Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Diyarbakır'daki bombalı saldırının 12'nci kurbanının organları bağışlandı (2)17 YAŞINDAKİ HABİBE TOPRAĞA VERİLDİDiyarbakır Merkez Bağlar İlçesindeki Emniyet Müdürlüğü ek binasına 4 Kasım'da PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Dicle...

Diyarbakır'daki bombalı saldırının 12'nci kurbanının organları bağışlandı (2)

17 YAŞINDAKİ HABİBE TOPRAĞA VERİLDİ

Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesindeki Emniyet Müdürlüğü ek binasına 4 Kasım'da PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları bağışlanan 17 yaşındaki Habibe Aydın, gözyaşları arasında toprağa verildi. Dicle Üniversitesi Hastanesinde bağışlanan organları alınan 17 yaşındaki Habibe Aydın'ın cenazesi otopsinin ardından yakınları tarafından morgdan alınarak merkez Bağlar ilçesi Yeniköy mezarlığına getirildi. Mezarlık camisinde kılınan namazdan sonra Habibe'nin cenazesi yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Cenazesinin mezarlığa gelmesi

-Kılınan cenaze namazı

-Yakınlarının ağıt yakması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

===============================================

Derik'te PKK'lıların yola tuzakladığı patlayıcı imha edildi

Mardin'in Derik İlçesinde, PKK'lı teröristler tarafından karayoluna tuzaklanan el yapımı patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından tespit edildi. Patlayıcı, kontrollü olarak imha edilerek, olası bir facia önlenmiş oldu.

Güvenlik güçlerinin aldıkları bir ihbar sonucunda, Derik İlçesi'ndeki Denktaş Mahallesi yakınlarındaki Derik- Viranşehir karayolunda, PKK'lı teröristler tarafından yol kenarına tuzaklanan el yapımı patlayıcıyı tespit etti. Patlayıcının bulunmasının ardından bölgeye, bomba imha uzmanları sevk edildi. Patlayıcının imha edilmesi için Derik-Viranşehir karayolu çift yönlü olarak bir süre trafiğe kapatılıp, çevre güvenliği alındıktan sonra, karayoluna tuzaklanan el yapımı patlayıcı, kontrollü şekilde imha edilerek olası bir facia önlenmiş oldu. Patlamanın etkisiyle karayolunda çukur oluştuğu görülürken, yol kısa bir süre sonra trafiğe açıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Tespit edilen patlayıcıların fotoğrafları

Nezir GÜNEŞ/MARDİN, -

===============================================

Devrilen traktörün yanında ölü bulundu

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde tarla sürmeye giden 76 yaşındaki Mehmet Barış, henüz belirlenemeyen nedenle devrilen traktörün yanında ölü olarak bulundu. Barış'ın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Malkara'nın Camiatik Mahallesi Barakdere mevkiindeki tarlasını sürmek üzere bölgeye 59 EK 012 plakalı traktörüyle giden Mehmet Barış, çalıştığı sırada henüz belirlenemeyen nedenle traktörü devrildi. Tarla yakınlarında bulunan köylüler Barış'ı traktörün hareketsiz yatarken bulup durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Barış'ın öldüğünü belirleyip, jandarmaya bilgi verdi. Cumhuriyet savcısı ve jandarma ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Mehmet Barış'ın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarma olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Devrilen traktör ve yanında bulunan ceset

Traktörün devrildiği bölge

Ölen kişinin vesikalığı

Cesedin cenaze aracına taşınması

Çevreden detaylar

Haber-Kamera: Murat YAYIN / MALKARA (Tekirdağ),

===============================================

İzmir'de binlerce parça tarihi eser ele geçirildi

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde polis tarafından düzenlenen operasyonda büyük bölümü sikke olan, çeşitli dönemlere ait toplam 12 bin 929 parça tarihi eser ele geçirildi. Operasyon kapsamında 1 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karşıyaka İlçesi'nde 53 yaşındaki M.G.'nin elinde çok sayıda tarihi eser bulunduğu yönünde ihbar alınca çalışma başlattı. Takibin ardından operasyon düzenleyen polis, M.G.'yi yakaladı. Operasyonda, çeşitli dönemlere ait, büyük bölümü sikke olan, aralarında metal vazo da bulunan toplam 12 bin 929 parça tarihi eser ele geçirildi. El konulan tarihi eserlerin İzmir Müze Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi. Bu arada M.G. ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

İZMİR, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Merkez Mehmet Barış Derik PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title