Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Bakan Soylu: Kentsel dönüşüm bir vaka ise insanlar da bir vakadır (4)BAKAN SOYLU GAZETECİLERLE BİRARAYA GELDİİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bakan Soylu: Kentsel dönüşüm bir vaka ise insanlar da bir vakadır (4)

BAKAN SOYLU GAZETECİLERLE BİRARAYA GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerle tek tek tokalaşarak sohbet eden Bakan Soylu, daha sonra açıklamalarda bulundu. Referandum sonrasında ülkede neler yaşanacağı konusunda değerlendirmeler yapan Bakan Soylu, "Türkiye'yi yarınlara taşıyacak en önemli unsur siyasal rekabettir. Bu basında da böyledir, ticaret hayatında da böyledir. Bu aslında üniversitede ve bilim hayatında böyle değildir ama onun da kendi adına bir iç işleyiş şekli vardır. Bugün görüyoruz ki artık herkes 2019 hesabını yapmaktadır. Bu demokrasi ve siyasi hayat için çok mühim bir değerlendirmedir. Siyasette tam da bunu yapmalıdır. Demokrasi de buna hizmet etmelidir. Yani milletten yetki alma gününe nasıl gidilebileceğinin hesabını yapmalıdır. Bunun hesabı 3 ay önce yapılmamalıdır. Bu sistem bunun hesabını ortaya koyacaktır" dedi.

'HER ZAMAN KUVVETLİ ADAMLAR BULAMAYABİLİRİZ"

Bireyin, projelerin ve insanın önem kazandığı bir döneme adım attıklarını belirten Bakan Soylu şöyle konuştu:

"Her bir oyun ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz referandumda gördük. Bundan sonra Türkiye'de her bir oyun kıymetli olduğu bir döneme adım attık. Herkesin kendi iradesi ve kendi fikir ve düşünceleriyle birlikte her bir oya talip olduğu bir döneme gidiyoruz. Bireyin önem kazandığı, projelerin önem kazandığı, insanın önem kazandığı, atılan ve atılmayan adımların önem kazandığı bir döneme doğru gidiyoruz. Demokrasinin tam anlamıyla doğrudan demokrasi haline geldiği bir döneme doğru adım atıyoruz. ve her zaman kuvvetli adamlar bulamayabiliriz. Yerel aktörler anlamında da kuvvetli belediye başkanları, kuvvetli milletvekilleri ve kuvvetli genel başkanlar bulamayabiliriz. Ama bizim ülkemizin artık eski Türkiye ile beraber ayrıldığı bir nokta var. Bu çok önemli bir noktadır. Bundan sonra zafiyete tahammül edemediğimiz bir dönemin içerisindeyiz. Onun için sistemimizi kuvvetli bir hale getirmek zorundayız"

'MUHALEFET FONKSİYONEL DEĞİLDİR'

Ülkede iktidarın fonksiyonel olduğunu fakat muhalefetin fonksiyonel olmadığını kaydeden Bakan Soylu, "Türkiye'de iktidarlar fonksiyoneldir, muhalefet fonksiyonel değildir. Şimdi bir müjdeyi hep beraber paylaşalım; artık muhalefetin de fonksiyonel olduğu bir döneme doğru gidiyoruz. Bu Türkiye demokrasisi ve siyasi hayatı açısından önemlidir. Bunu büyük bir mutluluk ve sevinçle karşılıyoruz. Artık muhalefetlerinde içerisinde tartışmaların olduğu, nasıl fonksiyonel olabilirizin tartışıldığı bloklar içerisinde şunu söylemek isterim; Türkiye bir kutuplaşmanın ülkesi değildir. Hiçbir zaman da olmamıştır. Türkiye'de bloklaşmalar olmuştur. Bloklaşmalar da demokratiktir. Göreceksiniz, bu bloklar üzerinden Türkiye kendi hedeflerine çok daha ilerleyecek. Nesnel, ölçülebilir, ifade edilebilir. Siyaset iktidarda olduğu gibi muhalefetin de en önemli yol güzergahı olacaktır. Bu Türkiye için sevindirici olacaktır" ifadelerini kullandı.

Trabzon'da en önemli sorunların başında istihdam ve yol sorunu bulunduğunu kaydeden iBakan Soylu, bu sorunların çözümü adına adım attıklarını vurgulayarak konuşmasını noktaladı.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, konuşması sonrasında Bakan Soylu'ya, Karadeniz Teknk Üniversitesi (KTÜ) öğretim görevlisi ressam Şakir Şehoğlu'nun yaptığı yağlı boya resmini hediye etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bakan Soylu tokalaşma

-Bakan Soylu konuşma

-Detaylar

Haber: Fatih TURAN / TRABZON,

=======================================

Bakan Kılıç: Atatürk Barajı'nda su sporları yapılacak (3)

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNÜN DÜĞÜNÜNE KATILDI

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Şanlıurfa Özel Kalem Müdürü Suat Baylan ile Mehtap Çelik çiftinin düğün törenine katıldı. Düğünde Bakan Kılıç'ın yanı sıra Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti milletvekilleri de yer aldı. Cumhuriyet Tesisleri'ndeki düğünde davetliler, aniden bastıran sağnak yağmura yakalandı.

