Haberler

Dha Yurt Bülteni-2

(ÖZEL) - Gaziantep'te silahlı çatışma kameradaGAZİANTEP'te, aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan, tüfek ve tabanca kullanılan çatışmada 1 kişi yaralandı.

(ÖZEL) - Gaziantep'te silahlı çatışma kamerada

GAZİANTEP'te, aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan, tüfek ve tabanca kullanılan çatışmada 1 kişi yaralandı. Mahallede paniğe yol açan çatışma anı, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Olay, geçen pazar gecesi geç saatlerde Düztepe Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre; aralarında daha önceye dayalı husumet bulunan iki grup sokakta karşılaştı. Gruplardaki kişiler arasında başlayan tartışma, yakınlarının da katılımıyla büyüyerek kavgaya dönüştü. Taraflar, sokak ortasında birbirleriyle tabanca ve tüfek kullanarak çatıştı.

ÇATIŞMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Çatışmada taraflardan Mehmet B., kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tüfekten çıkan saçmalarla yaralandı. Bölgedeki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde Mehmet B.'nin av tüfeğiyle yaralanıp yere düştüğü elinde tüfek bulunan kişinin ise yanındakilerle birlikte otomobile binip uzaklaştıkları görülüyor.

Olayda yaralanan Mehmet B., mahalle sakinlerinin haber vermesiyle gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla hastaneye götürülerek tedaviye alındı. Polis, kamera kayıtlarını incelemeye alarak şüphelilerin kimliklerinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Güvenlik kamerası görüntüleri

Tarafların kavgası

Yaşanan çatışma

Bir kişinin av tüfeğiyle ateş etmesi

Yerdeki yaralının tabancayla karşılık vermesi

Çatışmada kaçan bir kişinin caddeye çıkması

Av tüfeğini kullanan kişinin kaçan kişinin arkasından ateş etmesi

Mahalle sakinlerinin yaralıya yardım etmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN- GAZİANTEP-DHA)

==========================================

TIR ile çarpışan otomobildeki 3 kişi öldü

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde, TIR ile çarpışan otomobildeki 3 kişi yaşamını yitirdi.

Kaza, akşam saatlerinde Bayındır'da yapılan yeni çevre yolu kavşağında meydana geldi. Bayındır'dan Yaylacık Mahallesi'ne doğru giden 27 yaşındaki Ferhat Sevinç yönetimindeki 09 HR 298 plakalı otomobil, karşı yönden gelen 53 yaşındaki Niyazi Öztürk yönetimindeki 50 DP 195 plakalı TIR ile çarpıştı. Kazada hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Sevinç ağır yaralanırken, annesi 50 yaşındaki Rahime Ali Sevinç ile nişanlısı 24 yaşındaki Hatice Emeç öldü. Olay yerine sevk edilen ambulansla Bayındır Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ferhat Sevinç de doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Ölen 3 kişinin cesetleri, otopsi için morga konurken, kazayı yara almadan atlatan TIR şoförü Öztürk ise gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

------------

Haber: Faruk ÇARK/BAYINDIR (İzmir), -

=====================================

Sucuk ve et hırsızlığı şüphelisi yakalandı

Güvenlik kamerası görüntüleri

GAZİANTEP'te 4 işyerinden 9 bin lira para ile 6 bin liralık televizyon, sucuk ve et çalan 26 yaşındaki Ali Rıza T., polisin çalışması sonucu yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri, Akkent ve Şahintepe mahallelerindeki iki kasaptan 5 bin lira değerinde et ve sucuk, bir işyerinden 9 bin lira para ve kuaförden ise bin liralık televizyon hırsızlığıyla ilgili çalışma başlatıldı. Polis, bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyerek, işyerlerindeki hırsızlık olaylarının failinin, sabıkası bulunan Ali Rıza T. olduğunu belirledi. Ekipler Ali Rıza T.'yi bir evde yakalayarak gözaltına aldı. Ali Rıza T., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Güvenlik kamerası görüntüsü

Zanlının kasap dükkanına girmesi

Zanlıların sucuk ve et çalması

Çalınan et ve sucukların otomobile taşınması

Otomobilin hareketi

Zanlının emniyetten çıkarılması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

====================================================

İslahiye'de soba zehirlenmelerine karşı uyarı

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde belediye tarafından hoparlörler aracılığıyla sabodan sızan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarı anonsu yapıldı.

