Haberler

Dha Yurt Bülteni - 16

ERDOĞAN, KATAR EMİRİ'Nİ HAVAALANINDA KARŞILADI (EK)ANLAŞMALAR İMZALANDITürkiye- Katar Yüksek Stratejik Komite İkinci Toplantısı, Trabzon'da yapıldı.

ERDOĞAN, KATAR EMİRİ'Nİ HAVAALANINDA KARŞILADI (EK)

ANLAŞMALAR İMZALANDI

Türkiye- Katar Yüksek Stratejik Komite İkinci Toplantısı, Trabzon'da yapıldı. Toplantının ardından iki ülke arasında çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalandı. Anlaşmaların imzaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim Hamad Al-Sani'nin huzurunda atıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Genel ve detay görüntüler

Haber: TRABZON -DHA

======================================

DP Lideri Uysal: İktidar tarihle değil, kendisiyle yüzleşsin

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, iktidarın sürekli 'Tarihle yüzleşelim' dediğini belirterek, "AK Parti tarihle değil, kendisiyle yüzleşsin" dedi.

DP Antalya İl Kongresi, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği toplantı salonunda yapıldı. Genel Başkan Gültekin Uysal'ın da yer aldığı ve tek listeyle gidilen seçimde, mevcut başkan Hasan Ali Kartal güven tazeledi.

Kongrede 'Geleceğin başbakanı' sloganı ve alkışlarla karşılanan DP Genel Başkanı Uysal, konuşmasında isim vermeden 2008 ile 2009 yılları arasında DP Genel Başkanlığı yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ak Parti iktidarını terörle mücadele konusunda ağır dille eleştirdi. Uysal, "Daha birkaç gün evvel 2017 bütçesi görüşmeleri yapılırken İçişleri Bakanı eline aldığı tablolarla yıl yıl PKK'nın ne kadar militan devşirdiğini, milletimizin gözü önünde kendi ayıplarını ikrar etmek mecburiyetinde kaldı. Hesap vermesi gerekenler geldiğimiz noktada sanki kendi bakanlık döneminin öncesi bir başka parti görev yapmış gibi; sanki 14 yıldır bu ülkeyi bir başka parti yönetmiş gibi muamele yaparak, kendi döneminde bu sayının düşme trendine girdiğini ifade edebilmektedir" diye konuştu.

İktidarın, bugün ülkeyi içinden çıkılmaz süreçlere soktuğunu ileri süren ve sürekli 'Tarihimizle yüzleşelim' dediğini aktaran Uysal, "Bu millet tarihimizle yüzleşerek zaten onların değerlendirmelerini yapmıştır" dedi. FETÖ'ye ve PKK'ya sözler verildiği için ülkenin bu hale geldiğini kaydeden Uysal, bugün hakim ve savcıların bile adalete güvenmediğini belirtti. Uysal, 2010 yılında Anayasa değişikliği için referanduma giden iktidarın yine anayasa mahkemesinin yapısından, HSYK'dan şikayetçi olduğunu belirterek, "Bugün ülkeyi içinden çıkılmaz sorunlara siz gark ettiniz. Siz önce şu 14 senelik icraatınızla yüzleşin" dedi.

Suriye sınırında düşürülen Rus uçağına da değinen Uysal, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun 'Rus uçağını ben düşürdüm' şeklinde ifadede bulunduğunu söyledi. Rus uçağının düşürülmesiyle Antalya turizminin ve çiftçisinin büyük zarar gördüğünü, bu nedenle Antalyalıların 'Uçak Antalya'da düştü' şeklinde değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Uysal, şimdi de Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun, "Davutoğlu kendi düşürmediği Rus uçağını 'ben düşürdüm' diyerek yanlış yaptı" sözlerini hatırlatarak, "O zaman aklınız neredeydi?" dedi.

DP Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal ise 70 yıllık bir siyasal hareket olduklarını söyledi. Ülkenin umudu ve geleceğinin DP'de olduğunu savunan Kartal, partinin iktidara geleceğini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Binanın genel görüntüsü

Genel Başkan Gültekin Uysal'ın gelişi

Gültekin Uysal'ın konuşması

DP İl Başkanı Hasan Ali Kartal'ın konuşması

HABER- KAMERA: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

==========================================

Tilkiye katarakt ameliyatı yapılacak

Iğdır'da vatandaşlar tarafından bulunan ve her iki gözü görmeyen tilki Orman ve Su işleri müdürlüğüne teslim edildi. Katarakt yüzünden görmediği belirlenen tilki Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde ameliyat edilecek.

