bölgesinden görüntü.

Haber-Kamera: Cevdet ŞEN / BERGAMA (İzmir),

======================================================

5)KONYA OVASI'NDAKİ YAĞIŞ AZLIĞI, HUBUBATIN REKOLTESİNİ DÜŞÜRECEK

TÜRKİYE'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya Ovası'nda bu yıl yağışların mevsim normalinin altında olması, hububat rekoltesini olumsuz yönde etkileyecek. Konya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Celil Çalış, Konya Ovası'nın yağış yönünden kurak bir dönem yaşadığını belirterek buna bağlı olarak birçok çiftçinin halen hububat ekimi yapmadığını, ekim alanının daraldığını ve rekoltenin de düşeceğini belirtti.

Konya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Celil Çalış, 2015-2016 üretim sezonunda İç Anadolu'da yağış rejiminin çok dengesiz bir şekilde aldığını ve kuraklık sezonu yaşadığını hatırlattı. Bu yıl aynı durumun tekrarlanmaması için beklenti içerisinde olunduğunu ifade eden Çalış, "Yaklaşık 4,5 -5 aydır İç Anadolu'nun güneyi olarak bahsettiğimiz Konya, Karaman, Aksaray, Niğde bölgelerinde yeterli yağış olmadı. Bölgesel yağışlar olsa da tohum ile toprağı buluşturma anlamında yağış alınmadı."dedi.

EKİM ALANLARINDA AZALMA BEKLİYORUZ

Bu konuda alınacak bir tedbir olmadığına dikkat çeken Çalış şöyle konuştu: "Çünkü Konya bölgesinin 3'te 2'si doğaya bağlı tarım yapma zorunluluğu bulunan kıraç alanlardan oluşan geniş bir tarımsal alanı kapsamakta. Geçen yıl kurak geçen bir dönemden sonra bu yılda kurak iklim devam ederse Konya'da ekim alanlarında ciddi azalma olacağını tahmin ediyoruz."

BUĞDAY EKİMİ AÇISINDAN ZAMAN DARALDI

Çiftçilere hububat ekiminde uygun zamanı beklemeleri için tavsiyelerde bulunduklarını da belirten Çalış, "Temmuz ayından bu tarafa yaptığımız değerlendirmelerde üreticilerimizi uygun tavdaki toprak ile tohumu buluşturmaları noktasında sabretmelerini tavsiye ettik. Eylül ve ekim aylarında da aynı tavsiyelerde bulunduk. Ama buğday ekimi açısından artık zaman daraldı. Üreticilerimizin ekim için beklemesine gerek yok. İlk fırsatta tohum ile toprağı buluşturma konusunda gayret göstermeleri lazım." dedi.

REKOLTE DÜŞECEK

Yağışın az olması nedeniyle ekim alanında daralma ve rekoltede düşüş olacağını ifade eden Çalış, şöyle konuştu:

"Konya Ovası'nda nadasa bırakılan arazi dışında yaklaşık 700- 800 bin hektarlık alanda her yıl hububat ekimi yapılıyor. Bu yıl yağışlar yetersiz ve bu şekilde devam ederse de ekili arazide yüzde 10 ila 15 oranında azalma olur. 2 milyon tonluk hububat rekoltesinde de de yine yüzde 10 ila 15 oranında düşüş olacağını tahmin ediyoruz."

Türkiye'nin buğday açısından yıllık 20 milyon ton gibi bir rekolteye ihtiyacı olduğunu hatırlatan Çalış, "Ülkemizde buğday açısından yıllık 20 milyon ton gibi bir rekolteye ihtiyacımız var. Bu 2014-2015 sezonunda 23 milyon tona çıkarak rekor bir rekolte yakalandı. Geçen yıl yağış azlığından dolayı ekiliş alanları yeterli olmasına rağmen verim azaldı ve 18,5 milyon ton rakamına düştü. Bu yıl da yağışın yetersiz olması, ekim alanlarının azalması ve ekilen ürünlerdeki verim azalmasından dolayı rekoltenin durumunu kış yağışları gösterecek. Ama rekoltenin geçtiğimiz yılı geçmeyeceğini ve daha altında kalacağını tahmin ediyoruz. Ama Aralık ayından sonra iyi bir kış ve bahar ayı yaşanırsa rekoltenin 20 milyon tona ulaşma ihtimali de mevcut. Bu tamamen alacağımız yağışlara bağlı."diye konuştu.