İslahiye Belediyesi tarafından, gece yarısı şiddetini arttıran rüzgar nedeniyle yaşanabilecek korbonmonoksit zehirlenmelerine karşı hoparlörler aracılığıyla uyarı anonsu yapıldı. Belediye hoparlörlerinden yapılan anonsta, "İlçemizde aşırı rüzgardan dolayı halkımızın soba zehirlenmesine karşı dikkatli olmaları önemle duyurulur" uyarısı yapıldı.

Yetkililer, vatandaşların gece yarısından sonra sobaya kömür atmamaları yönünde uyarılarda bulunarak dikkatli olmalarını istedi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Demokrasi Meydanı

Hoparlörden yapılan uyarı anonsu

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

=====================================================

Prof. Dr. Sözen: Uyuşturucudan, 9-10 yaşında ölümlerle karşılaşıyoruz

İSTANBUL Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevki Sözen, uyuşturucu kullanımının 3-4 kat arttığını ve ilkokul çağına kadar düştüğünü belirterek, "9-10 yaş seviyesinde dahi ölümlerle karşılaşıyoruz. Yaş küçüldükçe bedenin de bu tip maddelere karşı olan tepkisi çok daha şiddetli olduğundan ölüm oranları çok daha fazla oluyor" dedi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevki Sözen, Uluslararası Lions Çoğul Yönetim Çevresi 118-E Konfederasyonu ve Keşan Belediyesi işbirliğinde düzenlenen organizasyonla, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde, 'madde bağımlılığı' konulu seminer verdi. Sözen, özellikle sentetik uyuşturucu madde bonzainin ucuz fiyata temin edilebilmesi nedeniyle kullanım seviyesinin ilkokul çağına kadar düştüğünü belirterek, "9-10 yaş seviyesinde dahi ölümlerle karşılaşıyoruz. Yaş küçüldükçe bedenin de bu tip maddelere karşı olan tepkisi çok daha şiddetli olduğundan ölüm oranları çok daha fazla oluyor. Ne yazık ki, bu uyuşturucular, küçük yaşta çocukları ciddi risk altına alan, ailelerin yaşam düzenini etkileyen ve ulusun geleceğini tehdit eden maddeler. Maalesef çocuklara da çok hızlı ve ucuz fiyatlara ulaşıyor. Gerçek maalesef görünenin çok daha fazlası ve çok daha acısı" dedi.

"BEYİN HÜCRELERİ ÇOK HIZLI ÖLÜYOR"

Prof. Dr. Şevki Sözen, ucuz fiyatlara ulaşılabilen uyuşturucuların daha ölümcül olduğunu ifade ederek, "Ucuz uyuşturucuların içerisinde fare zehri gibi beyne direk etki eden ve doğal olarak da beyin hücrelerini çok hızlı bir şekilde öldüren, kişide yaşamsal tehlike oluşturan maddeler var. Hem çok ucuza üretiliyor, hem sentetik olarak üretiliyor, hem de alınır alınmaz vücudun verdiği tepkiyle yaşamsal tehlike oluşturuyor" dedi.

