Haberler

Dha Yurt Bülteni- 2

1)ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ BAŞLADITÜRKİYE'nin en önemli ekonomi buluşmaları arasında yer alan Capital ve Ekonomist Dergileri'nin organizasyonunda, Garenta ana sponsorluğunda düzenlenen 6'ncı Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı.

1)ULUDAĞ EKONOMİ ZİRVESİ BAŞLADI

TÜRKİYE'nin en önemli ekonomi buluşmaları arasında yer alan Capital ve Ekonomist Dergileri'nin organizasyonunda, Garenta ana sponsorluğunda düzenlenen 6'ncı Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı.  Grand Yazıcı Otel'de 2 gün sürecek Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde, global ve yerel ekonomik konular tartışılacak. Zirveye, aralarında ABD, Avustralya, İngiltere, Finlandiya, Estonya, Yunanistan, Hindistan, Afganistan, Suudi Arabistan ve Malezya'nın en önemli şirketlerinin yönetim kurulu başkanları ve üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 92 iş insanı katılıyor.

Zirvede Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ilk gün, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ikinci gün konuklara seslenirken, zirvenin kapanış konuşmasını ise Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya yapacak.

Türk iş dünyasından Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, BluTV Kurucusu Aydın Doğan Yalçındağ, Borusan CEO'su Ağah Uğur, LC Waikki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu, Densa Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hacı Sabancı, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik gibi isimler de zirvede yer alacak. Zirvenin önemli konuklarından biri de Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff olacak.

HİSARCIKLIOĞLU'NA BAŞSAĞLIĞI

Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de yeraldığı zirvenin açılışında konuşan Capital ve Ekonomist Yayın Direktörü Rauf Ateş, bu yıl 6'ncısı düzenlenen programa her yıl katılımın artarak devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu yıl da güzel bir etkinliğin olacağını söyleyen Ateş, programa katılması öngörülen ancak annesi vefat ettiği için gelemeyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na başsağlığı diledi.

ÇELİK MOTOR; MÜŞTERİ BEKLENTİLERİNE GÖRE SİSTEM YENİLENİYOR

Çelik Motor Genel Müdürü Özgür Maraş ise ilk günden itibaren bu etkinliğe ana sponsorluk desteği vermekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Otomotiv sektöründe mobilite, otonom araçlar ve elektrikli araçlar olmak üzere burada yeniliğin oluştuğunu belirten Maraş, 2030'da her 10 araçtan birisinin paylaşım ekonomisinin içinde olacağının öngörüldüğünü söyledi. Buna bağlı olarak iş modelleri geliştirdiklerini belirten Maraş, müşteri beklentilerine göre sistemlerini yenilediklerini açıkladı. İkinci el ile ilgili yeni çalışmalarının bulunduğunu söyleyen Maraş, kiralama pazarının da yıllık 350 bin adet büyüklüğe ulaşacağını öngörüsüne sahip olduklarını kaydetti.

SAMSUNG'DA 70 BİN ÇALIŞAN AR-GE'DE

Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, geçen yıl 202 milyar dolar ciro ile 89 ülkede 20 farklı endüstride çalışmalarının devam ettiğini belirterek, 325 bin çalışanın 70 binin Ar-Ge'de çalıştığını, cironun yüzde 7'sinin Ar-Ge'ye ait olduğunu açıkladı.

Televizyon cep telefonu, bellek gibi birçok pazarda dünya birinciliğine sahip olduklarını söyleyen Yeğen, inovasyonu şirket merkezine koyduklarını kaydetti. Teknolojik ürünlerde ilerde yeni gelişimler olacağını söyleyen Yeğen, bunları nesneler arası iletişim, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik olarak sıraladı. Nesneler arası iletişim ile ürünlerin webe bağlı olacağını belirten Yeğen, yazılım ve üreticilerin yoğun şekilde birbiri ile konuşan ürün geliştirdiğini vurguladı. Yeğen, 2030'da öğrencilerin yapay zeka üzerinden eğitim alacağını, öğretmenden 10 katı fazla öğrenebileceğini söyledi.

