Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)YOLCU OTOBÜSÜ TEM'DE ALEV ALEV YANDI İSTANBUL-Edirne TEM otoyolunun Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi yakınlarında bir yolcu otobüsü belirlenemeyen nedenle alev alarak yandı.

1)YOLCU OTOBÜSÜ TEM'DE ALEV ALEV YANDI

İSTANBUL-Edirne TEM otoyolunun Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi yakınlarında bir yolcu otobüsü belirlenemeyen nedenle alev alarak yandı. Motor kısmında başlayan yangın yayılmadan yolcuların zamanında tahliye edilmesiyle olayda yaralanan olmadı. İstanbul'dan Edirne'ye yolcu taşıyan Sezgin Sağlam'ın kullandığı 22 EL 773 plakalı otobüs TEM otoyolunun Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi gişeler mevkiine geldiğinde, otobüs motor kısmından henüz belirlenmeyen nedenle alev aldı. Alevleri gören sürücü Sezgin, otobüsü emniyet şeridine çekerek içinde bulunan 54 yolcuyu kısa sürede tahliye etti. Sürücünün haber vermesi üzerine Çorlu'dan itfaiye ekipleri bölgeye giderken, alevler kısa sürede otobüsü tamamen sardı. İtfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle yangın söndürülürken otobüs tamamen yanarak demir yığını haline döndü.

Otobüste bulunan ve şans eseri yara almadan kurtulan 54 yolcu başka bir otobüsle Edirne'ye gönderildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Otobüsün alev alev yanması

-Yanan otobüsten detaylar

-İtfaiyenin söndürme çalışmaları

-Yolcularla röportaj

-Yanan otobüsten detaylar

-Jandarma ekiplerinin çalışması

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN / ÇORLU( Tekirdağ ),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

2)TARTIŞTIĞI ESKİ EŞİNİN EVİNİ KUNDAKLADIĞI İDDİASI

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde Erdal Demir, bir gün önce tartıştığı eski eşi Yasemin Üzmez'in evini kundakladığı iddiasıyla gözaltına alındı. Olay, ilçeye bağlı Bağlık Mahallesi Forteks Siteleri'nde meydana geldi. Esnaf Erdal Demir, kısa süre önce boşandığı eşi Yasemin Üzmez ile eşyaları paylaşma konusunda önceki gün tartıştı. Erdal Demir, dün de eski kayınpederi Cevdet Üzmez'in evine giderek, eşyalarını götürmek için geldiğini söyleyip eşiyle oturduğu evin anahtarını aldı. Demir daha sonra eve giderek mutfaktaki doğalgazı açtı, çakmağı çaktı. Patlamayla birlikte yangın çıktı. Patlama sırasında balkon kısmından kopan beton parçaları ve cam kırıkları etrafa savruldu. Panik yaşan site sakinleri sokağa çıktı.

İhbar üzerine gelen doğalgaz yetkilileri gaz akışını keserken, itfaiye ekipleri ise yangın kısa sürede söndürdü.  Erdal Demir, gözaltına alınırken olay sırasında dışarıda olan Yasemin Üzmez ise evinin yandığını görünce sinir krizi geçirdi. Yasemin Üzmez ile babası Cevdet Üzmez ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Site yöneticisi Mustafa Yazıcı, eşinden boşanan Yasemin Üzmez'in babasıyla birlikte yaşadığını, olayın kendilerini üzdüğünü söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Cep telefonu görüntülerinde

-Patlama olan site

-Patlamada hasar gören balkon ve balkondan sokağa düşen beton parçaları

-Olayı anlatan mahalle halkı

-Koku ve panik yaşayan mahalle sakinleri

-İtfaiye ekipleri

-Hasar gören ev

-Mustafa Yazıcı ile röportaj

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE / EREĞLİ(Zonguldak),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

3)AYDIN SICAKTAN KAVRULDU

AYDIN'da son iki günde artan hava sıcaklığı bunaltı. Termometreler 46 dereceyi gösterirken, kimileri evlerinde çıkmamayı tercih etti, çıkmak zorunda kalanlar ise ağaç altları ve binaların gölgelerine soluklandı. Tarlalarında çalışmak zorunda kalan çiftçiler ise nemle birlikte daha fazla hissedilen sıcak havada zor anlar yaşadı.

