Haberler

Deprem Dede Yoğun Bakımda

Kamuoyunda "Deprem Dede" olarak bilinen Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara'nın sağlık durumuyla ilgili Uzman Dr.

Kamuoyunda "Deprem Dede" olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın sağlık durumuyla ilgili Uzman Dr. Uğur Erol, "Geldiğinden çok daha iyi ama akciğerleri henüz solunum cihazından çıkacak düzeyde değil. Yoğun bakımda yatan solunum cihazına bağlanan her hastanın hayati riski var" dedi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, ileri derecede solunum sıkıntısıyla Kadıköy'deki Medical Park hastanesine başvurdu. Geçen Cuma saat 20.00 sıralarında hastane acil servisine gelen Işıkara, yapılan ilk tetkiklerin ardından yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Işıkara'nın sağlık durumuyla ilgili bugün basın mensuplarına açıklama yapan Anesteziyolojii ve Reanimasyon Uzmanı Uzman Dr. Uğur Erol, şunları söyledi:

"İleri derecede solunum sıkıntısıyla hastanemize başvurdu, şuuru bulanıktı. Bunun üzerine hastanın tetkikleri yapıldıktan sonra yoğun bakım tedavisine alındı. Bazı yardımcı solunum desteklerinde bulunduk ancak solunum sıkıntısının geçmemesi üzerine uyuttuktan sonra, solunum cihazına bağladık. Uygun tedaviyi yaptıktan sonra bu solunum yetmezliğinin zatürreye bağlı olduğunu saptadık. Yapılan tedavi sonucunda Ahmet beyin ciğerleri düzelme gösterdi. Uyguladığımız sakinleştirici ilaçları kestik, şu anda uyanık, etrafının farkında kalem kağıtla isteklerini bize iletebiliyor. Geldiğinden çok daha iyi ama akciğerleri henüz solunum cihazından çıkacak düzeyde değil. Hastanın bünyesine bağlı olarak bu hızla gidersek üç dört gün içinde ayrılabilir yine de kesin birşey söylemek mümkün değil."

Basın mensuplarının hayati tehlike var mı? şeklindeki sorusuna Erol, "Yoğun bakımda yatan solunum cihazına bağlanan her hastanın hayati riski var. Hastamızın da var zatürre ağır bir hastalıktır" yanıtını verdi.

(BB) - İstanbul / Kadıköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Medical Park Uğur Erol Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title