S8 GELİYOR

Duyguların da buna çözüm getireceğini ifade eden Yeğen, "Bu Çarşamba S8 çıkaracağız. Bununla birlikte yepyeni çağ başlıyor. Dokunmatik özellikleri ortadan kaldırdığımız, bilmediğimiz özellikler hayata geçecek. Örneğin Aşık Veysel'in şarkıları, toplantıları ayarla gibi tuş ile teknolojinin yoğun kullanılacağı ürün olarak hayata geçecek. Arttırılmış gerçeklik alanında hayata geçirdiğimiz gözlüklerde böyle bir şey talep beklemiyorduk. İnşaat, eğitim, basın sektörlerinin adaptasyonu bizim için önemliö dedi.

Yapılan araştırmalarda teknolojilerin gelişimine bağlı olarak çocukların yüzde 65'inin gelecekte ne iş yapacağını bilmediğini ifade eden Yeğen, iş tanımlarının da teknolojinin odağı ile değiştiğini vurguladı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Bakan Şimşek' in açılış konuşması

-Zirveden detaylar

BURSA/DHA

=======================================================

2)BOYDAK KARDEŞLERDEN DARBE SANIĞI ALBAY'A 6 MİLYON LİRA HAVALE

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli general ve albaylara ilişkin yaptığı soruşturmada ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. İddianameyi hazırlayan savcı, 2'nci Birleştirilmiş Hava Hareket Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoğan'ın 25 Nisan 2016 tarihinde Memduh Boydak ve Bekir Boydak'tan iki işlemde toplam 6 milyon lira havale aldığını ve aynı tarihte Şükrü Boydak'a tek işlemde 6 milyon lira gönderdiğini belirtti.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Diyarbakır'da görev yapan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 2 General ve 2 Albaya yönelik soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Müstakim Türkyılmaz, hazırladığı iddianamede çarpıcı ayrıntılara yer verdi. İddianamede, FETÖ/PDY terör örgütünün yapılanmasını anlatan savcı, dosyanın şüphelileri olan 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 8'inci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Deniz Kartepe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Kurmay Albay Ali Durmuş ve 2'nci Birleştirilmiş Hava Hareket Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoğan'ın eylemlerini açıkladı.

"SEMİH TERZİ'YE UÇAK TAHSİSİ İÇİN ANKARA'YI ARADI"

İddianamede, Diyarbakır'da bulunan 8'inci Ana Jet Üssü'nde yaşanan gelişmeleri açıklayan savcı, şüphelilerden 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Amiri Kurmay Albay Bülent Gürdoğan ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Albay Bülent Gürdoğan'ın 15 Temmuz gecesi Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'de bulunan ve kayıt özelliği olan 1348 no'lu MİLSEC telefonundan general Kemal Mutlum ile görüştüğünü belirten savcı, görüşmenin darbeci general Semih Terzi ve yanındaki özel kuvvet birliğini Ankara'ya götürmek için uçak tahsis edilmesine ilişkin olduğunu söyledi. Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü komutan vekilliğini yapan Albay Özkan Edip Akgülay'ın Semih Terzi ve yanındaki özel Kuvvetlere bağlı askerlerin Ankara'ya gidebilmeleri için talep edilen 2 adet Casa uçağının kalkışına izin vermediği belirtilen iddianamede, şüpheli Bülent Gürdoğan'ın ise, bu durumu general Kemal Mutlum'a ilettiği ifade edildi. İddianamede, şüpheli Gürdoğan'ın, Semih Terzi'nin talebini yerine getirmeyen Üs Komutan vekili Akgülay'ın ikna edilmesi için Ankara'dan aranmasını talep ettiği vurgulandı. Şüpheli Bülent Gürdoğan'ın darbe teşebbüsü sırasında sürekli olarak darbecilerle telefon irtibatının bulunduğunu ifade eden savcı, darbecilerin Semih Terzi'nin uçaklarına kalkış izni vermeyen Albay Özkan Edip Akgülay'a baskı kurmaları konusunda şüpheli Gürdoğan'ı kullandıklarını vurguladı. Şüphelinin 6 adet F-16 tip savaş uçağının gasp edilmesi olayından sonraki bir saatlik dilimde Özkan Edip Akgülay'ın yanına geldiğini kaydeden savcı, Gürdoğan'ın yardım ve destekte bulunma bahanesiyle saat 23.00 sıralarında darbeci Semih Terzi'nin yanında bulunan özel kuvvet birliğinin Ankara'ya götürülmesi için 2 adet Casa nakliye uçağının temin edilmesi hususunda gayret gösterdiğini belirtti. Gürdoğan'ın darbeci olmaları nedeniyle Ankara'da tutuklanan hava kuvvetleri mensuplarıyla sürekli telefon irtibatında olduğu ifade edilen iddianamede, şüphelinin darbeci generalleri kendi telefonundan Özkan Edip Akgülay ile görüştürerek ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

