Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)CADDEDE ALIŞVERİŞ YAPANLARA ATEŞ AÇILDI: 5 YARALI GAZİANTEP'te motosikletli bir kişi tarafından caddede alışveriş yapanların üzerine av tüfeği ve tabancayla ateş açıldı, 1'i ağır, 5 kişi yaralandı.

1)CADDEDE ALIŞVERİŞ YAPANLARA ATEŞ AÇILDI: 5 YARALI

GAZİANTEP'te motosikletli bir kişi tarafından caddede alışveriş yapanların üzerine av tüfeği ve tabancayla ateş açıldı, 1'i ağır, 5 kişi yaralandı. Olay, dün gece saatlerinde Karacaoğlan Mahallesi Şoför Ali Caddesi'nde meydana geldi. Ramazan Bayramı öncesi yoğunluğun yaşandığı caddede, 27 AN 75 plakalı motosikletin henüz kimliği belirlenemeyen sürücüsü tarafından av tüfeği ve tabancayla alışveriş yapanların üzerine peş peşe ateş açıldı. Saldırıda, saçma ve kurşunların isabet ettiği Tülay Gülderen, Dilek Demir, Dilan Demir, Yağmur Çobanoğlu ve Suriye uyruklu Zekeriya Melikşah yaralandı.

Yaralılar, çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sevk edilen ambulanslarla bölgedeki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Tülay Gülderen'in hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Bölgedeki güvenlik kameralarının görüntülerini incelemeye alan polis ekipleri, saldırganı yakalamak için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Olay yeri

Boş kovan ve fişekler

Güvenlik şeridi

Polis ekipleri

Polisin çalışması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER / GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

2)FETHİYE'DE MİCROLİGHT DÜŞTÜ, RUS PİLOT VE YOLCUSU AĞIR YARALANDI

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, havada motor arızası yaptığı öne sürülen yelken kanatın (Microlight) düşmesi sonucu, Rusya uyruklu 45 yaşındaki Gustave Vanvurren ile 46 yaşındaki Ülker Gülmez ağır yaralandı. Olay, dün saat 19.30 sıralarında Ovacık Mahallesi Ocakköy Mevkii'nde meydana geldi. Yelken kanat pilotu Gustave Vanvurren, yolcusu Ülker Gülmez ile birlikte bölgedeki toprak pistten gezinti yapmak için havalandı. Kalkıştan kısa süre sonra motor arızası yapan yelken kanat, yaklaşık 100 metre yükseklikten boş araziye düştü. Kazada, Vanvurren ve Gülmez ağır yaralandı. Yaralılar, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Pilot ve yolcunun sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.

'PİLOT İNİŞ YAPMAK İSTEDİ, PİSTE YETİŞEMEDİ'

Olayın görgü tanığı Saffet Çınar, aracın sorunsuz havalandığını belirterek, "Motoru çalıştırdılar. Güzel bir şekilde havalandılar. Yaklaşık 100 metre havalandıktan sonra, 'çat' sesiyle motor durdu. Pilot geri dönüş yapmaya çalıştı, ancak piste yetişemedi. Gözden kayboldu, ancak gelen sesten Microlight'ın düştüğünü anladık. İniş sırasında süzülmesi gayet güzeldi. Ancak arazi engebeli olduğu için kazaya dönüştü. Araç tekerleklerinin üzerine indiği için düz bir zemin gerekiyor. Olay yerine koştuk" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Kaza yerinden görüntüler

Ambulansa alınan yaralıların görüntüsü

Görgü tanığı Saffet Çınar ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Habera-Kamera: Ergün TOS / FETHİYE(Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

3)BAKAN ÖZLÜ: ZEYTİNLİKLER KONUSU TEKRAR GÜNDEME GELEBİLİR

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, tepkiler üzerine üretim reform paketinden çıkarılan zeytinlikler ile ilgili, "Mevcut zeytincilikle ilgili kanun ihtiyaçları karşılamıyor. İhtiyaçlar karşılanmadığı sürece, ihtiyaçlar ortada durduğu sürece bu tekrar gündeme gelebilir" dedi.

Bakan Faruk Özlü, Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'nde belediye tarafından düzenlenen iftara katıldı. Üretim reform peketinden çıkarılan zeytinlikler ile ilgili açıklama yapan Bakan Özlü, şöyle konuştu:  "Üretim reform paketi başlangıçta 76 maddeydi. Zeytinlikler bunun içinde sadece 2 maddeydi. Şimdi 74 madde vardı. Komisyonda da genel kurulda da ilaveler oldu. 100 maddeyi geçti. İçerisinde üniversite kurulumları geldi, birtakım yeni vergisel indirimler geldi. Türkiye'deki üreticilerin, sanayicilerin önünü açacak olan çok değerli bir pakettir. Zeytinlikler konusu aslında paket içerisinde sadece 2 maddedir. Düşündüğümüz bölgeler vardı. Güney Marmara gibi, Balıkesir, Bandırma gibi. Bu bölgelerde endüstri bölgeleri kurmak istiyorduk. Halen kurmaya engel bir durum söz konusu değil. Olsa iyi olurdu, olmaması da bir sıkıntı değil. Fakat şunu ifade etmek isterim. Mevcut kanun, zeytincilikle ilgili kanun 1939 yılında çıkmış bir kanun. 1995 yılında ve 2008 yılında kısmi revizyon görmüş bir kanun. Bu kanun ihtiyaçları karşılamıyor. İhtiyaçlar karşılanmadığı sürece, ihtiyaçlar ortada durduğu sürece, bu tekrar gündeme gelebilir. Ancak bizim şu anda Meclisten geçen pakette çok önemli yapacağımız işler var. Bunlara yoğunlaşacağız."