"UYUŞTURUCU KULLANIMI 3-4 KAT ARTTI"

Uyuşturucu kullanımının bir yılda 3-4 kat artış gösterdiğini dile getiren Sözen, "Eğer herhangi bir çevrede bu sene 100 kişi uyuşturucu kullanıyorsa aradan geçen birkaç ay içerisinde bu sayı 3 ila 4 arasında çarpılarak artacaktır. Çünkü her bir kişi çevresindeki 3-4 kişiyi uyuşturucu kullanmaya alıştıracaktır. Eğer bunun önüne geçemezsek, herhangi bir tedbir alamazsak ve kullananları rehabilite edemezsek bir süre sonra katlanarak 1 yıl içerisinde sayı 3-4 kat artacaktır" diye konuştu.

"TÜRKİYE UYUŞTURUCUYLA DAHA GEÇ TANIŞTI"

Prof. Dr. Şevki Sözen, ülkemizde uyuşturucu ile mücadele konusunda yürütülen çalışmaları değerlendirerek, "Türkiye, bu ciddi tehlikenin farkında. Ama mücadele konusunda yeni yeni önlemler alma yolunda ilerliyor. Diğer Avrupa ülkeleri ya da Amerika gibi ülkelere baktığımızda Türkiye uyuşturucuyla biraz daha geç tanıştı. En azından gençlerin kullanımı adına daha geç tanıştı. O nedenle de önlem alma konusunda da biraz daha geriden geldi. Ancak uyuşturucuya artık çok ucuza ulaşılması nedeniyle bu konuda mücadele daha da ciddileşti. Bunu yapmak zorunda. Çünkü bütün çocuklar, gençler bu maddenin tehdidi altında" dedi.

Uluslararası Lions Çoğul Yönetim Çevresi 118-E Konfederasyonu Genel Yönetmeni Neslihan Keçeci de, toplumsal sorunlara çözüm üretmeye çalıştıklarını belirterek, çocukların ve gençlerin uyuşturucudan uzak durmaları için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Prof. Dr. Şevki Sözen'in verdiği seminere Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, Sosyal Hizmetler Müdürü Nergis Karaağaçlı, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Prof. Dr. Şevki Sözen röp.

-Federasyon Genel Yönetmeni Neslihan Keçeci röp.

-Seminere katılanlar

-Seminerden genel gör.

-Prof. Dr. Şevki Sözen'in seminer sunumu

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

===========================================

Iğdır'da ilk kez kapalı böbrek taşı ameliyatı yapıldı

Iğdır'da ilk kez kapalı böbrek taşı ameliyatı yapıldı.

Iğdır'da yaşayan 72 yaşındaki Derviş Avcı, böbrek taşı şikayetiyle hastaneye gitti. Sol böbreğinde 3 santim büyüklüğünde böbrek taşı olan Derviş Avcı, Serkan Yarımoğlu ve Volkan Selmi tarafından yapılan kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu. Iğdır'da ilk kez kapalı böbrek taşı ameliyatı yaptıklarını belirten Devlet Hastanesi Başhekimi Nevruz Erez, "Operasyon için hastanın sırt bölgesinde 8-9 milim bir kesi yapılarak buradan böbrek içerisine nefroskop adı verilen optik enstrüman geçirilir. Böbrekteki taş parçalara ayırılır ve parçalar aynı kesiden dışarı çıkarılır. Eskiden büyük kesiler gerektiren ve büyük riskler içeren bu ameliyatlar artık modern teknikle hastanemizde yapılmaktadır. Küçük kesiler yapılarak kolaylıkla böbrek taşları parçalanmakta ve alınmaktadır. Hastane yatma süresi yaklaşık 1-3 gündür ve hastane sonrası iyileşme süresi geleneksel açık cerrahiye göre çok daha kısadır. Daha önceden böbrek taşı şikayetiyle il dışına giden hastalarımız artık hastanemizde güvenle ameliyat olabilirler" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Başhekimin açıklaması

-Ameliyatı yapan doktorların açıklaması

-Hasta ile röp.

-Böbrekten çıkan taş

Haber-Kamera: Suat DENİZ/ IĞDIR,

===========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep İzmir Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title