Haberler

Dha Yurt Bülteni-16

Şehit ateşi Mersin'e düştü DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Mustafa Sarı'nın Mersin'deki baba evine ateş düştü.

Şehit ateşi Mersin'e düştü

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Mustafa Sarı'nın Mersin'deki baba evine ateş düştü.

Uzman Çavuş Mustafa Sarı'nı şehit olduğu haberi, merkez Toroslar İlçesi Güneykent Mahallesi, 94038 Sokak Gülüm Apartmanı'nda oturan ailesine ulaştı. Acı haberi şehidin ailesine Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin, Toroslar Belediye Başkanı MHP'li Hamit Tuna, Toroslar İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mahmut Eryiğit, İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Til ve askeri yetkililer verdi. Gözyaşlarına boğulan baba Yahya Sarı ve anne Beyhan Sarı'yı protokol üyeleri ile yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehit evinin bulunduğu apartman ve bahçesine Türk bayrakları asıldı. Güçlükle konuşan şehit babası Yahya Sarı, "Bu ateşi düşürenlerin hepsini Allah'a havale ediyorum. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun" dedi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı'nın 3 kız ve 1 erkek kardeşi olduğu, erkek kardeşinin İstanbul'da vatani görevini yaptığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Şehitin evinden detaylar

-Şehitin acı haberi alan yakınlarından detay

-Şehitin oturduğu sokağa asılan Türk bayrağından detay

-Şehit'in fotoğrafı

Haber: İbrahim MAŞE-Mustafa İNSAN/MERSİN,

============================================

Yunanistan'daki greve sınır kapılarında önlem

YUNANİSTAN'da Ekonomi Bakanlığı personelinin grevi nedeniyle, Edirne'den Yunanistan'a açılan İpsala ve Pazarkule Sınır Kapısı'ndan yarın sadece taze balık taşıyan TIR'ların geçişine izin verilecek.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Yunanistan'da yarına Ekonomi Bakanlığı personelinin yapacağı grev nedeniyle Edirne'den bu ülkeye İpsala ve Pazarkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapacakları uyardı. Açıklamada, " Yunanistan'ın Kipi ve Kastanies Gümrük Kapıları'nda Ekonomi Bakanlığı'nda görevli personelin yapacağı grev dolayısıyla İpsala Gümrük kapımızda 01.06.2017 tarihinde 07.00-0000 saatleri arasında sadece taze balık taşıyan TIR'ların geçişine izin verilecektir. Kuru ve dondurulmuş yük taşıyan ve zirai karantinaya tabi TIR'ların geçişine ise izin verilmeyecektir. Otomobil ve otobüslerin geçişleri ise kontrollü olarak yapılacaktır. Pazarkule Gümrük kapımızda ise 1-2.06.2017 tarihleri arasında 00: 00-00: 00 saatlerinde 24 saat süreyle otomobil ve otobüslerin geçişi kontrollü olarak yapılacaktır. Kamuoyuna önemle duyurulur" denildi.

Haber: EDİRNE,

=============================================

Kızının öldürüldüğünü televizyonda itiraf edince gözaltına alındı (2)

TUTUKLANDI

Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'nde geçen yıl ekim ayında kaybolan 16 yaşındaki Hatice Taşkın'ı aynı köyde oturan bir kişinin kaçırıp öldürdüğünü itiraf edince savcılık talimatıyla gözaltına alınan anne Fadime Taşkın, adliyede yaklaşık 5 saat süren işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece 'planlayarak adam öldürmeye azmettirme' suçundan tutuklandı.

Taşkın adliyeden sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken gazetecilerin "Neden yaptınız bunu, nereye gömdünüz kızı?" sorusuna "Benim çocuğum yaşıyor, gömmedim, benim kızım yaşıyor" yanıtını verdi. Anne Taşkın, Şuhut Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından jandarma tarafından Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü. Avukatı Selattin Büyükkalaycı, Fadime Taşkın'ın 'suça yardım ve yataklıktan' tutuklandığını savunurken, "Soruşturması devam ediyor. Daha fazla bilgi vermemiz doğru olmaz. Mahkemede, programdaki beyanlarını aynen tekrar etmiştir. Suça yardım ve yataklıktan tutuklandı" dedi. Hatice Taşkın'ı öldürdüğü iddia edilen S.A.'nın ise İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yurt dışına kaçmaya çalışırken polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Avukat Selattin Büyükkalaycı'nın açıklamaları

Fadime Taşkın'ın adliye çıkışı

Jandarma arabasına bindirilmesi

Şuhut Devlet Hastanesi genel görüntü

Sağlık kontrolü sonrası hastane çıkışı ve jandarma arabasına bindirilmesi

Fadime Taşkın'ın 'benim kızım yazıyor' sözleri

Afyonkarahisar E Tipi Cezaevi'ne getirilişi

Cezaevi levhası

67.5 MB /// 02.27"

HABER- KAMERA: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

============================================

Kuyumcu, 70 yaşındaki kadını dolandırılmaktan kurtardı

KÜTAHYA'da 70 yaşındaki Mahire Tugay, telefonla kendisini arayıp polis olduklarını ve FETÖ/PDY soruşturmasını yürüttüklerini söyleyenlere inanıp, 10 bin lira parasını dolandırıcıların hesabına yatırdı. Tugay daha sonra evdeki 30 bin lira değerindeki altınlarını bozdurmak için kuyumcuya gitti. Kuyumcunun durumun fark etmesi üzerine Tugay, altınlarını dolandırıcılara kaptırmadı.

