Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

Başbakan Yıldırım: Ak Parti ile beraber Türkiye, millet devleti ile buluştuAK Parti Genel Başkanı ve başbakan Binali Yıldırım, AK Parti ile beraber Türkiye'de millet, devletiyle buluşup kucaklaşarak bir ve beraber olduğunu ifade ederek, "Bu beraberlik başarıyı getirdi, büyük atılımların...

Başbakan Yıldırım: Ak Parti ile beraber Türkiye, millet devleti ile buluştu

Ak Parti Genel Başkanı ve başbakan Binali Yıldırım, AK Parti ile beraber Türkiye'de millet, devletiyle buluşup kucaklaşarak bir ve beraber olduğunu ifade ederek, "Bu beraberlik başarıyı getirdi, büyük atılımların büyük eserlerin yapılmasını sağladı. Uçurumun eşiğine gelmiş Türkiye'yi AK Parti iktidarı sayesinde 3 kat büyüttük. Çok büyük kazanımlar elde ettik. Şimdi 16 Nisan'da yeni bir sayfa açıyıoruz"dedi.

Bitlis'ten sonra Siirt'e gelen Başbakan Binali Yıldırım önce Valiliği ziyaret etti, sonra 15 Temmuz Demokrasi meydanındaki partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Burada konuşan Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt'ten Milletvekili seçildiği 2004 yılındaki seçimi hatırlatarak, "2004 seçimlerinin startını siz verdiniz. Sayın Cumhurbaşkınımız, o zaman başbakanımız o gün siirtten başlattı. Bugün sizlerle gene beraberiyiz gönül gönüleyiz. 2007 halk oylamasında Siirt bir destan, bir tarih yazdı. Yüzde 94'ün üzerinde 'Evet' dediniz. 16 Nisan'da şimdi bu rekoru kırmaya hazırmısınız? Maşallah, Siirt, işi bitirmiş, Siirt tamam diyor. Ere ere ere diyor"dedi. AK Parti ile beraber Türkiye'de millet devletiyle buluşup, kucaklaşarak bir ve beraber olduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu beraberlik başarıyı getirdi. Büyük atılımların büyük eserlerin yapılmasını sağladı. Uçurumun eşiğine gelmiş Türkiye'yi AK Parti iktidarı sayesinde 3 kat büyüttük. Çok büyük kazanımlar elde ettik. Şimdi 16 Nisan'da yeni bir sayfa açıyıoruz. 15 yıllık yükselişi, kalkınmayı sürekli hale getirmek için ne diyeceğiz? Şunu unutmayalım Siirt'liler. İnsanlar, partiler, gelip geçicidir, önemli olan sistemdir. Gelecek nesillere kalacak olan getireceğiniz sistemdir. Bu anayasayı yapanlar yok oldu gittiler, darbecilerin hepsi bu dünyadan göçüp gittiler ama Türkiye Cumhuriyeti bu köhne anayasasıyla devam etmek zorunda mı?, Hayır. Bunun için güçlü bir sistememe, güçlü bir değişime ihtiyaç var. Darbelerin, terörün, şer odaklarının yıkamayacağı bir sistememe 16 Nisan'da ne diyoruz? 16 Nisan'da egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz. Mevcut sistemde milletvekillerini siz seçiyorsunuz. Yeni sistemde de siz seçeceksiniz, ama mevcut sistemde siz hükümeti kuramıyorsunuz. Sizin yerine başkası hükümet kurabiliyor. Bu da iradenize engel teşkil ediyor. Bu sistemle getirilen sistem değişikliğiyle birlikte bir günde 2 seçim yapılacak. Aynı gün Cumhurbaşkanı kim olacağını öğrenmiş olacağız. Cumhurbaşkanı hükümeti kuracak ve hizmet etmeye devam edecek. 5 yıl boyunca çalışacak, yeni projeler üretecek yeni hizmetler eserler yapacak. Eğer beğenirsek bir sefer daha seçeceğiz, beğenmezsek değiştireceğiz. Mühür sizde, karar siz de, patron sizsiniz: 2

"16 NİSAN'DA MİLLETTEN TOKAT YİYECEKLER"

