Haberler

Devlet Bakanı Olan Mehmet Şimşek'in Köyünde Sevinç

İngiltere'nin Başkenti Londra'da Merrill Lynch Ekonomisti İken AK Parti'den Gaziantep 1. Sıradan Milletvekili Adayı Olarak Meclis'e Giren ve Başbakan Erdoğan Tarafından Devlet Bakanlığı'na Atanan Batmanlı Mehmet Şimşek'in Yakınları Büyük Sevinç Yaşıyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Merrill Lynch ekonomisti iken AK Parti'den Gaziantep 1. sıradan milletvekili adayı olarak Meclis'e giren ve Başbakan Erdoğan tarafından Devlet Bakanlığı'na atanan Batmanlı Mehmet Şimşek'in yakınları büyük sevinç yaşıyor.

Batman'ın Gercüş ilçesi Arıca köyünde bulunan 2 katlı taştan yapılmış evde büyüyen Mehmet Şimşek'in ağabeyi Selahattin Şimşek, kardeşinin çocukluk yıllarını anlattı. Gercüş'e bağlı Arıca köyünde doğup büyüdüklerini belirten Şimşek, kardeşi Mehmet'in çocukluk yıllarında sakin, sessiz ve zeki bir çocuk olduğunu belirtti. Bakan Şimşek'in ailenin en küçük ve 9. çocuğu olduğunu söyleyen ağabey Şimşek, "Gaz lambası ışığında çalışırdı. Sakin ve zeki bir çocuktu. Ama çok çalışırdı. Masa ve sandalye olmadığı için

ders çalışırken saman yastıklarının üzerinde çalışırdı" dedi.

Bakan Şimşek'in liseyi Gercüş'te okuduğunu ifade eden Selahattin Şimşek, "Lise yıllarında hep İngilizce çalışırdı. O dönemin zor şartlarına rağmen İngilizce'yi kendi kendine öğrendi. Sosyal, kültürel aktivitelere de meraklıydı. Mardinspor'da futbol oynadı. Ama zor bir öğrencilik dönemi oldu. Arıca köyü ve Gercüş arasındaki 12 kilometrelik yolu yaya olarak gidiyorduk. Kar kış demeden okuluna devam etti. Hep kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştı. Çalışmasının karşılığını aldı ve sürekli yükseldi.

Etibank'ın bursuyla İngiltere'ye gitti. Türkiye'ye dönünce bir menkul kıymetler şirketinde çalıştı. ABD Büyükelçiliği'nde 2-3 yıl çalıştı. ABD'nin Washington kentinde çalıştı. Son olarak da Londra'da görev yaptı" diye konuştu.

Bakan Mehmet Şimşek'in dayısının oğlu A. Kerim Turan da, Şimşek'in çok dürüst ve zeki biri olduğunu söyledi. Yaş olarak Bakan Mehmet Şimşek'ten büyük olduğunu dile getiren Turan, "Mükemmel bir çocuktu. Dört dörtlüktü. Çok dürüst ve zekiydi" dedi.

Annesinin ölümünden sonra kendisini öğretmen olan ağabeyi Nazmi Şimşek'in büyüttüğünü belirten Turan, bakanlığa atanan Şimşek'ten köy için destek beklediklerini açıkladı. Genel olarak bölgeye sanayinin gelişmesi için destek beklediklerini dile getiren Turan, köy için ise su, kanalizasyon, yol ve sağlık ocağı istediklerini söyledi.

Bakan Şimşek'in küçük yaşında annesini kaybetmesinden sonra ağabeyi Nazmi Şimşek tarafından büyütüldüğünü ifade eden yengesi Fasla Şimşek, Şimşek'in 4 yaşında yanına geldiğini ve ortaokulu bitirinceye kadar evlerinde kaldığını söyledi. Bakan Şimşek'in çok iyi, çok çalışkan ve zeki olduğunu belirten Fasla Şimşek,

"Hiç yaramazlık yapmazdı. Beni hiç üzmedi. Ortaokulu bitirince liseyi okumak için Gercüş ilçesine gitti" şeklinde konuştu.

Dayısının hanımı Behiye Çetin de, Bakan Şimşek'i uzun yıllardan bu yana görmediğini belirterek, Arıca köyünün örnek köy yapılması için kendisinden yardım beklediklerini ifade etti. Köy sakinlerinden Mehmet Ekinci ise, köyde su ve kanalizasyon sıkıntısının yaşandığını söyleyerek, bunların çözülmesini istedi.

Köy muhtarı Mehmet Emin Turan da, Bakan Şimşek'in çocukluğunda çok zeki ve çalışkan olduğunu dile getirerek, köylü olarak kendisinden taleplerinin su ve sağlık ocağı olduğunu vurguladı.

(ZG-FA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title