Bakan Özlü, proframın ardından Ankara'ya hareket etti.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-İftar

-Bakan açıklama

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ /DÜZCE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

İZMİT' DE SOSYAL MEDYA CİNAYETİ(EK)

4)17 YAŞINDAKİ RANA, ESKİŞEHİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

İzmit'te babası Erdal Günlü tarafından öldürülen 17 yaşındaki Rana Günlü'nün cenazesi, annesi Şengül Pekkaya'nın yaşadığı Eskişehir'e getirilerek Reşadiye Camii'nde tören düzenlendi. İkindi namazını ardından yapılan cenaze töreninde Rana'nın tabutunun üzerine duvak konuldu. Anne Şengül Pekkaya, kızının fotoğrafını yanıdan ayırmadı. Kılınan cenaze namazından sonra Rana Günlü'nün tabutu omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Rana,  götürüldüğü Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

BABASI İLE İLGİLİ PAYLAŞIMDA BULUNMUŞ

Babası tarafından öldürülen Rana Günlü'nün Şubat ayında sosyal medya hesabından babasıyla ilgili paylaşımda bulunduğu görüldü. Rana Günlü, "Seninle saatlerce muhabbet edip konuşuyoruz. Bazen film izliyoruz. Sıkılıp geziyoruz. Arada kavga ediyoruz ama yine de beni kırdığını fark edip üzülüyorsun. Ben ne istersem de yapıyorsun. Yine de iyi bir babasın. Bazen sadece koruyup kollamaya çalışırken çok baskı yapsan da sonradan fark ediyorsun. İyi ki varsın babam" yazarak duygularını dile getirdiği görüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Tabutun cenaze aracına konulması,

-Yakınlarının cenaze aracının yanında,

-Annenin yakınarıyla sarılması,

-Cenaze aracının hareket etmesinden çekilen görüntüler bulunuyor

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================

5)BOLU DAĞI'NDA ARAÇ YOĞUNLUĞU

BAKIM onarım çalışmaları nedeniyle TEM'in Ankara yönünün kapalı olduğu Bolu Dağı'nda trafiğin yönlendirildiği D-100 Karayolu'nda iftar saatine doğru ulaşım durma noktasına geldi. Kamyon sürücülerinden bazıları araçlarını yol kenarına çekip iftar yaptı.

TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan Kaynaşlı ve Abant kavşakları arası Ankara yönü geçen 7 Haziran'da üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Ulaşım, 7 Haziran'dan itibaren Kaynaşlı Kavşağı'ndan D-100 Karayolu'na yönlendirildi. 3 şeritli TEM'den çıkıp 2 şeritli D-100'e giren sürücüler yoğunluğa yol açtı. Yoğunluk özellikle iftar saatlerinde daha da arttı. Dün de iftar saatine doğru Bolu Dağı'nda trafik durma nortasına geldi. Araçların adım adım ilerlemesi nedeniyle kilometrelerce kuyruk oluştu. Ağır tonajlı kamyonların yoğun olduğu yoldaki kuyruk, iftar saatinde de devam etti. Kamyon sürücülerinden bazıları araçları yol kenarına çekip iftarlarını yaptıktan sonra yola devam etti.

Sürücüler, 10 günü aşkın süredir Bolu Dağı'nda yoğunluk yaşandığını söyleleyerek, "Yoğun trafik nedeniyle dur-kalk yapamıyoruz. Araçlarımız tonajlı olduğu için hem mazotu fazla yakıyoruz hem de trafik açısından tehlikeli oluyor. Bu sebeple kamyonlarımızı yol kenarına çektik. Trafik açılana kadar burada bekleyeceğiz. İstanbul'dan Ankaraya 600 lira yakıyoruz. Sadece bu rampada 400 lira yakıyoruz? dediler.

Öte yandan TEM'deki çalışmaların son aşamaya geldiği ve bugün yolun yeniden ulaşıma açılacağı belirtildi.

YOĞUNLUK GECE SAATLERİNDE DE SÜRDÜ

Bolu Dağı'nda TEM'in Ankara yönünün kapalı olması nedeniyle trafiğin verildiği D-100 Karayolu'nda dün gece boyunca trafik çilesi yaşandı. Bolu Dağı'nda oluşan araç kuyruğu Kaynaşlı Gişeleri'nde TEM'e kadar uzandı. Sürücüler, 22 kilometrelik dağı yaklaşık 3-4 saatte geçebildi.

TEM Bolu Dağı geçişinin Ankara yönü, geçen 7 Haziran'da üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan Kaynaşlı ve Abant kavşakları arasındaki çalışma nedeniyle sürücüler Kaynaşlı Kavşağı'ndan D-100 Karayolu'na yönlendirildi.

Akşam iftar vaktine doğru Bolu Dağı'nda başlayan araç yoğunluğu, iftardan sonra gece boyunca artarak devam etti. Bayram tatiline erken çıkarak memleketlerine giden tatilcilerin de etkisiyle D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişinde ulaşım güçlükle sağlandı. Adım adım ilerleyen trafikte sürücüler duruma tepki gösterdi.

Saat 01.00 sıralarında bir TIR'ın Bolu Dağı'nı tırmanırken arızalanması sonucu ulaşım bir süre durdu. Bu sırada oluşan kuyruk Kaynaşlı Gişeleri'nin de gerisine TEM'e kadar uzandı. TIR'ın kaldrılması ardından yol yeniden açıldı. Ancak yoğunluk nedeniyle sürücüler adım adım ilerleyebildi. Kaynaşlı Gişeleri'nde 3 HGS gişesinden 1'sinin arızalı olması nedeniyle de yığılma meydana geldi.

Bazı sürücüler, konvoydan çıkıp köy yolunu takip ederek kestirmeden Bolu Dağı'nın yarısına kadar tırmandı ve tekrar konvoya girdi. Akşamdan itibaren gece boyunca sürücüler 22 kilometrelik Bolu Dağı'nı 3-4 saatte geçebildi. Öte yandan Karayolları ekiplerinin TEM'deki çalışmayı tamamladığı, son kontrollerin ardından yolun bugün ulaşıma açılacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Bolu dağında araç yoğunluğu

-Kuyruk

-Sürücülerle röp.