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da da eleştirerek, "Okuma yazması var ama, okumuyor. Diyor ki, bu değişiklik olursa başkent Ankara'dan İstanbula taşınacak. Allah akıl fikir versin. Bu yaşta nasıl olacaksa? böyle olur mu yav? La havle? Yav kardeşim anayasının ilk 4 maddesi değişmiyor, değiştirilmesi teklif edilemiyor? orada Türkiye Cumhuriyeti başkenti Ankara olduuğu yazıyor, meclis değiştiremez, anayasa değişikliği ile ancak bunu da millet yapıyor"dedi. 16 Nisan'da yalan, dolan, iftira ile siyaset yapmaya çalışanlar milletten tokadı yiyeceğini söyleyen Başbakan yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu en son ne dedi? Eğer halk oylamasında 'Evet çıkarsa Türkiye Cumhuriyeti bölünür'. Hadi oradan. Anayasa değişiklikleri ilk gün geldiği zaman da 'iç savaş çıkar' diyordu. Şimdi Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyetini muz Cumhuriyeti sanıyor. Yalanla, dolanla bu milleti asla kimse kandıramaz. Kılıçdaroğlu, Siirt'le bizim aramızı bozabilir mi, milletle aramıza girebilir mi? giremez. Sizler Ak partinin 15 yıllık iktidarında bu memlekete neler kazandırdığını biliyorsunuz. Btlis ve Sirt arasındaki zor yollar nasıl yapıldı, o barajlar nasıl yapıldı. Aadolunun dört bir yanını geziyoruz,her gün aynı heyecan aynı coşkuyla vatandaşlarımız da ... bu terör örgütünün canına okuduk, şimdi Pevari'nin yolunu da en güzel şekilde yapacağız. Kardeşlik ikmimini daha da geliştiriyoruz. Anadolu topraklarına sevgi tohumları ekiyoruz. 15 yıl öncesiyle bugün arasında ne kadar fark olduğunu sizler biliyorsunuz."

Başbakan Binali Yılıdırım, konuşmasının sonunda hükümet olarak bugüne kadar Siirt'te yaptıkları yatırımları anlatarak, "Bizim işimiz hizmet, asla istismar siyasetine prim vermedik. Kardeşliğimiz Botan çayının aktığı vadiler kadar derindir. Türk'ü, Kürd'ü, Arap'ı, Laz'ı, Çerkez'i, Boşnağ'ı, Rumu'yla bu ülke birdir, bütündür birlikte Türkiyedir. Milletimizin değişimine direnenlere gerekli dersi vereceğine yürekten inanıyorum. Güzel hayaller kuran, yeni hedefler kuranlar kazanacak, korku, tehdit pompalayanlar gene sınıfta kalacak"diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Başbakan'ın ziyaretinden görüntüler

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet ÜN-Mehmet - Yücel DURAK / SİİRT,

====================================

Cezaevinde çocuk koğuşunda yangın çıktı (2)

YATAKLARI YAKMIŞLAR

Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan çocuk koğuşunda çıkan yangınla ilgili olarak Adana Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bir grup çocuk mahkumun, üst katta bulunan yatakları yakıp havalandırma bahçesine geçtikleri belirlenmiş, çıkan yangın, ceza infaz kurumunun kamera sisteminden tespit edilmesi üzerine koğuştaki çocuklar tahliye edilerek kısa sürede söndürülmüştür. Yangın çıkan koğuşta herhangi bir yaralanma ve yangından etkilenme söz konusu olmayıp, yan koğuşta bulunan 3 çocuk kontrol amaçlı hastaneye sevk edilmiş, durumları normal değerlendirilerek herhangi bir tedavi uygulanmamıştır. Yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır."

Haber: Yusuf BAŞTUĞ / ADANA,

====================================

DEAŞ, Azez'de bomba yüklü araç patlattı (2)

KİLİS'E 3 YARALI GETİRİLDİ

Azez'de terör örgütü DEAŞ tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sonrası Kilis Devlet Hastanesi'ne 3 yaralı getirildi. Azez ilçe merkezinde meydana gelen patlamada yerel kaynaklar 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 10 kişinin de yaralandığını bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Ambulansların gelişi

Yaralıların indirilişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

====================================

MHP'li Günal: Kaçkın gibiler, partimizle ilişkisi kalmamış

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, "Doğu Perinçek'in partisiyle, CHP'nin televizyonlarında, mitinglerinde, salonlarında beraberce toplantı düzenleyenleri normal 'hayır' veren vatandaşımızla aynı kefeye koyamayız. Onlar kaçkın gibiler, partimizle ilişkisi kalmamış" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, partisinin Burdur il başkanlığı tarafından Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans ve Sergi Salonu'nda düzenlediği 'Anayasa Referandumu ve Siyasi Gelişmeler' konulu konferansa katıldı. Öncesinde basın toplantısı düzenleyen Günal, Türkiye'nin taşeronlar eliyle kaosa itilmeye çalışıldığını, Avrupa'daki ülkelerin sözleşmiş gibi Türkiye düşmanlığı yaptığını söyledi.

