Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

Kılıçdaroğlu: Bizi suçlamasınlar, dinlesinler (4)TEKİN BİNGÖL RAHATSIZLANDI*KOCAELİ'NE GELİNDİAdalet Yürüyüşü'nde hava sıcaklığı nedeniyle verilen molanın ardından yürüyüş saat 17.00'de yeniden başladı.

Kılıçdaroğlu: Bizi suçlamasınlar, dinlesinler (4)

TEKİN BİNGÖL RAHATSIZLANDI

*KOCAELİ'NE GELİNDİ

Adalet Yürüyüşü'nde hava sıcaklığı nedeniyle verilen molanın ardından yürüyüş saat 17.00'de yeniden başladı. CHP Kocaeli İl ve ilçe örgütleri Adalet Yürüyüşü'ne katılanları Sakarya Esentepe mevkiinde karşıladı. Burada yol daralınca polis ile yürüyüşe katılanlar arasında kısa süreli arbede çıktı. Polisin ikna çabasıyla gerginlik sona erdi.

Yürüyüşe Fenerbahçe Friends taraftar grubu da katıldı. Fenerbahçe bayraklarıyla yürüyenler 'Adalet' sloganları attı. Esentepe'de başlayan yürüyüşte Kocaeli'nin Kartepe İlçesi Eşme Mahallesi'ne ulaşılarak mola verildi. CHP Mersin Gençlik Kolları Kocaeli sınırında 'Senin için de adalet kardeşim' yazılı pankart açarken, meşaleler yaktı. Kortejde bulunanlar gençleri alkışladı.

TEKİN BİNGÖL RAHATSIZLANDI

Adalet Yürüyüşü sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ayağı takılarak yere düştü. Kollarında ve dizlerinde yaralar oluştuğu bildirilen Tekin Bingöl'e sağlık ekibi müdahalede bulundu. Tekin Bingöl ambulansla İzmit'te bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Tekin Bingöl sedye ile hastaneye doğru götürülürken "İyiyim iyiyim" dedi. Tekin Bingöl acil serviste tedavi altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

Tekin Bingöl'ün hastaneye getirilmesi

Sedye ile acil servise götürülmesi

Haber-Kamera: Ergün AYAZ- Aziz GÜVENER / KARTEPE / KOCAELİ,

=============================================

Eskişehir'de Sivas yürüyüşü

ESKİŞEHİR'de yaklaşık 500 kişi, Sivas olaylarının 24'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları, sendikalar, odalar ve siyasi partiler tarafından Eskişehir'de 'Sivas'ı Anma Etkinliği' düzenlendi. Etkinlik, İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda başladı. 'Sivas'ı unutmadık' ve 'Hak, hukuk, adalet' sloganları atan kalabalık ellerinde üzerine silah kurdele yapıştırılmış olan beyaz balonlarla yürüdü. Yürüyüş Vilayet Meydanı'nda son buldu.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulup saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 2 Temmuz Anma Komitesi adına Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur konuşma yaptı. Durur şöyle dedi:

"2 Temmuz 1993'te 33 aydınımızın tüm dünyanın gözünün önünde yanmasının üzerinden 24 yıl geçti. Katliamı yapan birçok suçlunun işledikleri suçlar yanlarına kar kalmıştır. Faillerin ceza almasını beklerken, bazılarının siyasi partilerde üst düzey yönetici olarak görevlendirilmiş olmalarını görmek ise vicdanlarımızda kapanmayacak yaralar açmıştır."

Yapılan konuşmaların ardından beyaz balonlar ve Sivas'ta ölen 33 kişinin anısına getirilen 33  beyaz güvercin uçuruldu. Kalabalık daha sonra dağıldı.

(GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Yürüyüşe katılanların,

-Slogan atılarak yürünmesi,

-Kalabalığın Vilayet Meydanı'na gelmesi,

-Çelink konulup sayfı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunması,

-Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur'un konuşması,

-Güvercinlerin uçurulması

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

=========================================

Yolda yavaşladığı için uyaran kişiye bıçakla saldırdı

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde, Adalet Yürüyüşü'nde mola yerindeki çadırlara bakmak için yolda yavaşlayan sürücüyü yol kenarında meyve satan kişi uyardı. Otomobilden inen kişi bıçakla meyve satan kişiye saldırıp, dövdü.

Olay, Kartepe Eşme Mahallesi mevkiinde meydana geldi. D-100 Karayolu Sakarya istikametine giden otomobil Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar için Eşme mevkiinde mola yerinde kurulan çadırların bulunduğu alanda yavaşladı. Yol kenarında meyve satan Yasin Kaya sürücüyü kaza olmaması için durmaması ve devam etmesini söyledi. Buna sinirlenen otomobil sürücüsü ve arkadaşı otomobilden inerek meyve satıcısı ve arkadaşlarına saldırdı. Sinirini alamayan saldırganları çevredekiler durdurmakta zorlanırken, saldırganlardan birisi Yasin Kaya'ya bıçakla saldırırken kafa atarak yumrukladı. Kanlar içerisinde kalan Yasin Kaya kendini korumaya çalışırken, saldırganlar otomobile binerek kaçtı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------

Bıçakla saldırması

Yaşanan kavgadan görüntü

Meyve satıcısındah görüntü

Otomobilden görüntü

Haber : Faruk KIYAK / Kamera: Orhan UZUN / KARTEPE(Kocaeli), -

======================================

Güneysu'da dereye giren iki gençten biri boğuldu, diğeri son anda kurtarıldı

RİZE'nin Güneysu İlçesi'nde dereye giren 18 yaşındaki Mert Gülmez boğularak hayatını kaybetti, arkadaşı Doğukan Bulut ise son anda kurtarıldı.

