Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

1)KILIÇDAROĞLU'NDAN PROVOKASYON UYARISI CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'a yaklaşırken provokasyon duyumları geldiğini belirterek, "Provokasyon olayıyla karşılaştığınızda lütfen ama lütfen sadece alkışlayın.

1)KILIÇDAROĞLU'NDAN PROVOKASYON UYARISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'a yaklaşırken provokasyon duyumları geldiğini belirterek, "Provokasyon olayıyla karşılaştığınızda lütfen ama lütfen sadece alkışlayın. Küfürler edildi, taşlar atıldı, gübreler döküldü ne yaparlarsa yapsınlar çünkü biz bir ideal için yürüyoruz, biz bir dava için yürüyoruz, biz bir huzur için yürüyoruz, biz adalet için yürüyoruz. Dolayısıyla bize taş da atılsa onu gül olarak kabul edin" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Adalet Yürüyüşü" nün 19'uncu gününde Kocaeli'nin Kartepe İlçesi Eşme Mahallesi'ndeki kamp alanında açıklamada bulundu. Mazlumun yanında olmanın kendilerinin temel felsefesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "19'uncu günümüz hayırlı olsun diyorum. Bir ideal için yürüyoruz, Türkiye'de herkesin huzur içinde yaşaması için yürüyoruz, teröre karşı yürüyoruz, terörü lanetlemek için yürüyoruz, terörden mağdur olan aileler için yürüyoruz, 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz için yürüyoruz, bütün şehit yakınları için yürüyoruz. Dün ifade etmiştim, bugün yeniden ifade edeyim Van'da ve Diyarbakır'da Ak Parti'nin 2 yöneticisi terör saldırısı sonucu hayatını kaybetti. 2 yöneticinin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz, Allah'tan rahmet diliyoruz. Zulüm ile abat olunmaz zulmün karşısındayız. Zulmün yanında değil, mazlumun yanında olmak bizim temel felsefemiz temel görüşümüzdür. Mazlumun yanında olmak, haksıza karşı durmak haklıyı savunmak bizim temel görevimizdir. Bu yürüyüşümüzü yapmamızın da temel nedeni haksızlıkların artık Türkiye'de çuvala sığmayacak boyutlara ulaşmasıdır" dedi.

Kılıçdaroğlu provokasyonlara karşı uyararak, tepkilere karşı sadece alkışla cevap verilmesini isteyerek, şöyle konuştu: "Bir düzen düşünün, suçlayan kişi kendileri, yargılayan kişi yine kendileri, mahkum eden kişi yine kendileri. Yani suçlamayı yapan yargılayan ve mahkum eden kişi yine aynı kişi ve buna adalet deniyor. Bu adalet değildir. Böyle bir adalet olmaz. Eğer yargıcın önünde giydiği cübbede ilik ve düğme yoksa her türlü baskıya direndiği içindir. Adalet konusunda söz verdiği içindir, adaletli davranacağı içindir. Bu nedenle biz adalet yürüyüşümüze aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Bu süre içinde özellikle İstanbul'a yaklaşırken provokasyonlardan dolayı bazı duyumlar geliyor. Provokasyonlar olacaktır diye bazı duyumlar geliyor arkadaşlarımdan özellikle istirham ediyorum, zaten söylüyoruz otobüslerden duyuruyoruz hangi görüşten olursa olsun, hangi yaştan olursa olsun provokasyon olayıyla karşılaştığınızda lütfen ama lütfen sadece alkışlayın. Küfürler edildi, taşlar atıldı, gübreler döküldü ne yaparlarsa yapsınlar çünkü biz bir ideal için yürüyoruz, biz bir dava için yürüyoruz, biz bir huzur için yürüyoruz, biz adalet için yürüyoruz. Dolayısıyla bize taş da atılsa onu gül olarak kabul edin, bize küfür de edilse onu iyi bir şey kabul edin. Ne söylenirse söylensin idealimiz için, çocuklarımız için geleceğimiz için ve tabii ki adalet için yürüyeceğiz"