'KASIMDA SEÇİME KİM GÖTÜRDÜ'

Anayasa değişikliği referandumuna değinen Mehmet Günal, Türkiye'nin bir an önce yapısal sorunlarının çözümüne odaklanılacak bir yönetim sistemine kavuşması ve sistem tartışmalarının sona ermesi gerektiğini vurguladı. Bu amaçla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin anayasa değişikliğini gündeme getirdiğini aktaran Günal, şöyle dedi:

"Anayasa paketinin içerisine bakıldığı zaman güçlendirilmiş bir sistem var. Meclisin denetimi var. Cumhurbaşkanı önce sadece vatana ihanetten yargılanabiliyordu, şimdi tüm iş ve işlemlerinden sorumlu olacak. Dolayısıyla yargılanması kolaylaştırıldı. Geriye bir şey kaldı o da 'meclisi feshedecek' diyorlar. Nasıl feshedecek? Ancak kendisi de seçime giderse, kendi seçimini de yenileyerek feshedecek. Zaten cumhurbaşkanının mevcut anayasada fesih yetkisi var. Bizi kasımda seçime kim götürdü arkadaşlar? Kasımdaki seçime 'hükümet kurulamadı' diye cumhurbaşkanı götürdü. O yetkisi var. Burada içerisine baktığımız zaman tam tersine güçlendirilmiş bir meclis ve sorumlu hale getirilmiş bir cumhurbaşkanı var. Dolayısıyla bu söylenenlerin aslı astarı yok."

'İŞİN SİGORTASI OLAN MHP VAR'

Türkiye'nin bölüneceğiyle ilgili bir endişeye mahal olmadığını aktaran Günal, "En son çok sıkıştırılınca sayın başbakan da söylemek zorunda kaldı, espriyle karışık. 'Ya hadi bize güvenmiyorsunuz. Bu işin içerisinde MHP ve sayın Bahçeli var. Siz bölünmeyi nasıl aklınıza getiriyorsunuz' dedi. Burada bu işin sigortası olan MHP var. Zaten o maddeler de içinden çıkarıldığı için vatandaşımız gönül rahatlığıyla gidip 16 Nisan'da 'evet' oylarını kullanabilir. Bizim için 'evet' diyen de 'hayır' diyen de bütün vatandaşlarımız aynıdır ama hayırcılarla, 'hayır' diyenleri ayrı tutuyoruz. Buradan çıkıp Doğu Perinçek'in partisiyle, CHP'nin televizyonlarında, mitinglerinde, salonlarında beraberce toplantı düzenleyenleri de kusura bakmayın normal 'hayır' veren vatandaşımızla aynı kefeye koyamayız. Onlar kaçkın gibiler, partimizle ilişkisi kalmamış. Doğu Perinçek'in yanında olan, CHP ile program yapanlar, HDP ile aynı çizgiye gelenlere de buradan bir şeyler söylememizin normal olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Toplantıya katılanlardan detay

Mehmet Günal'ın açıklamaları

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

====================================

Ayvacık'ta 49 kaçak yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye hazırlanan 49 kişi yakalandı.

Kaçak geçiş yapılacağını öğrenen Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Gülpınar Köyü Kumbağ Mevkii'ne bugün operasyon düzenledi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Afganistan, Kongo ve Kamerun uyruklu 49 kişi jandarma ekiplerince yakalandı. Yakalananlar, minibüslerle Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Yakalananların, işlemlerinin ardından Ayvacık Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Mültecilerden görüntü

Haber-Kamera: İpek GÜNEY / AYVACIK (Çanakkale),

=======================================

2 katlı binadan düşün yaşlı adam sağlık görevlilerine direndi

ADANA'da 83 yaşındaki Mustafa Güneştepe, 2 katlı evin damından boşluğa düştü. Cankur ve sağlık ekiplerinin kurtardığı Güneştepe, görevlileri kasketiyle vurarak hastaneye gitmek istemedi.

Merkez Yüreğir İlçesi Yavuzlar Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, 2 katlı iki evin ortasındaki boşluktan gelen sesleri kontrol edince Mustafa Güneştepe'yi gördü. Mahalle sakinleri, Güneştepe'yi kendi imkanları ile dar alandan çıkarmak istedi, ancak başarılı olamayınca Cankur ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, merdiven yardımı ile Güneştepe'nin yanına indi. Ekipler, Mustafa Güneştepe'yi güçlükle bulunduğu yerden çıkarttı.