Olay saat 15: 00 sıralarında ilçenin Islahiye Köyü'nde meydana geldi. Kuran Kursu öğrencileri olan 18 yaşındaki Doğukan Bulut ile Mert Gülmez serinlemek için Islahiye deresine girdi. Ancak iki arkadaş, derinliği 5 metreyi bulan gölette suya batıp çıkmaya başlayınca olayı fark eden çevredeki vatandaşlar Doğukan Bulut'u kurtardı, ancak Mert Gülmez gözden kayboldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Rize Belediyesi İtfaiyesi ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gölden talihsiz gencin cesedini çıkardı. Doğukan Bulut, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Mert Gülmez'in cesedi otopsi için Rize Adli Tıp Merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Olay yeri detayı

Bogulan gencin cesedinin çıkarılması

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR / RİZE-DHA

======================================

Eskişehir'deki yapay plaj dolup taştı

HAVA sıcaklığında artış görülen Eskişehir'de serinlemek isteyenler Kent Park içerisindeki 350 metrelik yapay plajı doldurdu.

Gökmeydan Mahallesi'ndeki Kent Park içerisine Büyükşehir Belediyesi'nin 9 yıl önce yaptırdığı yapay plaj, serinlemek ve yüzmek isteyenlerle dolup taşıyor. Aileler ve erkekler için iki bölümü bulunan plaja çevre il ve ilçelerden de çok sayıda kişi geliyor. Hava sıcaklığının 36 dereceye yükseldiği Eskişehir'de plajda yüzenler, bozkırın ortasında denizi olmayan bir kentte böyle bir plajın olmasnı çok güzel uygulama olarak nitelendirirken, "Plajda çocuklarımızla birlikte yüzüyor hem de serinliyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Plaj Sorumlusu Osman Çırak, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte plaja ilginin fazlalaştığını söyledi. Son 3 gün içerisinde plaja 2 bin 250 kişinin geldiğini belirten Çırak, "Bugün ise saat 14.00'e katar gelenlerin sayısı 1000'i geçti" diye konuştu.

Eskişehir'deki yapay plaj, yaz sezonu boyunca 10.00-18.00 saatleri arasında 15 lira karşılığında hizmet verecek

(GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Plaj gişesi önünde bekleyenlerin,

-Palayda yüzenlerin,

-Plaj sorumlusu Osman Çırak'ın konuşması,

-Plajda yüzenlerin,

-Ailesiyle gelen bir kişinin konuşması,

-Plajda yüzenlerin ve güneşlenenler

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

========================================

Babası gözleri önünde bıçaklanıp öldürüldü, şoka girdi

KONYA'da 41 yaşındaki Necati Acar, parkta tartıştığı 68 yaşındaki Ali Sezer tarafından bacağından bıçaklandı. Kanlar içinde kalan Necati Acar, oğlu 13 yaşındaki Yaşar Acar ile birlikte uzaklaşmaya çalıştı, ancak aşırı kan kaybı sonucu yaşamını yitirdi. Babası gözleri önünde ölen Yaşar Acar, şoka girdi ve "Bayılmış olmasın. Babam nasıl ölür" diyerek ağladı.

Olay, saat 15.30 sıralarında  merkez Selçuklu İlçesi Ak Şemsettin Mahallesi Anadolu Parkı'nda meydana geldi. Necati Acar, oğlu Yaşar Acar'ı yanına alıp, parkta Ali Sezer ve Sezer'in oğlu 35 yaşındaki Mustafa Sezer, gelini 29 yaşındaki Nurgül Sezer ile buluştu. Grup bir süre sohbet etti. Ardından Necati Acar ile Mustafa Sezer arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine Ali Sezer, Acar'ı sol bacağından bıçakladı. Kanlar içinde kalan Necati Acar, oğlu Yaşar Acar ile birlikte parktan uzaklaşmaya çalıştı. Ancak aşırı kan kaybı sonucu bir süre sonra yere yığıldı. Babası gözleri önünde bıçaklanan Yaşar Acar, çığlık atarak çevresinden yardım istedi. Bu sırada bir mahalle sakini Necati Acar'ın, kan kaybını önlemek için yaralı bölgesine tampon yaptı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık görevlileri Acar'ın öldüğünü belirledi.

Bunun üzerine polis, şoka giren Yaşar Acar'ı, parktan uzaklaştırıp sakinleştirmek istedi. Babasının öldüğüne inanamayan Yaşar Acar, "Bayılmış olmasın. Ağabey, babam öldü mü?" diyerek ağladı. Olayı haber alarak parka gelen Necati Acar'ın babası Yaşar Acar ise "Evladım gitti. Evlat gitti. Eğer bu mahalle de bu olaya biri karıştıysa kanını yerde koymayacağım. İnanamıyorum, ağlayamıyorum" diye sinir krizi geçirdi. Necati Acar'ın yakınlarını polisler güçlükle sakinleştirdi.

Necati Acar'ın cesedi otopsi için özel bir hastanenin morguna götürüldü. Ali Sezer, Mustafa Sezer ve Nurgül Sezer polis tarafından gözaltına alındı.

(GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

-Cesetten detay

Polisin inceleme yapması

Oğlu Yaşar Acar'ın sinir krizi geçirmesi

-Dede Yaşar Acar'ın sinir krize geçirmesi

Genel ve detay

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ - KONYA,

======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Sezer Tekin Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title