Haberler

Dha Yurt Bülteni- 15

Şanlıurfa'da, PKK propagandasına 3 gözaltı ŞANLIURFA'da, sosyal medya hesaplarında terör örgütü PKK propagandası yapan 3 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da, PKK propagandasına 3 gözaltı

ŞANLIURFA'da, sosyal medya hesaplarında terör örgütü PKK propagandası yapan 3 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ve ilçelerde, sosyal medya hesaplarından terör örgütü PKK propagandası yaptığı belirlenen İbrahim Halil G., Kasım A. ile Hamdullah B.'yi gözaltına aldı. Evlerinde yapılan aramada bilgisayarlarına el konulan ve örgütsel dokümanlar bulunan şüphelilerin sorgulanmasına başlandı.

Haber: ŞANLIURFA,

=========================================

Denizli'de 18 kişiye ByLock gözaltısı

DENİZLİ'deki FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, ByLock kullandığı iddiasıyla 18 kişi gözaltına alındı.

Denizli'de FETÖ/PDY'ye ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı verilen 21 kişiye, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Denizli merkez, Buldan ve Güney ilçelerinde operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, müftülük ve belediye çalışanlarının olduğu 18 kişi gözaltına alındı. 3 kişiyi yakalama çalışmasının sürdüğü belirtildi.

Haber: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

=========================================

Cezaevinde boğularak öldürülen genç toprağa verildi

DENİZLİ'deki Kocabaş T Tipi Cezaevi'nde kavga ettiği mahkum tarafından dövüldükten sonra boğularak öldürüldüğüöne sürülen 25 yaşındaki Emre İregör, bugün toprağa verildi. İregör'ün babası Halil İbrahim İregör'ün de 2005'te Manisa'da cinayete kurban gittiği ortaya çıkarken, anne Şerife Bekaroğlu, eşinin ardından oğlunu da cinayet sonucu kaybetmenin acısını yaşadı. İregör'ün ailesi olayın araştırılıp ortaya çıkarılmasını talep ederken, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı olay hakkında ayrıntılı soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Kocabaş T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki koğuşta, dün mahkumların spor yapmak için dışarı çıktıkları sırada, daha önce de kavga ettikleri belirtilen Emre İregör ile adı öğrenilemeyen diğer mahkum arasında yine tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine adı öğrenilemeyen mahkum, iddiaya göre İregör'ü dövdükten sonra boğarak öldürdü. İregör'ün cesedi otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili detaylı soruşturma başlatıldığını duyurdu.

BABASI DA CİNAYETE KURBAN GİTMİŞ

Emre İregör'ün daha önce 6 ay boyunca ev hapsinde tutulduğu, ev hapsi kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 ay önce kapalı cezaevine konulduğu belirtildi. Otopsinin ardından ailesine teslim edilen İregör için bugün Bağbaşı Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Anne Şerife Bekaroğlu, oğlunun arkasından gözyaşı döktü. İregör'ün yakınları taziyeleri kabul etti. Emre İregör'ün cenazesi, kılınan namazın ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Anne Şerife Bekaroğlu'nun, 2005 yılında eşi Halil İbrahim İregöz'ü de cinayet sonucu toprağa verdiği ortaya çıktı. Öldürülen Emre İregör'ün akrabası Necati Şimşek, yaşanan olayda ihmal olduğunu, savcılığın olayı incelemesi gerektiğini söyledi. "14-15 kişinin kaldığı bir koğuşta nasıl böyle bir olay oldu, aklımız almıyor.  İhmal olduğunu düşünüyoruz. Gereken neyse yapılsın. Biz sadece olayın aydınlatılmasın istiyoruz" dedi.

Haber: Deniz TOKAT/DENİZLİ,

=========================================

Otlattığı boğanın boynuz darbeleriyle yaralandı

KAHRAMANMARAŞ'ta, 37 yaşındaki Bünyamin Akpınar, yaylada otlattığı boğanın saldırısına uğradı. Boynuz darbeleriyle ağır yaralanan Akpınar, ihbar üzerine yaylaya giden AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye yetiştirildi.