Aydın'da sıcak hava yaşamı zorlaştırıyor. Hava sıcaklığının yüksek olduğu kentte tarım işçilerinin zorunlu mesaileri ise sürüyor. Sebze tarlalarında sıcağa rağmen çalışan çiftçiler, sık sık terlerini silip, ekmeğini topraktan çıkarmaya devam ediyor. Sıcak havaya rağmen domates tarlasında çalışan çiftçi Şahin Sakman, "Kavurucu sıcak bir hava var. Sıcaktan zaman zaman baygınlık geçiriyoruz. Ancak yapacak bir şey yok, çalışmak zorundayız, ekili tarlalarımızın kurumaması için gün aşırı sulamak zorundayız" dedi. Tarlada domates toplayan kadınlar da sıcakta zor anlar yaşadı.

TERMOMETRELER 46 DERECİYİ GÖSTERDİ

Kent merkezindeki güneşin altında olan termometreler 46 dereceyi gösterirken, vatandaşların büyük bölümü evlerinden çıkmamayı tercih etti. Çıkmak zorunda kalanları ise gölge yerlerde ve ağaç altlarında dinlendi. Kimileri de park ve cami avlularındaki banklara uzanarak gölgede bir süre soluklandı. Hava sıcaklıklarının artarak devam edeceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Cami bahçesinde bankta yatanlardang örüntü

-Ağaç diplerinde oturanlardan görüntü

-Sıcak havada tarlada çalışanlardan görüntü

-Tarmada çalışyan kadınlara röp.

-Çiftçi Şahin Sakman ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

4)ARKADAŞINI KURTARMAK İSTERKEN BOĞULUYORDU

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, denizde boğulma tehlikesi geçiren 23 yaşındaki arkadaşı Samet Bulat'ı kurtarmaya çalışan 19 yaşındaki Burak Sarı'da boğulma tehlikesi geçirdi. Her iki arkadaşı vatandaşlar kurtardı.

Ereğli ile Alaplı ilçesi arasındaki Liman Mevkisi'nde serinlemek için denize giden Samet Bulat, bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Kıyıda oturan Burak Sarı, arkadaşının boğulma tehlikesi geçirdiğini görünce denize atladı. Ancak, Sarı'da boğulma tehlikesi geçirince iki arkadaşı boğulmaktan son anda vatandaşlar kurtardı. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki arkadaşın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Ereğli Devlet hastanesi

-Boğulma tehlikesi geçiren Burak Sarı ve Samet Bulat

-Sağlık ekiplerinin iki genci acil servise götürmesi

-Hastaneden detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE / EREĞLİ(Zonguldak),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

5)YÜZME BİLMEYEN GENÇ DENİZDE BOĞULDU

ANTALYA'da serinlemek için denize giren 20 yaşlarındaki kimliği belirsiz kişi, boğularak yaşamını yitirdi.

Olay, saat 21.00 sıralarında Konyaaltı İlçesi Beach Park girişinde meydana geldi. İki arkadaşıyla birlikte geldiği sahilde, denize giren kimliği belirsiz kişi, bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Durumu fark eden çevre sakinleri, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen ekiplerin denizden çıkardığı gencin kalbinin durduğu belirlendi. Sağlık ekiplerinin kalp masajı uyguladığı genç, tüm çabalara karşın hayata döndürülemedi.

Görgü tanığı Adem Kaplan, hayatını kaybeden kişinin 2 arkadaşıyla yüzmek için sahile geldiğini ve oradaki bir seyyar satıcıya denizin derinliğini sorduğunu söyledi. Kaplan, seyyar satıcının denizin derinliğinin kademe kademe değiştiğini söyediğini, 'Aniden 3 metre de olabilir, 1 metre de olabilir. Yüzme bilmiyorsanız girmeyin' dediğini belirterek, "Boğulan kişinin yanındaki 2 arkadaşı nerede bilmiyoruzö diye konuştu.

Gencin cesedi, otopsi için Antalya Adli Tıp morguna gönderildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Sahilde sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Kalp masajı ve solunum desteği

-Kalabalık vatandaşlardan detay

-Ambulansa alınması

-Ambulans ve polis ekiplerinden detay

-Ambulansın hastaneye gitmesi

-Adem Kaplan röp.