Havanın sabah saatlerinde serin olması yürüyüşe katılanları sevindirdi. CHP Kocaeli il ve ilçe örgütleri yürüyüşe büyük destek verdi. Sabah saatlerinde yürüyüşün başlamasıyla birlikte D-100 Karayolu durma noktasına geldi. Polis yürüyenleri yönlendirirken, trafikte uzun kuyruklar oluştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Kılıçdaroğlu nun açıklamaları

Ergün AYAZ-Faruk KIYAK-Selda Hatun TAN-Alişan KOYUNCU/KARTEPE(Kocaeli),

===============================================

2)HAKKARİ'DE HAİN TUZAK: 1 ASKER ŞEHİT

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının inflak etmesi sonucu yaralanan 1 asker, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Hakkari Valiliği, Çukurca İlçesi Güvendağı bölgesi güneyinde bugün teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 askerin yaralandığı; ancak kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı. Bölgede operasyona devam ediliyor.

HAKKARİ, -

=====================================================

3)MERSİN'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi Nirva Seytu Dağı bölgesinde yürütülen 'Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin-2 Operasyonu' sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu uçurumdan yuvarlanıp ağır yaralan Uzman Çavuş Oğuzhan Sezer şehit oldu.

Nirva Seytu Dağı bölgesinde gece meydana gelen patlamada ağır yaralanan Uzman Çavuş Oğuzhan Sezer'in kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde şehit düştüğü haberi Mersin'in Çamlıyayla İlçesi'ndeki baba evine ulaştı.  2012'de göreve başlayan Hakkari Dağ Komando Tugayı 1'inci Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Oğuzhan Sezer'in babası Ahmet ve annesi Zarife Sezer'e acı haber, sağlık yetkilileri eşliğinde verildi. Bekar olan şehit Uzman Çavuş Oğuzhan Sezer'in cenazesi Çamlıyayla'ya bağlı Darıpınarı Mahallesi'nde toprağa verilecek

MERSİN/DHA

======================================================

4)VAN'DA Pkk'DAN BOMBALI TUZAK; 1 KORUCU ŞEHİT, 1 KORUCU YARALI

VAN'ın Çaldıran İlçesi Başeğmez Köyü kırsalında Pkk'lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyı inflak ettirmesi sonucu 2 güvenlik korucusu yaralandı. Yaralı koruculardan 1'i kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Olay, dün saat 23.40'da Başeğmez Köyü Kafdağı Mevkiinde meydana geldi. Pkk'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının inflak ettirilmesi sonucu, güvenlik korucuları İsmail Deniz ile Emrullah Çiçek yaralandı. Helikopterle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne kaldırılan koruculardan İsmail Deniz doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit olurken, diğer güvenlik korucusunun tedavisi sürüyor.

BİLGİ İÇİN

====================================================

5)YÜKSEKOVA'DA 4 Pkk'LI HAVA HAREKATIYLA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Urşe Yaylası Kandil Dağı bölgesinde insansız hava araçlarıyla tespit edilen 4 Pkk'lı terörist, düzenlenen hava harekatında etkisiz hale getirildi.

Açıklama Hakkari Valiliği'nden yapıldı. Açıklamada operasyonun bugün düzenlendiği belirtilerek, "İlimiz Yüksekova İlçesi Urşe Yaylası Kandil Dağı bölgesinde 4 bölücü terör örgütü mensubu İHA ile tespit edilmiş, F-16 savaş uçaklarıyla yapılan hava harekatı neticesinde etkisiz hale getirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