Olay, sabah saatlerinde Döngele Mahallesi'ndeki Deliöbek Dağı'nın eteğindeki yaylada meydana geldi. Bünyamin Akpınar, yaylada otlattığı bir boğanın boynuz darbesiyle yere yığıldı. Yere yığılan Akpınar, boğanın boynuz darbeleriyle göğsünden yaralandı ve sol bacağında kırık oluştu. Boğanın yanından uzaklaşması ile gömleğini çıkarak göğsündeki yaraya tampon uygulayan Akpınar, 112'yi arayıp kan kaybettiğini belirtip yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi, ancak bölgenin dağlık olması nedeniyle araçlar yaylaya gidemedi. 1 saatlik yürüyüşün ardından ekipler Bünyamin Akpınar'a ulaştı. Aşırı kan kaybeden Akpınar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından sedyeye alındı. Mahalle sakinlerinin de yardımıyla araçların olduğu noktaya taşınan ve ambulansla Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılan Akpınar'ın tedavisine başlandı.

Haber: Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ,

==========================================

Erzincan'da Domates 50 kuruş

ERZİNCAN'da üretilen domatesin kilosu 50 kuruşa kadar düştü. Emeklerinin karşılığını alamadığını belirten  üreticiler, çiftçinin desteklenmesini istediler.

Merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Uluköy'de uzun yıllardır devam eden domates üretimi yüzlerce dönüm arazide devam ediyor. Hava sıcaklıkları ile birlikte erken olgunlaşan domates, Doğu ve Karadeniz illerine gönderiliyor. Yaklaşık 15 yıldır domates üretimi yapan Yunus Gülcemal (52) domatesin tarladaki satış fiyatının 50 kuruşa kadar düştüğünü belirtti ve mahsülün para etmediğinden yakındı. Her yıl artan üretim giderlerine ek olarak bu yıl domates üretiminin fazla olduğunu ifade eden Gülcemal; "Erzincan'dan doğu ve Karadeniz illerine her yıl tonlarca domates göndeririz. Bu yıl yüksek verim nedeniyle fiyatlar düşük, emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Yetkililerden ve siyasilerimizden sera yapımı için destek bekliyoruz. Para kazanamadığım için domates üretimini bırakacağım" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

-Domates tarlasından genel detay görüntü

-Domateslerden görüntü

-Çiftçinin açıklaması

Haber-Kamera: Coşku MENEK / ERZİNCAN,

===========================================

'LÖSEV İyilikler Tırı' İzmir'de

LÖSEMİLİ Çocuklar Vakfı'nın 'LÖSEV İyilikler Tırı', İzmir'e geldi. TIR'da, lösemili çocukların ailelerine giyecek, oyuncak, çocuk bezi ve kırmızı et yardımında bulunuldu.

Alsancak Vapur İskelesi önüne gelen LÖSEV İyilikler TIR'ında bulunan ve ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenen gıda, giyim, arabalı yatak, bisiklet ve oyuncaklar ailelere ve çocuklara dağıtıldı. LÖSEV Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Gamze Berçin Edirne, kendilerine yardımların duyarlı vatandaş ve firma sahipleri tarafından sağlandığını belirterek, bu yardımların da lösemili ailelere ulaştırıldığını ifade etti. Yaklaşan Kurban Bayramı'nın LÖSEV için önemine değinen Edirne, "Ege Bölgesi'nde dört gündür lösemili hastalarımıza dağıtım gerçekleştiriyoruz. Bugünde Alsancak'tayız. Vakfımıza üye olan aileler iyilikler TIR'ımızdan ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. TIR'ımızda gıda, kıyafet ve kırtasiye gibi ihtiyaçlarımız var. Rotamız uzundu Ege Bölgesi'nde birçok yeri gezdik. Ailelerimize ulaştık. Bu bizim için verimli geçen bir dönem oldu. Önümüzde Kurban Bayramı var. Bu bizim için çok önemli bir dönem. Çünkü çocuklarımız çok ağır bir hastalık süreci geçiriyor. Onların hastalık sürecinde protein ağırlıklı beslenmesi gerekiyor. Yıl boyunca düzenli olarak et yemelerini sağlıyoruz. Bugün burada et yardımında da bulunduk. Kırmızı etler bize kurban bayramında gelen bağışlarla dağıtılıyor. Biz diyoruz ki 'Her kurban çocuklarımız için bir can.' Herkesten bağış yapmalarını istiyoruz" dedi. 'LÖSEV İyilikler TIRI'nın yarın Çeşme'ye hareket edeceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

TIR'dan görüntü

Gamze Berçin Edirne ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Akpınar PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title