Orman ve Su işleri Iğdır Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Yüzbaşılar köyüne alışveriş yapmak için giden Erdoğan Çağaç ve Musa Kavan tarafından yolda bulunarak koruma altına alınan tilkinin yapılan muayenesinde her iki gözündeki katarakt nedeniyle görme yetisini kaybettiği ortaya çıktığını söyledi. Yapılan ilk müdahalenin ardından tilkinin Kars Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gönderileceğini kaydeden Türkoğlu, "Tilki cerrahi müdahale ile yeniden görebilecek. İyileştikten sonra tilkiyi bulunduğu yerde doğaya bırakılacak. Umudumuz tahminen 1.5 yaşında olan tilkinin yeniden görebilmesi" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Kafesdeki gözleri görmeyen tilki

-Mete Türkoğlu ile röp.

Haber-Kamera: Suat DENİZ / IĞDIR,

===========================================

Deve güreşlerinde terör gölgesi

AYDIN'ın Söke ilçesi Burunköy mahallesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Deve Güreşi Festivali, terör olayları nedeniyle sönük geçti. Davul zurnalı eğlencenin yapılmadığı etkinlikte halkı selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu terörü lanetledi.

Söke'nin Burunköy mahallesinde ilk kez bu yıl yapılan deve güreşi etkinlikleri yaşanan terör olayları nedeniyle sessizce tamamlandı. Şehitler için dualar edilerek saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tel örgülere 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez 'pankartının asıldığı arenada 130 deve boy gösterdi. Söke Deve Güreşi Sevenler Derneği yararına yapılan festivalde konuşan Burunköy Muhtarı Muharrem Kaçar, şehitler dolayısyla güreşte davul zurnalı eğlencenin yapılmadığını belirtti.

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu deve güreşnde vatandaşları selamladıktan sonra dereceye giren deve sahiplerine kupalarını verdi. Konuşmasında terörü lanetleyen Çerçioğlu, "Bugün sizlerle birlikteyim bu nedenle mutluyum ama ülkemiz çok zor bir dönemden geçmektedir. Buradan birkez daha terörü lanetliyorum. Birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaklar. Şehitlerimiz hiçbir zaman ölmez. Analar bu ülkede neler doğurdu neler. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize ve vatandaşlara acil şifalar diliyor, bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Deve güreşinden genel ve detay görüntüler,

-Başkan Özlem Çerçioğlu'nun deve sahiplerine kupa verişi ve konuşması.

Haber - Kamera: Burhan CEYHAN / SÖKE (Aydın),

=============================================

Tekirdağlılar şehitler için yürüdü

TEKİRDAĞ'da terör saldırını protesto etmek için toplanan binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş düzenledi. Sloganlar atan gruptan bazıları HDP Tekirdağ İlçe Başkanlığı'nın camlarını kırarak Türk bayrağı astı.

MHP Tekirdağ İl Başkanlığı ile Tekirdağ Ülkü Ocakları Eğitim Vakfı, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Protestoya ellerinde Türk bayraklarıyla binlerce kişi katıldı. Köprübaşı Meydanı'nda toplanan kalabalık 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarıyla Hükümet Caddesi'ne kadar yürüdü.

HDP BÜROSUNUN CAMLARI KIRILDI

Yürüyüşün devam ettiği sırada, HDP Süleymanpaşa İlçe bürosuna giren iki kişi, camları kırarak binaya Türk bayrağı astı. Tekirdağ Valiliği karşısındaki Tuğlalı parka gelen kalabalık adına konuşan MHP Tekirdağ İl Başkanı Koray Önsel, terörü kınadıklarını ifade ederek, "Milletimiz kanlı ve korkunç terör saldırıları ile karşı karşıyadır. Sabır taşı çatlamış ve tahammülümüz kalmamıştır. Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş'ta yapılan hain saldırının acıları devam etmekte iken, dün Kayseri'de kahpece bir saldırı ile onlarca vatandaşımız yaralanmış, 14 evladımız şehit düşmüştür. Kanlı eller vatan ve millet sevgisinin yoğun yaşandığı bölgelerimizi seçerek ülkemizde kaos ve kargaşa yaratmaya çalışmaktadır. Yaşanan terör saldırısın da Kayseri'nin seçilmesi manidardır. Kayseri 1'nci Komando Tugayı'nın terör ile mücadeledeki rolü herkesçe bilinmektedir. Terörün hesaba katmadığı ise Türk Milletinin tarih boyunca hain odakların kafasını çelik yumruğu ile ezdiğidir" dedi. Konuşmaların ardından sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Ellerinde Türk bayrağı olan binlerce vatandaş

-Kalabalığın Köprü Başından başlayan yürüyüşü

-Açılan dövizler ve pankartlar

-HDP bürosunun kırılan camları

-HDP Bürosuna asılan Türk bayrağı

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

==============================================

SÜT KAZANINA DÜŞEN 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK, HELİKOPTERLE HASTANEYE KALDIRILDI

BİNGÖL'ün Adaklı İlçesine bağlı Elmaağaç Köyünde süt kazanına düşünce vücudu yanan 2 yaşındaki Hasan Adar Gengeç, yolun kardan kapalı olması nedeniyle araziye inen askeri helikopterle Malatya'ya götürülüp, tedaviye alındı.

