Haberler

Malta'da öldürülen Pelin Kaya'nın katili 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Güncelleme:

Malta'da geçtiğimiz yıl, kaldırımda yürüyen Türk iç mimar Pelin Kaya'yı doğum gününde otomobiliyle ezerek öldüren ve suçunu geçtiğimiz ay kabullenen katil Jeremie Camilleri'e, çıktığı davada 40 yıl hapis cezası verildi.

Yarı Fransa yarı Malta vatandaşı olan 34 yaşındaki Camilleri'nin, 18 Ocak 2023'te Pelin Kaya'yı kasten öldürmekten tutuklu yargılandığı davanın son duruşması, Valetta Adliyesi'nde yapıldı. Duruşmaya hayatını kaybeden Pelin Kaya'nın ailesi de katıldı. Mahkeme başkanı, Camilleri'yi suçlu bularak 40 yıl hapis cezası verdi.

SUÇUNU ŞUBAT AYINDA İTİRAF ETTİ

Olay gününden beri tutuklu yargılanan ve suçunu hep inkar eden Jeremie Camilleri,geçtiğimiz ay 5 Şubat'ta ifade değiştirerek Kaya'yı öldürdüğünü itiraf etmiş ve hakkındaki tüm suçlamaları kabul etmişti.Bunun üzerine, savcılık ve savunma tarafı itiraf anlaşması üzerinde mutabık kalmış, Kaya ailesi de yargılamanın daha fazla uzamaması ve katilin bir an önce ceza alması için itiraz etmeyerek buna rıza göstermişti.

Malta'da öldürülen Pelin Kaya'nın katili 40 yıl hapis cezasına çarptırıldıJeremie Camilleri

Hayatını kaybeden Pelin Kaya'nın ablası Derya Kaya, kardeşini öldüren katil Jeremie Camilleri'nin 40 yıl hapis cezasına çarptırılmasıyla ilk sürecin tamamlandığını belirterek, "Alabileceği maksimum ceza 40 yıldı. Onu da aldık, itiraf ettirerek aldık en azından. Attığımız adımların doğru olduğunu düşünüyorum." dedi.

YARGIÇ, EN ÜST SINIRDAN CEZA VERDİ

Derya Kaya, "Kadın yargıçtı. Yargıcın yüzünden, ses tonundan anlayabildiğimiz şey bayağı öfkeli olduğuydu. Bütün süreci Maltaca okudu. Sonra da kendi yorumunu ekledi. Yargıç şunu söylemiş; 'Bana kalsa bu davada verilecek ceza, ömür boyu hapistir. İtiraf ettiğin için yasalar, 40 yıl ceza vermeme izin veriyor. Dolayısıyla ben yapılan 37 yıllık anlaşmayı feshedip, 40 yıl ceza veriyorum.' Üzerine de etrafa verdiği zarardan yaraladığı insanlardan vesaire cezaları da paraya çevirip, yanılmıyorsam 27 bin avro civarında tazminat çıkardı. Bunu ödeyemediği her süre için de hapis cezasına ilave yapılacağını söyledi." ifadelerini kullandı.

Kaya, bu noktada hakimin itiraf anlaşmasına dayanarak savcılığın istediği 37 yılın üzerinde ceza vermesi sebebiyle savunma tarafının 2 haftalık bir itiraz süresinin olduğunu, itiraz edilirse davanın jürili aşamaya geçeceği bilgisini verdi. Derya Kaya, avukatlarının da kendisinin de savunma tarafından bu karara bir itiraz geleceğini düşünmediğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Malta'nın Gzira kentinde Testeferrata Caddesi'nde 18 Ocak 2023'te saat 01.00 sularında Jeremie Camilleri'nin kullandığı araç, bir restoranın önünde yürüyen Pelin Kaya'ya çarpmıştı. Görgü tanıkları, Camilleri'nin, aracından inerek Kaya'ya taş attığını, yardım etmek isteyenlere de engel olduğunu aktarmıştı. Malta polisi, saldırgan tavırlar sergileyen Camilleri'yi elektroşok tabancası yardımıyla gözaltına almıştı. Camilleri, çıkarıldığı mahkemede, "kasten öldürme" suçundan tutuklanmıştı. Pelin Kaya'nın cenazesi 22 Ocak 2023'te İstanbul'da toprağa verilmişti.

Malta'da öldürülen Pelin Kaya'nın katili 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak: AA / Güncel

Pelin Kaya Mimar Malta Malta Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

Nidhogg Nors:

İşte adalet gibi adalet. Elin gavuru bizim türk kızının hakkını ararken biz kendi vatandaşımızın hakkını arayamıyoruz. Müslüman olmak şartıyla (mesela somalili biri) türkiyede insan öldürüp ceza almadan gidebilir.

50
11
yanıtYanıtla
Anonim:

Müslüman Olmak Şartıyla Dediğin Kısmı Anlayamadım????

yanıt3
yanıt0
Everlasting Echo:

Elalemin yargısına bizim yargıdan daha çok güvenir olduk. Düştüğümüz hale bak.

46
2
yanıtYanıtla
atilla çekiç:

bu olay trafik kazası ve adamın suçu kabul etmesi ve cezayı türkiye ile kıyaslasak. acaba adam 3 yıl yatar mıydı

5
0
yanıtYanıtla
İsmail Alican Gökmenoğlu:

Türkiye'de de Müslüman Somali'li cinayet işleyip gidebiliyor.

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title