DARBE TEŞEBBÜSÜNDEN 3 AY ÖNCE BOYDAK KARDEŞLERDEN 6 MİLYON LİRA HAVALE

İddianamede, 22 Eylül 2016 tarihli Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporuna dikkat çeken savcı, raporun 26'ncı sayfasının 45 numara ile işaretlenen dipnotunda şüpheli Bülent Gürdoğan'ın isminin geçtiğini ifade etti. Hava Pilot Kurmay Albay Bülent Gürdoğan'ın, 25 Nisan 2016 tarihinde Memduh Boydak ve Bekir Boydak'tan 2 işlemde toplam 6 milyon lira havale aldığını ve aynı tarihte Şükrü Boydak'a tek işlemde 6 milyon lira gönderdiğini belirten savcı, transferlerin dikkat çekici bulunduğunu kaydetti.

Aynı analizde, şüphelinin birinci derece yakın akrabalarının Boydak grubuyla yakın ilişkide olduğunun tespit edildiğini ifade eden savcı, bu gruba FETÖ/PDY terör örgütüne finans sağlama ve bu örgütle irtibatlı ve iltisaklı olduğundan bahisle TMSF tarafından el konularak kayyum atandığını, şüphelinin bu analizle FETÖ/PDY terör örgütüyle irtibatı ve iltisakı olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, -

===============================================

3)BAKAN ALBAYRAK: ARTIK MAŞA KULLANMIYORLAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ak Parti Konya Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Gençlik Buluşması' adlı programa katıldı. Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını belirten Bakan Albayrak, "Özelikle 15 Temmuz'dan sonra gördük. Artık maşa kullanmıyorlar. Direk kendileri saldırıyorlar. Geçen hafta Hollanda'da, Almanya'da, Avrupa'nın birçok şehrinde yaşanan bu kepazelikleri gördük değil mi? Hani demokrasi, hani uluslararası evrensel hukuk. Yok öyle bir şey, hikaye" dedi.

'EVET' SAFININ ÖNÜNDE KANDİL YER ALIR'

Bakan Albayrak, referandumda 'evet' çıkması halinde Türkiye'nin bölüneceğini söyleyenlerin olduğunu belirterek, "Evet' deyip de Türkiye bölünecekse, 'evet' saflarının en önünde Kandil yer alır, FETÖ yer alır. FETÖ bir safta, Kandil bir safta, Avrupa'nın yıllarca Türkiye'nin zerre hayrını istemeyen ülkeler bir safta. Her gün onlarca 'hayır' mitingi düzenleniyor Avrupa'da ama, 'evet' mitinglerinde yasak var. Niye, Acaba sebebi duygusal olmasın? Acaba büyüyen Türkiye'nin, ekonomik olarak güçlenen Türkiye'nin, dünyadaki pastadan daha fazla pay almasından, pastaları küçülmesinden rahatsız olan bu ülkeler, Türkiye için bütün operasyonların arkasında olmalarının sebebi bu olmasın?" diye konuştu.