Evine gitmek istediğini söyleyen Mustafa Güneştepe, hastaneye gitmemek için görevlileri direndi. Sedyeye yatırılan Güneştepe, "Ben iyiyim, ben kaç kez kaza geçirdim. Bu kabarcıktan bana bir şey olmaz. Bırakın beni hastaneye gitmeyeceğim"dedi. Başındaki kasketi çıkartan Mustafa Güneştepe, Cankur ve sağlık ekiplerine vurdu. Sedyenin üzerinde bağırıp tekme sallayarak ambulansa kadar taşınan Mustafa Güneştepe, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

İki ev arasındaki boşluğa düşen yaşlı adam

İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışması

Mustafa Güneştepe'nin itfaiye ekipleriyle koşması

Kurtarma ekiplerinin duvardaki demirleri kesmesi

Mustafa Güneştepe'nin düştüğü boşluktan çıkarılması

İtfaiye aracının üzerinden indirilmesi

Sağlık ekiplerinin Mustafa Güneştepe'ye müdahale etmek istemesi

Mustafa Güneştepe'nin sağlık ekiplerine direnmesi

Şapkasıyla ekiplere vurması

Mustafa Güneştepe'nin konuşması

Mustafa Güneştepe'nin ambulansa bindirilmesi

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

=======================================

Havlu bornoz festivalinde Keremcem ilgisi

DENİZLİ'de Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Festivalin kortej yürüyüşe bornoz giyerek katılan ünlü şarkıcı ve oyuncu Keremcem ve eski manken Deniz Akkaya, ilgi odağı oldu. Kortej yürüyüşünde bornoz giydirilmiş Horoz heykeli de ilgi çekti. Ayrıca festival kapsamında, konferans düzenlendi.

DETGİS tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Dünya Türk Havlu Bornoz Festivali, Dneizli Ticaret Odası önünden başlayan ve Delikliçınar Meydanı'nda sona eren kortej yürüyüşüyle kutlandı. Belediye bandosunun hareketli müzik çalarak eşlik ettiği kortej yürüyüşüne, ünlü şarkıcı ve oyuncu Keremcem ve eski manken Deniz Akkaya da bornoz giyerek katıldı. Keremcem ve Deniz Akkaya kortej yürüyüşünde üstü açık klasik otomobilde oturarak ilerlerken; Vali Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz ve çok sayıda işadamı da üzerlerindeki kıyafetlerin üzerine bornoz giyerek yürüdü. Gazi Bulvarı'ndaki vatandaşlar, üzerinde bornoz bulunan Keremcem ve Deniz Akkaya'yı görünce önce şaşırdı ardından cep telefonlarıyla fotoğraflarını çekti. Yürüyüşte üzerine bornoz giydirilmiş horoz heykeli de ilgi çekti. Keremcem, sürekli bornoz giydiğini, bu etkinlikte yer almaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Kortej yürüyüşünün ardından Delikliçınar Meydanı'nda Keremcem ve Deniz Akkaya, protokol üyeleriyle birlikte bornozlarıyla basın mensuplarına poz verdi. Bu sırada Keremcem'in hayranlarını etrafını sarıp, fotoğraf çektirmek istedi. Yoğun ilgi üzerine Keremcem, Büyükşehir Belediye binasına götürüldü.

Kortej yürüyüşü öncesi Deniz Akkaya ve Keremcem, Teraspark AVM'de hayranlarıyla bir araya geldi. Keremcem, mini bir konser verip, sevenlerine imza dağıtırken, Deniz Akkaya ise hayranlarının sorularını yanıtladı.

KONFERANS DÜZENLENDİ

Festival kapsamında 'Bu Topraklardan dünya markası çıkar mı' konulu konferans düzenlendi. Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Denizli Tüccar Sanayici ve İşadamları Dönem Sözcüsü Uğur Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Aydın, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, marka uzmanı Güven Borça'yla birlikte çok sayıda dinleyici konferansa katıldı.