Haber-Kamera: Ersin ERCAN - Tezcan SOLMAZ / BOLU-DÜZCE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

6)TOKAT'TA TRAFİK KAZASI: 9 YARALI

TOKAT-Niksar karayolunda meydana gelen trafik kazasında 9 kişi yaralandı.

Kaza, dün akşam saatlerinde Tokat-Niksar Karayolu üzerindeki Bula köyü yakınlarında meydana geldi. Tokat'tan Niksar istikametine giden 33 yaşındaki Yunus Kırgıç idaresindeki 55 AGR 45 plakalı hafif ticari araç, karşı yönden gelen 32 yaşındaki Ergün Ergökmen idaresindeki 60 M 6053 plakalı yolcu minibüsüne sürtündü. Sürtünme sonucu yolcu minibüsü yoldan çıkarak şarampole yan yattı. Kazada yolcu minibüsünde bulunan 9 kişi yaralandı. Kaza sonrası  olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.  Olay yerine gelen ambulansla Tokat Devlet Hastanesine kaldırılan 9 yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Kaza yerinden görüntü

-Minibüsün çekiciye yüklenmesi

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL /TOKAT,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

7)DUR İHTARINA UYMADI, KAÇARKEN 4 ARACA ÇARPTI

KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde sürücüsünün, polisin 'dur' ihtarına uymadığı kamyonet ters yöne girince, 1'i polis aracı, 4 araca çarptı. Kazada 4 kişi yaralandı.

Derince'de devriye görevi yapan polis ekipleri, kasasında inşaat malzemeleri bulunan E.L yönetimindeki 34 TG 1644 plakalı kamyoneti takibe aldı. Kamyonet sürücüsü, polisin 'dur' ihtarına uymayarak yoluna devam etti. Polisin peşine düştüğü kamyonet, Yeni Mahalle mevkiinde ters yöne girerek park halindeki Tuğrul Eren'e ait 41 H 6875 plakalı otomobile, ardından karşı yönden gelen sırasıyla Süleyman Danacı yönetimindeki 41 P 0525 plakalı isçi servisine, Enver Erdoğan yönetimindeki 41 DN 480 plakalı hafif ticari araca ve 41 A7848 plakalı polis aracına çarptı. Kazada, işçi servisinde bulunan 4 kişi yaralandı.

Kazanın ardından kaçmaya çalışan kamyonet sürücüsü E.L. ve arkadaşı K.C., havaya uyarı ateşi açılarak durdurulup, gözaltına alındı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Kamyonetin kasasında bulunan inşaat malzemelerinin çalıntı olduğu iddia edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Olay yerinde kaza yapan araçlar

-Polisin incelemesi

-Park halinde aracına çarpılan vatandaş ile röp.

Haber-Kamera: İZMİT(Kocaeli),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

8)KAZA YAPAN KAMYONDAN DÖKÜLEN SEBZELERİ KAPIŞTILAR

YOZGAT'ta şarampole devrilen sebze yüklü kamyondan dökülen domates ve karpuzları, diğer araç sürücüleri tarafından kapışıldı.  Domates toplamak için yolda duran sürücüler, trafik akışını da aksattı. Yozgat'ın Çalatlı Köyü yakınlarında sabah saatlerinde sebze yüklü kamyonun şarampole devrilmesi sonucu maddi hasarlı kaza meydana gelirken, kasasında bulunan domates ve karpuzlar yerlere saçıldı. Kaza yapan kamyonun olay yerinden kaldırılmasından sonra, yol kenarına dökülen domates ve karpuzları gören sürücüler, araçlarını durdurarak yanlarında getirdikleri çuvallara doldurmaya başladılar. Mal sahiplerinin kamyondan dökülen sebzeleri toplamasına fırsat vermeyen sürücüler,  yoldan geçen diğer araç sürücüleri tarafından cep telefonları ile görüntülendi. Kaza yapan kamyondan dökülen sebze ve meyveleri kapışan sürücülerin yol ortasına bıraktıkları otomobiller nedeniyle E-88 karayolunda bir süre trafik de aksadı. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla birlikte dökülen sebzeleri toplayan fırsatçılar, görüntüleri izleyenler tarafından yağmacılıkla suçlandı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Kaza yapan kamyondan dökülen domates ve karpuzlar

-Sebzeleri kapışan fırsatçılar

-Cep telefonu ile görüntüleri çeken vatandaşın konuşmaları

Haber: Harun GÖKÇEOĞLU / YOZGAT,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

9)PETKİM'DE SENDİKA YÖNETİCİLERİNİN GÖZALTINA ALINMASI GERGİNLİĞİ ARTTIRDI

PETKİM yönetimi ile eylem kararı alan işçiler arasındaki gerginlik, Petrol İş yöneticilerinin gözaltına alınması ile daha da arttı. TÜPRAŞ işçileri ile çeşitli siyasi parti, dernek ve sendika temsilcileri de gözaltında bulunan işçilere destek için İlçe Emniyet binası önüne gelerek beklemeye başladılar. Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin tıkanması nedeniyle, eylemlerin başladığı PETKİM'de, sabah vardiyasına gelen işçiler işbaşı yaparken, gece vardiyasından çıkan işçiler ise fabrikadan ayrılmayarak bekleyişini sürdürdü. İşçilerin önceki gün fabrikaya girememesi nedeniyle gece vardiyası işçileri 24 saat çalıştı. İşveren temsilcilerinin sendikanın içeriden işçi çekme ihtimaline karşı, bazı fabrikalarda üretim kapasitesini düşürdüğü belirtildi. Daha sonra Valiliğin sendikayı aradığı ve Perşembe günü için bir görüşme ayarlayacaklarını söyleyerek aracı olduğu, bunun üzerine pazartesi gecesi itibariyle normal mesai düzenine geçildiği belirtildi.

