Haberler

Develer Bile Suriye'den Kaçıyor

Güncelleme:

Suriye'de çıkan çatışmalarda bomba ve silah seslerinden etkilenen 4 deve, mayınlı araziyi geçerek Türkiye'ye geldi.

Suriye ordu birlikleri ile muhalifler arasında çıkan çatışmalarda bomba ve silah seslerinden etkilenen 4 deve, mayınlı alandan Türkiye'ye geldi.

Öncüpınar Hudut Bölük Komutanlığı sorumluluk alanında mayınlı alandan Türkiye'ye giren 4 deve, mayınlı alandan geçtiği sırada tellere takılarak yaralandı. Koruma altına alınan develer, Cumhuriyet Savcılığı'nın kararı ile Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne teslim edilme kararının ardından Gaziantep'e gönderildi.

DEVELER, SURİYE'DE ZENGİNLER TARAFINDAN YETİŞTİRİLİYOR

Develer, Suriye'de soylu aileleri ve zenginler tarafından yetiştirilirken, turizm amaçlı olarak kullanılıyor. Ülkeyi ziyaret eden turistlerin gezdirilmesinde kullanılan develerin sütü, zengin ve soylu aileler tarafından tüketiliyor. Deve yetiştiriciliği Suriye'de hobi olarak yapılırken, ülkede büyük deve çiftlikleri olduğu ve yılın belirli aylarında deve güreşi yapıldığı öğrenildi.

Bu arada AA Muhabiri Sinan Gül, Suriye ordusunun Halep'e Selahaddin, Sukkeri ve Seyfud Devle mahalleleri olmak üzere 3 noktadan tanklarla Halep'e girdiğini, daha sonra tank saldırısının hava bombardımanı ile desteklendiğini anlattı. Saldırılarda ilk belirlemelere göre Özgür Suriye Ordusu'ndan 5 asker ile 15 sivilin yaşamını yitirdiğini kaydeden Gül, saldırıların artarak sürdüğünü, can kayıplarının artabileceğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sinan Gül Gaziantep Türkiye Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title