Gecede çiftin nikahını Başkan Çiftçi kıyarken, nikah şahitliklerini ise Bakan Kılıç, Şanlıurfa Valisi Tuna, Samsun Valisi Şahin ve milletvekilleri yaptı. Kıyılan nikahın ardından Bakan Kılıç, evlilik cüzdanını geline verip, ömür boyu mutluluklar diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Düğüne katılanların yağmurdan kaçması

Yağmurun durması

Bakan Kılıç'ın düğüne katılması

Gelin ve damadın dans etmesi

Nikahın kıyılması

Bakan Kılıç'ın nikah cüzdanını geline vermesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

===========================

Bakan Işık Rize Tanıtım Günleri'ne katıldı

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit'te düzenlenen Rize Tanıtım Günleri'ne katıldı.

Uluslararası İnterteks Fuar Alanında organize edilen Rize Tanıtım Günleri'ne katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve Kocaeli Rizeliler Derneği Başkanı Osman Çakır stantları gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Işık bir stantta bulunun atmacayı koluna alırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çay toplarken çekilmiş bir fotoğrafının yanında çay toplayarak anı fotoğrafı çektirdi.

Kendisini Rize'de hissettiğini söyleyen Bakan Fikri Işık, "Ben Rize'ye defalarca gitmiş, görmüş yakinen bilen bir arkadaşınız olarak gerçekten kendimi Rize'de hissettim. Bu topraklar öyle topraklar ki bizim medeniyet dünyamızın bütün unsurlarını bir arada bulunduran topraklar, bizim medeniyet değerlerimizin bütün çizgilerini bir arada bulunduran topraklar. Rize de hiç kuşkusuz Türkiye'ye değer katan, Türkiye'ye renk katan en değerli illerimizden bir tanesi. Rize hem Türkiye'nin ekonomisine verdiği katkı, hem de yetiştirdiği insanlarla Türkiye'nin hizmetine verdiği katkı açısından müstesna bir yere sahip" dedi.

Kendisini bir Rizeli olarak gördüğünü söyleyen Bakan Işık konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şu anda sadece Türkiye'nin değil, dünyadaki bütün mazlumların umudu olan Recep Tayyip Erdoğan sizlerin hemşehrisi. Sayın Cumhurbaşkanımız sizlerin hemşehrisi. Dolayısıyla biz de sizin hemşehriniziz. Biz de bu noktada kendimizi bir Rizeli olarak görüyoruz. Bu kültürün yaşaması, gelecek kuşaklarımıza aktarılması için gösterdiğiniz fedakarlığı gerçekten büyük bir takdirle karşılıyoruz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Bakan Işık stantları gezmesi

-Bakan Işık konuşması

Haber: ERGÜN AYAZ-KAMERA: ORHAN UZUN / İZMİT(Kocaeli), -

===========================

İzinsiz eyleme polis müdahalesi: 34 gözaltı

DENİZLİ'de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını ölüm yıldönümlerinde eylem yapıp, basın açıklaması yaparak anmak isteyen gruba polis müdahale etti, 34 kişi gözaltına alındı.

Gazi Bulvarı Candoğan parkı önünde saat 18.00 sıralarında Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi, DevLis ve Emek Partisi üyelerinden oluşan grup Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anma eylemi yapmak istedi.  Polis ise grubu eylemin izin alınmadan yapılamayacağı konusunda uyardı. Yapılan uyarılara aldırış etmeyen grup slogan atmaya başladı. Atılan sloganlar esnasında polis devam etmeleri halinde müdahale edeceğini açıklamasına rağmen eylemci grup, slogan atmaya devam edince polis müdahalesi gecikmedi. Polisin müdahalesiyle grup kısa sürede dağılırken, 34 gösterici gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Eylemcilerden görüntü

Polislerden görüntü

Polisin uyarısından

Eylemcilerin gözaltına alınması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

===========================

Mardin'de şiddetli dolu yağışı

MARDİN'de akşam saatlerinde aniden bastıran dolu yağışı her yeri beyaza bürüdü.

Akşam saatlerinde sağanak yağmur bir anda doluya dönüştü. Sağanak yağmur anne cadde ve sokakların sular altında bırakırken, kenar mahallerde birçok evi de su bastı. Şehir merkezini kaplayan bulutlardan dolayı havanın aniden kararması vatandaşlar arasında tedirginlik oluşturdu. Dolu yağışı sokakları, kar yağmış gibi beyaz bir görüntüye bürünmesine sebep oldu.

Dolunun güneşli havadan hemen sonra bastırması ile bir tedirginlik yaşadığını belirten vatandaşlardan Velit Aok, "Yaşım 28, Mayıs ayında böyle şiddetli bir dolu yağışını ilk defa gördüm. İnşallah ovada tarlaların yoğun olduğu alanlarda yatmamıştır. Bu dolu ovada yaşarsa bütün bir mevsimin hasadı kurban gider, yerle bir olur" dedi.

