Haberler

Depremde Ölen Liseli Hüseyin, Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi

Simav'da meydana gelen depremde ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede kurarılamayan Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki Hüseyin Oran'ın cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde meydana gelen 5. 9 büyüklüğündeki depremde duvardan kopan parçaların başına düşmesi sonucu ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede kurarılamayan Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki Hüseyin Oran'ın cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verildi.

4 Eylül Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi'nde oturan Simav Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü son sınıf öğrencisi Hüseyin Oran, dün saat 23. 15'te, anne ve babasının evde olmadığı bir sırada deprem olunca hemen dışarı çıkmak istedi. Bu sırada şiddetli sarsıntı nedeniyle oturdukları 4 katlı apartmanın yıkılan terasının yan duvarı Hüseyin Oran'ın üzerine düştü. Oran'ı deprem telaşıyla dışarı çıkan komşuları apartman önünde kanlar içerisinde bulup hemen Simav Devlet Hastanesi'ne götürdü. Oran, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü.

Komşuları, "Hüseyin, meslek lisesi son sınıfta okuyordu ve üniversite sınavlarına hazırlanıyordu. Deprem olduğunda keşke evden dışarı çıkmasaydı. Ancak biz de korkudan dışarı çıktık. Yıkılan duvar bizim de üzerimize düşebilirdi" dedi.

Hüseyin Oran'ın cenazesi, yakınları tarafından hastane morgundan alınarak yaşamını yitirdiği evinin önüne getirildi. Baba Süleyman, anne Ayşe Oran ile 10 yaşındaki kardeşi Tamer gözyaşı döktü. Evin önünde duaların okunmasının ardından Hüseyin Oran'n cenazesi, Çavdır Mahallesi'ndeki Çavdır Camii'ne götürüldü. Hüseyin Oran için Çavdır Camii'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine baba Süleyman Oran, yakınları, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ile çok sayıda kişi katıldı. Oran, cuma namazının ardından kılanan cenaze namasından sonra götürüldüğü Akbaldır Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kütahya / Simav

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title