MİLLİ TARIM PROJESİ'NDE KONYA VE BÖLGESİ FARKLI DEĞERLENDİRİLMELİ

Yağış rejiminde bir dengesizlik olduğunu ve çiftçinin de bu durum karşısında borç erteleme yaptığını ifade eden Çalış, "Tarımdan kopan insanları tekrar tarıma döndürmek çok zor. Sayın Başbakan tarafından açıklanan Milli Tarım Projesi değerlendirilirken İç Anadolu'da Konya, Karaman, Aksaray, Niğde bölgesinin farklı ele alınması lazım. Çünkü bu proje kapsamında hububat desteklemeleri tüm Türkiye'de aynı uygulama yapılacak. Ama diğer bölgelerimize nazaran İç Anadolu Bölgemizde yaşanan kurak bir iklim ve su sıkıntısı var. Bu nedenle hububat desteklemelerinde bölgemizdeki çiftçimize daha yüksek ve farklı bir uygulama yapılmalı."dedi.

(Görüntü Dökümü

------------------

-Celil Çalış röp.

Tarlalardan detay

(Haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ KONYA DHA))

==========================================

6)ALANYALI TURİZMCİ 2017'DEN UMUTLU

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 2016 sezonunu kötü geçiren turizmciler, 2017'nin iyi geçmesini bekliyor. Önümüzdeki yıl 2- 2.5 milyon Rus turist bekleyen turizmciler, Avrupa ve Ortadoğu pazarıyla iç pazardaki gelişmelerle yeni sezonu en az zararla atlatmayı planlıyor.Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından başlayan süreçte Rus turistin gelmemesi, terör olayı ve farklı etkenlerle 2016 turizm sezonunu kötü geçiren turizmciler, 2017 sezonundan ümitli. Yapılan planlar, gelişmeye açık pazarlar ve iç pazardaki hareketlilik Alanyalı turizmcinin 2017 sezonundan beklentisini yükseltti.

'BU SENENİN KAZANIMI İÇ PAZAR'

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, 2016 yılında Türkiye turizmi açısından yaşanabilecek her şeyin yaşandığını söyledi. Bu yılki sezonu eksiyle kapattıklarını belirten Burhan Sili, "Bu senenin kazanımı iç pazardır. İç pazarda ciddi bir talep artışı oldu ve iç pazarın turizm adına baz alınması gerektiği noktasında da turizmci bilinçlendi. Dış pazarlara baktığımızda ise Rus pazarının spesifik bir durumu söz konusuydu. Uçağın düşürülmesinden itibaren Türkiye'ye neredeyse hiç turist gelmedi. Bir önceki sene 2 milyon 800 bin turist, Antalya özelinde bu yıl 300 binlerde kaldı" dedi.

'İYİ BİR SEZON YAŞAYACAĞIMIZI ÖNGÖRÜYORUZ'

Gelecek yıl Alanya'ya normal şartlarda 2- 2.5 milyon turist gelmesini beklediklerini anlatan Burhan Sili, "Normal şartlar altında diyorum çünkü Rusya'dan kimlikle giriş söz konusu. Bu gerçekleşirse buradan ne boyutta bir talep geleceğini açıkçası kestiremiyoruz ama oradan da ciddi bir talep gelebilir. Avrupa pazarı ise bu yıl eksi yüzde 40'larda kapattığımız bir pazar. Ancak önümüzdeki sene eksi yüzde 30'lar seviyesinde eksik uçak koltuğuyla planlamalar gerçekleşiyor. Türkiye'deki şartlar daha olumluya giderse tahminimize göre 2015'e nazaran eksi yüzde 25'lerde sezonu kapatırız ama bu şu anlama geliyor; hem iç pazar, hem Avrupa pazarındaki eksinin azalması, hem de neredeyse hiç gelmeyen Rus turistin tekrar devreye girmesiyle birlikte 2016 sezonundan daha iyi bir sezon yaşayacağımızı öngörüyoruz" diye konuştu.

'EN ÇOK ETKİLENEN BÖLGE ALANYA'

Rakamların artırılması konusunda hükümetle özel sektörün üzerine birçok görev düştüğünün altını çizen Burhan Sili, şöyle dedi:

"Çok ciddi bir çalışma sürecinde olmamız ve işbirliği içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Sahil bandında yaşanan olumsuzluklardan en çok etkilenen bölge Alanya'dır. Çünkü diğer bölgelere göre çok daha ekonomik tatil imkanı sunan ve ortalama fiyatları çok daha düşük olduğu için, pazarı hareketlendirmek için indirilen ve yüzde ile ifade edilen rakamlar Alanya'ya daha büyük sıkıntılar yaşatıyor. Belek, Side ve Kundu bölgesinde yüzde 40 indirim dediğiniz zaman, onların ortalamasından indirilen rakam ile bizim ortalamamızdan indirilen rakam arasındaki fark bizlerin neredeyse hiç kar etmemesini, hatta belirli bir zararla kapatmamıza neden oluyor. 2017 sezonunda ise araştırmalarımıza göre 4 bin 900 civarında yeni yatağın da devreye gireceğini biliyoruz. Ayrıca bu yıl açık olmayan 30 kadar tesisin de önümüzdeki sezon tekrar faaliyete gireceğini biliyoruz. Böyle baktığımız zaman her ne kadar artıyor olsa da 2014- 2015 rakamlarına ulaşamadığımız sürece Alanya'da sıkıntılar devam edecektir. Ama bizler bunları atlatmak adına elimizden gelen çabayı göstereceğiz."

'ATLATACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ'

Son yılların en sıkıntılı turizm sezonunu geçirdiklerini söyleyen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu da şunları söyledi:

"2016'da malum olaydan dolayı Rusya pazarı kopma noktasına geldi. Ardından haziran ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Vladimir Putin arasındaki görüşmenin ardından pazar yeniden hareketlendi. Rusya bizim olmazsa olmazlarımızdan. Zaten Rusya'dan Türkiye'ye operasyon yapan tur operatörlerinden çoğunluğu Türk tur operatörleridir. Halen Rusya'dan turist gelişi devam ediyor. Kasım sonuna kadar da gelişler devam edecek. 2017 sezonunda Rus pazarında 2015 sezonunu yakalayacağımızı tahmin ediyorum. Çünkü Türk operatörlerinin çokluğu ve uçuş yakınlığının önemi bu destinasyonda operatörler ağırlıklı olarak Türkiye'yi tercih edecektir. İskandinav pazarında ise 2017 yılında düşüş görüyoruz. Bu yıl gereken performans sergilenemediği için 2017 sezonuna Kuzey Avrupa ülkeleri temkinli yaklaştı. Dolayısıyla erken rezervasyon dediğimiz satışlar yeteri miktarda olmadığı taktirde yüzde 30 ile yüzde 40'lık bir düşüş bekliyoruz. Diğer tarafta ocak, şubat aylarında Batı Avrupa pazarının hareketlenmesini bekliyoruz. Doğu Avrupa'da ise 2016 düşüşler yaşadık fakat 2017 için o bölgelerde artış olabileceğini düşünüyoruz. Bazı revizelerle, stratejilerle Batı Avrupa'daki düşüşü de atlatacağımızı düşünüyoruz. İsrail ile ilişkilerimiz iyileşiyor, Arap ülkeleri de eskiden İstanbul gibi şehirlere kültür turizmine geliyorlardı fakat artık deniz, kum, güneş turizmine de geliyorlar. Bunlar ümit edici gelişmeler."

Görüntü Dökümü

--------------------

Alanya'nın kuş bakışı görüntüsü

Turist görüntüleri

Burhan Sili Röp

Suat Çavuşoğlu Röp

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

=====================================================

7)UYUŞTURUCU TACİRİ UYGULAMA NOKTASINDAN KAÇINCA YAKALANDI

ADANA'da uygulama noktasından kaçmak isterken kovalamaca sonucu yakalanan 45 yaşındaki Serdar Çiftçi'nin otomobilinden 32 kilo esrar çıktı.

Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, D-400 karayolunda kontrol noktası oluşturarak şehre giriş yapan araçları denetledi. Kontrol noktasına girmeden yoluna devam etmek isteyen Serdar Çiftçi, kısa süren kovalamaca sonrasında yakalandı. Serdar Çiftçi, kelepçelenerek gözaltına alınırken, narkotik köpeği 'Jully' ile arama yapıldı. Aramalar sırasında köpeğin tepki vermesi üzerine aracın bagajını inceleyen ekipler poşetlere doldurulmuş 32 kilo esrar ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan poliste kaydı bulunan Serdar Çiftçi, ifadesinde art arda düzenlenen operasyonlar yüzünden sokaklarda uyuşturucu bulmanın zorlaştığını söyleyerek, "Sokaklarda mal kalmadı, olanlar da çok yüksek fiyata satılıyor. Paraya da ihtiyacım vardı, ben de getirip satmak istedim" dedi.

Serdar Çiftçi, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Narkotik köpeğinin otomobilde arama yapması

Polislerin bagajı açması

Bagajın içindeki torbaların çıkarılması

Torbanın içinden çıkan narkotik madde

Bavulun açılması

Otomobilin kaputunun açılması

Polislerin otomobilin içini araması

SÜRE: 04'08" BOYUT: 464 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

=========================================================

8)ŞİŞMANLARDA KANSER RİSKİ DAHA FAZLA

KOCAELİ Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Genel Cerrahi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Cantürk kilonun vücudun savunma sistemini olumsuz etkilediğin belirterek, "Obez olan kişinin kansere yakalanma riski daha yüksek. Kilo kanser hücresini yok etmekte zorlanıyor. Daha sonra bu hücre çoğalarak, kanser olarak ve hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Obeziteden kaçınmak gerekiyor" dedi.