Ani dolu yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlardan Şerife Anuk da aniden bastıran ve yer yer ceviz büyüklüğünde olan dolu tanelerinin kendisini hayrete düşürtüğünü belirterek "Mayıs ayında yazı beklerken doluyla karşılaşmamız bizi şaşırttı" diye konuştu.

Öte yandan kırsal kesimlerde etkili olan dolu yağışının, çiftçiye büyük zarar verdiği öğrenildi. Şiddetli doludan dolayı üzüm bağları, zeytin, kiraz ve meyve bahçeleri büyük oranda hasar gördü. Dolu yağışı sırasında bağ evinde bulunduğunu anlatan Ramazan Dalmış adlı çiftçi, bağlarda ağaç dallarında bulunan bütün meyvelerin yerlere döküldüğünü kaydetti. Dalmış, dolunun meyve ağaçlarına verdiği zararın bağı bulunan bütün üreticileri etkilediğini ileri sürerek, "Bağlarımızda gözümüz gibi baktığımız meyveler ve meyvelerin tomurcukları dallarıyla birlikte yere serpildi. Herhangi bir sigortamız olmadığı için de ciddi bir zararımız söz konusu. Bu zarar bizleri etkileyecek ama aynı zamanda yaz meyvelerinde de önemli oranda azalma ve fiyat artışına neden olacak. Allah hayırlısını etsin, Allah'tan gelen her şey güzeldir. Biz buna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Edinilen bilgilere göre; dolu yağışından dolayı üzüm bağları ve yaz mevsimi meyvelerinde ciddi anlamda zarar olduğu, bağ ve bahçelerin yüzde 50 ila 80 arasında lokal zararlar meydana geldiği kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Yoğun yağan  kar ve yağmur yağışı

-Yağışlardan kaçışan vatandaşlar,

-Beyaza bürünen yerler,

-Mardin genel görüntüsü,

-Vatandaşların açıklamaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

===================================

Uluslararası Mausoleum Çalıştayı sona erdi

AKDENİZ Ülkeleri Akademisi Vakfı tarafından, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen "Uluslararası Mausoleum Çalıştayı" sona erdi. Bilim Danışma Heyetinin çalışmalarının gerçekleştirildiği toplantının sonunda çalıştay tutanağı hazırlayarak, katılımcılar tarafından imzalandı.

Bodrum'daki Diamond of Bodrum Otel'de ulusal ve uluslararası alandan pek çok bilim adamı, Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen "Uluslararası Mausoleum Çalıştayı" sona erdi. Mausoleum Müzesi'nin, çağdaş müzecilik anlayışına uygun olarak yeniden düzenlenmesi için gerçekleşen çalıştay, bugün yapılan Bilim Danışma Heyetinin çalışmaları ile tamamlandı. Hazırlanan tutanakta, "Danimarka Bilim Heyeti tarafından uzun yıllardır sürülmekte olan bilimsel çalışmalar sonucunda yayınlanmış rölöve ve bugüne kadar pek çok farklı restitüsyon denemeleri içinde tüm bilim camiası tarafından en fazla kabul gören Prof. Dr.  Kristian Jeppesen'in restitüsyon önerisi verilerinin, her türlü projeye altlık oluşturmak üzere Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü'ne sunularak Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nda değerlendirilmesinin sağlanması gerekmektedir. Prof. Dr. Johannes Exner ve Prof. Dr.  Kristian Jeppesen tarafından hazırlanan ve değerlendirilmek üzere Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı tarafından heyetimize sunulan, Mausoleum'un imgelenmesine ve işlevlendirilmesine yönelik canlandırma önerisinin göz önüne alınarak, her türlü arkeoloji ve teknik desteğin alındığı bir tavan proje çalışması yapılması gerekliliği tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı Başkanı Özay Kartal, "Danimarka, Almanya ve Türkiye'den gelen bilim adamları ve bürokratlar, Mausoleum'un yeniden kültür dünyamıza hak ettiği yere kavuşması noktasında, görüş ve önerilerde bulundu. Tüm bilim adamları ve yetkililer, Mausoleum'un tekrardan simgesel ve imgesel bir şekilde ayağa kaldırılması noktasında mutabık kaldılar. Elimizde bir proje var. Prof. Dr. Johannes Exner ve Prof. Dr.  Kristian Jeppesen'in hazırladığı projedir. Bunun çizmiş olduğu çerçeve doğrultusunda avan projelerin hazırlanması noktasında artık çok rahat start verebiliriz. Bu çalıştay da Mausoleum'un yeniden orijinal malzeme ile yapılması değil, o muhteşem yapının nasıl bir yapı olduğuna dair, ortaya gerek cam, ya da başka bir malzeme ile bilimsel ve arkeolojik veriler ışında ayağa kaldırılması noktasında bir mutabakat sağlandı" dedi.

Hazırlanan tutanak, bilimsel danışma heyeti tarafından imzalandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

Toplantıdan görüntü

Tutanağın imzalanması

Toplu fotoğraf çekimi

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı Başkanı Özay Kartal ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber: Nilüfer DEMİR - Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Fikri Işık Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title