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR / ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

6)PATLAYAN SU BORUSU SÜRÜCÜLERE ZOR ANLAR YAŞATTI

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, ana su borusunun patlamasıyla cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Sürücüler ilerlemekte zorluk çekerken, trafik akışında aksamalar yaşandı.

Yeşildere Caddesi üzerinde bulunan ana su şebekesi borusunun patlamasıyla cadde ve sokaklar  göle döndü. Borudan fışkıran su nedeniyle sürücüler araçlarını kullanmakta zorlandı. Suyun fışkırmasını cep telefonlarının kameralarıyla kaydeden vatandaşlar, durumu sosyal medyadan da paylaştı. Patlak nedeniyle uzunu süre trafik aksadı, araç kuyruğu oluştu. Durumun bildirilmesi üzerine gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU ekipleri hattaki suyu kesti. Caddedeki suyun tahliye edilmesinin ardından trafik normale döndü.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Su patlağından görüntü

-Sürücülerden görüntü

-Caddeden görüntü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN / İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

7)ROMANYA'DA KALP KRİZİ GEÇİREN TIR ŞOFÖRÜNÜ EDİRNE'DEN GİDEN SAĞLIK EKİBİ GETİRDİ

ROMANYA'nın başkenti Bükreş'te kalp krizi geçirip hastaneye kaldırılan TIR şoförü Rüstem Işık, tedavisinin Türkiye'de yapılmasını istemesi üzerine Edirne'den giden sağlık ekipleri tarafından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirdi.

Türkiye'den kullandığı TIR ile 20 gün önce çıkış yapan 73 yaşındaki Rüstem Işık, Romanya'nın başkenti Bükreş'te bir garajda, kalp krizi geçirdi. Bükreş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Işık, hastanede gözlerini açtığında, içerisinde para olan cüzdanının çalındığını öğrendi. Tedavisi 20 gündür Romanya'da devam eden Işık, Türk Konsolosluğu'na ulaşıp, tedavisinin Türkiye'de sürmesini istedi.

AMBULANS GİDİP, GETİRDİ

Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Rüstem Işık'ı Türkiye'ye getirmek için bugün sabah saatlerinde bir sağlık ekibi gönderdi. Aralarında Edirne İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Nihal Kaşıkçı'nın da bulunduğu ekip, ambulansla toplam bin kilometre yaparak, saat 23.00 sıralarında Işık'ı Türkiye'ye getirdi. Rüstem Işık, Edirne'deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Uluslararası bir ekip kurduklarını belirten Dr. Kaşıkçı, "Balkan çoğrafyasından aldığımız 18'nci hastamız. Hastamızın sağlık durumu şu an orta düzeyde. İleri tetkik hocalarımız tarafından tedavisi için hastanemize getirildi. Hastamız yasalar gereği, kendi vatandaşımıza sahip çıkmak adına görevimizi yapıyoruz. Hastamız bizi görünce çok sevindi, yüzündeki o sevinci gördük ve biz de çok mutlu olduk" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Ambulansın hastaneye gelişi

Sedye ile indirilmesi

Hasteneye girşi

Dr. Nihal Kaçıkçı röp.

Kalp kriziz geçiren şöförün sınır kapısında teslimi

Hastaneye kaldırılması

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY / EDİRNE,

=======================================================

8)KÖYDE ALACAK-VERECEK KAVGASI CİNAYETLE SONUÇLANDI

TOKAT'ta 46 yaşındaki Murat Erkek alacak-verecek tartışması yaşadığı 34 yaşındaki Cesur Yılar'ı tabancayla vurarak öldürdü.

Olay, saat 20.00 sıralarında merkeze bağlı Akyamaç köyünde meydana geldi. Cesur Yılar, yönetimindeki 60 KN 419 plakalı pikap ileTokat'tan Akyamaç köyüne dönerken yolda iddiaya göre aralarında daha önceden alacak verecek meselesi yüzünden hüsümet bulunan ve 05 RA 106 plakalı otomobil ile aynı istikamete seyir halinde olan Murat Erkek ile tartışmaya başladı. Akyamaç Köyü meydanına geldiklerinde Murat Eker, Cesur Yılar'a tabanca ile ateş açtı. Açılan ateş sonrasında kafasından vurulan Cesur Yılar kanlar içinde yere düştü. Silah sesini duyarak dışarı çıkan köylüler durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Cesur Yılar yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Murat Erkek otomobiline binerek olay yerinden kaçtı.