CHP'YE ELEŞTİRİ

Bakan Albayrak, ana muhalefet partisini de eleştirerek, "Cumhuriyet diyorsun da, Cumhuriyet'in manasını bilmiyorsun. Ne demek Cumhuriyet; milletin iradesi, milletin yönetim gücü elde tutması demektir değil mi? Bizde onu söylüyoruz. 80 milyon tüm Türkiye olarak milletin sahip olduğu bu yetkiyi statükoya teslim etmek var mı, böyle şey. Teslim etmeye niyetimiz yok. Ama siz Cumhuriyeti sözde dilinize dolayacaksınız, tabelalarınıza asacaksınız, en büyük millet düşmanı, siz olacaksınız" dedi.

'DÜNYANIN EN BÜYÜK GÜNEŞ TARLASINI KURUYORUZ'

Bakan Albayrak, Karapınar'da kurulacak olan güneş enerji santralinin geçen pazartesi günü ihalesinin yapıldığını hatırlatarak, "Karapınar'da güneş enerji santrali, dünyanın en büyük güneş tarlasını kuruyoruz. Bu proje Türkiye'nin yerli ve milli enerji stratejisinin en önemli yapı taşlarından bir tanesidir. Başımızda öyle bir lider var ki, bize artık standart başarılar, basit ve güncel hedefler kesmiyor" dedi.

Bakan Albayrak'ın konuşmasının ardından sanatçı Mustafa Ceceli konser verdi. Bakan Albayrak da, salondan ayrılıp, 2014 yılı yerel seçimlerinde Konya'daki seçim çalışmalarında geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitiren Ak Parti Selçuk İlçe Gençlik Kolları üyesi Talha Bayrakçı'nın ölüm yıldönümü nedeniyle ailesini ziyaret edip, başsağlığı diledi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

KIRŞEHİR /DHA

======================================================

4)DİREĞİN YERİ DEĞİŞTİRİLMEYİNCE KABLO İNŞAATIN ORTASINDA KALDI

İZMİT'te, müteahhit Halit Özyener arazisine bina yapmaya karar verince elektrik dağıtım şirketi arsadan geçen elektrik hattının yerini değiştirirken, Türk Telekom ise telefon hattının geçtiği direğin yerini değiştirmedi. Halit Özyener inşaatını yaparken, kablolar ise inşaatın içinde kaldı. Özyener hattı kestiğinde görevlilerin geleceğini düşünerek kabloyu kesince bu kez mahalle telefon ve internetsiz kaldı.

Topçular Mahallesi Palandöken Sokak'ta kendisine ait araziye iki bina yapmak isteyen müteahhit Halit Özyener, 7 ay önce arsasından geçen elektrik ve telefon hattının kaldırılması için başvuruda bulundu. Elektrik dağıtım firması elektrik direğinin yerine değiştirerek hattı yola doğru kaydırdı. Ancak, müteahhit Halit Özyener, Türk Telekom'dan başvurularına rağmen sonuç alamayınca inşaata başladı. Türk Telekom'a ait kablolar 2 ayrı binanın birinci katlarının içinde kaldı. Kablo inşaatın odalarından geçerken, bazı yerlerde ise duvarın içinden geçirildi. Halit Özyener tüm başvurularına rağmen sonuç alamayınca kabloyu kestiğinde hattın onarılacağını düşünerek 2 hafta önce hattı kesti. Mahalle İnternetsiz ve telefonsuz kalırken, onarım veya hattın yerinin değiştirilmesi için de bir çalışma yapılmadı.

