Haberler

Dha Yurt Bülteni - 14

Demirtaş ile cezaevinde görüşmeye giden avukatın üzerinde cep telefonu bulundu (2)DEMİRTAŞ, ZEYDAN İLE BİRLİKTE KALMAK İSTİYORHDP'ye yönelik sürdürülen terör soruşturması kapsamında tutuklanarak Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine konulan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş,...

Demirtaş ile cezaevinde görüşmeye giden avukatın üzerinde cep telefonu bulundu (2)

DEMİRTAŞ, ZEYDAN İLE BİRLİKTE KALMAK İSTİYOR

HDP'ye yönelik sürdürülen terör soruşturması kapsamında tutuklanarak Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine konulan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, avukatı eski milletvekili Aysel Tuğluk ile görüştü. Edirne Cumhuriyet Savcılığı'nın ardından cezaevine giden Tuğluk, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile yaklaşık 1 saat görüştü. Cezaevi çıkışınca Demirtaş'ın halen tek odada kaldığını ifade eden Tuğluk, tutuklanarak Edirne'ye getirilen HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ile birlikte kalması yönünde talepte bulunduğunu söyledi.

Parti içerisinde bu durumun tartışılacağını kaydeden Tuğluk, "Selahattin Demirtaş ile görüştük. Moral olarak oldukça iyi. Şuanda tecrit koşullarında tutuluyor. Çok kapsamlı bir görüşme yaptık. Biz bu görüşmeyi partimizdeki yetkili kurullarla tartışıp konuşacağız. Daha sonra gerekli açıklamayı yapacağız. Bir takım açıklamalarımız olacak halen tek kalıyor. Abdullah Zeydan ile bir araya getirilme yönündeki başvurusuna henüz yanıt verilmiş değil. Bir tecrit durumu diyebiliriz. Selahattin bey bu durumu aslında çok ön plana çıkarmak istemedi. Bu durum devam ettiği sürece bizde şimdi şu noktadan itibaren bir değerlendirme yapmayı düşünüyoruz. Gerekli itirazları ve başvuruları yapacağız. Pek çok şeyi var onlar daha sonra paylaşacağız" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Tuğluk'un Edirne adliyesinden çıkışı

-F Tipi Cezaevine gelişi

-Cezaevinden çıkışı ve açıklaması

-Edirne F Tipi tabelası

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

==================

ASKİ toplantısında gündem turizm oldu

AYDIN Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİ) toplantısında turizm konusu öne çıktı. AK Partili Kuşadası Meclis üyesi Tacettin Özden, "Şu anda turizm konusunda kriz yaşıyoruz" derken; Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu ise, "Pek çok kriz atlattık, Türkiye ekonomisi güçlüdür" diye konuştu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Meclis toplantısında söz alan Kuşadası Meclis Üyesi AK Partili Tacettin Özden, Avrupa'daki tur operatörlerinin Türkiye'deki sıkıntılar sebebiyle rezervasyonlarda Türkiye'ye sıcak bakmadığını ve ekonomik anlamda sıkıntıların artacağını ifade ederek, "Şu anda turizm konusunda kriz yaşıyoruz. Büyük olasılıkla gelecek yılda bu kriz devam edecek" dedi.

AK Partili meclis üyesi Tacettin Özden'e cevaben konuşan Başkan Çerçioğlu, Türk ekonomisinin son derece güçlü olduğunu belirterek, "Biz yılarca pek çok kriz atlattık. Krizlerle baş etmesini öğrendik. Onun için önümüzdeki sezon Kuşadası, Didim ve Türkiye turizminin iyi bir yıl geçireceğini düşünüyorum. Turizmin kötü geçmesinin temel sebebi Rusya'ydı ama Rusya ile de buzlar gayet güzel erimiş durumda. Ekonomimizin içinde 79 milyon var, ekonomi kötü geçmeyecek, iyi geçecek. Eğer biz ekonomi kötü geçecek dersek bunun yansıması gerçekten negatif olur. Turizm, tarım, otomotiv hangi sektörü konuşuyorsak konuşalım Türk ekonomisi güçlüdür" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Tacettin Özden'in konuşması

Başkan Özlem Çerçioğlu'nun konuşması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cem ULUCAN/AYDIN, DHA)

======================

Savcı ve polis olarak tanıtan telefon dolandırıcısı suçüstü yakalandı

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde kendisini savcı ve polis olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran 26 yaşındaki Emin Şahin, polis tarafından suçüstü yakalandı.