HAKKARİ, (DHA

===================================================

6)ŞIRNAK VALİLİĞİ: ŞANTİYE BASARAK 1 GÖREVLİYİ ŞEHİT EDEN 3 Pkk'LI ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

ŞIRNAK Valiliği, Karayolları şantiyesini basarak 1 çalışanını şehit eden Pkk'lı 3 teröristin silahları ile birlikte ölü ele geçirildiğini açıkladı. Şırnak Valiliği, PKK terör örgütü mensuplarının Şırnak-Van karayolu şantiyesini basarak, bir şantiye çalışını şehit ettiği, 1 çalışanını yaraladığı saldırı ile ilgili yaçılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi: "Yeni Van yolu şantiyesine bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen ve bir şantiye çalışanımızın şehit olduğu saldırı sonrası bölgedeki bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla başlatılan operasyonda, 3 bölücü terör örgütü mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Yapılan aramada; 2 AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 8 AK-47 Kalaşnikof şarjörü, 1  RPG-7 roketatar, 1 roket, 4 el bombası, 1 el telsizi, 1 aksiyon kamerası, 3 şemsiye ele geçirilmiştir. Bölgede operasyonlar kararlılıkla sürdürülmektedir."

ŞIRNAK, -

===============================================

7)ÇANAKKALE'DEKİ ORMAN YANGINI DEVAM EDİYOR

ÇANAKKALE'nin Ezine İlçesi'ne bağlı Karagömlek Köyü yakınlarındaki tarım arazisinde başlayıp ormana sıçrayan yangın, sabaha kadar süren çalışmalara rağmen kontrol atına alınamadı. İlk belirlemelere göre 30 hektar orman kül oldu. Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, dün saat 12.30 sıralarında Ezine İlçesi'ne bağlı Karagömlek Köyü yakınlarında tarım alanından başlayıp ormana sıçrayan yangının, devam ettiğini ve halen kontrol altına alınamadığını söyledi. Gece kara ekiplerinin sabaha kadar devam ettiği söndürme çalışmalarına, bu sabah günün ilk ışıklarıyla birlikte 2 helikopter katıldı. Ulusoy, yangının şu anda Ayvacık İlçesi'ndeki Akçin Barajı'nın kuzey batısında devam ettiğini söyledi. İki yangın söndürme helikopterinin yanı sıra karadan da 18 arazöz, 10 su tankeri ve 5 dozer ile 200 personelin söndürme çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Ulusoy, ilk belirlemelere göre 30 hektar orman alanının kül olduğunu açıkladı. Dozerlerin açtığı şerit ile yangının daha fazla yayılmasının önlenmeye çalışıldığını belirten Ulusoy, şu an itibariyle havanın rüzgar bakımından düne göre daha sakin olduğunu, yangını da en kısa sürede kontrol altına almaya çalıştıklarını kaydetti. Öte yandan dün akşam saatlerinde önlem amacıyla kısa süreliğine boşaltılan Ayvacık İlçesi'nin Misvak Köyü'nde alınan önlemlerin ardından köylüler evlerine döndü.

Burak GEZEN-İpek GÜNEY-Fatih DALDAL/ÇANAKKALE, -

====================================================

8)İZMİR'DEKİ ORMAN YANGININI SARP BÖLGEDE DEVAM EDİYOR

İZMİR'in Menderes İlçesi'nde, kırsal Deliömerli Mahallesi bölgesinde başlayan orman yangını üçüncü günde de sürüyor. Havanın aydınlanmasıyla birlikte sarp bölgede devam eden yangını söndürme çalışmalarına helikopter ve uçaklarla tekrar başlandı.Menderes'in Deliömerli Mahallesi yakınlarında 1 Temmuz Cumartesi günü öğle saatlerinde belirlenemeyen nedenle başlayan, aşırı sıcak ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın, 800 hektar civarında orman alanını kül etti. Yangın söndürme çalışmaları sırasında dün sabah saatlerinde bir söndürme helikopteri su almak isterken Tahtalı Barajı'na düştü. Helikopterdeki 5 mürettebat sağ kurtuldu. Tedbir amacıyla hastaneye kaldırılan 5 kişi, ardından taburcu edildi. Dün, gün boyu devam eden yangının etrafı çevrildi.