Halit Özyener inşaatın ortasından geçen kablo nedeniyle kendisinin ve mahalle sakinlerinin mağdur olduğunu belirterek, "İnşaatı yapacağım arazi üzerinden geçen kablonun kaldırılması için dilekçe verdim. Aylarca ilgilenen olmayınca inşaata başladık. Aradan yaklaşık 7 ay geçti. Telefon kablosu yaptığım iki binanın inşaatının ortasında kaldı ve hala sökecekler. İnşaatta işler yavaşlayınca ben mağdur oldum ve kablonun bağlantısını kestim. Mahallenin telefon ve internet bağlantısı da koptu. Böylelikle belki kabloyu sökmeye gelirler diye düşündüm ama ne gelen var ne de giden. Bana yazık değil mi? Bu mahalleliye yazık değil mi? 7 aydır dilekçeler veriyor ve kabloyu söksünler diye peşlerinde koşuyorum. Arsa benim, müteahhit ve binayı da yapan benim bu kabloyu tamamen kesip binanın içinden söküp atacağım. Yapacak başka bir şeyim kalmadı" diye konuştu.

Mahallelerinde telefon ve internet bağlantısı olmadığı için mağdur olduklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Abdullah Erbay, "Mahallemizde yaklaşık 15 gündür internet ve telefon bağlantısı yok. 48 saat içerisinde gelecek diyorlar sonra tekrar arıyoruz yine bekleyin gelecek diyorlar. 15 gündür hiç kimse mahallemize uğramadı. Burada bir inşaat var ve kablolar binanın içerisinden geçiyor. O kablonun inşaat dışına alınması gerekiyormuş. 2017 yılındayız nasıl bir sistem bu anlayamadık" diyerek tepki gösterdi.

Her geçen gün müşteri kaybettiklerini söyleyen internet kafe işletmecisi Recep Sarı, "İnternet kafemizde bağlantı olmayınca müşteri de uğramıyor. Bunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Dükkanımızın kirası var ve bizim zararımızı kim karşılayacak. İnternet borcumuzu ödemediğimizde hemen kesiyorlar. Mağduriyetimizin çözülmesini istiyoruz. Her geçen gün müşteri kaybediyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Müteahhit Halit Özyener ile röp

-Mahalle sakinleri ile röp

-İnşaat ortasından geçen kablo

-İnşaat işçileri çalışırken detaylar

Ergün AYAZ-Orhan UZUN/İZMİT(Kocaeli), -

==========================================================

5)KONYA'DA 500 POLİSLE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 37 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

KONYA merkezli 5 ilde, özel harekat ekipleri eşliğinde 500 polisle uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen şebekeye yönelik yapılan operasyonda 37 kişi gözaltına alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri, bir şebekenin sokaklarda uyuşturucu ticareti yaptığı bilgisini aldı. Bunun üzerine 4 ay süren teknik ve fizi takibin ardından, 47 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Konya merkezli Mersin, Ankara, Bursa ve Batman'da, bugün eş zaman olarak daha önce belirlenen 47 adrese, özel harekat ekibi eşliğinde 500 polisle operasyon düzenlendi. Operasyonda, sokak satıcıları ve bunlara Doğu Anadolu Bölgesi'nden uyuşturucu temin eden 37 kişi gözaltına alındı. Eğitimli 'Ares' adlı köpekle ev ve araçlar üzerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 11 kilo esrar, satışa hazır birer içimlek paketler halinde 240 gram eroin ve kokain ele geçirildi. Aramaların sürdüğü ve hakkında yakalama kararı bulunan 10 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Özel Harekat ekibinin baskını

Polis baskınından detay

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

(Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA)

==============================

6)OTOMOBİLİNİN ÇALINDIĞINI POLİSTEN ÖĞRENDİ

ADANA'da çaldıkları otomobil ile polisten kaçmaya çalışan hırsızlar, otomobilin kontrolden çıkması sonucu yol kenarındaki bir binanın duvarına çarptı. Kazanın ardından hırsızlar araçtan inip kaçarken, otomobilin sahibi oto kaporta ustası Durmuş Ali Bayram ise polisin kendisini araması sonucu aracının çalındığını öğrendi.

