Haberler

Depremzedenin Böbreği ile Hayata Tutundu

Van'da meydana gelen depremin ardından rahatsızlanarak tedavi için getirildiği Şanlıurfa'da yaşamını yitiren 4 yaşındaki Baran Arslantosun'un böbreği, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan operasyonla 15 yaşındaki Musa Ayraç'a nakledildi.

Van'da meydana gelen depremin ardından rahatsızlanarak tedavi için getirildiği Şanlıurfa'da yaşamını yitiren 4 yaşındaki Baran Arslantosun'un böbreği, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan operasyonla 15 yaşındaki Musa Ayraç'a nakledildi.

Van depreminin ardından beynindeki rahatsızlık nedeniyle tedavi için Şanlıurfa'daki özel bir hastaneye getirilen Baran Arslantosun'un, 5 günlük tedavinin ardından önceki sabah beyin ölümü gerçekleşti. Baba Cevdet Arslanoğlu'nun oğlunun organlarını bağışlamak istemesiyle Baran Arslanoğlu'nun iki böbreği ile karaciğeri, 2 saatlik operasyonla alındı ve böbreklerden biri Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi.

ŞANSI YAVER GİTTİ

Musa Ayraç, böbrek nakli olacağı haberini, tedavi için Bingöl'den gittiği Diyarbakır'da aldı. Sağlık Bakanlığı'nın tahsis ettiği özel uçakla dün saat 15.00'da Antalya'ya gelen Musa Ayraç, saat 20.00'da operasyon için ameliyathaneye alındı. Baran Arslantosun'a ait böbrek, yapılan başarılı bir operasyonla Musa Ayraç'a nakledildi. Sağlık durumu iyi olan Ayraç, yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak bugün normal servis odasına alındı.

İLK KEZ UÇAĞA BİNDİ

Böbreklerin normalden küçük olması nedeniyle 5 yaşından beri böbrek yetmezliği çeken ve 8 yıldır da diyalize giren Musa Ayraç, yaşadığı rahatsızlık nedeniyle ilköğretim 1'inci sınıftan sonra okulu bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle büyüme geriliği de bulunan Ayraç, kendisine hayat veren çocuğun ailesine teşekkür etti. Organ nakli için Antalya'ya gelirken hayatında ilk defa uçağa bindiğini ve çok heyecanlandığını ifade eden Ayraç, "İki mutluluğu bir arada yaşadım. Hem uçağa bindim hem de organ nakli oldum" dedi.

'AİLEYE MİNNETTARIZ'

Anne Türkan Ayraç da Antalya'da geçen yıl ulusal organ nakil sırasına girdiklerini dile getirdi. Ayraç, "Oğlumu tedavi için Bingöl'den Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne götürmüştüm. Tam orda telefon gelince sevinçten havalara uçtuk. Hemen yetkililerle görüştüm. Tarifeli uçak saatleri uygun olmadığı için Sağlık Bakanlığı'ndan özel uçak gönderildi. Şu an oğlumun sağlık durumu çok iyi. Böbrek bağışlayan depremzede aileye minnettarız" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title