Gece de iç bölgelerde kalan kısımların yanmasıyla süren yangın, henüz söndürülemedi. Başladığı noktaya yakın olan Demiömerli Mahallesi bölgesine tekrar dönen yangının sarp arazide sürdüğü, ancak artık yayılma tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Söndürme çalışmalarına, yangının sarp bölgede sürmesi nedeniyle, havanın aydınlanmasıyla birlikte havadan helikopter ve amfibi uçaklarla devam edildiği bildirildi. Kara ekipleri de soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Taylan YILDIRIM/ İZMİR, -

=======================================================

9)KAŞ'TAKİ ORMAN YANGINI BÜYÜK ORANDA KONTROL ALTINDA

ANTALYA'nın Kaş ilçesinde dün saat 14.30'da başlayan orman yangını, büyük oranda kontrol altına alındı. Kaş İlçesi Kasaba Orman Bölge Şefliği sınırları içerisinde, Kaş merkeze 9 kilometre uzaklıktaki Akörü Mahallesi'ne bağlı Kuzularyanı mevkiinde dün başlayan orman yangını, büyük oranda kontrol altına alındı. Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, dumanın çökmesi nedeniyle net bir ölçüm yapamadıklarını, ancak yangının 25-30 hektarlık bir alanda etkili olduğunu söyledi. Yangının büyükz kısmının kontrol altında olduğunu dile getiren Türk, ancak yüzde 100 kontrol sağladıklarını söyleyemeyeceğini vurguladı. Kaş'ta sabah saatleri itibariyle 4 helikopter ve 30 arazöz ve su tankerinin kontrol altına alınan yerlerde soğutma çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Türk, "Anormal bir hava olmazsa, fırtına çıkmazsa yangın bugün söndürülür" dedi.

RİSK DEVAM EDİYOR

Mustafa Türk, Alanya'daki orman yangınının söndürüldüğünü hatırlatırken, her ihtimale karşı yangının çıktığı alanda 28 arazözün hazır bekletildiğini vurguladı. Türk, dün Antalya'nın farklı bölgelerinde 4 orman yangını çıktığını ve bunların söndürüldüğünü söyledi. Türk, "Bu havalar orman yangınları açısından risk oluşturmaya devam ediyor. Halkın yangın konusundaki hassasiyetini devam ettirmesi gerekiyor. Biz de teyakkuz halindeyiz" diye konuştu.

SICAKLIKLA BİRLİKTE NEM DE DÜŞÜYOR

Meteoroloji yetkilileri ise son 3 güne oranla bugün itibariyle hava sıcaklığının birkaç derece düşeceğini kaydetti. Sahil kesiminde hava sıcaklığının 2 ile 4 derece düşeceğini belirten yetkililer, ancak Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle orman yangını riskinin yüksek olduğunu kaydetti.

Haber: Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA,

========================================================

10)KATI YAKIT ÜRETİM TESİSİNDE KORKUTAN YANGIN

DENİZLİ Organize Sanayi Bölgesi'ndeki, katı yakıt üretim tesisinde, bugün saat 07.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 17 bin metrekare alana kurulu tesisteki yangın, kısa sürede büyüdü. Simsiyah dumanın gökyüzüne yükseldiği yangına ilk müdahaleyi işçiler yaptı. Yangını söndürmek için çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Söndürme çalışmaları halen sürerken, tesisin işletmecisi Alican Beyazsu, zararlarının büyük olduğunu söyledi. Yangında ilk belirlemelere göre ölen ve yaralanan olmadı.

Görüntü Dökümü

----------------

-Yangından ve söndürme çalışmalarından görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

===================================================

11)PKK BAZ İSTASYONUNU YAKINCA MAĞDUR OLDULAR

MARDİN'in Midyat ile Nusaybin ilçeleri arasında bulunan Beyazsu mesire alanındaki baz istasyonu PKK'lı teröristler tarafından yakılınca, bölgede cep telefonları devre dışı kaldı. Burada balık çiftliği bulunan Süleyman Ağırman, yüksek bir noktadan, başka bir baz istasyonundan gelen zayıf sinyalle idare ediyor. Midyat ve Nusaybin'den gelen balık siparişlerini almak için saatlerce telefon başında bekleyen Ağırman, sinyalin kaybolmaması için telefonu meye sepetinden muhafaza içine alıp 'Telefon ile oynamak yasaktır' notu astı. Ağırman, 1.5 yıldır böyle idare ettiğini söyledi.

