Haberler

Nihat Hatipoğlu'ndan depremle ilgili dikkat çeken sözler: Buna kader diyemeyiz

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Bilim adamlarının sözünün dini emir gibi olduğunu söyleyen Hatipoğlu, "Bundan sonraki süreçte onları dinlemek zorundayız. Geçmişte dinlemediğimiz için başımıza felaket gelmişse bunu kaderle ifade etmeyeceğiz. Kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır. Bir yıllık binalar yıkılıyor. Demek ki orada bir hile var." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük hasara neden oldu. Depremlerde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, 10 şehirde çok sayıda bina yıkıldı.

HATİPOĞLU'NDAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Deprem özel yayını gerçekleştiren ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bilim adamlarının sözünü dini emir gibi olduğunu söyleyen Hatipoğlu, kaderin tedbir almak olduğunu belirtti.

"BİLİM ADAMLARINI DİNLEMEK ZORUNDAYIZ"

Hatipoğlu, "Bilim adamlarının, işin uzmanlarının sözü, bizim için dini bir emir gibidir. Uzmanları dinleyeceğiz. Bundan sonraki süreçte onları dinlemek zorundayız. Geçmişte dinlemediğimiz için başımıza felaket gelmişse bunu kaderle ifade etmeyeceğiz. Kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır. "Akıldan daha büyük tedbir yok diyor" sevgili peygamberimiz. Bizim kader anlayışımızda bu vardır. Bütün tedbirleri alacağız, bize rağmen bir hadise olursa yapacak bir şey yok tabii. Bir yıllık binalar yıkılıyor. Demek ki orada bir hile var." ifadelerini kullandı.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Güncel

Nihat Hatipoğlu Kahramanmaraş Sözler Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

Yorumcu Davut :

önce tedbir sonra tevekkül. ilim çinde olsa gidin alın diyen ümmetin bu durumlara düşmemesi lazımdı. bu felaket kader diye basite indirgenemez. ihmal var ve cezalandırılmalı.

149
2
yanıtYanıtla
Alkurt:

EN NIHAYET DOGRU BIR SEY SÖYLEDIN..KADERLE ALKASI KESSINLIKLE YOK, YÜCE ALLAH ZALIM DEGILDIR....AMA CEHALETLE ALKASI VAR, MÜTEAHHITLERIN AC GÖZLÜLÜGÜ ILE ALKASI VAR, TEKNIK BIR TAKIM ARASTIRMALAR YAPMADAN FAY ÜZERINDE EV YAPMAK VEYA EKSIK MALZEME KULLANMAK.VS..TÜM BUNLAR DOYMAZLIK VE CEHALETTIR.

141
10
yanıtYanıtla
baltalı hano:

Çık televizyona bu konuşmanın aynısını bütün islam halkı duysun. Herkes suçu kadere atmayı tercih ediyor. Kimse önlem ALINMADIĞINA bu kadar odaklı değil. İnsan canı bu kadar değersiz olmamalıydı. Üç beş kuruş fazla çalmak için malzemeden kaçtılar. Yazıklar olsun.

127
3
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bozuk saat bile günde bir sefer dogru gösterir ben bu zaman ve zemine göre konusan nabiza göre islamiyeti anlatan bu adamdan hic hoslanmam ama bu sefer profesör ünvanina yakisan bir aciklama yapmis hakkini vermek gerekir.

53
17
yanıtYanıtla
ilhan Öztürk:

İsra suresinin 13'üncü ayetinde yüce rabbimiz şöyle buyurmakta Biz her kulun kaderini kendi çabasına bağlı kıldık biz tedbir alalım taktir elbette ALLAH'ı dır...

55
2
yanıtYanıtla
Hsn:

bu mustafa islamoğlunun palavra yorumlarından birisidir,ayette kendi çabasına bağlı kıldık demiyor kafasına göre uydurduğu yorumdur bu

yanıt3
yanıt0
Erkan Can :

Nihayet aklı başında bir konuşma yapmış hocamız,ağzına sağlık..

49
3
yanıtYanıtla
Rafflesia:

Bilemiyorum daha önce neden bu tarz açıklamaları olmadı. Artık samimi gelmiyor. Belkide seçimlerin kaybedileceğini biliyor ve gemiyi terk ediyor. Ya da felaketin büyüklüğünden korktuda böyle açıklıyor. Önceden severdim ama sonradan çok yanlı oldu. Her zaman halkın yanında olun.

46
4
yanıtYanıtla
virtueslife:

nihat hatipoğlu islama geçti herhalde.

39
5
yanıtYanıtla
thesun:

Yorum yaptığı kanalda bunları söyleyebiliyorsa seçim sonucu belli demektir..

40
2
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title