Haberler

Depremin Merkez Üssü İnlice Köyü Beşik Gibi Sallanıyor

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı İnlice köyünde dün meydana gelen depremin artçı sarsıntıları devam ediyor.

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı İnlice köyünde dün meydana gelen depremin artçı sarsıntıları devam ediyor.

Dün saat 13.10'da yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen 4,8'lik depremin ardından en büyüğü 4,7, en küçüğü 2,8 olmak üzere tam 18 sarsıntı olan İnlice köyünde halk korkudan evlerine giremiyor. Can kaybının yaşanmadığı deprem ve ardından devam eden artçı sarsıntılarda metruk haldeki 14 evin yıkıldığını ifade eden muhtar Ali Güzel, ayrıca dev bir kayanın 5 parçaya ayrılmasının köy halkını tedirgin ettiğini bildirdi.

Dünkü depremde 211 yıllık tarihi caminin iç ve dış duvarlarında çatlaklar oluşturduğunu dile getiren Güzel, depremin 50 tonluk su deposunu da çatlattığını, depodan sızıntıların başladığını kaydetti. Deprem öncesi Koca Çeşme'nin su debisinde önemli bir artış kaydedildiğini ve suyun bir müddet bulanık aktığını ifade eden muhtar Güzel, korku ve endişenin kol gezdiği 20 haneli ve 60 nüfuslu köyün daha güvenli bir yere taşınmasını istedi.

Dünkü 4,8'lik deprem ve ardından devam eden artçı sarsıntılar yüzünden köyün doğu ve batı kesimlerinde heyelanlar oluştuğunu dile getiren muhtar Güzel, "Vatandaşlar evlerine giremiyor. 5 parçaya ayrılan dev kaya parçasının üzerimize düşmesi an meselesi. Bunun yanında köyün her yerinden sular kaynamaya başladı. Heyelan tehlikesinden korkuyoruz. Vatandaşları evlerine sokamıyorum. Tedbir alınsın. Devlet köyümüzü bize tahsis edilecek güvenli bir bölgeye taşısın. Biz her şeye razıyız" dedi.

Köy halkından Ahmet Key, "Dünkü 4,8'lik deprem hepimizin yüreğini bir kez daha ağzımıza getirdi. Çoluk çocuk evlere giremiyoruz. Devlet önceki depremler sonrası köyümüzü 1 kilometre mesafedeki güvenli bölgeye taşımak için bize arazi tahsis etmişti. Bunun için ben bir kooperatif kurdum. Şimdi o kooperatifin başkanlığını yapıyorum. Köyümüzü güvenli bölgeye taşısınlar. Biz de yardımcı olalım" dedi.

Vatandaşlar, depremden korunmanın tek çaresinin köyün bir an evvel güvenli bölgeye önce taşınması olduğunu savunuyor. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Güzel Kütahya İnlice Simav Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title