Öte yandan, PETKİM yönetimi, Petrol-İş Baş Temsilcisi hakkında disiplin soruşturması başlattı. Soruşturmaya gerekçe olarak ise eski ismi 'PETÖS' yeni adı, 'PETKİM Benim' olan işçilerden öneri alma sistemine, işçilerin katılımının engellenmesi gösterildi.

'KİMSE BİZİ TERBİYE ETMEYE KALKMASIN'

Konu ile ilgili hem giren vardiyaya hem de çıkan vardiyaya bir açıklama yapan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, sendika olarak şirketteki PETÖS sistemini onaylamadıklarını belirterek, "Bu sisteme öneri vermek bir işçinin kendi ayağına sıkmış olduğu kurşundur. Bu sisteme öneri veren arkadaşlarımızı da uyardık. Eğer benim yaptığım işle ilgili herhangi bir değişiklik yapılacaksa, benim zaten onu yapmam gerekir ve yapıyoruz da, bunun için işveren vekillerine yalakalık yapmama gerek yok" dedi.

Geçtiğimiz günlerde bu sistemle ilgili bir ödül töreni düzenlendiğini dile getiren Oktay, "Burada ilk günden beri yaşananları biliyorsunuz. Kaymakam devreye girdi, vali devreye girdi ve bir adım atıldı. Bu sabah bir haber aldık. İşveren yetkilileri baş temsilci arkadaşımızı disiplin kuruluna sevk etmişler.  Karar henüz bize tebliğ edilmedi ama şunu söylüyoruz, alacak oldukları karar ne olursa olsun bize göre yok hükmündedir. Hiçbir yetkili bizim baş temsilcimizi, temsilci arkadaşlarımızı sendikal faaliyetlerinden dolayı disiplin kuruluna sevk edemez. Kendilerini bir kez daha uyarıyoruz, bu olay toplu sözleşmenin de önüne geçer. Hiç kimse bizi terbiye etmeye kalkmasın. Bizi terbiye etmeye çalışanlar kendi terbiyelerini gözden geçirsinler" dedi.

'PETKİM ZATEN BİZİM!'

Petrol-iş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay'ın, "Sistemin adı değişmiş, 'PETKİM Benim" olmuş demesi üzerine bir işçi, "PETKİM bizim zaten başkan" diye bağırdı.

Fabrika içerisinde işçilerin iftar yapabilmesi için 800 kişilik yemek hazırlatmak isteyen sendika, PETKİM yönetiminin engel olması üzerine dışarıdan yemek getirmek zorunda kaldı.

SENDİKA YÖNETİMİNE ÇEVİK KUVVET VE TOMA MÜDAHALESİ

Eylemin sürdüğü PETKİM'in giriş kapısında akşam saatlerinde de polis ve sendika yöneticileri arasında arbede yaşandı. İşveren, eylemden dolayı fabrikanın giriş kapısı kapatıldığı için ürün çıkışı yapamadığı belirterek Emniyet Müdürlüğü'nden kapının açılması için destek istedi. Emniyet Müdürlüğü de fabrikanın giriş kapısına Çevik Kuvvet ekipleri ve TOMA yönlendirdi. Polisin gelmesiyle birlikte kapıda eylem yapan işçiler fabrika içerisine gönderildi. Kapıda ise sadece sendika yönetimi kaldı. Sendika yönetimi, 4 temsilcisinin sendikal faaliyetlerinden dolayı işveren tarafından disiplin kuruluna sevk edildiğini, arkadaşlarının cezaları kaldırılmadan ürün çıkışı yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek eylemlerini sürdürdü. Polis ve sendika yönetimi arasında gerginlik yaşandı. Polis, eylemi sürdürmekte kararlı olan sendika yönetimine birer gazı ve coplarla müdahale etti.

Öte yandan, sendikal faaliyetlerinden dolayı, sendikanın işyeri baş temsilcisine 15 gün, diğer üç sendika yöneticisine ise 30'ar gün disiplin cezası verildiği öğrenildi.

SENDİKA YÖNETİCİLERİNE GÖZALTI

Akşam saatlerinde Emniyet yetkilileri, sendika yöneticilerini uyararak, kapatılan yolu açmalarını ve kamyon geçişine izin vermelerini istedi. Sendika yönetimi ise Baş Temsilci hakkında işveren tarafından verilen cezanın ertelenmesini talep ettiler. İstekleri yerine getirilmeyen sendika yönetimi yol kapatma eylemine devam edince, emniyet güçleri Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay ile birlikte 14 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan sendika temsilcileri Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, eylemdeki işçilerin aileleri toplu halde PETKİM'in giriş kapısına gelerek işçilere destek verdi. Akşam yemeğini de burada işçilerle birlikte yiyen aileler, daha sonra evlerine dağılırken, eylemciler de PETKİM'de bekleyişlerine devam etti.

Petrol İş yöneticilerinin gözaltına alınması haberinin duyulması ile, TÜPRAŞ işçileri ile çeşitli siyasi parti, dernek ve sendika temsilcileri de destek için İlçe Emniyet binası önüne gelerek beklemeye başladılar.

Bu arada Petrol İş Aliağa şube Başkanı Ahmet Oktay'ın ifadesinin tamamlandığı, diğer 13 kişinin ifade işlemlerinin ise halen devam ettiği öğrenildi.

PETKİM'DEN AÇIKLAMA

PETKİM yönetiminden, TİS sürecinde yaşanan olaylar ve gözaltıların ardından bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, gösterdikleri tüm gayrete rağmen sürecin sendika tarafından akamete uğratıldığını ifade edilerek, "Bugün 14: 30 civarında, sendika tarafından yönlendirilen bazı kişilerin mal almaya gelen müşteri kamyonlarını durdurup geri çevirdikleri tespit edilmiştir. Hukuk dışı olan bu tutumun akşam saatlerinde tekrarlanması üzerine kolluk kuvvetleri olaya müdahale etmiştir. Öte yandan, eyleme katılan bazı kişilerin akşam saatlerinde aileleri de tehlikeli maddelerin geçiş alanı olan PETKİM giriş kapısına getirerek riske attıklarına da üzüntüyle tanık olduğumuzu belirtmek isteriz" denildi.

