Haberler

Deprem Dede Vefat Etti

Kamuoyunda Deprem Dede olarak bilinen Kızılay Başdanışmanı Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara tedavi gördüğü hastanede solunum ve organ yetmezliği nedeniyle vefat etti.

Kamuoyunda Deprem Dede olarak bilinen Kızılay Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara tedavi gördüğü hastanede solunum ve organ yetmezliği nedeniyle vefat etti. Işıkara'nın eşi Aysel Işıkara eşinin ölümü üzerine gözyaşlarına boğuldu.

Kızılay Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara bir süredir tedavi gördüğü Kadıköy Göztepe'deki Medical Park Hastanesinde bugün akşam saatlerinde vefat etti. 71 yaşında vefat eden Işıkara'nın eşi Aysel Işıkara gözyaşlarına boğulurken yakınları tarafından tekerlekli sandelyede bir otomobile bindirilerek teselli edilmeye çalışıldı. Kamuoyunda Deprem Dede olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın ölümüyle ilgili olarak Genel Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlu Hekimi Dr. Uğur Erol, "Yaklaşık 44 gündür yoğun bakımda yatmaktaydı,solunum yetmezliğiyle kabul ettik. Altta yatan diğer hastalıkları nedeniyle de çok organ yetmezliği gelişti ve ne yazık ki tedavimize cevap veremedi. Bugün hayatını kaybetti çok üzüntülüyüz, 4 kez yoğun bakımızda yatmıştı ama her seferinde çıkarmayı başarabilmiştik. Ancak bu sefer ciddi organ yetmezlikleri de tabloya ilave oldu. Saat 18.50'de vefat etti" dedi. Hastaneye gelenler arasında bulunan Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar'da "hepimizin başı sağolsun çok üzüntülüyüz. Özellikle Kızılay ailesi ve onların başı olarak ben çok üzüntülüyüz. Işıkara bizim başdanışmanımızdı çok yakın mesai arkadaşıyız. Bizi çok derinden yaraladı yokluğuna zor alışacağız. Allah'tan rahmet diliyorum, ailesiyle görüşmeye geldim. Bu bizim cenazemiz bizim ailemizin cenazesi, sahip çıkacağız ve Işıkara'ya layık bir şekilde, Onun aziz hatırasına hürmet ederek, törenlerini yerine getireceğiz. Türkiye'nin başı sağolsun ciğerimiz yanıyor şuan" dedi. 71 yaşında solunum yetmezliği ve organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın cenaze işlemlerinin yarın netlik kazanacağı öğrenildi. - İstanbul / Kadıköy

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aysel Işıkara Kadıköy Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title