Mahire Tugay'ı telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişiler, FETÖ/PDY soruşturmasını yürüttüklerini söyledi. Mahire Tugay, dolandırıcıların isteği üzerine 10 bin lira parasını PTT şubesi aracılığıyla belirtilen hesaba yatırdı. Şüpheliler daha sonra Mahire Tugay'dan evdeki yaklaşık 30 bin liralık altınları kuyumcuya gidip bozdurmasını ve parayı da aynı hesabı yatırmasını istedi. Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir kuyumcuya giden Mahire Tugay'ın sürekli telefonla konuşmasında şüphelenen kuyumcu, altınları bozmadan önce polisi aradı. Gelen sivil polisler, Mahire Tugay'a dolandırılmak üzere olduğunu söyledi. Mahire Tugay da telefonla konuştuğu kişilere "yanıma sivil polisler geldi. Sizin dolandırıcı olduğunuzu söylüyorlar" dedi. Bunun üzerine karşı taraftaki telefonu kapattı. Mahire Tugay, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Polis, Mahire Tugay'ın 10 bin lirasını dolandıran şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü dökümü:

------------------------------

-Kuyumcu dükkanının dışından,

-Kuyumcu dükkanı içerisinde yaşlı kadının ve sivil polisin dolandırıcı ile telefon görüşmesi yapması,

-Kadının nasıl dolandırıldığını anlatması,

-Sivil polis ve yaşlı kadının kuyumcu dükkanından çıkarken çekilen görüntüleri bulunuyor

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,

============================================

İşitme engelli milli sporcu hakem düdüğünü artık duyacak

ŞANLIURFA'da bir firma, yüzde 50 işitme engelli ve yürüyüş sporunda 4 kez Türkiye rekoru kırıp Milli Takıma seçilen 17 yaşındaki Azat Ertaş'a işitme cihazı hediye etti. Oldukça duygulanan Ertaş, kimseden destek almadan hakemin çaldığı başlangıç düdüğünün sesini duyacağı için mutlu olduğunu söyledi.

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde, 2 yıl önce beden eğitimi öğretmeni ve Milli Takım Antrenörü Halil İbrahim Erkan aracılığıyla yürüyüş sporuna başlayan Azat Ertaş, ilk kez katıldığı Türkiye 16 yaş altı yürüyüş yarışmasında 3'üncü oldu. Dikkatleri üzerinde toplayan Ertaş, Ocak ayında düzenlenen Türkiye Salon Yürüyüş Şampiyonası'nda 3 bin ve 5 bin metrelerde rekor kırarak Türkiye şampiyonluğunu elde etti. Mardinli 4 çocuklu Ertaş Ailesi'nin ikinci çocukları olan Azat, maddi imkansızlıklar nedeniyle 5 kilometre uzaklıktaki antrenman sahasına yürüyerek gidiyor. Hocası Halil İbrahim Erkan'la birlikte Dünya şampiyonasına hazırlanan Azat Ertaş, maddi imkansızlık yüzünden alamadığı işitme cihazını Şanlıurfa'da bulunan bir firma talip oldu. Bugün yakınlarıyla birlikte Şanlıurfa'ya gelen Ertaş, kendisine hediye edilen işitme cihazını taktı. Sesleri duyduğu için oldukça mutlu olan Ertaş, Perşembe günü Samsun'da düzenlenecek olan yarışmada ilk kez kimsenin desteğini almadan hakemin başlangıç için çalacağı düdüğü duyacağı için şimdiden sabırsızlandığını söyledi. Firma yetkililerine teşekkür eden Azat Ertaş, "Yürüyüş sporunu yaptığım sırada hakemin başlangıç düdüğünü çaldığını duymuyordum. Benim yanımda hareket edenler olduğu zaman ben de koşuya başlıyordum. Dış sesi duymamak gerçekten çok zor oluyor. Hocalarımın ve arkadaşlarımın destekleriyle antrenmanlarımı sürdürüyorum. Hakem düdüğü çalıyor ama ben duymuyorum. Gerçekten çok zor bir durum ve bu gün itibariyle her şeyi duyup işitiyorum. Çevre sesi, kuş sesini rahatlıkla işitmeye başladım. Perşembe günü Samsun'da bölge müsabakalarımız var ve ben ilk kez orada hakemin çalacağı düdüğü duyacağım için mutlu olacağım ve başarımı daha da yukarıya taşıyacağımö diye konuştu. Milli sporcunun yüzünü güldüren Siser İşitme Cihazları Bölge Müdürü Mustafa Albayrak ise spor ve sporculara firma olarak her zaman önem ve destek verdiklerini ifade etti. Yüzde 50 oranında işitme kaybı olan Azat Ertaş'a Siser firması tarafından 2 kulağına son model işitme cihazı test edilerek uzman kontrolünde katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Milli Sporcu Azat Ertaş,

Sporcuya işitme cihazı takılması

İşitme cihazının test edilmesi

Azat Ertaş ile röportaj

Firmanın Bölge Müdürü Mustafa Albayrak'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 251 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Lice PKK Politika Güncel Haberler

title