Olay yerinden otomobiliyle kaçan şüpheli Murat Erkek, yaklaşık 1 saat sonra Tokat İl Jandarma Komutanlığı'na giderek teslim oldu. Erkek'in 3 gün önce de Cesur Yılar ile köyde alacak verecek meselesi yüzünden kavga ettiği öğrenildi. Cinayetle ilgili Jandarma ekipleri soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Ölen kişinin fotosu

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL / TOKAT,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

9)SÖZLEŞMELİ ER AĞABEYİNİ ÖLDÜRDÜ

KAYSERİ'de iki kardeş arasında alacak- verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada sözleşmeli Er 22 yaşındaki Kasım Çalışkan, ağabeyi 37 yaşındaki Abdulkadir Çalışkan'ı pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Zanlı Çalışkan olaydan sonra polisi arayarak teslim oldu.

Olay, dün  akşam saat 20.00 sıralarında Merkez Kocasinan İlçesine bağlı Kaykoop Mahallesi Sivas caddesinde meydana geldi. Bingöl'de sözleşmeli er olarak görev yapan ve Kayseri'ye izinli olarak gelen Kasım Çalışkan, iddiaya göre borç olarak verdiği 160 bin TL'lik alacağı yüzünden ağabeyi kasaplık yapan Abdulkadir Çalışkan ile Germir mahallesindeki evde tartıştı. Çıkan tartışma sonrası iki kardeş konuşmak üzere Abdulkadir Çalışkan'a ait otomobile binerek Sivas yoluna doğru hareket etti. Kardeşler arasında yaşanan tartışma yolda kavgaya döndü. Bunun üzerine araçtan inen sözleşmeli Er Kasım Çalışkan, yanında getirdiği ve otomobilin arka koltuğuna sakladığı pompalı tüfekle 4 el ateş ederek ağabeyini öldürdü.

POLİSE TESLİM OLDU

Daha sonra polisi arayan Kasım, "Ben Ağabeyimi vurdum" diyerek bulunduğu bölgeyi bildirdi. Kasım Çalışkan olay yerine giden polislere silahıyla birlikte teslim olurken, öldürülen Abdulkadir Çalışkan 'ın cenazesi ise hastane morguna kaldırıldrı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Cinayetin işlendiği yerden genel görüntü

Polis ekip otoları

Detay görüntü

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ / KAYSERİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

10)PARASINI ALAMAYINCA TABANCAYLA HAVAYA ATEŞ ETTİ

ESKİŞEHİR'de iddiaya göre bir kişinin borcunu ödememesi üzerine sinirlenen Osman Atan adlı kişi, kentin en işlek caddesinde tabancayla havaya ateş etti. Atan, olay yerine gelen polisler tarafından güçlükle ikna edildi.

Olay akşam saatlerinde İstiklal Mahallesi Şair Fuzuli Caddesi'ndeki Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. (OEPSAŞ) önünde meydana geldi. OEPSAŞ'ın karşısındaki bir kafeteryaya giden Osman Atan iddiaya göre burada bulunan bir kişiden 60 bin lira alacağını istedi. Parasını alamayan Osman Atan dışarı çıkıp yanında taşıdığı tabancayla 8 el havaya ateş etti.

İhbar üzerine olay yerine gelen polisleri bir süre yanına yaklaştırmayan Osman Atan, daha sonra ikna edilerek elindeki tabancayı polislere teslim etti. Gözaltına alınan Atan, Polis Merkezi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Olay sonrasında caddedeki polisler ve vatandaşlar

-Boş kovanların bulunduğu yerde inceleme yapılması

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

11)MELES ÇAYI'NA DÜŞEN GENÇ YARALANDI

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, 25 yaşındaki Ogün Özdemir henüz belirlenemeyen bir nedenle Meles Çayı'na düşerek yaralandı.

