Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

ADANA'da Beta Sulama ve Fidancılık firmasının düzenlediği '7'nci Meyve Bayramı' renkli görüntülere sahne oldu.

//////////

Meyve bayramında buluştular

ADANA'da Beta Sulama ve Fidancılık firmasının düzenlediği '7'nci Meyve Bayramı' renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte En Güzel Erik Yarışması da yapıldı.

Merkez Sarıçam İlçesi'ndeki Gökbuket Köyü'nde bulunan Beta Sulama ve Fidancılık firması tesislerinde yapılan '7'nci Meyve Bayramı'na, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Vali Yardımcıları Durmuş Gencer, Adem Yılmaz ve Mustafa Yüksel Karadağ, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Adana Arı Yetiştiriceleri Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu ve İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül ile çok sayıda üretici katıldı.

JÜRİ ÜYESİ OLDULAR

Beta Sulama ve Fidancılık firması sahibi Gürsel Tanrıver etkinliğe katılan konuklarıyla yakından ilgilendi. Şölene katılanlara yöresel yemekler ve meyveler ikram edildi. Bayram kapsamında En Güzel Erik Yarışması da gerçekleştirildi. Jüri koltuğuna oturan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Vali Yardımcıları Adem Yılmaz ve Mustafa Yüksel Karadağ, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ile İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, en güzel eriği seçmek için tatlarına baktı. Yapılan oylama sonucunda, 'NÇS Tarım' firmasınca üretilen erik birinci, üretici Mustafa Kemal Sönmez'in erikleri ikinci ve İlyas Cemper'in erikleri üçüncü seçildi. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA,

///////////

Şakirpaşa Konağı'na restorasyon

ADANA Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı

///////////

Mobil vergi aracı

ADANA'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi vergi tahsilatı ve beyan verme işlemlerinde kullanılmak üzere mobil araç oluşturdu. Özel olarak dizayn edilen araçta vatandaşlar belediye ile ilgili birçok işlemlerini gerçekleştirebilecek. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ilk defa böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi. Çelikcan "Bu mobil aracımızla vatandaşlarımız emlak beyanı ve vergi tahsilat işlemlerini gerçekleştirebilecekler. En uzaktaki mahallemiz 45 kilometre. Belirli zamanlarda araçlarımız mahallelere ve beldelerimize giderek vatandaşlarımızı yormadan hizmeti ayaklarına götürüyoruz" dedi. Başkan Çelikcan, gecizi araçta görev yapan belediye personelinin, gittikleri bölgelerde vatandaşların çeşitli konulardaki istek ve taleplerini de alacağını sözlerine ekledi.

ADANA,

işbirliği ile kursiyerlerin ürünlerinden oluşan sergi açıldı. HEM'de verilen kurslara katılanların ürettiği el emeği göz nuru ürünler, 4. Soli Güneş Festivali kapsamında sergilendi. Serginin açılışına Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı.

Mezitli Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Eroğlu açılış konuşmasında şu ana kadar 107 dalda 597 kurs açıldığını, 11 bin 606 kişinin bu kurslara katıldığını söyledi. Eroğlu, festival alanında açılan 15 stantta, ahşap boyama, yağlı boya resim, mefruşat, nakış, aşçılık, vitray, ahşap şekillendirme, heykel, gümüş takı ve rölyef eserlerinin sergilendiğini kaydetti.

MERSİN,

//////////////////////

MDOB, Carmen ile Aspendos'da

MERSİN Devlet Opera ve Balesi

,

////////////////////////

Taşkuyu Mağarası turizme kazandırılacak

TARSUS Belediyesi'nin hazırladığı Taşkuyu Mağarası'nın Turizme Açılması Projesi, Çukurova Kalkınma Ajansı suların damlaması ile oluşmuşlardır. Buna karşılık duvarlarda perde ve duvar damlataşları, tabanda ise örtü damlataşları ile damlataş havuzları gelişmiştir. Proje kapsamında mağaranın turizme açılması için merdivenler, yürüyüş platformları, seyir platformları, aydınlatma ve tanıtım levhaları yapılacaktır. Taşkuyu Mağarasının restore edilerek ziyarete açılması ile kentimize önemli bir turistik alan daha kazandırılmış olacaktır. Mevcut potansiyelinin yanında bu mağaranın da turizme açılması ile turistlerin kentimizde daha fazla zaman geçirmeleri hedeflenmektedir."

Tolunay DUMAN / TARSUS

/////////////////////////////

Mersin ESOB Çağ Üniversitesi işbirliği

MERSİN Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Çağ Üniversite arasında eğitim, araştırma ve işbirliği protokolü imzalandı. Protokole, Birlik Başkanı Talat Dinçer ile Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Bedestenci imza attı.