Olay, saat 03.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Ova Mahallesi Şakirpaşa Caddesi'nde meydana geldi. Polisin şüphe üzerine durdurmak istediği 01 GH 629 plakalı otomobil, dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Kontrolden çıkan otomobil, yol kenarındaki bir binanın duvarına çarparak dururken, içindeki 4 kişi ise ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Çarpmanın şiddetiyle hareket kabiliyetini yitiren otomobilde inceleme yapan polis, aracın düz kontak yapılarak çalıştırıldığını fark etti. Otomobilin çalıntı olabileceğinden şüphelenen polis, aracın plaka sorgulamasında herhangi bir hırsızlık kaydına rastlamadı. Bunun üzerine plakadan aracın ruhsat sahibinin Durmuş Ali Bayram olduğunu belirleyen polis, telefonla ulaştığı Bayram'a aracının çalınıp çalınmadığını sordu.

EVİN ÖNÜNDE OTOMOBİLİNİ GÖREMEDİ

Merkez Seyhan İlçesi Barış Mahallesi'nde oturan Bayram, polisin sorusu üzerine evin önüne çıkıp baktığında otomobilini akşam park ettiği yerde göremedi. Otomobilinin çalındığını polisin kendisini telefonla araması sonucu öğrenen Bayram, olay yerine geldiğinde üzüntüden şaşkına döndü. Evde uyuduğunu ve polisin aramasıyla uyandığını belirten Bayram, "Eski aracımı satıp ev aldım. Bunu da iyi kötü ayağımızı yerden kessin diye aldım" dedi. Polisin incelemesini tamamlamasının ardından otomobili teslim alan Bayram, araçta büyük maddi hasarın olduğunu söyledi.

Polis, kaçan hırsızları yakalamak çalışmalara devam ediyor.

Görüntü Dökümü

--------------

Kaza yapan araç

Aracın içinden görüntü

Polislerin omay yerinde inceleme yapması

Kazanın meydana geldiği sokak

Polislerin yoldan geçen araçları araması

Araç sahibinin gelmesi

Araç sahibinin aracına bakması

Polislerle konuşması

Araç sahibinin konuşması

SÜRE: 05'18" saniye BOYUT: 594 MB

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

===========================================

7)OKUL DUVARLARI TUVAL OLDU

MUĞLA'nın Datça İlçesi'ndeki bir ilkokulun bahçesindeki istinat duvarları öğrencilerin de katıldığı çalışmayla birbirinden ilginç ve güzel resimle renklendi.

İskele Mahallesi'nde eğitim öğretim veren Kazım Yılmaz İlkokulu'nun duvarları, ressam Erdinç Baban ve okul öğrencileri tarafından deniz ve akvaryum temalı resimlerle adeta birer sanat şaheserine dönüştü. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın, duvar boyama etkinliğiyle çocukları eğitim-öğretim içerisinde tutarak, onların yeteneklerini ortaya çıkartmayı amaçladıklarını söyledi. Gelecek yıllarda bu tür etkinliklerin müfredat içinde yer alacağını ifade eden Akın, "Benzer etkinliklerle öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkaracak taramalar yapmayı planlıyoruz. Amacımız, kendileriyle mutlu, kendileriyle barışık ve aynı zamanda eğitim-öğretimi okulu seven nesillerin yetişmesine katkı vermektir" dedi.

RESİMLER KALICI OLACAK

Öğrencilerdin küçük yaşta sanatla tanışmalarını sağlayan böylesine anlamlı bir etkinliğe imza atan okul idaresine teşekkür eden Akın, "Güzel bir çalışma olacağı inancındayım. Çocuklarımız küçük yaşta sanat ile tanışırlarken, aynı zamanda okulumuzun istinat duvarları, onların sayesinde güzleşmiş olacak. Bu okul ve bu duvarlar burada olduğu sürece bu resimler hiçbir zaman değiştirilmeyecektir" diye konuştu.