Olay, Umurbey Mahallesi Mürselpaşa Bulvarı kenarındaki Meles Çayı'nda bugün saat 07.00 sıralarında meydana geldi. Bir kişinin yerde hareketsiz yattığını görenler, durumu sağlık, itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri çaya inerek yerde yatan genci sedyeyle yukarı çıkardı. Polis yaptığı kontrolde yaralı gencin Ogün Özdemir olduğunu belirledi. Sağlık ekipleri, Özdemir'e ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulansla Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Öte yandan, geçen 15 Haziran'da ve 22 Haziran'da da aynı yerde 2 erkek cesedi bulunmuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Yerde yatan Özdemir'den görüntü

İtfaiye ekiplerinin Özdemir'i yukarı çekmesinden görüntü

Özdemir'in ambulansa bindirilmesinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

12)MİNİBÜS İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ, 7 YARALI

SİVAS'ta minibüs ile otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 21.00 sıralarında Necmettin Erbakan Bulvarı Organize Sanayi Bölgesi kavşağında meydana geldi. Erzincan yönüne giden Metin Durmuş yönetimindeki 58 NF 100 plakalı minibüs, kavşaktan karşıya geçmek isteyen Tayyar Koçak yönetimindeki 58 TL 307 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil orta refüje savruldu. Kazada, otomobilde bulunan 44 yaşındaki Saliha Koçak öldü, sürücü Tayyar Koçak ve Akkül Çakaroğlu ile minibüs şoförü Metin Durmuş ve beraberindeki Şeyma, Furkan, Murat ve Faruk Durmuş yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarakr tedaviye alındı.

İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy kaza yerine gelerek polis ekiplerinden bilgi aldı.

Saliha Koçak'ın cenazesi, yapılan incelemenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Kaza yerinden görüntüler

-Araçların görüntüsü

-Ekiplerin çalışması

-Ölen kadının fotosu

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI / SİVAS,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

13)KAZADA KOLU KOPAN SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

BURSA'da aşırı sürat nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç yol kenarında bulunan ağaçlara çarparak durabildi. Kazada kolu kopan sürücü İsmail Cem Ekşi hayatını kaybederken arkadaşı Kübra K. yaralandı.

Kaza, saat 02.00 sıralarında merkez Nilüfer İlçesi Sanayi Caddesi Organize Sanayi Bölgesi önünde meydana geldi. Mudanya'dan Bursa istikametine doğru giden 35 HM 185 plakalı otomobilin sürücüsü 29 yaşındaki İsmail Cem Ekşi aşırı sürat nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkarak savrulan otomobil yol kenarında bulunan ağaçlara çarparak durabildi. Kazada kolu kopan İsmail Cem Ekşi Çekirge Devlet Hastanesi'ne, arkadaşı Kübra K. da özel bir hastaneye kaldırıldı. Ekşi, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, ağır yaralı olan Kübra K.'nın hastanedeki tedavisi sürüyor.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, aracın içerisinde çok sayıda içki şişeleri buldu. Görgü tanıkları iki araba ile birlikte yarış yaptıklarını, İsmail Cem Ekşi'nin kaza yapması üzerine diğer araçların olay yerinden kaçtıklarını belirtti. Kaza ile ilgili soruşturmaya sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Kaza alanından görüntüler

-Polis ekipleri inceleme yaparken

-Araç içindeki alkol şişeleri

-Görgü tanığı röportaj

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN / BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

14)TIR'IN ARKASINDA PARK EDEN MİNİBÜSE ARKADAN GELEN TIR ÇARPTI: 6 YARALI

BİLECİK'in Bozüyük İlçesinde park halindeki TIR'ın arkasında durarak fabrika işçilerinin gelmesini bekleyen minibüse arkadan gelen başka bir TIR çarptı. İki TIR arasında kalan minibüsteki 6 kişi yaralandı.

