Haberler

'Dermatolojide Son Trendler' Liv Hospıtal'da Masaya Yatırıldı

Güncelleme:

Liv Hospıtal eylül ayıyla birlikte sağlık söyleşilerine kaldığı yerden devam ediyor.

Liv HOSPITAL eylül ayıyla birlikte sağlık söyleşilerine kaldığı yerden devam ediyor. Bugün düzenlenen söyleşide Dermatoloji Uzmanı Dr. Ahmet Günay dermatoloji alanındaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Yoğun bir katılımın olduğu söyleşinin moderatörlüğünü yazar-yönetmen Gani Müjde yaptı.

Dermatolojide son trendlerin masaya yatırıldığı, söyleşide Liv HOSPITAL Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Günay saç dökülmesi, benler ve deri kanserleri, aşırı terleme gibi hastalıkların yanı sıra lazer uygulamaları, botoks, peeling uygulamaları ve en son gelişmeleri de katılımcılara aktardı. Ekranların sevilen yüzü deneyimli yazar-yönetmen Gani Müjde'nin de moderatörlüğünü yaptığı söyleşiye cemiyet hayatının tanınmış yüzlerinin yanı sıra, Yılmaz Morgül, Ceyhun Yılmaz, Ali Atıf Bir ve Altan Gördüm gibi bir çok ünlü isim de katıldı.

Hemen herkesin vücudunda olan benlerin aslında sağlık için zararları olmadığın ancak renk ve şekil değiştiriyorsa tehlike sinyalleri çaldığını söyleyen Liv Hospital Dermatoloji Uzmanı Dr. Ahmet Günay "Bende aniden büyüme olduysa, konturları düzensizleştiyse, şekli bozulduysa, rengi kuzguni siyah yani koyu siyaha döndüyse ve yanma, kaşınma, ağrı gibi belirtiler eşlik ediyorsa doktora başvurmak gerekiyor" diyor ve ekliyor: "Çıplak gözle ya da dermatoskop isimli cihazla muayene yapılır. Sonra da benin çıkartılmasına ya da biyopsi alınıp alınmaması gerektiğine karar verilir. Risk faktörü saptanır. Risk olsa da benin erken dönemde çıkartılması hastalığın tedavisi için yeterlidir"dedi. Söyleşinin ardından soru-cevap bölümü ile etkinlik son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Günay Gani Müjde Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title