PETKİM'in 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 62. Maddesine göre grev yasağının bulunduğu işyerleri kapsamında olduğu ifade edilen açıklamada "Unutulmamalı ki, bu gelişmelerin, sadece ekonomik değil bölge açısından tehlike arz edecek boyutlara ulaşma riski vardır. Bu nedenle, telafisi mümkün olmayacak olayların yaşanmaması için sendikayı bir kez daha sağduyulu davranmaya ve bu hukuka aykırı eyleme son vermeye davet ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bugün de sendika yönetimine görüşmeleri masada çözme çağrımızı yinelemekteyiz. Bununla birlikte, hukuka aykırı eylem ve bu nedenle doğacak tüm zararlarımız ile ilgili olarak hukuki haklarımızı kullanacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz" denildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

İşçilerden görüntü

İşçilerin gözaltına alınmasından görüntü

İşçi ailelerinden görüntü

Slogan atan işçilerden görüntü

Polis ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Bülent PINARBAŞI / ALİAĞA(İzmir),

=============================================

10)ADANA TABANCALI MARKET SOYGUNU

ADANA'da maskeli bir kişi, girdiği markette görevlileri tabancayla tehdit edip 490 lira gasp ederek kaçtı. Olay, saat 21.30 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Obalar Caddesi'nde meydana geldi. Maskeli bir kişi, girdiği bir marketler zincirinin şubesinde tabancasını kasiyere doğrultup "Kimse zarar görmesin. Sizinle işim yok. Ben paraları almaya geldim" diyerek, para istedi. Kasadaki 490 lirayı alan şüpheli, marketten çıkıp koşarak uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, marketin güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alıp, şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Marketin dış görüntüsü

Marketin içinde inceleme yapan sivil ve resmi polisler

Marketin kasası ve kasiyerden görüntü

Olay yerinden ayrılan polis aracından görüntü

Olay yeri inceleme polislerinin markette çalışma yapması

Olay yeri inceleme polislerinin marketin kapısında parmak izi alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

=======================================

11)EVDE ÖLÜ BULUNAN BEBEĞİN ANNESİNE 17 YIL 6 AY HAPİS

ANKARA'da evlilik dışı dünyaya getirdiği bebeğini öldürdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılandığı davada 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan 27 yaşındaki Elif Sarivaz, Zonguldak'ta yakalanarak tutuklandı. 2013 yılında Ankara'da meydana gelen olayda Elif Sarivaz'ın, resmi nikahsız birlikte yaşadığı erkekten dünyaya getirdiği bebeği bir süre sonra evde ölü bulundu. Otopsi raporunda bebeğin öldürüldüğü belirlendi. Savcılık soruşturması sonunda Elif Sarivaz hakkında 'Yakın akrabayı öldürme' suçundan dava açıldı.

Ankara 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Sarivaz, 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararın Yargıtay tarafından onanması ardından Sarivaz hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Zonguldak'ta ailesinin yanında yaşadığı tespit edilen Sarivaz, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Sarivaz, video konferas sistemiyle bağlandığı Ankara'daki nöbetçi mahkemede karar yüzüne okunarak tutuklandı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Polis aracının adliyeye gelmesi

-Elif Sarivez'in adliyeye girmesi

-Adliye binası

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK - Cüneyt ÖZFİDAN / ZONGULDAK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

12)UYUŞTURUCU SATTIĞINI İDDİA ETTİKLERİ KİŞİYİ TEKME TOKAT DÖVDÜLER

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde 3 kişi uyuşturucu sattığını iddia ettikleri kişiyi tekme tokat döverek polise teslim etti.

Olay, Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde meydana geldi. F.G, İ.K. ve H.U, Körfez Devlet Hastanesi'nin bahçesinde karşılaştıkları L.T'nin uyuşturucu sattığını iddia etti. Bir kişi çekim yaparken, 3 kişi aralarına aldıkları L.T'yi tekme tokat dövdü. 3 kişi, Milleti zehirlersin ha, uyuşturucu satarsın ha, çocuğum var benim. Bonzai içiriyorsun ha. Bir daha çocukları zehirlemeyeceksin diye bağırarak L.T'yu dövdü. Bu sırada bir kişi L.T'nin üstünden aldığını iddia ettiği uyuşturucu hapı kameraya gösterdi. 3 kişi olay yerine gelen polise dövdükleri kişiyi teslim etti. Bu sırada L.T. üzerine uyuşturucu konulduğunu iddia ederken, 3 kişi yeniden saldırarak dövmeye devam etti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

3 kişinin L.T'yi dövmeleri

Uyuşturucuyu göstermesi

Polisin araya girmesi

Yaşanan diyaloglar

Haber: KÖRFEZ(Kocaeli),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================

13)BURSA'DA CHP'DEN 'ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE DESTEK

CHP Bursa İl teşkilatı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çaptırılarak tutuklanan milletvekili Enis Berberoğlu için başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek eylemi düzenhledi. İlçelerden başlayan ve Kent Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından konuşan CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or, "Yoksul anadolu insanının evladı askere gidip yandaş firmaların yemekleriyle zehirlenirken, kendi evlatları çürük raporlarıyla askerlikten kaçmasın diye yürüyoruz. İşçi kardeşlerimiz için, madencilerimiz için yürüyoruz. Adalet için yürüyoruz" dedi.  CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı yürüyüşe Bursa teşkilatından destek geldi. Partililer Bursa'nın çeşitli ilçelerinden başlayarak Kent Meydanı'nda buluştu. Burada açıklama yapan CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or, "Ülkemizin pek çok şehrinde milyonlarca insan yollarda adalet için yürüyor. Demokrasinin, insan haklarının, barışın yok edildiği bir ülkede adaletin yokluğu kaçınılmaz bir sondur. Ülkemiz tek bir kişinin ağzından çıkan iki kelimeyle insanların tutuklanabildiği işinden, aşından, özgürlüğünden edildiği bir dikta rejimine dönüştürülmüştür. Yargıyı avucunun içine alan bu faşist anlayış, hukuku ve halkın yargıya olan güvenini yok etmiştir. Türkiye'de hukuk artık yandaş için var, vatandaş için yoktur." dedi.

"BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN YÜRÜYORUZ"

Herkesin adalete, tarafsız yargıya ihtiyacının olduğunu belirten Or, "Bu adalet birgün size de lazım olacak. Adalet yürüyüşü tüm Türkiye halkı içindir. Bu yürüyüş baskıdan, zulümden, işsizlikten, yoksulluktan, hukuksuzluktan,yandaşların zenginleştiği halkın bir torba kömüre muhtaç edildiği Türkiye'den usanmış tüm halkımızı ilgilendirmektedir. Bizi bir arada tutan adalet, demokrasi, insan hakları için, birlik ve beraberlik için hepimiz için yürüyoruz. Yoksul anadolu insanının evladı askere gidip yandaş firmaların yemekleriyle zehirlenirken, kendi evlatları çürük raporlarıyla askerlikten kaçmasın diye yürüyoruz. Çocuklarımız tacize, tecavüze uğramasın, kızlarımız zorla evlendirilmesin, eğitim alsın kimse onları ayrı vagonlara bindirmesin diye yürüyoruz. İşçi kardeşlerimiz için, madencilerimiz için yürüyoruz" diye konuştu.

"SOKAKLAR BİZİMDİR"

Muharrem Or'un ardından konuşan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "AKP ve kaçak saray rejimi bu ülkede kendisine emanet edilen herşeyi kendisine miras bırakılmış gibi değerlendirip her tarafta ağır bir korku, şiddet, ötekileştirme üzerinden bir hegomanya sürdürmektedir. Adaletin tükendiği, demokrasinin rafa kaldırıldığı anayasanın tükendiği bir dönemden geçiyoruz. Tamanen hukukun son bulduğu, tek adam keyfiyetinin sürdüğü bir dönemdeyiz. Elbette bu tür demokratik süreçlerin tükendiği noktada sokaklar yollar bizimdir. Yani halkındır. Genel Başanımız Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'de adalet mekanizmasının tükendiği tek adam faşizminin hayata geçtiği bu dönemde halkla birlikte sokaklara yollara düştü.adalet için yürüyoruz. Adalet için. Gezi direnişinde ölen dostlarımız için yürüyoruz. Berkin Elvan için yürüyoruz. Eş başkanlar için, milletvekilleri için, Enis Berberoğlu için yürüyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Chp'lilerin yürüyüşü

-Chp il sekreteri Muharrem Or konuşması

CHP millet vekili orhan Sarıbal konuşma

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN / BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

14)ÇANAKKALE'DE CHP'DEN 'ADALET' YÜRÜYÜŞÜ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Teşkilatı, CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne destek vermeyi sürdürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet' yürüyüşüne Çanakkale'de CHP Çanakkale İl Teşkilatı, 6'ıncı günde de destek verdi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan CHP'liler, üzerinde 'Adalet' yazılı dövizler taşıyıp, tişörtler giydi. İki dakikalık 'durma' eylemiyle başlayan etkinliğe CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bazı vatandaşlar da katıldı.

CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş burada yaptığı açıklamada, "Ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerini yaşıyor. Son dönemde yaşanan gelişmeler, sadece adaletin işleyiş noktasında değil, Türkiye'nin geleceği konusunda haklı endişelere neden olacak niteliktedir. Alınabilecek hukuki farklı tedbirler söz konusu olduğu halde, milletin oylarıyla seçilmiş, yeri, kimliği, adresi belli bir milletvekili hakkında böyle bir tutuklama kararı verilmiş olması, bu endişeleri daha da arttırmıştır. Bir kişiye yapılan haksızlık tüm topluma yapılan tehdittir. Bu tür dönemlerde en önemli şey adalete duyulan güvendir" dedi.

Basın açıklamasının ardından CHP'liler sloganlar atarak Kordon boyundaki Truva Atına kadar yürüdü. Ardından kalabalık, olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Cumhuriyet Meydanı'ndaki 'durma' eyleminden görüntü

-Basın açıklamasından görüntü

-CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş'ın açıklaması

-Yürüyüşten görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

15)UMUT YOLCULUĞUNDA BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİREN MELEK BEBEK TABURCU OLDU

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nden çıkılan umut yolculuğunda boğulma tehlikesi geçiren Suriyeli 4 aylık Melek Assayyol bebek, hastanede yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü. Geçen perşembe günü Çeşme'den Yunanistan'ın Sakız Adası'na yasa dışı yollarla geçmeye çalışan bir grubun içinde bulunduğu lastik bot alabora oldu. Bottaki grubu, sahil güvenlik ekipleri kurtardı. Boğulma tehlikesi yaşayan Suriyeli 4 aylık Melek Assayyol bebek için ekipler seferber oldu. Saat 08.00'de Çeşme Devlet Hastanesi'ne getirilen Melek bebek, müdahaleyle hayata döndürüldü. Tedavisi tamamlanan Melek Assayyol bebek taburcu edildi; ailesiyle birlikte İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

"VÜCUT ISISI 34-35 DERECEYDİ"

Çeşme Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Kartal, Suriyeli ailenin yurt dışına kaçmaya çalışırken, Melek bebeğin suda boğulma tehlikesi atlatması üzerine jandarma tarafından hastaneye getirildiğini belirterek, "Melek bebek, ilk geldiğinde tamamen mor, üşüme ve titremesi olan bir kız çocuğumuzdu. Hemen ilk müdahalesini yaptık. Oksijen desteği verdik. Vücut sıcaklığı 34-35 dereceydi. Vücut ısısını arttırmaya çalıştık" dedi.

