Haberler

Dershanelerin Kapatılmasına Bir Tepki De Van'dan…

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) dershanelerin kapatılmasıyla ilgili taslağa Van'dan da tepki geldi.

Bişar Ulutaş / VAN

Taslağa tepki gösteren Van'daki dershane yöneticileri basın açıklaması yaparak, tepkilerini dile getirdi. Dershaneler adına açıklamayı yapan Lokman Tekin, dershanelerin kapatılmasının birçok sorunu da beraberinde getireceğini belirterek, öğrenci velilerine destek çağrısında bulundu.

Dershanelerin ve okuma salonların kapatılmasıyla ilgili hazırlanan taslağa bir tepki de Van'daki dershane yöneticilerinden geldi.

Van Sanayi Ve Ticaret Odası'nda düzenlenen (VAN TSO) basın açıklamasına ilde eğitim veren bütün dershanelerden birer yönetici katıldı. Dershaneler adına açıklama yapan Eğitimci Lokman Tekin, dershanelerin kapatılmasının hiç kimsenin yararına olmadığını ifade etti. Aksine dershanelerin kapatılmasının yüz binlerce çalışanı mağdur edeceğini aktaran Tekin, Öğrencilerin eğitimine katkı sağlayan dershanelerin aynı zamanda devlete vergi veren birer kurum olduğunu belirtti.

Dershanelerin sebep değil sonuç olduğunu hatırlatan Tekin, "Gençlerimizi geleceğe hazırlayan dershanelerimize dokunmayın. Biz bugün, nitelikli eğitim ihtiyacını karşılayacak önlemleri almaları yetkililerin bizlerle omuz omuza vermelerini isterdik. Biz bugün, gençlerimizin geleceklerine adım atarken, onları motive edecek, yüreklendirecek etkinlikler için yetkilileri yanımızda görmek istedik. Biz bugün, gençlerimizin hayallerini öldüren, onları hayal kırıklığına uğratan yetkilileri görmek istemezdik.'' Şeklinde konuştu.

Dershaneleri genelde maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin tercih ettiğini aktaran Tekin, "Dershanelere giden öğrenciler, genellikle orta ve düşük gelirli ailelerin çocuklarıdır. Bu aileler, özel okullardan çok daha az masraflı olan dershanelere çocuklarını göndererek, varlıklı ailelerin çocuklarıyla yarışır düzeye getirmeye çalışmaktadırlar. Bu yüzden dershaneler, çocuklarımızın daha iyi yaşam koşullarına sahip olmalarını isteyen ve bu konuda onları en iyi destekleyen kurumlardır." Dedi.

"VELİLERİMİZİ DESTEĞE ÇAĞIRIYORUZ"
Türkiye'de birçok konuda özgürlük taleplerinin yükseldiği bir dönemde öğrencilerin özgürlük talebinin engellenemeyeceğini vurgulayan Tekin, konuşmasına şöyle devam etti: "Yarışın iyice kızıştığı günümüzde, öğrencilerin en iyi olma ve başarma potansiyellerini destekleyen en iyi kurumlar, dershanelerdir. Bu yüzden dershaneleri kapatmak, çağdaş eğitim modellerine yakışmadığı gibi, gençlerimizin de gelişmelerinin önüne engel koyacaktır. Her ne koşulda olursa, biz eğitim alanında Van'a ve Van halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle bütün öğrencilerimizi ve velilerimizi, bizleri desteklemeye çağırıyor. Tepkilerini ortaya koyan ve kurumlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Bişar Ulutaş Lokman Tekin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title