Haberler

Deprem Dede'yi Andılar

Güncelleme:

450 civarındaki öğrenci, deprem sırasında ve sonrasında doğru hareketlerin neler olduğu ile ilgili eğitim aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokullarında öğrenim gören 5 yaş ve etüt gruplarındaki 450 civarındaki öğrenci, Türk Kızılay'ı İzmir Şubesi ve İzmir Valiliği İl Acil Durum Müdürlüğü görevlilerinden, olası deprem sırasında ve sonrasında doğru hareketlerin neler olduğu ile ilgili sinevizyon görüntüleri eşliğinde eğitim aldı. Tüm yaş gruplarına ayrı ayrı verilen, deprem ve yangından korunma yöntemleri ile ilk yardım bilgilerinin uygulamalı olarak gösterildiği eğitimleri pür dikkat dinleyen öğrenciler, hem eğitici hem de eğlenceli zaman geçirdi.

Eğitimlerle ilgili açıklama yapan İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, yüksek deprem riskine sahip bir coğrafyada yaşadığımıza vurgu yaparak "Öğrencilerimizin deprem öncesinde alınması gereken önlemlerle, deprem sırasında ve sonrasında nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgilendirilmeleri gerekiyor. Çocuklarımızın afetler konusunda dikkatini çekerek onlarda önlem ve hazırlık kültürü oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Eğitimler sırasında, Türkiye'de deprem gerçeğini geniş kitlelere duyuran Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da anıldı. Halk arasında "Deprem Dede" olarak bilinen Işıkara, 21 Ocak 2013 tarihinde vefat etmişti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Valiliği Kızılay Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title