Mersin ESOB Başkan Danışmanı Mustafa Görgen'in de hazır bulunduğu imza töreninde konuşan Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, esnafın önemli sorunları bulunduğunu vurguladı. Rektör Bedestenci, karşılıklı diyalog ve bilimsel veriler ışığı altında bu sorunlara çözüm aramak, esnafın teknolojik gelişimine katkı sunmak adına bu protokolü imzaladıklarını söyledi. Çağ Üniversitesi'nin bir bölge üniversitesi olduğunu kaydeden Bedestenci, "Bize gelecek talepleri bünyemizdeki uzman akademisyen arkadaşlarımızla karşılıklı iletişim kurarak çözmeye gayret edeceğiz. Bu protokolün esnafımız ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ise, kentin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunmanın yanı sıra, esnaf sanatkarların bilgi ve tecrübe yönünden güçlendirilmesine katkı sunmayı amaçladıklarını belirtti. Dinçer, "Burada bizlere düşen görev, bu bilim yuvasının çabalarından esnaf ve sanatkar camiasının olabilecek en büyük katkıyı almasını sağlamak ve esnafla üniversiteyi bir platformda buluşturmak" diye konuştu.

MERSİN,

///////////////////////

Mersin eğitiminde çifte başarı

EĞİTİMDE Kalite Yönetimi Uygulamaları 9'uncu Paylaşım ve Ödül Töreni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katılımıyla Ankara'da yapıldı. Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün de katıldığı ödül töreninde Mersin En İyi Ekip ve En İyi Okul/Kurum kategorilerinde dereceye girdi.

2012-2013 kalite uygulamaları sürecine 3 bin 449 kurum ve ekibin başvuruda bulunduğu yarışmada

20 kurum finale kaldı. Mersin Yenişehir Suphi Öner Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu

1. Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan Vali Celalettin Cerrah, 2004 yılında OSB'de sadece 7 fabrika hizmet verirken şu an aktif olarak 110 fabrikanın bulunduğunu belirterek, "Burada yaklaşık 11 bin işçi çalışıyor" dedi.

OSMANİYE'NİN YÜZ AKI

Vali Cerrah, 1994 yılında kurulan OSB'nin Osmaniye'nin 'yüz akı' olduğunu söyledi. İlk etapta 100 hektar alanda kurulan tesisin, bugün 700 hektara ulaştığını vurgulayan Vali Cerrah şöyle devam etti: "Bölgemizin alt ve üst yapısı tamamlanmıştır. Yönetime geldiğimiz günlerde barakalarda yıllarca görev yapan Organize Sanayi personelimiz şu an içinde bulunduğumuz modern bir binaya kavuşarak sizlere daha kaliteli hizmetler sunmaktadır. Yine göreve geldiğimiz günlerde Organize Sanayi Bölgemizin 11.5 milyon TL. borcu vardı. Bizler yönetime geldiğimizde tahsilatları hızlandırarak 3 ay gibi kısa bir sürede borçların tamamının ödenmesini sağladık. Şu an hiçbir kişiye ve kuruma borcumuz olmadığı gibi hesabımızda 5.5 milyon TL birikimimiz bulunmaktadır. Ayrıca yıl sonuna kadar kamulaştırma bedellerinden gelecek olan paralarla birlikte kasamızda bunun bir misli daha para olacaktır."

BÖLGE HALKINA İSTİHDAM

OSB'de çalışan 11 kişiden yaklaşık 6 bin 500'ünün Osmaniyeli olduğuna dikkat çeken Cerrah şunları kaydetti: "Ancak bizler bölgemiz için bunlar yetmez diyerek daha büyük hizmetler için gayret ediyoruz. Üçüncü etap çalışmalarımızda 245 hektarın içerisinde 436 dönüm arazinin kamulaştırması yapılmış durumdadır. Ayrıca 9.6 milyon TL kamulaştırma bedeli ödenmiştir. Bu bölgede alt yapı çalışmaları tamamen bitirilmiş olup, üst yapı çalışmaları sanayicilerimizin inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra yapılacaktır. Ayrıca Organize Sanayi Bölgemizde ağaçlandırma çalışmalarına büyük bir hızla devam etmektedir. OSB-PTT işbirliği ile Organize Sanayi Bölgemize 25 bin fidan dikimi yapılmıştır. Yine Eski Bölgede yeşil alan gösterilen yerlerde ki ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

//////////////

TORTEK öğrencilerine tam not

MERSİN'in merkez Toroslar İlçesinde 50 merkezde, 25 branşta, 76 usta öğretici tarafından yürütülen Toroslar Teknik Eğitim Kurslarına

,

////////////

Sertifikalı emlakçı oldular

OSMANİYE'nin Kadirli ilçesinde Mesleki Eğitim Merkezi tarafından açılan 'Emlak Komisyonculuğu' kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerler sertifikaları verildi. Sertifika töreni Karatepe Park Otel Restaurant'ta yapıldı. Törende konuşan Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Başyardımcısı Remzi Beyoğlu, her alanda ve eğitim ihtiyacı hissedilen her yerde kurs açılacağını belirtti.