ÖNERİ ÇOCUKLARDAN GELDİ

Ressam Erdinç Banat ise projenin çocuklardan gelen öneriler üzerine ortaya çıktığını belirterek, "Okul bahçesindeki duvarlarda gönüllü olarak akvaryum temalı resimler yaparken, çocukların çok yakın ilgisiyle karşılaştım. Bu projeye öğrencilerin de katılmaları çok anlamlı oldu. Doğrusunu söylemek gerekirse, onlardan gelen teklif üzerine ortak çalışmaya karar verdik. Şimdi hep birlikte okul duvarlarına deniz ve doğa temalı resimler yapıyoruz. İçlerinde çok yetenekli olanlar var. Bu çalışmayla katılanlar arasında güzel sanatlarla ilişkisini artırarak sürdürenler olacaktır. Çocuklar çevrelerinde herhangi bir sanat dalı ile ilgilenen kişileri gördüklerinde, kendileri de bu işe merak sarıyorlar. Çocuklarımızın bu tür etkinliklerle daha çok buluşmalarının yararlı olacağına inanıyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

Çocukların okul duvarlarındaki resim çalışmalarından görüntü

Ressam Erdinç Banat tarafından yapılan duvar resimlerinden görüntü

Ressam Erdinç Banat ile röp.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın ile röp.

Not: Görüntü Boyutu: 100 MB - Süre: 00.04.39 Dk.

(Haber- Kamera: Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla),

=====================================================

8)GAZİANTEP'TEN 183 ÖĞRENCİ ÇANAKKALE'YE UĞURLANDI

GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi tarafından 3 yıldır sürdürülen 'Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına' projesi kapsamında 183 öğrenci, sabah saatlerinde uçakla Çanakkale'ye uğurlandı. Gaziantepli 42 bin öğrenciyi gruplar halinde şehitler diyarına götüren Şahinbey Belediyesi, bu yıl da 20 bin öğrenciyi daha Çanakkale'ye götürmeyi kararlaştırdı. Kararın ardından ilk öğrenci kafilesi bu sabah özel uçakla Çanakkale'ye gönderildi.

Çanakkale'ye gitmek üzere yola çıkan öğrenciler için Havalimanında düzenlenen törene, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Ahmet Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Mehmet Tahmazoğlu, 'Gaziler diyarından, şehitler diyarına' projesi kapsamında bugüne kadar 42 bin öğrenciyi Çanakkale'ye götürdüklerini söyledi. Bu yıl içerisinde 20 bin öğrenciyi daha Çanakkale ile buluşturacaklarını belirten Tahmazoğlu şöyle konuştu:

"Gaziler diyarından, şehitler diyarına isimli projemiz ile öğrencilerimizi Çanakkale'ye götürüyoruz. Bu çok önemli bir proje şu ana kadar 42 bin öğrencimizi Çanakkale ile buluşturduk. 2017 yılı içerisinde 20 bin öğrencimizi daha ecdadımız ile buluşturacağız. Gençlerimiz bu sayede bu vatanın nasıl kazanıldığını yerinde görecek, tarihin nasıl yazıldığını müşahede edecek. Ecdadının yaptığı gören yeni nesil bayrağına, vatanına bağlı bir nesil olarak yetişmeye devam edecek."

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise Türk milletinin tarihinin övünç ve kahramanlıklarla dolu bir millet olduğunu kaydetti. Çanakkale gibi tarihi yerlerin görülmesinin eğitimin bir parçası olduğunu söyleyen Cengiz Mete, "Övünç ve kahramanlıklarla dolu bir milletiz, gerek bilimde, gerek ilimde tüm dünyaya tarih boyunca medeniyet götürmüş bir milletin evlatları olarak bir tarihin başlangıç yeri olan Çanakkale'ye öğrencilerimizi götürüyoruz" dedi.Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edildi. Duadan sonra protokol üyeleri tarafından öğrencilere karanfil verilerek Çanakkale'ye uğurlandı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Havalimanındaki öğrenciler

Mehmet Tahmazoğlu'nun konuşması

Cengiz Mete'nin konuşması

Müftü Ahmet Çelik'in dua etmesi

Öğrencilere karanfil dağıtılması

Öğrencilerin uçağa binişi

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP -DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 138 MB

=====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Türkiye Uludağ Politika Güncel Haberler

title