Midyat-Nusaybin karayolunun 15. kilometresinde bulunan ve bölgenin en büyük mesire alanı olan Beyazsu mesire alanındaki bir GSM şirketine ait baz istasyonu 2 yıl önce PKK'lılar tarafından yakılyıp kullanılamaz hale getirilince cep telefonları çalışamaz oldu. Beyazsu mesire alanında faaliyet gösteren bir alabalık çiftliği sahibi olan Süleyman Ağırman, tesadüfen yol kenarında bulunduğu bir sırada telefonunun çalması üzerine telefon sorununa kendince bir çözüm buldu. Telefonunun sinyal aldığı noktaya meyve sepetinden bir kafes yapan Ağırman, kafese telefonlarını yerleştirip üzerine de, "Telefon ile oynamak yasıktır" yazılı karton astı. Güneşten korunmak için ayaklı bir şemsiye yaptıran Ağırman, burada her gün saatlerce bekleyerek Nusaybin ve Midyat'tan gelen balık siparişlerini alıyor. Piknik için Beyazsu'ya gelenlerin de telefon ile görüşmek için Ağırman'ın sinyal bulduğu noktaya gelip telefon ile görüştükleri görüldü.

"1.5 YILDIR TELEFONUN BAŞINDA BEKLİYORUM"

Süleyman Ağırman, Beyazsu mesire alanına sadece Mardin değil, Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa gibi çevre il ve ilçelerden çok sayıda insanın geldiğini belirterek, "Yani burası dolup taşıyor. Telefon sorunumuz var, buraya gelen insanlar çok mağdur durumda kalıyorlar. Telefon olmadığı için bir iletişim yok. Telefon çekmediği için benim telefonum ancak bulduğum bu nokta sayesinde çalışıyor. Bu şekilde iletişim kurabiliyorum ama, sinyal çok zayıf"dedi. Sinyalin çektiği noktayı nasıl bulduğunu da anlatan Ağırman, "Bu noktadan geçerken cebimde olan telefonum çaldı. Sonra telefonu çıkarıp sinyalen en iyi olduğu yeri buldum. Burada da bir kafese telefonlarımı koydum ve yerinden oynatılmaması için uyarı yazısı astım. 1.5 yıldır ancak böyle bir yöntem ile iletişim kurup siparişlerimi alıyorum. Bu sorunun çözülmesi lazımdır, iletişim çok önemli, kesildiği zaman sanki hayat duruyor"dedi.

Mesire alanına piknik yapmak için gelen Mehmet Emin Deniz ise, mesire alanına gelecek arkadaşlarına nerede olduğunu haber vermek için Ağırman'ın sinyal bulduğu noktada telefon ile görüşmeye çalıştı. Deniz, sinyalin zayıf olması nedeniyle güçlükle yaptığı telefon görüşmesinden sonra, "Beyazsu'ya geldik, ama telefon çekmiyor. Arkadaşları getirdik, işte misafirler vardı. Telefon çekmiyor diye, bizde buraya kadar geldik. Telefon çekti, işte yine gideceğiz artık. Akşama kadar yine telefon çekmeyecek. İnternet yok, bir şey yok, telefon yok. Hiçbir iletişim yok yani. Burada en azından bir baz istasyonunun kurulması gerekiyor. İnsanlar konuşabilse, en azından buraya geldiğinde bir iletişim kesilmesin. Bir baz istasyonu kurulması lazımdır"diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Beyazsu mesire alanından görüntüler

-Balık çiftliğinden görüntüler

-Kullanılamayan baz istasyonu direkleri

-Telefonun sinyal aldığı yerde kurulan düzenek

-Ağırman'ın görüntüsü

-Piknikçi Mehmet Emin Deniz'in arkadaşı ile telefon ile görüşmeye çalışmlası

-Süleyman Ağırman'ın konuşması

-Genel ve detayş görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Halis İŞ/MİDYAT,-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
title