Malkara'da bugün yaklaşık kendisini savcı ve polis olarak tanıtan kişi, acil paraya ihtiyacı olduğunu belirterek, gönderdiği kişiye para verilmesini istedi. Telefonla arananların büyük bölümü dolandırıldıkları belirterek, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurup şikayette bulundu. Ancak kendisini polis olarak tanıtan kişi A.E.'yi telefonla arayarak, "Acil paraya ihtiyacımız var. Sen söylediğim yere giderek, gelecek olan kişiye parayı ver" dedi. Bunun üzerine A.E., telefonu kapatmadan 3 bin lira parayı belirtilen Uzunköprü Caddesi üzerindeki yere götürerek, burada bulunan Emin Şahin'e elden verdi. Parayı alan Şahin, olay yerinden uzaklaşarak kayıplara karıştı.

Bu arada dolandırıldığını anlayan A.E., polise giderek durumu anlatıp dolandırıcının eşkalini de verdi. Polis ekipleri eşkalini belirlediği dolandırıcıyı yakalamak için ilçede geniş kapsamlı çalışma başlatarak, güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Yapılan çalışmalarda dolandırıcı Emin Şahin, başka bir kişiyi dolandırmak isterken polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Üzerinden çıkan 3 bin lira sahibine teslim edilen Şahin ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Şahin'in emniyetten çıkarılması

-Şahin'in sağlık kontrolüne götürülmesi

-Şüpheliden detaylar

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),-

========================

Derneklerin kapatılmasına tepki

İZMİR Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısı üzerine Alsancak'ta toplanan bir grup, Kanun Hükmünde Kararname ile bazı derneklerin kapatılmasına tepki gösterdi. Grup adına konuşan ÇHD İzmir Şubesi Sekreteri Erdoğan Akdoğdu, "Kapısına mühür vurulan kurumlar arasında halkın emeğinden çalınarak biriktirilen kara sermayenin aklandığı dernekler, açtıkları okullarda çocukları istismar eden vakıflar yoktu" diye konuştu.

Alsancak Semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısı üzerine toplanan yaklaşık 200 kişi, Kanun Hükmünde Kararname ile bazı derneklerin kapatılmasına tepki gösterdi. Ellerinde "Susma sustukça sıra sana gelecek" ve "Faşizme karşı omuz omuza" yazılı pankart taşıyan gruptakiler, "Direne direne kazanacağız", "Susma haykır savaşa hayır" diye slogan attı. Grup adına basın açıklamasını, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmasına karar verilen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi Sekreteri Erdoğan Akdoğdu yaptı.

İçişleri Bakanlığı'nın kararının keyfi olduğunu ileri süren Akdoğdu, "Kapısına mühür vurulan kurumlar arasında halkın emeğinden çalınarak biriktirilen kara sermayenin aklandığı dernekler, açtıkları okullarda çocukları istismar eden vakıflar yoktu. Örgütlerimizin kapılarına kilit vuranlar ile hayatın saflığına ve güzelliğine gölge düşürenler aynı saftaydı. Oysa onların temel yanılgısı, bizim örgütlerimize kapıdan girildiğini sanmalarıydı. Kapımıza mühür vurulduğunda yok olduğumuzu zannetmeleriydi. Biz halkız, hiç bir yere sığmayız. Bilinsin ki; susmayacağız, yılmayacağız, faşizme geçit vermeyeceğiz. Tarihteki tüm zalimler gibi mühür vuranların korkusunu da görüyoruz, biz korkmuyoruz" diye konuştu. Açıklamanın ardından grup, bir süre slogan atarak dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÜKÜMÜ

------------------------------

Açıklamadan görüntü

Gruptan görüntü

Erdoğan Akdoğdu'nun açıklaması

Genel ve detay görüntü

Haber: Tufan HAMARAT - Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Emin Şahin İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
title