Kaza, Bozüyük-Eskişehir karayolundaki fabrikalar bölgesinde meydana geldi. Mehmet Bayırbaşı yönetimindeki 11 UA 162 plakalı minibüs, bir fabrikanın önünde park halindeki 34 HJ 6243 plakalı TIR'ın arkasında durup evlerine götüreceği işçileri beklemeye başladı. Bu sırada arkadan gelen Mustafa Yıldız'ın kullandığı 11 EH 624 plakalı TIR minibüse arkadan çarptı. Önündeki TIR ile arkadan kendisine çarpan TIR arasında sıkışan minibüsteki 6 kişi yaralandı. Minibüs içerisinde sıkışan yaralılar kaza yerine gelen Bozüyük Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yaralı 6 kişi ambulanslarla Bozüyük Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. TIR şoförü Mustafa Yıldız'ın gözaltına alındığı kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Kaza yerindeki minibüsün çekilen görüntüleri

Haber: Cafer ELMAS / BOZÜYÜK(Bilecik),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

15)ÇORLU'DA ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI: 3 YARALI

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Kaza, Yenice Mahallesi Demirkaya sitesi önünde meydana geldi. Engin Gök kullandığı 59 FA 222 otomobille önüne geçen köpeğe çarpmamak için ani fren yapınca kontroldan çıkan araç bariyerlere çarptı. Ardından gelen 3 araç ise duramayıp Gök'ün kullandığı otomobile çarptı. Kazada, Hülya Özyetiş, İskender Özyetiş, Engin Göktepe yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla gelen ambulansla yaralılar Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altında alındı. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan Tekirdağ- İstanbul karayolu araçların kaldırılmasının ardından yeniden açıldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Kaza yapan araçlar

-İtfaiye ekiplerinin çalışması

-Ambulansın gidişi

-Polislerin çalışması

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN / ÇORLU(Tekirdağ),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

16)KÜTAHYA'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

KÜTAHYA'da polisin düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ticareti yaptığı öne sürülen 25 yaşındaki M.Ö. yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Narkotikle Mücadele Şubesi ekipleri, şüphe üzerinde durdurdukları bir kişinin üzerinden bonzai ele geçirdi. Uyuşturucu madde bağımlısı olduğu belirtilen kişi bonzaiyi 30 lira karşılığında M.Ö.'den aldığını söyledi. Polis ekipleri M.Ö.'nün oturduğu Yeni Mahalle Maymun Kaya Sokak'taki evine baskın düzenledi.

Açan olmayınüca kapıyı kırıp içeriye giren polisler, M.Ö.'yü gözaltına aldı. Evde yapılan aramada, 'çıkı' olarak tabir edilen, satışa hazır, 16 küçük paket içerisinde uyuşturucu ele geçirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Elinde silahlar olan polislerin evin etrafını sarması,

-Eve giren polislerin,

-Evin içinde yapılan aramalardan ve ele geçirilen uyuşturucu ve bir miktar paranın,

-Evin dış kısmında bekleyen resmi polislerin görüntüsü,

Şüphelinin evden çıkartılarak sivil ekip otosuna bindirilmesinden çekilen görüntüler bulunuyor.

Haber-Kamera: Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

17)UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA ANNE İLE OĞLU GÖZALTINA ALINDI

KAYSERİ'de polisin yaptığı uyuşturucu operasyonunda 3 kişiye eroin satışı yaptığı belirlenen ana-oğul gözaltına alındı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü polislerinin sokak satıcılarına yönelik yaptığı operasyonda  M.Ç., A.F.Ş., H.K. ile Fatma İ. ve oğlu Hakan İ. yakalandı. Zanlıların üzerinde yapılan aramada 5 parça halinde 2.85 gram eroin ele geçirildi. Zanlılarından M.Ç., A.F.Ş ve H.K uyuşturucu madde kullanmaktan çıkarıldıklar mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Bu arada adı geçen 3 kişiye uyuşturucu madde sağladıkları belirlenen Fatma İ.(47) ile oğlu Hakan İ.(21) gözaltına alındı. Ele geçirilen eroin ve satışta kullanılan alüminyum folyo ve çeşitli aparatlara ele konuldu.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Polis ile eroin satıcısı arasındaki kovalamaca

Eroin satıcısının yakalanması

Eroin satışı yapan kişilerin evinden ele geçirilenler

Detay görüntü

Haber-Kamera: Oktay ENSARİ / KAYSERİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

18)ARAP AŞİRETLERDEN TERÖRE ORTAK TEPKİ

ŞANLIURFA'da Arap kökenli aşiretlerin önde gelenleri, teröre ortak tepki gösterdi.