"SERUM TEDAVİSİYLE NORMALE DÖNDÜRDÜK"

Melek bebekte beslenme eksikliği de belirlediklerini ifade eden Dr. Kartal, "Ailesi Melek bebeği, yaşadıkları koşullardan dolayı çok besleyememiş. Boğulma tehlikesi geçirmesinden dolayı da kan şekeri 300-350'lere kadar yükselmişti. Değerler, normal değerlerin çok üzerindeydi. Bu değerler, vücudun hem yeterli beslenemediğini hem de sıvı kaybı olduğunu gösteriyordu. Çocuğu, servisimize yatırdık. Oksijen desteğiyle, vücut ısısının artmasını sağladık. Kan değerlerini ve böbrek fonksiyonlarını yerine getirmek için serum tedavisine başladık. Ailesinden öğrenebildiğimiz kadarı ile iyi beslenemediği, ishal nedeniyle sıvı kaybı olduğu ve genel durumunun bozukluğunun bu nedenlerle olduğunu gördük. 350'lerde olan kan şekeri, tedavi ile normal sınırlara döndü. Metabolik problemleri toparladıktan sonra, hastamızı taburcu ettik" dedi.

"YAŞAM ŞARTLARINI İYİLEŞTİRMEK GEREK"

Melek bebek gibi birçok göçmen çocuğunun zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalıştığını belirten Dr. Kartal, "Çocuk sağlığı açısından mültecilerin yaşam koşullarını biraz daha iyileştirmek gerekli. Ne yazık ki Çeşme Devlet Hastanemiz mültecilerin kaçma hattında olduğu için çok fazla boğulma nedeniyle acil servisimize başvuru oluyor. Hem çocuk sağlığını geliştirmek açısından, hem de üzücü, yüreğimizi burkan haberleri okumamak açısından tedbirler arttırılabilir diye düşünüyorum" diye konuştu.

"5.5 AYDA 3 BİN 553 MÜLTECİNİN TEDAVİSİ YAPILDI"

Çeşme Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Atıl Birol ise, Dünya Mülteciler Günü'nde Melek bebek gibi mülteci çocukların yaşadıklarına dikkat çekerek, "Misafirperverliği ile bilinen Türkiye'mizde, biz de Çeşme Devlet Hastanesi ekibi olarak, üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. 2016 yılında 6 bin 175 mülteci hasta hastanemizde muayene olmuş ve tedavisi yapılmıştır. 2017 yılında da, yılbaşından bu yana geçen 5.5 aylık süreçte de 3 bin 553 mülteci hastanın muayene ve tedavisi yapıldı. 9 Nisan 2017'de, ne yazık ki bir mülteci annenin bebeği ölü olarak doğdu. 21 Mart 2017'de ve 13 Haziran 2017 tarihlerinde de 2 mülteci anne kız çocuğu dünyaya getirdiler. 15 Haziran 2017 tarihinde de suda boğulma tehlikesi geçiren 4 aylık Suriyeli Melek bebeğimizi tedavi ederek hayata bağlamanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Dr. Mustafa Kartal ve Op. Dr. Atıl Birol'un röp.

İki ayrı güvenlik kamerası

Genel ve Detay görüntü

Haber-Kamera: Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME(İzmir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

16)ENGELLİ KIZI İÇİN DESTEK BEKLİYOR

İZMİR'in Torbalı ilçesinde, doğumundan iki gün sonra geçirdiği havale nedeniyle bedensel ve zihinsel engelli olarak kalan 11 yaşındaki Sevda Torlup, yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdürüyor. Maddi durumları yeterli olmayan Serap Torluk (35), kızının yatmaktan sırtında yaralar oluştuğunu belirtip, ihtiyacı olan hasta karyolası ile engelli arabası alınması için hayırseverlerden ve yetkililerden yardım istedi. Torbalı'nın kırsal Çırpı Mahallesi'nde yaşayan Serap Torlup, 11 yıl önce dünya bir kız çocuk getirdi. Torlup'un 'Sevda' ismi verdiği kızı doğumdan iki gün sonra ateşlenip, havale geçirdi. İzmir Behçet Uz çocuk Hastanesi'ne kaldırılan bebeğe sarılık teşhisi konuldu. Doktorların müdahalesine rağmen ağır havale geçiren Sevda, bundan sonraki yaşamına bedensel ve zihinsel engelli olarak yaşamını sürdürmek zorunda kaldı. Torlup, bir yıl sonra tekrar hamile kaldı. Ancak, 'Cansu' adını verdiği ikinci kız çocuğu dünyaya gelmeden Torlup, iddiaya göre eşi A.T. (37) tarafından terkedildi. İki kızıyla ortada kalan Serap Torlup, çocuklarına hem annelik hem de babalık yaptı. Çırpı Mahallesi'ndeki babasının evinin bahçesinde yaptırdıkları tek odalı evde çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren Serap Torlup, yatağa bağımlı yaşayan kızının her geçen gün gözünün önünde eriyip gittiğini söyledi. Maddi durumlarının iyi olmayan, engelli kızına baktığı için çalışamadığını belirten Serap Torlup, "Eşimin bizi terketmesinden sonra ailemin de desteğiyle ayakta kalmaya çalıştım. Fakat engelli kızımın bazı masraflarını karşılamak mümkün değil. Kızıma baktığım için aylık 870 lira evde bakım parası alıyorum. Ayrıca bize üç aydan üç aya da 950 lira engelli maaşı veriliyor. Bunun dışında da başka bir gelirimiz yok, yeşil kartlıyız. Bununla geçinmeye çalışıyoruz. Evimizde özel engelli hasta yatağı olmaması nedeniyle kızım kanepede uyumak zorunda kalıyor. Her gün sabahın erken saatlerine kadar sayıklayıp duruyor. Sürekli yatmaktan sırtında yaralar çıktı. Tüm gece, O'nun başında ayrılamıyorum. Geçtiğimiz günlerde kızımla birlikte tedavi amacıyla İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittik. Sevda'yı engelliler için geliştirilen bebek arabasına bindirdim. Sevinci görülmeye değerdi. O engelli arabasından almak istedim. Fakat maddi durumuz iyi olmadığı için alamadım. Doktorlar sürekli olarak, "Sevda'yı gezdirin, sosyalleşmesi lazım" diyor. Fakat engelli bebek arabası olmadığı için dışarı çıkaramıyoruz." dedi.

