Haberler

"Deprem Dede" Yoğun Bakımda

Güncelleme:

Deprem profesörü Ahmet Mete Işıkara, solunum yetmezliğinden hastaneye kaldırıldı.

Şimdilerde Kızılay'ın Başdanışmanı olarak görev yapan Ahmet Mete Işıkara, solunum yetmezliğinden hastaneye kaldırıldı.

17 Ağustos depreminden sonra büyük bir üne kavuşan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, pazar günü İstanbul Göztepe- Medical Park Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı.

"Deprem Dede" lakabıyla bilinen Işıkara, İstanbul Göztepe - Medical Park Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Rahatsızlığına ilişkin herhangi bir bilgi verilmeyen Işıkara'nın, hastanenin genel yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulduğu bildirildi.

Tedavisi süren Işıkara daha önce de nefes darlığı, yüksek tansiyon, yüksek tansiyona bağlı kalp yetersizliği ve kalp krizi şüphesi ile hastaneye başvurmuş ve 3 Ocak 2012 tarihinde anjiyo olmuştu.

AYNI ZAMANDA ANKLOZAN SPONDOLİT HASTASI

Rahmetli Suna Peksal'da da görülen Anklozan Spondolit hastalığı Ahmet Mete Işıkara'da da var. Bu hastalık ilk zamanlarda hafif ağrılarla başlıyor ve daha sonra omur eğriliğine kadar gidiyor.

Temelde omurlar üzerinde etkiye sahip olan hastalık ileleyen safhalarda iç organlarda da kendisini gösterebiliyor. Öyle ki bu hastalık bazen göz, bağırsak, akciğer ve kalpte tutulmalara sebebiyet veriyor.

Bu hastalığının bilinmesi sebebi ile de Işıkara'nın Anklozan hastalığı sebebi ile rahatsızlanmış olabileceği de düşünülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Medical Park İstanbul Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title