Konferansın açılışında konuşan DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz, festivalin 6'ncı kez düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirterek, havlu ve bornozun marka değerini arttırmak için faaliyetlerine devam edeceklerini bildirdi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, GEKA olarak ülke ekonomisine katkı sağlayan projelere destek olmaya devam edeceklerini ifade ederek, bu organizasyon içinde yer almaktan duydukları memnuniyeti belirtti.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ise tekstil sanayisinin varlığını ancak yenilenme ve markalaşmayla sürdürebileceğine dikkat çekti. Tekstilin, Denizli'nin lokomotif sektörü olma özelliğini devam ettirdiğini belirten Erdoğan, "Denizli'de 70 bin kişi teksti sektöründe çalışmaktadır. Tekstilin bu topraklardaki binlerce yıllık geçmişi de göz önüne alındığında Denizli, günümüzün en önemli tekstil merkezlerinden biridir. Tekstil sanayi bundan sonra varlığını ancak yenilenme ve markalaşma ile sürdürebilir ve uluslararası alanda rekabet edebilir. Dünya Türk Havlu ve Bornoz Festivali de markalaşma yolculuğunun önemli unsurlarından biridir" dedi. Denizli tekstil sektörünün kalitesini dünya çapında kanıtladığını söyleyen Başkan Erdoğan, "Havlu ve bornozlarımız dünyanın en seçkin otellerinde kullanılmakta ve mağazalarda satışa sunulmaktadır. Burada önemli olan kaliteli üretim anlayışımızın kendi markalarımızla bütünleştirilmesidir. Yani kalitemizi kendi markamızla dünyaya pazarlamalıyız" diye konuştu.

Güven Borça'nın moderatörlüğünde yapılan konferansta, TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Aydın ve Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, tekstil sektöründe markalaşma yolculuğu hakkında görüşlerini aktardı. Aydın ve Özdilek, sektörde markalaşmanın önemine ve sektördeki firmaların marka oluşturmak için yapmaları gerekenler hakkında düşüncelerini dile getirdi. TDO Başkanı Sami Aydın, Hüseyin Özdilek ve Güven Borça'ya Denizli'yi simgeleyen gümüş horoz plaketi hediye etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

Bornoz lu yürüyüşten görüntü

Bandodan görüntü

Protokolden ve işadamlarından görüntü

Keremcem'den bornozlu görüntü

Deniz Akkaya'dan görüntü

Keremcem'e olan ilgiden görüntü

Horoz heykelinden görüntü

Deniz Akkaya'nın sorularını yanıtlaması

Keremcem'in konser vermesi

Haber-Kamera: Osman Nuri BOYACI- Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

=====================================================

KKTC'de de deve güreşi düzenlenecek

AYDIN'ın İncirliova İlçesi'ne konuk olan KKTC'nin Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Senneroğlu, Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyon Başkanı Aytekin Kaya ile el sıkıştı. Kıbrıs'ta, deve güreşi düzenlenmesi için çalışmalar başladı.

Merkezi Aydın'da bulunan Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyon Başkanı Aytekin Kaya, Aydın'ın İncirliova İlçesi'ne konuk olan KKTC Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Senneroğlu'na Kıbrıs'ta deve güreşi düzenlemeyi teklif etti. Teklifi kabul eden Başkan Senneroğlu, "Aytekin Kaya ile birlikte oturduk konuştuk. 30 deveyi gerekli izinler alındıktan sonra gemiyle, Büyükkonuk Belediyesi'nin de katkılarıyla KKTC'ye götürüp, ilk kez bir deve güreşi yapacağız. Kıbrıs'ta deve yok ilk ve tek deve güreşi olacak. Büyükkonuk Belediyesi olarak ülke turizmine böyle bir güreşi kazandırmak bu işleri uluslararası boyuta taşıyabilir. Bu konuda da biz bir köprü olacağız. Kasım ayında uygun bir tarihte Büyükonuk'ta şenlik alanında bir deve güreşi yaptıracağız" diye konuştu.

"YURT DIŞINDA İLK OLACAK"

Federasyon Başkanı Aytekin Kaya ise, "Daha önce Ankara'da deve güreşi yapılmıştı. Ancak biz ilk kez federasyon olarak yurt dışında deve güreşi yapacağız. Kıbrıs'kan gelen Belediye Başkanı Ahmet Senneroğlu ile de konuyu görüştük ve anlaşma sağladık. Onun da kafasına yattı. Türkiye'deki Yörük kültürünü biz deveciler olarak ilk kez yurt dışında Kıbrıs'ta yaşatacağız. İnşallah bu yıl başkanında katkılarıyla Kıbrıs'ta yapacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

Aytekin Kaya ve Ahmet Senneroğlu'nun konuşması

Deve Güreşi görüntü

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN/ İNCİRLİOVA (Aydın),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım AK Parti Keremcem Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title