Mesleki Eğitim Merkezi olarak kursiyerlerin başarısının kendilerini her zaman mutlu ettiğini ifade eden Beyoğlu, "108 saat süreli, hafta içi 5 gün süreyle açılan ve yaklaşık 1 ay süren Emlak Komisyonculuğu kursumuza 18 kursiyer kayıt yaptırdı. Kursiyerlerimizden tamamı kursu başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazanmışlardır" dedi.

Programa Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Cinkara, Kadirli Belediyesi İmar Müdür Fahrettin Keskin, Av. Tülin Abidinoğlu, Cihan İnşaat Sahibi Mimar Hasan Civanoğlu ve kurs öğretmenleri ile davetliler katıldı.

Efendi ERKAYIRAN /Kadirli,

Başkanı Dursun Göktaş, Erdemli ilçesinde yeni Türk Ticaret Kanunu,

////////////

Yetki belgesi almayan canlı hayvan ticareti yapamayacak

OSMANİYE Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Ahmet Öztekin, canlı hayvan ticareti yapan satıcıların yetki belgelerini almaları konusunda uyardı. Öztekin, gerekli belgeleri almayanların 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren konuyla ilgili çalışma yapamayacağını söyledi.

Konuyla ilgili vatandaşların gerekli belgeleri almak için faaliyette bulundukları yerin bağlı olduğu İl - İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine en geç 1 Ekim 2013 tarihine kadar başvurmasını isteyen Öztekin şu açıklamayı yaptı:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde bir yönetmelik yayımlayarak doğrudan ya da dolaylı olarak sığır cinsi hayvanlar, koyun ve keçi türü hayvanlar ile domuz türü hayvanların alım ve satımını yapan satıcıların, teknik, hijyenik ve sağlıklı şartlarda çalışmalarını sağlamak ve hayvan hastalıklarının yayılmasını engellemek amacıyla satıcılara çalışma izni verilmesi ve denetlenmesi ile ilgili usul ve esasları belirlemek amacıyla bir düzenlemeye gidilmiştir. Hayvan ticareti yapanların İl Müdürlüğümüze müracaatta bulunarak gerekli izin ve belgeleri almaları gerekmektedir. Müracaatta bulunarak gerekli belge ve yetkiyi almayanlar satın aldıkları hayvanları bir aydan önce satamayacaklardır.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

/////////

İtfaiyeciye nükleer bilgilendirme

MERSİN'in Tarsus İlçe İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, nükleer, biyolojik, kimyasal ve konvansiyonel silah tehditlerine karşı korunma yöntemleri ve patlama kaynaklı yangınlara müdahale konusunda bilgilendirildi. Belediye Tesisleri Yeşil Salon'da verilen seminere Uluslararası İlişkiler ve Güvenlik Uzmanı Prof.Dr Mesut Hakkı Caşın, Sağlık ve Afet Yönetimi Uzmanı Prof.Dr. Nilgün Sarp, Adli Tıp Uzmanı Prof.Dr. Nevzat Alkan ve Güvenlik ve Strateji Uzmanı Dr. Süleyman Özmen konuşmacı olarak katıldı. Seminerin açılışında konuşan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz günün şartlarında bu tür eğitimlerin önemine dikkat çekti. Daha sonra uzmanlar, itfaiye teşkilatında görevli personele nükleer, biyolojik, kimyasal ve konvansiyonel saldırılara karşı korunma yöntemlerini anlattı.

Tolunay DUMAN/TARSUS

///////////

Dilenciye geçit yok

MERSİN'in Tarsus İlç e Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent içerisinde dilencilik yapmak isteyenlere göz açtırmıyor. Başta kentin işlek caddeleri ve cami önleri olmak üzere, hastane bahçelerinde dilenerek para toplayanlara yönelik çalışma yapılıyor. Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaptıkları çalışmada dilenen 5 kişiyi yakaladı. Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne getirilen dilencilerin üzerinden çıkan parala el konulurken, Kabahatler Kanunu'na göre cezai işlem uygulandı.

Tolunay DUMAN/TARSUS - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title