Kentte yaşayan Arap kökenli aşiretlerin önde gelenleri, Ak Partili milletvekillerine yönelik planlanan suikast ve bölgedeki terör olaylarına tepki göstermek amacıyla Hacı Bekir Sofrası'nda bir araya geldi. Eski milletvekili Mehmet Yalçınkaya'nın organize ettiği yemekte teröre tepki gösterildi. 'Kahrolsun PKK, PYD' yazılı pankart asılan salonda konuşan, aynı zamanda Gacar Aşireti mensubu Mehmet Yalçınkaya, "Oluk oluk kan ve gözyaşı karşısında bu aşiretler en son milletvekilimiz İbrahim Halil Yıldız'a yapılan suikast girişiminden sonra bu terör olayı bardağı taşıran damla olmuştur. Milletvekilimize destek olmak üzere bu bölgedeki bütün unsurları teröre karşı, PYD, PKK, YPG, DEAŞ ve FETÖ'ye bütün bu terör unsurlarına karşı birlikte Kürtler, Araplar ve buradaki Türklerle birlikte el ele bu terörü ve anarşiyi inşallah bertaraf edeceklerdir" dedi. Toplantı ilahi dinletisiyle sona erdi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Toplantıya katılan aşiret liderleri

İlahi dinletisi

Mehmet Yalçınkaya'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL -  Ömer PINAR / ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================================

19)ARKADAŞLARINI GÖKYÜZÜNDE ANDILAR

ERZİNCAN'ın Kemaliye İlçesi'nde bu yıl 38'incisi düzenlenen 'Uluslararası Doğa ve Kültür Festivali' ilginç bir anma törenine sahne oldu. İki yıl önce Base Jump atlayışı yaparken Karasu Nehri'ne düşerek hayatını kaybeden 30 yaşındaki Amerikalı sporcu lan Flanders için yaklaşık 500 metre yükseklikteki atlayış noktasında anma töreni düzenlendi.

2015 Yılında Amerikalı Ian Flanders, Karanlık Kanyon'da Base Jump atlayışı sırasında paraşütü açılmayınca, yaklaşık 500 metre yükseklikten Karasu Nehri'ne düşerek hayatını kaybetti. Bu yılki şenliklerde unutulmayan Amerikalı sporcu için 500 metre yüksekliğindeki kanyonun zirvesinde tören düzenlendi. Sporcunun fotoğrafı ve isminin olduğu levha, zirveye çakıldı. Dünyanın 10 ayrı ülkesinden gelen sporcular, daha sonra Amerikalı sporcunun anısı için kendilerini boşluğa bırakarak atlayış yaptı.

Törende konuşan KEMAV Başkan Yardımcısı ve Şenlik Sorumlusu Yard. Doç. Dr. Ferudun Çelikmen, 2 yıl önce Amerika'dan gelen Ian Flanders, Kemaliye'ye hayran kaldığını hatırlatarak; "Türkiye'nin ilk wingsuit(yarasa adam) uçuşunu Kemaliye'de yaptı. Şenliklerin ikinci günündeki Base Jump atlayışlarında talihsiz bir kaza yaşandı. Malesef extrem sporlarda bu olabiliyor. Kaybettik ama onun anısı Kemaliye'de ve burada kanyonda yaşatılıyor. Biz sporcumuzu asla unutmayacağız, ümit ediyoruz ki bu tür kazalar bir daha yaşanmaz" dedi.

Çelikmen, Kemaliye şenliklerinin Türkiye'nin en büyük doğa sporları organizasyonu olduğunun altını çizerek; "Dünyanın en yüksek yaya asma köprüsü Kemaliye'ye yapılıyor. Bunun için çalışmalar devam ediyor. 550 Metre yüksekliğinde ve 700 metre uzunluğunda. Burada amaç, sporun kardeşlik duygusunu geliştirmek, gençlerimizi doğa sporlarına yönlendirmek" diye konuştu.

Amerikalı Skydiwing sporcusu Brendan Weinstein ise Ian Flanders ile iyi arkadaş olduklarını belirterek, Kemaliyeliler'in onu unutmayarak böyle bir anma yapmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Kemaliye'ye ilk kez gelmesine rağmen, çok sevdiğini ve insanların kendisine çok sıcak davrandığını söyledi.

