Haberler

Derenin farklı renkte aktığı iddiası -

İnegöl ilçesinde bulunan Kulaca Deresinin farklı renkte aktığı iddia edildi.

İnegöl ilçesinde bulunan Kulaca Deresinin farklı renkte aktığı iddia edildi.

Kulaca Köyü içinden geçen Kulaca deresindeki renk değişimi tedirgin etti. Dereyi gören köylüler durumu yetkililere bildirdi. Yapılan araştırmalar sonrası dereye Bilal Köyü mevkisinde dere kenarına dökülen mermer tozunun karıştığı belirlendi.

Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, dere kenarına dökülen mermer tozunun dereye karıştığını belirterek, "Derenin bu şekle gelmesinin sebebi Bilal köyde mermer tozu dere kenarına dökülmüş. Mermer tozları derenin rengini değiştirmiş, dereyi bu hale getirmiş'' dedi.

Şu anda dereyi fidancıların kullandığını ifade eden Uğur, şöyle konuştu:

''Arazi sulanmadığı için tarım ürünlerine zarar vermez. Üretim zamanında olsa tarım ürünlerine zarar verirdi. Şu anda fidancılar sulama yapamıyorlar. İnşallah kısa zamanda temizlenir. Derenin kirletilmemesi gerekiyor. Halkın bilinçsiz olmasından kaynaklanıyor. Balıklara zarar verebilme ihtimali var. Daha önce de deremize kimyasallar salınmıştı. O zaman balık ölümleri olmuştu. Şu an balık ölümüne rastlamadık. Ama tabi mermer tozunun zararsız olduğu anlamına gelmez."

Uğur, jandarma komutanlığı ekiplerinin dere de incelemelerde bulunduğunu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin dereden numune aldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Uğur İnegöl Kulaca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title