Prof.Dr. Zafer Cantürk obezitenin kanser hastalığına yatkınlığı artırdığını belirtti. Obezitenin çağın en önemli problemlerinden biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Zafer Cantürk, "Obezite ile kanser arasında ilişki olduğu artık kesin. Herkesin egzersiz ve beslenme alışkanlıklarını düzenlemesi gerekiyor. Obez olan kişinin kansere yakalanma riski daha yüksek. Bütün hastalıklar için obezite yatkınlığı arttırıyor ve kanser hastalığı için de yatkınlığı arttırdığı artık ispatlanmış bir durumdadır. Kanserin görünme sıklığı şişman hastalarda daha fazla olduğunu söylemek daha doğru olabilir" dedi.

Cantürk şişmanlıkla birlikte vücuttaki kolesterol benzeri maddelerin arttığını belirterek, "Kilolu insandaki kolesterol daha sonra insülin direnci dediğimiz vücuttaki hücresel mekanizmayı harekete geçiriyor. Bir takım salgılanması gereken bazı maddelerin vücutta yetersiz salgılanmasına neden oluyor. Vücudun savunma sistemi iyi çalışıyorsa kanser hücresini yok ediyor. Vücut direnci yetersizse kanser hücrelerinin çoğalmasına neden oluyor. Kilolu olmayla birlikte savunma sistemi olumsuz etkileniyor ve günlük yaşamda oluşan kanser hücresini yok etmek de zorlanıyor. Daha sonra bu hücre çoğalarak, kanser olarak ve hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Obeziteden kaçınmak gerekiyor. Egzersiz, yeme alışkanlıklarını düzeltmek gerekiyor. Fast food obeziteyi arttırıyor" diye konuştu.

Kocaeli'nin çok yoğun göç alan ve endüstrisi yoğun olan bir bölge olduğunu söyleyen Cantürk, "Burada kanserleri daha sık görüyoruz şeklinde bir imaj söz konusu olabilir. Endüstriyel bölge olması çevresel faktörlerin kansere neden olma oranını arttırmış olduğunu söylemek yanlış olmaz. Yoğun bir göç aldığı için Türkiye'nin çeşitli yerlerinden hastanemize çok sayıda kansere yakalanmış hasta geliyor. Kocaeli'nde kanser vakalarına baktığımızda birinci sırada kadınlar açısından en önemli kanser türü meme kanseri, erkeklerde de akciğer kanseri. Batılılaşma tarzında beslenme alışkanlığımız var. Ardından ikinci sırada kolon kalın bağırsak kanserleri takip ediyor. Kalın bağırsak kanserleri önlenebilir kanser türü olarak kabul edilebilir. Beslenme alışkanlıklarımızı ayarlamamız gerekiyor. Daha çok hayvansal gıdaların tüketilmesi bu tür kanserlere yol açıyor. Üçüncü sırada ise akciğer kanserleri geliyor. Bu ise genelde sigara tüketimiyle ilgilidir. Ardından dördüncü sırada erkeklerde sık görülen mesane kanseri. Bu da sigara ile obezite ile ilişkili kanserler grubuna girebilir. Önleyici tedbirlerin arttırılması gerekiyor. Bu bölge için belediyelerimizin, sanayi kuruluşlarının işbirliği yaparak çevre kirliliğini minimuma indirmesi gerekiyor. Bu konuda yoğun çalışmalar yapılıyor. İkincisi de vatandaşın bireysel olarak alacağı önlemler var. Sigara tüketiminin azaltılması ki Sağlık Bakanlığı yoğun programlar uyguluyor. Ayrıca beslenme alışkanlıklarına da dikkat etmeleri gerekiyor"

Görüntü Dökümü

-----------------

-Zafer Cantürk ile röp.

HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Faruk KIYAK

=============================================================

9)SİVEREK'TE 15 BİN ÖĞRENCİYE KİTAP

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, 15 bin ortaokul öğrencisine İngilizce kaynak kitabı hediye edildi.

İlçe'de eğitim gören öğrencilerin yabancı eğitimlerindeki başarılarının arttırılmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Kasım Gülpınar ve kitapları basan yayın evinin ortaklaşa yürüttüğü projede Siverek'te eğitim gören 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencileri için 15 bin İngilizce kitabı gönderildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörü Mesut Mertoğlu, şöyle dedi:

"Öğrencilerimizin İngilizce alanında daha iyi eğitim almalarını sağlamak için bu desteği veren AB Uyum komisyonu Başkanımız Kasım Gülpınar'a ve yayın evine teşekkür ediyoruz. Amacımız Başbakanımızın dediği gibi gelişmekte olan ülkemizin temsil edecek nesiller yetirmek ve buna katkı sağlamak."

Görüntü Dökümü

------------------------------

Depodaki kitaplar

Okulda dağıtım yapılması

Kitap setini alan öğrenciler

Koordinatör konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 341 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alanya Konya Kilis Azez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title