Türk sporcu Burcu Tugayoğlu da uzun yıllardır bu sporu yaptığını belirterek; "Dört dörtlük önlemlerin alınması gereken bir spor, hata affetmiyor. Arkadaşımızı güzel duygularla andık bugün" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Kanyondan genel görüntü

-Atlama noktasından görüntü

-Anma töreninden görüntü

-Ferudun Çelikmen'in açıklaması

-Amerikalı ve türk sporcunun açıklamaları

-Sporciuların atlayışları

-Basejump genel detay görüntü

Haber-Kamera: Coşkun MENEK / ERZİNCAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

20)TEMSİLİ NASREDDİN HOCA, ESKİŞEHİRLİLERİ FESTİVALE DAVET ETTİ

ESKİŞEHİR'in Sivrihisar İlçesinde yarın yapılacak olan 'Nasreddin Hoca Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali' nedeniyle kentte temsili Nasreddin Hoca ile çeşitli ülkelerden gelen halk dansları topluluğu üyelerinin katılımıyla festival yürüyüşü yapıldı. Temsili Nasreddin Hoca yürüyüşte, Eskişehirlileri festivale davet etti.

Sivrihisar Belediyesi tarafından 30 Haziran, 1 ve 2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Nasreddin Hoca Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin tanıtımı amacıyla Eskişehir'de festival yürüyüşü düzenlendi. Sivrihisar Belediye Başkanı Ak Parti'li Hamid Yüzügüllü ile Nesraddin Hoca kılığına girenlerin ve  Ukrayna, Kırgızistan, Kuzey KıbrısTürk Cumhuriyeti ile Abhazya'dan gelen halk dansları topluluklarının da katıldığı yürüyüş akşam saatlerinde Porsuk Bulvarı'nda başladı. Yürüyüş sırasında temsili Nasreddin Hoca Eskişehirlileri yarın Sivrihisar İlçesinde yapılacak olan festivale davet etti. Vilayet Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Yürüyüşe katılanların,

-Temsili Nasreddin Hoca'nın vatandaşlara el sallaması,

-Davul zurna eşliğinde yürünmesi,

-Yürüyüş sonunda belediye başkanı Hamid Yüzügüllü'nün Atatürk Anıtı'na çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nda çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN / ESKİŞEHİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

21)İŞADAMI TAVUKLARININ DOĞUM GÜNÜNÜ PASTAYLA KUTLADI

EDİRNE'de işadamı ve eski Kırkpınar Ağası Mustafa Altunhan, yumurtadan aynı gün civ civ olarak  çıktığını söyleyip beslediği  tavukları için doğum günü kutlaması yaptı.

Edirne'de işadamı ve eski Kırkpınar Ağası Mustafa Altunhan, sosyal paylaşım sitesinden ilginç paylaşımlarıyla dikkat çekiyor. Keçiyle, yılanla ve bir çok hayvanla yaşadığı diyalogların yanı sıra Saroz Körfezi'ni tanıtımıyla ilgili paylaştığı videolarla dikkat çeken Altunhan, son olarak tavuklarına doğum günü partisi düzenledi.

Edirne'nin Enez İlçesi'ndeki çiftliğinde tavuklarının doğum gününü pasta ile kutlayan Altunhan, bu günü de sosyal medya hesabından paylaştı. Tavuklara eliyle pasta yedirip teşekkür konuşması yapan  Altunhan, "Tavuklarımın doğum günü var bugün. Doğum gününüz kutlu olsun. Siz hepiniz aynı günde bugün doğdunuz. Herhalde ilk tavukların doğum günü kutlayan biziz. Siz olmasanız (torunları) Rüzgar'a,  Mustafa'ya, Toprak'a  kim güzel yumurta yapacak. Siz yiyin ki  güzel yumurtalar yapın. Doğum gününüz kutlu olsun. Hadi hep beraber yiyin afiyet olsun doğum günü tavukları" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Tavukların pastayı gagalaması

-Mustafa Altunhan'ın tavuklara teşekkür  konuşması

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY / EDİRNE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekirdağ İstanbul Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title