2 gün önce, Bingöl 112 komuta merkezini Adaklı İlçesi Elmaağaç Köyünden arayanlar, 2 yaşındaki Hasan Adar Gengeç'in süt kazanına düşmesinden dolayı vücudunda ciddi yanıklar olduğunu belirterek yardım talebinde bulundu. İhbar ardından harekete geçen ekipler, kar nedeniyle yolun kapalı olmasından dolayı UMKE ekiplerinden yardım alarak köye ulaşmayı çalıştı. Olumsuz hava koşulları yüzünden ulaşıma kapalı yolların açılmasında güçlük çekilince bu kez Bingöl'de bulunan 49. Komando Tugay Komutanlığı ile iletişime geçilerek Helikopter istendi. Helikopter ile köye ulaşan sağlık ekipleri, 2 yaşındaki Gengeç'e köyde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra onu Helikopter ile Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırdılar. Tıp merkezi yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Gengeç'in vucudunun yüzde 15'inde 1 ve 2'nci derecede yanıklar olduğu ve genel durumunun iyi olduğu belirtildi.

Haber: Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

==============================================

TÜRK VE RUS PROTOKOLU TERÖRE KARŞI DOSTLUK MAÇI YAPTI

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Rusya Antalya Başkonsolosluğu yetkilileriyle ilçe protokolu teröre karşı dostluk maçı yaptı. Kemer merkezindeki bir halı sahada oynan dostluk maçında İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, bağımsız Belediye Başkanı Mustafa Gül, İlçe Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Hasan Özak, Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolos Yardımcısı Vyacheslav Mikhaylov, Rusya'nın Antalya Ataşesi Alexander Ryumkov ile kaymakamlık, belediye, polis, jandarma ve konsolosluk personeli karşı karşıya geldi.

Rusya ve Türkiye olarak karşılaşan takımlar, maç öncesi Kayseri'de yaşanan terör olaylarında şehit olan askerler için saygı duruşunda bulundu. Ardından iki ülkenin milli marşları okundu. 30'ar dakikalık iki devrede oynanan dostluk maçı 7-7 sona erdi. Maç sonunda Rusya Başkonsolosluğu takımına baklava ikram edildi, çeşitli hediyeler verildi. Ardından futbolcular ve izleyiciler barbekü partisi yaptı. Karşılaşmayı Almanya'nın Antalya Konsolos Yardımcısı Jörg Fürstenau ile Kazakistan Antalya Konsolos yardımcılarından Nyshankul Karatayeva ve konsolosluk personeli de izledi.

Antalya'da düzenlenen Teröre Karşı Tek Ses Tek Yürek mitingine katıldığı için organizasyona gecikmeli gelen Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, dostluk maçlarının anlamlı olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Mustafa Gül de İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırıları nedeniyle üzüntülü olduklarını belirterek, birlik ve beraberlik duygusu içinde teröre tepki olarak Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğu ile maç yaptıklarını kaydetti. Terör saldırılarına karşı birlik içerisinde olmak gerektiğini anlatan Gül, "Bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. Gelecek sene Antalya'daki bütün konsolosluklarla maç yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Maç öncesi tanıtım ve maçtan detaylar

Belediye Başkanı Mustafa Gül açıklama

Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan açıklama

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

===================================================

Yavru köpekleri alevlerden itfaiye kurtardı

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde kullanılmayan bir fabrikanın deposunda çıkan yangında mahsur kalan 4 yavru köpek, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Olay, saat 17.00 sıralarında, İspat Cami Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan ve kullanılmayan un fabrikasının deposunda meydana geldi. Eski un fabrikasının bahçesinde bulunan depoda kimliği belirsiz kişilerce lastik yakılması sonucu yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler söndürme çalışmaları sırasında depoda mahsur kalan ve 20 günlük oldukları tahmin edilen 4 yavru köpeği kurtararak, bahçeye çıkardı. İtfaiye eri tarafından kontrol edilen yavru köpekler, yanık ve yaralanma olmadığı görülünce yakında bulunan bir kulübenin içerisine konuldu. Yangın, yaklaşık 1 saatlik müdahale sonucu kontrol altına alınarak, söndürülürken, depo kullanılmaz hale geldi. Polis ve itfaiyenin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-İtfaiye erinin köpekleri kontrol etmesi

-Kurtarılan yavru köpekler

-İtfaiyenin yangına müdahalesi

-İtfaiye aracı ve depo

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ Antalya Trabzon Katar Politika Güncel Haberler

title