Anne Torlup, ağır engelli raporu bulunan kızının mutluluğu için hayırseverlerden kızının ihtiyacı olan bebek arabası benzeri engelli arabası ve hasta yatağının alınması için hayırsever ve yetkililerden yardım istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Zihinsel ve bedensel engelli Sevda Torlup'un görüntüsü

-Anne Serap Torlup ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan YALKALK / TORBALI(İzmir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================

17)TURİZM MERKEZİ UZUNGÖL'DE İMAR KİRLİLİĞİ YAŞANIYOR

TRABZON'un Çaykara İlçesi'nde dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de otel, pansiyon ve iş yerleri sayısının gün geçtikçe artması bölgede imar kirliğine neden oluyor.

Bölge turizminin göz bebeği konumunda olan ve her yıl binlerce turist tarafından ziyaretçi akınına uğrayan Uzungöl'de imar sorununa çözüm bulunamadı. Doğa harikası Uzungöl'ün geçmiş yıllardaki görüntüsü ile son günlerdeki görüntüsü arasındaki farklılık dikkat çekiyor. Yaşanan farklılığa bölgedeki yapılaşmanın hızlı ve plansız artışı neden olurken, çevre sakinlerinin de evlerini pansiyona ve apart otele dönüştürdükleri göze çarpıyor. Son dönemde, Suudi Arabistan başta olmak üzere körfez ülkelerinden gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Uzungöl'de otel, apart otel, pansiyon ve iş yeri sayısının plansız şekilde artışıyla birlikte imar kirliliği yaşanmaya başlandı. Sezonun başlaması öncesinde bölgede birçok otel ve iş yerinde  de tadilat işlemi başlatılması dikkat çekti.

800 KİŞİYE KISMİ AF

İmar kirliğinin önüne geçmek için yürütülen çalışmalarda 2004 yılında, 'Özel Çevre Koruma Alanı' ilan edilen Uzungöl'de ev yapan, ya da evlerini apart otele, pansiyona ve işyerine dönüştüren yaklaşık 800 kişi hakkında 2 ile 5 yıl arası hapis cezası istemiyle, 'İmar Kanunu'na muhalefet' suçlamasıyla dava açılmış, 15 Temmuz'dan sonra çıkarılan kısmi af sayesinde bu kişiler cezaevine girmekten kurtulmuştu.

DUVARLAR AĞAÇLARLA KAPLANIYOR

Bitki örtüsü ve yaban hayatı bakımından çok zengin bir bölge olan ve 1989 yılında, 'Tabiat park' ilan edilen Uzungöl'ün çevresinde inşa edilen taş duvarlarının önüne, görüntü çirkinliğini gidermek için dikilen ağaçların da uzadığı gözlendi.

GÖL ÇEVRESİ AYDINLATILIYOR

Uzungöl'de, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla göl çevresinde başlatılan aydınlatma çalışmaları da sürüyor. Bölgenin çehresini değiştirecek olan 2 buçuk milyonluk projeyle gölün çevresi aydınlatılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (ARŞİV HAVADAN GÖRÜNTÜ)

------------------------

-Havadan Uzungöl'den görüntü

-Çevreden detaylar

-Genel ve detay

----------

-Uzungöl 'den farklı görüntüler

-Binalar, tadilat çalışmaları

-Detay görüntüler

Haber-Kamera : Fatih TURAN / TRABZON,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

18)USTA KARİKATÜRİSTLER ÇOCUKLARLA BULUŞTU

AYDIN Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 34'üncü Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması etkinlikleri kapsamında seçici kurul üyeleri, öğrencilerle birlikte karikatür çalışması yaptı. 34'üncü Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın seçici kurul üyeleri Bodrum'daki TED Koleji öğrencileri ile bir araya geldi. Milta Bodrum Marina Çarşısı'nda gerçekleşen etkinlikte, 25 öğrenci, seçici kurul arasında yer alan Tan Oral, Ercan Akyol, Piyale Madra, Rudy Gheysens (Belçika), Mohsen Nouri Najafi (İran), Peter Nieuwendijk (Hollanda), Joel Pett (ABD) ve Cristina Sampaio (Portekiz) ile birlikte karikatür çalışması yaptı. Öğrenciler, usta karikatüristler ile sohbet edip, çizim yapmaya başladı. Karikatür çizmenin temel kurallarını öğrenen öğrenciler, keyifli zaman geçirdi. Çizime yetenekli öğrencilerin katıldığı etkinlikte, bazı öğrenciler usta kalemlere çalışmalarını da gösterdi.

34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Jüri Başkanı Tan Oral, oldukça yorucu bir çalışmayı tamamladıklarını söyleyerek, "Sonunda bizi mutlu eden bir sonuca vardık. Bugün de çocuklarla karşılıklı çizgi yarışı yapıyoruz. Karşıma gelen çocuklar çok hevesli, çok neşeli ve sağlıklılar. Rahat bir şekilde çiziyorlar, siliyorlar. Bu yaş için bu kadarı yeterli. İlerisi için önce bir meslek sahibi olmaları gerektiğini düşünüyorum" dedi.

34. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması etkinlikleri 21-28 Haziran tarihlerinde dereceye giren ve başarı ödülü alan karikatürlerin Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi'nde sergilenmesiyle sona erecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Öğrencilerin çizim yapmasından görüntü,

-Karikatüristler ile çocukların sohbet etmesinden görüntü,

-Jüri Başkanı Tan Oral ile röp,

-Toplu fotoğraf çekiminden görüntü.

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM(Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Uzungöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title